Når en dør lukkes

”Sæt farten ned og lad mig hjælpe dig”. Det er ordene, jeg hører, da jeg åbner vinduet i soveværelset og lukker daggryet ind. De svæver som dugkorn, jeg stikker hovedet helt ud og lader dem lande på tungen som snefnug en vintermorgen. Jeg råber ja tak, for jeg aner ikke mine levende råd.

Når en dør lukkes, åbnes en ny. Det er helt sandt, i søndagens anledning står døren til spisestuen åben for første gang. Bløde toner strømmer ud. Hun har dækket bord med dug og det fine porcelæn, vi fejrer søndagen, siger hun og byder mig indenfor.

Der er æg og bacon, små tomater i en skål, nybagte boller med kardemomme og kaffe på kanden. Bjørn står for musikken, han er en gammel ven som efter sin første kop kaffe har taget guitaren frem og lader tonerne lyde. De drager mig frem til bordet og den søde overdådighed af søndag, hendes smil i rynkehavet og de levende blå øjne. Stearinlyset blafrer på bordet.

Hun er tilbage efter sin kragetur og jeg ånder lettet op, jeg som frygtede det værste. Vi spiser til lyden af guitarens toner og hjertet falder til ro. Jeg er blandt venner. Først efter lang tid begynder hun at tale. Bjørn lægger guitaren fra sig og skænker sig en kop, også han vil lytte i dag.  

Hun fortæller om det kaos, der indleder enhver kreativ proces og om indre storme, der raser, løbske tanker og en usikkerhed så dyb, at man kan drukne i den.

”Men du må vove den” siger hun og løfter pegefingeren som for at understrege sine ord. ”Det findes ikke uden. Du står foran en ny begyndelse, døre lukkes bag dig. Det er tid til forberedelse og derfor er du gæst her i tærskelhuset. Hvis du lytter, vil du hver morgen kunne modtage en fortælling, som vil guide dig på din vej. Skriv inden du går ned af trappen og træder ind i mit køkken. Skriv når dagen er ny og inden tankerne leder dig på afveje.”

”Du har fået en ide. Lad den lyse som en stjerne. Værn om den og arbejd på at udvikle den i den kommende periode. Men du må være villig til at give slip på tanken om hvordan og i stedet åbne dig for den hjælp, der er til dig.”

”Så lad døren lukke sig. Se dig ikke tilbage. Lad denne søndag fylde dig med sit oktoberlys, lad vinden blidt hviske. Jeg anbefaler frisk luft og bevægelse, gå ud og spejl dig i naturen. Nedfaldne blade, kastanjer og valnødder. Gæs på vej over himlen. Det gyldne lys og lydene, der dæmpes, når tusmørket vender tilbage.”

Da det sidste ord er sagt, lyder tonerne igen. Bjørn sidder for bordenden og spiller på sin guitar. Han synger og har en vidunderlig dyb stemme, som passer perfekt til de toner, hans fingre finder frem. Jeg lukker øjnene og ser den lukkede dør for mig. Velsigner den og siger tak.

Lene Frandsen ©
På efterårsrejse i Det Magiske Univers
9. oktober 2022

Skriv din vintersjæl

Den 1. november starter mit eSkrivekursus Vintersjæl. Det er til dig, som har brug for indre ro og fordybelse på din rejse gennem vinteren. Min intention med skriveforløbet Vintersjæl er, at du selv finder dig en skrivebog og en magisk pen. At du gennem vinteren skænker dig selv lidt tid og skaber rum til ord og fortællinger. Fortællinger, som er forankret i årshjulet og som skænker dig vinterkraft og indre ro.

Skriveafsæt og øvelser er komponeret til det formål og du får inspiration til skrive fra sjæl og hjerte. Uanset om du skriver morgen eller aften, så sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv en stund i selskab med din sjæl. Du kan gøre det, når mørket falder på som en slags mørkning og en indgang til din aften. Du kan gøre det om morgenen og inden du går ud i din dag.

Vintersjæl er et inderligt skriveforløb for kvinder. Det er for dig, som har brug for indre ro og fordybelse.

I pagt med årshjulet

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Det kan noget særligt at forankre sin skrivning i årshjulet. Hver årstid har sit element, sin energi og sin kraft. Om foråret er det luften, om sommeren er det ilden. Her i efteråret er det vandet og når det bliver vinter, er det jord. Det er rodenergiens tid og tid til at nære sin vintersjæl.

Mit næste eSkrivekursus i pagt med årshjulet er Vintersjæl, som starter den 1. november.

Rabat ved tilmelding senest den 10. oktober

Hvis du tilmelder dig senest på mandag den 10.10 vil jeg skænke dig en ekstra rabat på 100 kr. Skriv blot “oktober” i kommentarfeltet ved tilmelding og husk, at du er velkommen til at betale i 2 rater, hvis det passer dig bedst. Læs mere om forløbet herunder.

Vinteren og den mørke tid af året er som skabt til at trække energien hjem. Det er rodenergiens tid og tid til fordybelse og indre næring. Det tidlige mørke kalder os ind. Vi skaber rum til fordybelse og hengiver os til mørket, vi slipper alt det, der stresser og løsriver os fra os selv. Vi lader magien ske, for ligesom frøene i jorden spirer vi i mørket, mens vi hviler og tager den med ro. Fra det sted kan vi også skrive.

Skriv din vinter, skriv din sjæl

Vintersjæl vil støtte dig i at genfinde din kreativitet, indre ild og skriveglæde og du vil efterhånden opdage, at du begynder at skrive med en ny styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende. Din særlige skrivestemme får lyd og bliver tydeligere. Det kan du mærke og det føles godt. Din tillid til processen vokser.

Du vil også opdage, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til dit liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er til dig fra dig. Fra et sted dybt i dig selv, fra dit hjerte og din sjæl.

Brug gerne din deltagelse i Vintersjæl som en del af din spirituelle praksis

Du kan derfor med fordel bruge din medvirken i Vintersjæl som en del af din spirituelle praksis og rejse.

Hvad nu, hvis du også kunne bruge dine ord og skriverier som del af din spirituelle praksis og skrive dig til klarhed? Hvad nu, hvis du også kunne lære at lytte til din sjæls stemme gennem de ord og fortællinger, der dukker op, når du skriver dig på vej og samtidig lærer vinteren at kende på en ny måde?

Jeg kan forsikre dig om, at du sagtens kan. Hvis du altså møder op og skriver.

Indre ro og fordybelse

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Det er ofte den manglede forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs, ensom følelse. Men vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Forbindelse til den naturlige cyklus, der om vinteren i høj grad handler om at værdsætte mørket og den tid, der er som skabt til hi og langsomhed.

Vi trækker energien hjem.

Flere af jer har udtrykt uro for fremtiden også hvad økonomien angår. Vi er alle i samme båd, men jeg har besluttet mig for at tilbyde Vintersjæl forløbet til ravnerabatpris uanset tidspunkt for tilmelding OG du kan betale for deltagergebyret i 2 rater. Det koster ikke ekstra.

Tilmelder du dig senest den 10. oktober får du en ekstra rabat på 100 kr.

Se mere herunder.

Vintersjæl

eSkrivekursus for kvinder
Starter den 1. november 2022
Varighed: 4 måneder

Dybt i vinterens muld, dybt i dig selv

Der er særlige tidspunkter, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Et af de tidspunkter er vinteren og det er her, at Vintersjæl har sit afsæt. Dybt i vinterens muld. Dybt i dig selv.

I pagt med årshjulet og i kærlighed til processen

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med skriveafsæt, øvelser, spørgsmål til refleksion og inspiration til både intuitiv og spirituel skrivning.

Du lærer hver vintermåned at kende på en ny måde, når du skriver dig ind via afsæt og øvelser. Og husk, afsæt er døråbninger til alt det, du ikke kan tænke dig til.

Du prøver dig frem, for du har tillid til, at øvelse er en essentiel del af den kreative proces. I Vintersjæl finder du helt din egen vej og måde at skriverejse på.

Du får mulighed for at skabe og vedligeholde gode ritualer i din skriveproces, som kan skænke dig den disciplin, du har brug for og som hjælper dig med at holde indre fokus og være forankret i Kilden.

Da Vintersjæl er forankret i årshjulet, vil du opleve, at flere skriveafsæt og øvelser har direkte relation til særlige tidspunkter på årshjulet.

Når vi nærmer os årsskiftet, får du nærende skriveafsæt og øvelser til en blid overgang til det nye år.

Skrivecoaching og vejledning

Som altid kan du konsultere mig i processen og få proces-skrivecoaching og et par gode ord med på vejen.

Jeg er din skrivecoach og intuitive guide i skrivebjergene gennem vinteren.

Spirituel Skrivning

Vi kommer selvfølgelig også ind på spirituel skrivning og hver måned får du mindst ét skriveafsæt eller en øvelse som kan hjælpe dig med at forankre dig spirituelt i din skrivning.

Natur, bevægelse og dagslys

At komme ud i naturen og bevæge sig gør underværker for krop og sjæl. Mangel på dagslys påvirker hormonbalancen og dermed også humør og energi.

Derfor tager vi naturen med på råd i Vintersjæl og lytter samtidig til dens fortællinger.

Hver måned er der ét skriveafsæt, som inviterer dig på en tur ud i luft og natur.

Vintersjæl er en hyldest til vinteren, mørket og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord. Det er et online skrivekursus for kvinder med hang til fordybelse og et rigt indre liv.

Til dig fra dig

Vintersjæl vil støtte dig i at genfinde din kreativitet, indre ild og skriveglæde og du vil efterhånden opdage, at du begynder at skrive med en ny styrke og autencitet, der føles helt anderledes godgørende. Din særlige skrivestemme får lyd og bliver tydeligere. Det kan du mærke og det føles godt. Din tillid til processen vokser.

Du vil også opdage, at ordene og skriverejsen skaber dybe tråde til dit liv og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er til dig fra dig. Fra et sted dybt i dig selv, fra dit hjerte og din sjæl.

Som deltager i Vintersjæl skænkes du:

  • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: november, december, januar og februar
  • Værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.
  • Dit kraftdyr eller plante fra den keltiske tradition – du vælger, jeg trækker kort til dig ledsaget af ord/øvelse
  • Du finder dit solhvervsord, som kan følge dig ind i det nye år og måske danne grobund for dit nytårsmanifest.
  • Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk.
  • Du lærer vinteren og dig selv at kende på en helt ny måde.
  • Du finder ro og indre retning, du skaber rum til skrivende fordybelse.
  • Du mærker din vinterkraft.

Vintersjæl

En inderlig skriverejse for kvinder

Pris DKK 1100,-
Beløbet er inklusive moms.

Ekstra rabat ved tilmelding senest den 10. oktober
Pris DKK 1000,-

Du er velkommen til at betale deltagergebyret i 2-3 rater.
Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker dig det.

Forløbet varer 4 måneder: November, December, Januar, Februar
– skrivebreve med afsæt, øvelser og inspiration følger den 1. i hver måned.

TILMELD MIG VINTERSJÆL (klik på link)

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation/faktura.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: