Ved midnat

Jeg er nysgerrig. Indrømmet. Men jeg må sige til mit forsvar, at det ikke var planlagt, at jeg skulle vågne kort før midnat med et sæt. Jeg stod op og listede over gulvet hen til vinduet. Forsigtigt trak jeg gardinet til side og kiggede ud. Det var stjerneklart og jeg kunne tydeligt se haven, mine øjne havde vænnet sig til mørket. Det gamle æbletræ, de sidste nedfaldne blade og stien hen til lågen. I det samme hørt jeg uglens sang, det nogle kalder et skrig, men jeg ved bedre. Et godt tegn, tænkte jeg og kunne mærke spændingen i min krop. Får jeg hende at se? Får jeg et sidste glimt af Gwyneth November, inden hun forlader pensionatet og flyver sin vej?

Det havde været en fin dag. Vi var samlet i det gamle bibliotek og mange gode spørgsmål kom på banen. Gwyneth besvarede dem tålmodigt og lod os vide, at vi hver især var på rette vej. Så bad hun os læse højt af vores fortællinger, nogle af dem, der hører november til. Til at begynde med var det uvant, stemmerne var rustne og forsigtige, men snart voksede de i klang og kraft og det var en fornøjelse at lytte med. Ingen kritik, ingen dom, bare ren lytning. Det var rørende og vi sad alle tilbage med tårer i øjnene, da Gwyneth kort før kl. 16 erklærede, at det var tid til at slutte af.

Vi spiste en formidabel middag i spisestuen serveret kl. 18:30. Vi havde alle klædt os om, smukke kjoler, opsat hår og makeup. Smykker glimtede i stearinlysets skær. Værtinden serverede en lækker Boeuf Bourguignon med bagte rodfrugter og kartoffelmos. Maden havde simret i timevis, tid og kærlighed gør underværker og den smagte guddommeligt. Gwyneth skålede for værtinden og takkede hende for de gode måltider, hun havde nydt under sit ophold på pensionatet.

Da klokken var lidt over 21 brød vi op og Gwyneth omfavnede os hver især. For sidste gang var jeg helt tæt på hende og jeg kneb en tåre. Indrømmet. Der er noget over hende, noget man ikke helt kan sætte en finger på, men som drager og gør lidt ør. Måske er det den mørke parfume, hun altid bærer? Så gik vi hver til sit, fire kvinder, fire værelser. Det ene ville snart blive forladt.

Jeg tilbragte en time i selskab med pen og skrivebog, så krøb jeg til køjs, læste lidt og faldt i søvn. En dyb, drømmeløs søvn, som man ikke forventer at vågne tidligt fra. Men det gjorde jeg altså og nu stod jeg i vinduet og spejdede ud i mørket. Tæt på midnat. Hvad ville jeg blive vidne til?

Hvad der siden skete, er svært at beskrive. Pludselig forvandlede den stjerneklare nat sig til en tåget affære. Disen gled ind over haven som fra en røgmaskine på teateret. Jeg kunne ikke længere se noget. Det gamle æbletræ forsvandt i den grå dis, det samme gjorde gangsti og havelåge. Fuld af ærgrelse måtte jeg konstatere, at det dér skete i de øjeblikke, kunne jeg ikke se. Selv uglen var stille. Forsigtigt åbnede jeg vinduet og tænkte, at jeg måske kunne opfange noget, nogle stemmer eller anden lyd, men der var helt stille. Det føltes som at være i et lydtæt rum. Alt var stille.

Det varede et par minutter, så forsvandt disen ligeså brat, som den var kommet. Nu blev haven synlig igen og mit blik faldt på havelågen. Den var åben og blafrede i stille nattevind. Før var den lukket, der var jeg sikker på. Hvad var jeg gået glip af? Men en ting er sikkert, Gwyneth forsvandt i disen og jeg fik hende ikke at se.

Slukøret lukkede jeg vinduet, trak gardinerne for og gik tilbage til sengen. Det var svært at falde i søvn, mit hjerte hamrede i brystet og jeg var helt oppe og køre over det, der var sket. Da hørte jeg det. Fodtrin på trappen. Fødder, som ikke forsøgte at være stille. Kort tid efter smækkede en dør og hvis jeg ikke tager meget fejl, var det døren til værelse nummer 1.

Og nu er det december.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
1. december 2022

Image by Gudrun Krebs, Dreamstime (c)

Sidste dag med ravnerabat i Fortællerskens Årshjul

Har du overvejet at være med i Fortællerskens Årshjul, mit cykliske skriveforløb som starter den 1. januar 2023?

Så kan du med fordel tilmelde dig i dag og få ravnerabatten med. Du sparer lidt på deltagergebyret uanset, om du booker en skriverejse for 3 måneder eller 1 år. Gælder ved tilmelding senest den 1. december ved midnat. Læs mere om forløbet herunder.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Start 1. januar 2023.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Fortællersken Årshjulet starter den 1. januar 2023.

Starttilbud ved tilmelding senest den 1. december 2022

1. kvartal 2023

Pris DKK 550,-
januar, februar, marts

Hele året 2023

Pris DKK 1950,-
1 år

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

– Lykke Pia Jespersen –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: