Dråbefangeren

Han er ikke alene, en anden er kommet mig i forkøbet, en ældre kvinde så vidt jeg kan se. Hun er iført en mørk kåbe og om livet har hun et forunderligt bælte lavet af fiskeskind. Det får jeg først at vide senere, nu står jeg stille i silende regn og betragter landskabet som jeg besøgte i dagene inden Efterårsjævndøgn. Vejen har bragt mig tilbage igen, Bradan har kaldt.

Måske husker du ordene? Hvis du vil lytte til laksen, må du besøgte Visdommens Flod. Den gamle vandvej, som løber fra bjergene ned i dalen og ud på den anden side af stedets eneste landsby. Den vej er jeg gået og står nu tøvende mellem siv og bregner. En ældre kvinde i kåbe holdt sammen af et fiskebælte vender sig om og gør tegn til, at jeg skal komme nærmere.

I floden svømmer Bradan lidt frem og tilbage og virker helt tryg ved situationen. Det er jeg ikke, for aldrig er det sket før, at jeg har mødt et menneske på mine morgenture ind i Det Magiske Univers. Tunge skridt gennem våd vegetation, dybe suk mellem regndråber, der letter fra min hætte og løber ned af næsen.

”Vær hilset” råber Bradan fra flodkanten, ”kom nærmere, der er en, du skal møde i dag.”

Hun holder en kop i hænderne udskåret i træ med en fin mosaik af fisk og tårer. Hun rækker den lidt frem og fanger regndråberne, tager imod dem som var de guld i hendes bæger. Et vejrbidt ansigt med blåsorte øjne i rynkevæld løfter sig og hendes blik rammer mit. Med dyb stemme siger hun de første ord: ”Det er mig, du skal møde i dag.”

”Og det er ikke et bæger, det er en laksepung, en beholder til hellige tårer og regndråber ditto. Den rummer nattens stille bønner og drømme gjort af et særligt stof.” Hun betragter mig ugenert og taler til mig, som om vi allerede kendte hinanden. Og det er præcist den følelse, jeg får. Vores møde er på ingen måde tilfældigt.

Mens hun taler, falder dråberne ned i laksepungen og laver smuk musik. Hvordan skal jeg ellers beskrive den lyd af vand mod vand som øjeblikke stilner min uro? Det er musik for min sjæl. Musik, som fragter mig fra tvivl og modstand og ind i en sfære af dyb tillid til den ældre kvinde, der står foran mig med sin dråbefanger.

”Det er lidt uvant for mig at møde et andet menneske her” siger jeg og spejder efter Bradan, som ikke længere er at se. I dag havde han en særlig rolle. Han byggede en bro. Han førte to rejsende kvinder sammen for deres møde er bestemt til at ske i dag.

Berørt ser jeg op og fanger hendes øjne, river bright and far seeing. Kysset af vind, vejr, og alder, jeg falder ind i hendes sfære på naturligste vis. Og den havde jeg ikke set komme, betror jeg hende, hun ler igen som is, der knager, det ved hun selvfølgelig godt. Det er godt at lade sig overraske, det skal vi blive bedre til, os, som gerne vil vide det hele på forhånd.

Hun lærer mig en sang om at rejse mod nord og følge sin længsel til de yderste grænser. Den starter med stille nynnen, så vokser den i kraft og volumen og snart fylder den rummet ved Visdommens Flod. Ordene er ukendte, men jeg synger dem alligevel. Mens vi synger, lader hun regndråberne indfange og musikken akkompagnerer vores sang.

”Hvem er du?” spørger jeg forsigtigt, da sangen slutter med en dans på stedet, vi stamper med fødderne i jorden, vand og mudder sprøjter til højre og venstre. Ordet fryd byder sig til og jeg smiler Jeg forventer ikke et svar og får det heller ikke.

Men jeg får noget andet. Hun rækker mig det smukke bæger, som i hendes verden er en laksepung. Jeg drikker uden tøven, men da jeg skal til at åbne munden igen for at sige noget, fører hun sin pegefinger op til læberne og ser alvorligt på mig.

”Vær stille nu, rejsende kvinde og lad dråberne virke. Det tager lidt tid, men så vil du mærke forandringen. Lige dele længsel og visdom vil fylde dig med ro. Du vil se klart og forstå, hvilken opgave, der venter dig i de kommende måneder. Fra efterår og ind i vinter. I mørket vil stjernerne lede dig på vej.”

”Men vil jeg møde dig igen?” ønsker jeg at vide.

Hun ler og tager imod bægeret, som jeg rækker hende. Det er tomt nu og hun putter den store lomme, der er monteret foran på kåben med det smukke bælte. Også det vil jeg gerne vide mere om. Der er så meget, som vækker min nysgerrighed og længsel i den ældre kvindes ånd.

”Når det er tid” svarer hun, vender sig om og springer i vandet. Et slag med halen og hun forsvinder i Visdommens Flod.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
29. september 2022

Photo by Francisco Javier Sureda, Dreamstime (c)

I pagt med årshjulet

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Det kan noget særligt at forankre sin skrivning i årshjulet. Hver årstid har sit element, sin energi og sin kraft. Om foråret er det luften, om sommeren er det ilden. Her i efteråret er det vandet og når det bliver vinter, er det jord. Det er rodenergiens tid og tid til at nære sin vintersjæl.

Mit næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet er Vintersjæl, som starter den 1. november.

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Skriv din vinter, skriv din sjæl

Vintersjæl vil støtte dig i at genfinde din kreativitet, indre ild og skriveglæde og du vil efterhånden opdage, at du begynder at skrive med en ny styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende. Din særlige skrivestemme får lyd og bliver tydeligere. Det kan du mærke og det føles godt. Din tillid til processen vokser.

Du vil også opdage, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til dit liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er til dig fra dig. Fra et sted dybt i dig selv, fra dit hjerte og din sjæl.

Brug gerne din deltagelse i Vintersjæl som en del af din spirituelle praksis

Du kan derfor med fordel bruge din medvirken i Vintersjæl som en del af din spirituelle praksis og rejse.

Hvad nu, hvis du også kunne bruge dine ord og skriverier som del af din spirituelle praksis og skrive dig til klarhed? Hvad nu, hvis du også kunne lære at lytte til din sjæls stemme gennem de ord og fortællinger, der dukker op, når du skriver dig på vej og samtidig lærer vinteren at kende på en ny måde?

Jeg kan forsikre dig om, at du sagtens kan. Hvis du altså møder op og skriver.

Indre ro og fordybelse

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Det er ofte den manglede forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs, ensom følelse. Men vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Forbindelse til den naturlige cyklus, der om vinteren i høj grad handler om at værdsætte mørket og den tid, der er som skabt til hi og langsomhed.

Vi trækker energien hjem.

Flere af jer har udtrykt uro for fremtiden også hvad økonomien angår. Vi er alle i samme båd, men jeg har besluttet mig for at tilbyde Vintersjæl forløbet til ravnerabatpris uanset tidspunkt for tilmelding OG du kan betale for deltagergebyret i 2 rater. Det koster ikke ekstra.

Se mere herunder.

Vintersjæl

eSkrivekursus for kvinder
Starter den 1. november 2022
Varighed: 4 måneder

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med skriveafsæt, øvelser, spørgsmål til refleksion og inspiration til både intuitiv og spirituel skrivning.

Du lærer hver vintermåned at kende på en ny måde, når du skriver dig ind via afsæt og øvelser. Og husk, afsæt er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I Vintersjæl finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være forankret i Kilden.

Da Vintersjæl er forankret i årshjulet, vil du opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter på årshjulet.

Når vi nærmer os årsskiftet, får du nærende skriveafsæt og øvelser til en blid overgang til det nye år.

Skrivecoaching og vejledning

Som altid kan du konsultere mig i processen og få proces-skrivecoaching og et par gode ord med på vejen.

Jeg er din skrivecoach og intuitive guide i skrivebjergene gennem vinteren.

Spirituel Skrivning

Vi kommer selvfølgelig også ind på spirituel skrivning og hver måned får du mindst ét skriveafsæt eller en øvelse som kan hjælpe dig med at forankre dig spirituelt i din skrivning.

Natur, bevægelse og dagslys

At komme ud i naturen og bevæge sig gør underværker for krop og sjæl. Mangel på dagslys påvirker hormonbalancen og dermed også humør og energi.

Derfor tager vi naturen med på råd i Vintersjæl og lytter samtidig til dens fortællinger.

Hver måned er der ét skriveafsæt, som inviterer dig på en tur ud i luft og natur.

Vintersjæl er en hyldest til vinteren, mørket og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et online skrivekursus for kvinder med hang til fordybelse og et rigt indre liv.

Til dig fra dig

Vintersjæl vil støtte dig i at genfinde din kreativitet, indre ild og skriveglæde og du vil efterhånden opdage, at du begynder at skrive med en ny styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende. Din særlige skrivestemme får lyd og bliver tydeligere. Det kan du mærke og det føles godt. Din tillid til processen vokser.

Du vil også opdage, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til dit liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er til dig fra dig. Fra et sted dybt i dig selv, fra dit hjerte og din sjæl.

Som deltager i Vintersjæl skænkes du:

  • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: november, december, januar og februar
  • Værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.
  • Dit kraftdyr eller plante fra den keltiske tradition – du vælger, jeg trækker kort til dig ledsaget af ord/øvelse
  • Du finder dit solhvervsord, som kan følge dig ind i det nye år og måske danne grobund for dit nytårsmanifest.
  • Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk.
  • Du lærer vinteren og dig selv at kende på en helt ny måde.
  • Du finder ro og indre retning, du skaber rum til skrivende fordybelse.
  • Du mærker din vinterkraft.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1100,-
Beløbet er inklusive moms.

Du er velkommen til at betale deltagergebyret i 2 rater.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker det.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

VINTERSJÆL forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Traveling women will inevitably encounter many gateways,
portals and tenuous partings in the shadowy fabric of worlds.
To reach such a threshold is one thing;
to work out a way through is another matter, requiring
determination, daring and some personal act of magic.

– Carolyn Hillyer –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: