Opgaven

Søndag morgen på pensionatet, jeg står op på kanten af daggry og går en tur til havet. Bag mig rødmer himlen ved tanken om den nye dag. Der er poesi i luften, små snefnug finder vej blot for at smelte på vej ned. Jeg ved at Virginia er taget af sted for at besøge sin familie, så vi sørger for os selv i dag.

Da jeg kommer tilbage til pensionatet går jeg ind i køkkenet og laver mig en kop kaffe, skænker et glas tranebærjuice og smører to madder med ost. Alt ånder fred, de andre sover endnu, så jeg bærer bakken op på mit værelse og sætter mig til rette ved skrivebordet. Lyset er dristigere i dag, solen er fremme og huset kaster sin skygge i haven. Æbletræet står i stoisk ro.

Da jeg har spist min morgenmad, indvier jeg min nye skrivebog. Forrest nedfælder jeg min intention for den kommende tid og også mit solhvervsord kommer til. Endnu er det hemmeligt, jeg holder det tæt til kroppen som et spirende frø. Præcist som et nyfødt barn skal opfostres i varme og sikkerhed, så skal nye begyndelser og faser i ens liv næres tæt på hjertet.

Senere kommer der liv og lyde omkring mig, trin og snak på trappen og en stemme, som kalder mit navn. Det er Scarlett, hun inviterer til møde i biblioteket. Elva og Maize har lavet kaffe til os, de kommer ind bærende på bakker med klirrende kopper og en skål med pebernødder. Biblioteket er fyldt med dagslys og der er lunt, for Scarlett har tændt op i pejsen.

”Det er blevet tid til at vælge speciale” siger hun til os, da vi har sat os til rette i de store Chesterfield møbler. ”Hver fortællerske har sit særlige område og evner, som hun nu må finpudse. Selv mestre må hele tiden lære nyt og gribe muligheden for at udvikle en større forståelse af sin kunst og sit speciale.”

Gisp, tænker jeg, ved jeg overhovedet, hvad mit speciale er? Men så kommer jeg i tanke om svanens nøgleord og mærker at tampen brænder. Jeg drikker en slurk af den gode kaffe og lytter intenst til Scarletts ord.

”Det er en slags finpudsning” forklarer Scarlett, ”men det handler også om at finde måder, hvorpå I kan bruge jeres evner. Det skal vi arbejde med i de kommende uger og I kommer selvfølgelig til at udvikle det i det nye år, når andre lærere tager over. I er ikke længere nybegyndere og det er tid til at træde helt ind i jeres lys.”

”Det lyder godt” siger Maize og ser ud som om hun tygger på det, Scarlett har sagt. Koncentreret stryger hun en tot af sit mørke hår væk fra ansigtet. Der er noget hemmelighedsfuldt over hende, på mange måder minder hun om Gwyneth, men de er jo også kusiner.

Elva derimod er som en åben bog og hendes begejstring er til at føle på. Hun har det vist ligesom jeg.

”Jeg vil gerne tale med jer en af gangen” siger Scarlett så, ”så vi kan blive enige om, hvad jeres speciale er. Jeg er sikker på, at I selv har en god ide om det, men tiden er kommet, hvor I kan bruge mig helt bevidst som mentor og nyde godt af mine sidste uger her på pensionatet. En tid, hvor fejringen er i højsædet, først Vintersolhverv og siden jul. Som I ved, tager vi let på julen, men selvfølgelig nyder vi højtiden, spiser godt og synger lidt sange. Dog vil jeg bede jer om ikke at tage for let på opgaven, for inden I ved af det, rinder det gamle år ud og jeg forsvinder som en nytårsraket, der brænder ud.” Hun ler kort og ser på os. Vi er tavse og fokuserede. Vi har forstået.

Der er ikke mere på programmet og søndagen flyder som en flod. Elva og jeg går en tur sammen om eftermiddagen, vi er blevet gode venner og ganske fortrolige. Maize holder sig for sig selv, men da vi kommer tilbage til pensionatet i skumringen, kan vi se, at hun er i køkkenet sammen med endnu en person. Scarlett. Virginia er ikke kommet tilbage endnu.

Det viser sig, at de er i færd med at lave mad til os. Vi stikker hovedet indenfor og ser, at de har åbnet vin. Harpemusik strømmer ud af en højtaler og der dufter skønt af simreret fra den store gryde.

”Vi spiser klokken 18:30” erklærer Maize. ”Vil I have et glas vin?”

Mørket smider sit tæppe over os, vi sidder bænket ved køkkenbordet og drikker vin. Maize har fundet en pose chips med salt & vinegar i køkkenskabet og hælder dem op i en stor skål. Jeg mærker, at jeg er sulten. Scarlett har lagt sin undervisningskåbe og hygger sig på lige fod med os andre. Men vi er alle opmærksomme på den opgave, vi har fået og tankerne kredser om det hele aftenen. En opgave er en gave, der er gives op. Min opgave er at gribe den.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
18. december 2022

“If you do follow your bliss you put yourself on a kind of track that has been there all the while, waiting for you, and the life that you ought to be living is the one you are living. Follow your bliss and don’t be afraid, and doors will open where you didn’t know they were going to be.”

Joseph Campbell


Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Start 1. januar 2023.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Fortællersken Årshjulet starter den 1. januar 2023 eller på dit ønskede tidspunkt.

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

– Lykke Pia Jespersen –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: