Solsorten og skærgården

“Vil du finde din stemme, så lyt til solsortens sang. Pluk de røde bær i skovbrynet, gå glædens vej. Det er som at navigere din båd gennem skærgården, når bølgerne går højt. Der er steder, du må sejle udenom.

”Men hov”, jeg lytter, da noget i mig protesterer, ”var det ikke netop meningen, at jeg skulle besøge de steder?”

”Med sønderslået båd og livet i trevler?” Sjældent synger solsorten og ler samtidig, men det gør han så nu.

”Troede du virkelig, at det var meningen? Jeg synes nok også, at du til tider har sejlet lige lovlig tæt på de farlige skær, så tæt at jeg måtte holde vejret og sangen inde.”

Forvirret træder jeg ud i den disede morgen, for første gang kan jeg dufte høsten og efteråret, der er på vej. Duggen er vådere end ellers og gæs holder morgenfest på naboens mark. Senere flyver de i formationer over himlen, da hunden og jeg går vores tur. Var det en drøm? Den om solsorten og skærgården? De langstrakte klipper og glinsende sten i vandkanten? Hybenroserne på stien ud til havet og den fatale følelse af at have taget fejl.

”Din stemme”, dér er han igen mellem hybenbuskene, ”vil du finde den?”

”Det troede jeg jo egentlig, at jeg havde gjort.”

”Tja, i sporadiske øjeblikke, men mere permanent? Det kræver øvelse og indre fokus. En inderligt stærk intention. Der er så mange lumske skær i bugten.”

Jeg ryster på hovedet, det må være en drøm, for da jeg slog øjnene op, lå jeg i min seng. Det var lydene af gæs, der vækkede mig.

”Sover du? Vågn op, det er blevet morgen, slå gardinerne til side og sig ja. Vil du finde din stemme i dag og lytte til dens fortælling? Da skriv min ven, skriv dig ind.”

Lene Frandsen © Fra min egen skriverejse
29. juli 2022

Photo by Per Björkdahl, Dreamstime (c)

Et fortryllende liv

Der findes ikke noget bedre. Når du skriver og lytter til det, der vil skrives uden dig. Når du ikke længere kæmper med tanker og formodninger om hvordan, men blot åbner dig og lader det ske gennem dig. Det er som at synge, nogle gange bliver du til musikken. Det smelter sammen. Og som Solsorten så sandt siger det i fortællingen ovenfor: Det kræver øvelse og fokus.

Den intuitive skrivning kan tage dig med på en indre rejse i ord og stemninger, en rejse, som folder sig ud på papiret og så ofte spejler sig i det ydre. Når kvinderne på mine skrivekurser får øje på det, når de har åbnet sig for oplevelsen og får den, så begynder det at dæmre. Man kan faktisk leve et fortryllende liv. I pagt med sin skrivelængsel, intention og glæden ved at skrive. Ikke for at udgive bøger og gøre skrivningen til et projekt. Det behøves slet ikke, faktisk kan den slags forkromede planer stå i vejen for selve oplevelsen. Og det kan blive meget større end få udgivet en bog (sagde hun det?). For som Anne Lamott siger det så fint i sin bog: Bird by Bird:

I still encourage anyone who feels at all compelled to write to do so. I just try to warn people who hope to get published that publication is not all that it is cracked up to be. But writing is. Writing has so much to give, so much to teach, so many surprises. That thing you had to force yourself to do — the actual act of writing — turns out to be the best part. It’s like discovering that while you thought you needed the tea ceremony for the caffeine, what you really needed was the tea ceremony. The act of writing turns out to be its own reward.

At smelte sammen med noget, der er større end os

Det at skrive viser sig at være selve belønningen. Det er ofte det, vi længes efter. At skrive og smelte sammen med noget, som er større end os. Og så kan det jo sagtens være, at vi i processen får ideer til manuskripter og andet godt, men det er sekundært. Læg det væk til at starte med og lad selve skriveoplevelsen skænke dig vinger.

Intuitiv skrivning for sjæl og hjerte

Jeg har skabt en række intuitive skrivekurser, hvor du kan lære og øve dig på at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Hvor du åbner op for det, der bor i dig og læner dig ind i magien. Nye hold starter i løbet af de kommende måneder, så tag et kig på listen herunder og kom med, hvis det kalder.

Lige du får du ravnerabat ved tidlig tilmelding på samtlige hold. Hvis det er Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, som kalder, så husk at tilmelde dig senest den 1. august for at få ravnerabatten med.

Online skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2022

DET MAGISKE LANDKORT – Høst
eSkrivekursus for kvinder
Starter den 7. august 2021 – når de lyse nætter ender
PRIS DKK 950,-

Beløbet er inklusive moms

Det Magiske Landkort Høst er IKKE et Fortællersken skrivekursus. Det er et eSkrivekursus, hvor du skriver på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel eller et fælles rum.

TILMELDING DET MAGISKE LANDKORT


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2500,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. august
Pris DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. august
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT


“Longing is not an unhealthy craving but the feminine expression of love. The masculine side of love is “I love you”, the feminine side is “I am longing for you”.

Because our culture had for so long rejected the feminine, we have lost touch with the potency of longing. Many people feel this pain of the heart and do not know its value.
They do not know that it’s their innermost connection to love. 
– Llwellyn Vaughan-Lee –

Længslen

Mange kvinder kommer til mig og deltager på mine intuitive skrivekurser med den længsel i hjertet. Jeg kalder det skrivelængsel. Og nej, det handler som udgangspunkt ikke om at du skal skrive bøger eller gøre dine ord og fortællinger til et produkt.

Det er en subtil døråbning til din sjæl og det, der bor i dit hjerte. Det er en vej ind i længslens mysterier og ofte vejen til at skrive din sjæl ✍🏻💚 Det er essensen af mine Fortællersken skriveforløb uanset hvilket et af holdene, du deltager på. Du lærer at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Skriverejsen bringer dig ofte ind i Det Magiske Univers. Du inviterer fortællingens kraft med på din skriverejse og opdager, at du allerede har det i dig. Du skal bare øve dig på at folde det ud.

Det får du inspiration til på Skriveskolen for Fortællersker. Høstens og efterårets intuitive skrivekurser er på plads, se listen herover og rejs videre til det kursus, som kalder mest på dig. Lige nu er der ravnerabat at hente på samtlige Fortællersken forløb.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: