Det rigtige sted

Hver morgen starter man forfra og møder det tomme papir. Det er en tillidserklæring at åbne skrivebogen, børste tankestøv bort og skrive sig ind. Men inden jeg skriver, har jeg gået tur og mærket energien, fornemmet luften og sanset jorden. Jeg har hilst på fuglene og set spor af nattens dyr.

Det skete denne morgen at jeg mødte hende ved skovkilden og dristede mig til at spørge, om hun mon kendte den ældre kvinde, jeg mødte ved floden i går. Det rynkede ansigt med skarpe blå øjne, den mørke kåbe holdt sammen af et bælte lavet af fiskeskind. Om hun havde hørt om dråbefangeren?

Hun ler kort og ser granskede på mig.

”Selvfølgelig, jeg kender udmærket Dråbefangeren.”

”Men” bliver jeg ved, ”hun overraskede mig ved at være et menneske.”

Mere latter.

”Hun har ingen grænser, hvad shapeshifting angår, hun følger flowet og den energi, der er til rådighed. Hun arbejder med elementerne og kæmper ikke mod dem. Dråbefangeren har mange skikkelser og navne, alt efter hvad der passer til situationen og den elev, hun underviser. Hun tilpasser sig ikke for at please, men for at skænke dig præcist det, du har brug for på tidspunktet for mødet.”

”Kan du mærke forandringen, nu du har drukket af hendes bæger?”

”Måske” svarer jeg tøvende, ”jeg fornemmer en ny form for ro og en stærk følelse af at være på det rigtige sted.

Da jeg siger det, går det op for mig og jeg smiler uvilkårligt. Nu kan jeg mærke det. Det føles godt.

Ulven nikker, det ved hun alt om, det er længe siden, hun selv drak de første dråber. Dråbefangeren er gammel og har været med til at forme landskabet. Hun kender de dyr, som færdes her. Mange af dem har hun undervist og altid på en måde, der passer præcist til dem og deres kald. Hver har sin stemme og sin sang. Og ingen er utilfreds med den gave, der blev givet op.

Vi går lidt sammen langs skovkilden, der snor sig mellem sten og vild bevoksning. Luften er skarp og fugtig, efteråret sætter sine spor. Lyset finder vej mellem træerne og på store sten ved kilden damper fugten som dansende røg. Her er roligt og vi vandrer til lyden af rislende vand.

Vi går så længe at tiden forsvinder og jeg glemmer, hvor jeg er. I selskab med ulven føler jeg mig hjemme og tankerne holder op med at tænke. Vi færdes instinktivt og når noget dukker op, møder vi det med vores intuition. Et skridt, et ord af gangen. Fængslet holder op dér, hvor friheden begynder.

”Det er så fint at gå tur med dig” betror jeg Faola og hun nikker. ”Ditto, rejsende kvinde. Godt at du kom i dag.”

”Var der i øvrigt noget, du ville fortælle mig?”

”Tja” svarer hun og gør mine til, at vi kan holde en pause nu. Det sker i kanten af skoven med udsigt over en eng, der flyder i alle retninger, stadig grøn og med sporadiske blomster. De sidste valmuer, et drys af kamille og tidslerne med lilla hoveder.

”Jeg vil skænke dig håb” siger Faola. Hun har sat sig, så hun kan skue ud over engen. ”Og du skal vide, at håbet kun findes nu. Håb er de skridt, du tager. Håb er himlen og engens vilde blomster. Håb er den glæde, du nu mærker i dit hjerte og følelsen af at ville livet i al sin uperfekthed.”

Selv sidder jeg på en stor sten ved hendes side og lytter intenst. Nu kan jeg for alvor mærke dråbernes virkning. Min krop er faldet til ro. Lyst til søvn og hvile kommer som en ven, lyst til at gøre som Dråbefangeren og aldrig vige fra den intention. Hun følger flowet og den energi, der er til rådighed. Hun arbejder med elementerne og kæmper ikke mod dem.

Divine Beloved, let me be like her.

”Jeg vil ikke sige mere i dag” erklærer Faola og rejser sig langsomt. Hun strækker sin krop og jeg beundrer den grå pels og måden, hun bærer den på. Den er hendes og uanset, hvad hun fik fra naturens side, gør hun det eneste, et dyr og et menneske kan gøre. Hun får det bedste ud af det.

”Går du nu? Allerede?”

Hun nikker, vender sig om og forsvinder ind i skoven, hvor vi kom fra. Jeg sukker og vender blikket mod engen. Nu får jeg øje på det, det lille hus i periferien og røgen fra skorstenen. Dér skal jeg hen nu, det ved jeg bare. Jeg har fundet det rigtige sted.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
30. september 2022

Photo by Gabriella Gothberg, Dreamstime (c)

I pagt med årshjulet

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Det kan noget særligt at forankre sin skrivning i årshjulet. Hver årstid har sit element, sin energi og sin kraft. Om foråret er det luften, om sommeren er det ilden. Her i efteråret er det vandet og når det bliver vinter, er det jord. Det er rodenergiens tid og tid til at nære sin vintersjæl.

Mit næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet er Vintersjæl, som starter den 1. november.

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Skriv din vinter, skriv din sjæl

Vintersjæl vil støtte dig i at genfinde din kreativitet, indre ild og skriveglæde og du vil efterhånden opdage, at du begynder at skrive med en ny styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende. Din særlige skrivestemme får lyd og bliver tydeligere. Det kan du mærke og det føles godt. Din tillid til processen vokser.

Du vil også opdage, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til dit liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er til dig fra dig. Fra et sted dybt i dig selv, fra dit hjerte og din sjæl.

Brug gerne din deltagelse i Vintersjæl som en del af din spirituelle praksis

Du kan derfor med fordel bruge din medvirken i Vintersjæl som en del af din spirituelle praksis og rejse.

Hvad nu, hvis du også kunne bruge dine ord og skriverier som del af din spirituelle praksis og skrive dig til klarhed? Hvad nu, hvis du også kunne lære at lytte til din sjæls stemme gennem de ord og fortællinger, der dukker op, når du skriver dig på vej og samtidig lærer vinteren at kende på en ny måde?

Jeg kan forsikre dig om, at du sagtens kan. Hvis du altså møder op og skriver.

Indre ro og fordybelse

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Det er ofte den manglede forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs, ensom følelse. Men vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Forbindelse til den naturlige cyklus, der om vinteren i høj grad handler om at værdsætte mørket og den tid, der er som skabt til hi og langsomhed.

Vi trækker energien hjem.

Flere af jer har udtrykt uro for fremtiden også hvad økonomien angår. Vi er alle i samme båd, men jeg har besluttet mig for at tilbyde Vintersjæl forløbet til ravnerabatpris uanset tidspunkt for tilmelding OG du kan betale for deltagergebyret i 2 rater. Det koster ikke ekstra.

Se mere herunder.

Vintersjæl

eSkrivekursus for kvinder
Starter den 1. november 2022
Varighed: 4 måneder

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med skriveafsæt, øvelser, spørgsmål til refleksion og inspiration til både intuitiv og spirituel skrivning.

Du lærer hver vintermåned at kende på en ny måde, når du skriver dig ind via afsæt og øvelser. Og husk, afsæt er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I Vintersjæl finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være forankret i Kilden.

Da Vintersjæl er forankret i årshjulet, vil du opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter på årshjulet.

Når vi nærmer os årsskiftet, får du nærende skriveafsæt og øvelser til en blid overgang til det nye år.

Skrivecoaching og vejledning

Som altid kan du konsultere mig i processen og få proces-skrivecoaching og et par gode ord med på vejen.

Jeg er din skrivecoach og intuitive guide i skrivebjergene gennem vinteren.

Spirituel Skrivning

Vi kommer selvfølgelig også ind på spirituel skrivning og hver måned får du mindst ét skriveafsæt eller en øvelse som kan hjælpe dig med at forankre dig spirituelt i din skrivning.

Natur, bevægelse og dagslys

At komme ud i naturen og bevæge sig gør underværker for krop og sjæl. Mangel på dagslys påvirker hormonbalancen og dermed også humør og energi.

Derfor tager vi naturen med på råd i Vintersjæl og lytter samtidig til dens fortællinger.

Hver måned er der ét skriveafsæt, som inviterer dig på en tur ud i luft og natur.

Vintersjæl er en hyldest til vinteren, mørket og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et online skrivekursus for kvinder med hang til fordybelse og et rigt indre liv.

Til dig fra dig

Vintersjæl vil støtte dig i at genfinde din kreativitet, indre ild og skriveglæde og du vil efterhånden opdage, at du begynder at skrive med en ny styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende. Din særlige skrivestemme får lyd og bliver tydeligere. Det kan du mærke og det føles godt. Din tillid til processen vokser.

Du vil også opdage, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til dit liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er til dig fra dig. Fra et sted dybt i dig selv, fra dit hjerte og din sjæl.

Som deltager i Vintersjæl skænkes du:

  • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: november, december, januar og februar
  • Værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.
  • Dit kraftdyr eller plante fra den keltiske tradition – du vælger, jeg trækker kort til dig ledsaget af ord/øvelse
  • Du finder dit solhvervsord, som kan følge dig ind i det nye år og måske danne grobund for dit nytårsmanifest.
  • Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk.
  • Du lærer vinteren og dig selv at kende på en helt ny måde.
  • Du finder ro og indre retning, du skaber rum til skrivende fordybelse.
  • Du mærker din vinterkraft.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1100,-
Beløbet er inklusive moms.

Du er velkommen til at betale deltagergebyret i 2 rater.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker det.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

VINTERSJÆL forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Traveling women will inevitably encounter many gateways,
portals and tenuous partings in the shadowy fabric of worlds.
To reach such a threshold is one thing;
to work out a way through is another matter, requiring
determination, daring and some personal act of magic.

– Carolyn Hillyer –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: