Rejsen begynder

Jeg går af varm vej i bagende sol. Formiddagen er flere timer gammel. Mine ben kaldte på bevægelse og et sted i det fjerne besvarer fjorden kaldet som et ekko i sjæledal. Så jeg går og mærker min nederdels bløde hørstof danse. Gennem sommerhusområdet, mens mænd med maskiner gør op med ukrudt og hærgende hække. Fint skal det være. Så fint, at mine ben vil videre og mine ører længes efter stilhed og vand.

Det gør godt at gå, mine ben er kloge og fører mig på vej. Jeg går, jeg lufter det svære sted indeni og mærker, at det forandrer sig undervejs. Denne gang har jeg en intention om at blive. Søndag er det blevet, søndag med sol og hede. Forundret lægger jeg mærke til, at jeg slet ikke er så begejstret for varmen længere og ikke misunder dem, der nu rejser mod syd. Selv skal jeg ingen steder, jeg bliver i nord. Ingen steder, da jeg skriver det, må jeg smile stort. En knivspids humor og retten smager straks anderledes god, den er umami for sjælen, den humor.

”Ingen steder” ler Ravnen, ”du skal alle steder, men ingen vil kunne se det. De indre landskaber er usynlige for andre og svære steder kan ikke ses udenpå. Det betyder ikke noget, du skal ikke forklare eller retfærdiggøre dit valg. Det er dit og det kommer fra hjertet.”

Jeg nikker og ser tilbage på det, jeg skrev forleden dag.

Jeg kan ikke narre mig selv længere, jeg kan ikke narre min sjæl. Jeg ønsker det heller ikke, jeg er kommet for langt til at vende om og den vej, der var, den findes ikke mere. Over mig svæver Ørnen i bløde cirkler, kalder på mig, kalder mig hjem. Men hjem er ikke det samme som før og det gør mig urolig. Når hjem er ukendt, hvad gør en kvinde så? Hun lærer sit nye hjem at kende, hvisker nogen i mit ører. Måske er det vinden?

På vej mod mit nye hjem ligger vejen fremstrakt foran mig i bagende morgensol og vindstød af ildstyrke. Her er slangen, her er nælden, her er svært. I går kom jeg til en skillevej og valgte med hjertet. Surrender. Overgivelse. Jeg er bange for at gå i stykker, men Ravnen ler og råber vissevasse, du er stærkere end du tror. Det føles ikke sådan. Men jeg ved, at mod er en underlig størrelse og at det, der før var lov, er nu smeltet i solen.

Jeg går af varm vej og vejen fører mig ned til fjorden. På et tidspunkt kommer jeg fri af maskinlarm og en brise følger mig ud af en sti, hvor store nåletræer skænker skygge. I løbet af kort tid er jeg fremme ved fjorden. Her er jeg ikke alene, badegæster har indtaget stranden, men jeg kender stedet og ved, hvor jeg skal dreje til venstre og følge den lille sti ud mod skovområdet. Her er ingen badegæster, der er for mange sten. Det er mit sted, her stiller jeg mine vandresko og lader det kølige fjordvand kærtegne mine fødder.

Nu vil jeg lære mig selv at kende fuldt og helt, betror jeg den store sten, som også er gået i vandet. Stå ved, hvem jeg er. Det sure og det søde.

”Da husk at du er forandret” brummer stenen, mens vandet risler om dens krop, ”det er den nye kvinde, du skal lære at kende. Dit nye hjem.”

Jeg nikker. Det er kloge ord, men sådan er det med store i sten i vandet. De er bærer af visdom. Jeg takker for ordene og går tilbage på stranden, tørrer mine fødder i strandmos og tager skoene på igen. Nu går turen det sidste stykke langs fjorden, inden jeg igen drejer til venstre og ind i skoven.

Lene Frandsen © Fra min egen skriverejse
27. juni 2022

Den ene fod foran den anden

Nogle gange må du bare begynde at skrive, som når du sætter den ene fod foran den anden og går. Forlad hovedet og begiv dig på vej. Det er ikke altid, du ved, hvor du vil gå hen eller hvad, der venter dig ude af vejen. Men du går.

Sådan er det at skrive intuitivt og sådan er det, har jeg erfaret, også at leve. Især hvis vi ønsker at leve ærligt og fra hjertet. Uvisheden er en trofast følgesvend, men når man først går, føles det slet ikke så usikkert endda. Man kan vælge at lade sig fragte. Og så kan man som jeg have en intention om at lade sig vejlede undervejs og invitere fortællingens kraft med på sin rejse.

Hvordan gør du det, Lene?

bliver jeg tit spurgt. Hvordan skriver du intuitivt og hvordan kommer fortællingerne til dig? Finder du på det? Har du bare en virkelig god fantasi eller? Intuitiv skrivning, er det som at trommerejse? Og hvordan i alverden kommer jeg ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte? Ja, for det skal man jo, hvis man vil skrive derfra og høste hjertets fortællinger?

Svaret er simpelt. Jeg har øvet mig. I mange år. Og i de sidste syv år har jeg haft den store glæde at give min erfaring med intuitiv og spirituel skrivning videre til andre kvinder, som også ønsker at bruge ord og fortællinger som guide og fyrtårn på den indre rejse.

Hvad de siger om det, kan du læse i linket her.

Vil du lære det?

Vil du gerne lære det? At skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Bruge fortællingerne og deres kærlige kraft som guider på den indre rejse og svøbe dig i historiemedicin, der lindrer og gør godt i urolige tider?

Så er du kommet til rette sted. Du er ventet og du er så hjertelig velkommen.

Du behøver ikke særlige forudsætninger, følg blot din længsel

På Skriveskolen for Fortællersker tilbyder jeg online skrivekurser for kvinder med skrivelængsel. Den næsten ubeskrivelige længsel er din adgangsbillet.

Du behøver ikke at have særlige forudsætninger i forhold til at skrive. Bedst er det faktisk, at du lægger alt det væk, som du tidligere lærte om at skrive og møder op med åbent hjerte. For på skriverejsen må vi afskrive meget af det, vi tidligere lærte. Om kreativitet. Om begrænsninger. Om røde streger og om at gøre noget på en bestemt måde for at få et bestemt resultat og gode karakterer.

Er du helt ny udi intuitiv skrivning og vil du gerne have en god og grundlæggende introduktion til at skrive intuitivt, så vil jeg varmt anbefale dig Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Det næste hold starter den 1. september og der er ledige pladser. Du skal blot booke din plads på holdet, så er du med, når vi starter skriverejsen.

Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver. Til det får du masser af inspiration og mulighed for at lære og øve dig. Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, som sætter dig på skrivevej. Se på afsættene som døråbninger til det, du ikke kan tænke dig til.

For som Mary Oliver sagde det:

It’s not a competition, it’s a doorway.

Jeg holder et kreativt, kærligt og rummeligt rum i henhold til reglerne for Den Hellige Cirkel ved Julia Cameron.

Den Hellige Cirkel

et uddrag

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Lad os være nænsomme ved hinanden. Lad os ikke rykke hinandens ord og ideer op med rode, før de har haft mulighed for at blomstre. Lad os give tid til udviklingsprocessen, de sovende tanker, regelmæssigheden, dannelsen af frugt og at ny sæd sås. Lad os aldrig afsige forhastede domme eller være letsindige i vores trang til at fremme en unaturlig hurtig udvikling. Lad der altid være et sted, hvor kunstnerens tumling kan forsøge sig, vakle, mislykkes og forsøge igen.

Lad os huske på, at i naturens verden er der en mening med hvert eneste tab, man lider. Det samme gælder for os mennesker. Hvis man forstår at udnytte det, kan en kunstnerisk fiasko være den gødning, der nærer næste års kunstneriske succes. Husk, vi er med for at trække seje træk, for at modnes og høste, ikke for at få et hurtigt fix. Vi har et åndeligt fællesskab.

Fortællersken Efterår 2022

Jeg byder på 3 Fortællerske-hold i efteråret 2022. Start gerne med Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, MEN hvis du har hang til eventyr og gerne vil lære at skrive dine egne eventyr på den indre rejse, også intuitivt selvfølgelig, så kan du sagtens springe Fortællersken II, Eventyret.

Mærk efter og gå med det, der kalder i hjertet. Det bliver ikke forkert. Det bliver præcist, som det skal være. Jeg glæder mig til at byde dig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker. Herunder får du en oversigt over kurserne, følg link til invitation og detaljer. Her finder du også tilmeldingslink til de respektive kurser.

Book din plads nu, så er du med, når vi starter skriverejsen ind i efteråret og vinteren. I pagt med årshjulet. I kærlighed til processen.

Skrivende fordybelse og indre nærvær

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magisk og godgørende skriveproces. Jeg benytter ikke videoer eller sessions, hvor vi mødes live online. Alt foregår skriftligt. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2022

DET MAGISKE LANDKORT – Høst
eSkrivekursus for kvinder
Starter den 7. august 2021 – når de lyse nætter ender
PRIS DKK 950,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 7. juli 2022
Pris DKK 800,-

Beløbet er inklusive moms

Det Magiske Landkort Høst er IKKE et Fortællersken skrivekursus. Det er et eSkrivekursus, hvor du skriver på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel.

TILMELDING DET MAGISKE LANDKORT


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2500,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. august
Pris DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. august
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT


Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold.

Det foregår online

og det er et bevidst valg ikke et nødvendigt onde

Jeg har nu holdt online skrivekurser i syv år og for mig er det ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magisk og godgørende skriveproces.

Jeg benytter ikke videoer eller sessions, hvor vi mødes live online. Alt foregår skriftligt. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din livsrytme.

Kom, skriv sæt din indre fortællerske fri. Lyt til dit hjertets længsel.

Hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.
For kvinder med skrivelyst og længsel.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: