December

Det er mørkt, da jeg vågner, men jeg ved at det er morgen. Spændt som en lille pige juleaften strækker jeg mig, gaber og står op. Da jeg trækker gardinerne fra, ser jeg at haven er forandret. Æbletræet er klædt i en lyskæde bestående af gyldne stjerner og fakler lyser havelågen op. På lågen sidder noget, der ligner en nisse, ganske livagtig, jeg bliver i tvivl.

December, du søde juletid, nynner jeg, mens jeg tager bad. Luften er tyk af damp og spænding. Hvem mon hun, den nye gæst, som kort efter midnat gik op af trappen og ind på værelse nummer 1? Vemodigheden er borte, den fløj med natteravnen ved midnat og er blevet erstattet af en sød forventning, som bekymrer mig lidt. Det er så let at blive skuffet. Men jeg er begyndt at sætte pris på alt det, jeg ikke kan tænke mig til og meget af den slags finder sted på pensionatet.

I dagens anledning tager jeg en uldkjole på, sort med røde blomster, gamacher og lange støvler. Håret er nyvasket og falder blødt ned over mine skuldre. Det føles som var jeg inviteret til en fest, men jeg skal jo bare ned og spise morgenmad. Bare? Mon den nye gæst er stået op? Sidder hun allerede ved bordet, hvor værtinden har disket op med alverdens lækkerier, en fejring af december, som er kommet?

Jeg bliver skuffet. Jeg træder ind i spisestuen som den første. Værtinden har pyntet op på en rustik måde, en juledekoration står midt på det bord, hvor vi altid sidder sammen og spiser. Der dufter af kanel og kardemomme, det må være de nybagte boller, som frister i brødkurven. Smør på en tallerken, marmelade og det hjemmelavede nøddesmør. Jeg ser skyggen af hende, da hun forsvinder ind i køkkenet, hun har gjort sit og holder sig i baggrunden. Værtinden. Jeg skænker kaffe og smører en bolle, som jeg lige skal til at sætte tænderne i, da døren går op.

Det er Maize og Elva, de har mødt hinanden på trappen og kommer leende ind af døren. Stole skramler, kvinderne tager plads og jeg skænker kaffe til dem begge.

”Uhm, det ser sørme lækkert ud” udbryder Elva og ser skiftevis på os.

”Og hvor er så Gwyneths afløser?”

”Jeg hørte hende ved midnat” afslører jeg, men fortæller ikke at jeg stod bag gardinet og så ud. Jeg siger ikke noget om, hvordan tågen pludselig kom rullende ind og dækkede for det skifte, jeg så gerne ville have være vidne til.

”Hun er kommet” svarer Maize med stor sikkerhed i stemmen. ”Men måske sover hun længe?”

Vi sidder lidt og småsnakker, mens vi spiser morgenmad. Vi er næsten færdige, da værtinden kommer ind med mere kaffe og en ny forsyning boller. Og i samme øjeblik sker det. Døren går op og en kvinde træder ind. Vi vender os alle om og følger hendes skridt hen til bordet. Det foregår i slowmotion eller sådan føles det i hvert fald. Tiden står stille.

Hun er iført en blå strikkjole i empirestil. Hendes hår er lyst og skulderlangt i bløde bølger. Øjnene blå som kjolen, udtrykket venligt og hun hilser smilende på os alle og rækker hånden frem.

”Scarlett December er navnet. Jeg er glad for møde jer.”

”I lige måde” siger vi i munden på hinanden og fniser uvilkårligt. Vi er som tre skolepiger, der møder den nye klasselærer. Forventningsfulde og ivrige efter at give et godt indtryk. Afventende, hun må tage det første skridt. Sige noget mere. Afsløre noget.

Hun giver sig god tid, skænker kaffe, hælder varm mælk i fra den store kande. Snupper en bolle fra kurven, smører den og putter marmelade på. Pynter med blåbær. Spiser i store mundfulde, hun er tydeligvis sulten efter nattens strabadser.

”Jeg har god appetit” griner hun, da hun ser, at vi alle stirrer på hende. ”Jeg elsker god mad og ved, at man spiser godt her på pensionatet. Jeg glæder mig til det hele året og endelig er det tid. Og jeg har skam også glædet mig til at hilse på jer, mine nye elever. Jeg ved, at I er spændte. Vi kan tale mere om programmet for december, når vi senere mødes i biblioteket, men jeg kan afsløre så meget at der er et overordnet tema. Emnet er magi.”

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
2. december 2022

DECEMBER

Det er i vinterens mørke muld at det begynder igen. Med kraften fra dit solhvervsord og energien i din intention. De små frø, du forsigtigt lægger i jorden og som du har tillid til vil spire og gro, når tid er. Men lige nu kalder mørket og den kommende dig vinter dig hjem.

En ny begyndelse dybt i vinterens favn. Noget bliver tydeligere, mens du skriver og pludselig forstår du. Det er din opgave at gøre vinteren god. Ingen andre kan gøre det for dig. God som i: Hvad gør dig godt?

Sæt tid af til hvile og restitution, tid til dig selv, din indre pige og dine behov. Lad vinteren skænke dig en perlerække af blidedage, hvor du nærer dig selv indefra og skriver nøgleord i din magiske bog. Ord der som nøgler åbner op for din indre kilde af visdom og styrke. Her bor din vinterkraft. Den er som det dybe vand under den frosne sø, den er bundklangen i din sjæls sang. Dine rødder.

Se, nu lyset forsvinder, dagene er korte og natten stor. Men gå ind i vinteren med tillid og du vil opdage, at det er i mørket, du virkelig kan se. Når stjernerne tændes, lydene forstummer og dine fodtrin knitrer sig vej gennem sne. Den gyldne sti i dit blod, som en kraft af vished og kærlighed til alt, hvad du er.

Kan du mærke energien skifte, også den energi, som du skriver fra og med? Vi er gået ind i vinteren nu, det er rodenergiens tid og en tid, hvor vi inviteres til dvale, hvile og indre energiarbejde. Lad din skrivning være sjælearbejde.

Glædelig December ❤


Hvad er forskellen?
Fortællerskens Årshjul og Fortællersken Intuitiv Skrivning

Jeg er blevet spurgt om, hvad forskellen på mine skriveforløb Fortællerskens Årshjul og Fortællersken Intuitiv Skrivning er.

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb. Her skriver du alene og på egen hånd, der er ikke en ydre cirkel. Du skal ikke forholde dig til andres proces og fortællinger. Din skrivning er en del af din indre rejse. Fortællerskens Årshjul kan fungere som et supplement til din dagbogsskrivning, den kan hjælpe dig med at åbne op for din indre fortællerske. Den er dybt personligt og ofte af spirituel karakter.

Fortællerskens Årshjul er forankret i hver måneds energi. Du skriver i pagt med årshjulet og vil opdage, hvor godt det gør at forbinde sig til den naturlige cyklus. Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Selvom du skriver alene i Fortællerskens Årshjul, kan du altid kontakte mig som skrivecoach og få et par godgørende ord med på vejen. Jeg vil elske at hjælpe dig på skrivevej.

Fortællersken Intuitiv Skrivning er et online skrivekursus, hvor der er en ydre cirkel. Her deler vi af proces og fortællinger og jeg er med som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene.

Du får en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Men selvom du deler af din proces og dine fortællinger med en den lille cirkel af kvinder, som er med, så gør du det i henhold til reglerne for Den Hellige Cirkel. Du får ikke kritik, dine tekster bedømmes ikke, vi har fokus på processen og den udvikling, der stille sker. Vi lytter og bevidner hinandens fortællinger.

Fortællerskens Årshjul starter den 1. januar 2023 og bevæger sig gennem året.
Du kan løbende tilmelde og starter altid din skriverejse den 1. i måneden som ønsket.
Vil du have ravnerabatten med, tilmelder du dig senest den 1. december 2022.

Fortællersken Intuitiv Skrivning starter den 16. januar 2023 og varer i 4 måneder.
Vil du have ravnerabatten med, tilmelder du dig senest den 20. december 2022.

Se mere herunder.

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter 2023


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL (Klik for at rejse videre til invitation og detaljer)

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Starter den 1. januar 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING (Klik for at rejse videre til invitation og detaljer)
Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. december 2022
Pris DKK 2200,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: