Pletter af pink

Det er morgen, lyset er kommet, vinden har blæst skyerne bort og pletter af pink farver himlen. Vi er samlet i spisestuen, ilden buldrer i pejsen og kaffen er god.

”Det er busdag i dag” hvisker Elva i mit øre og jeg nikker, det har jeg tænkt på. Vi kunne tage en tur til byen og drikke te på Primrose Café, men jeg tøver eftersom det er Scarlett Decembers næstsidste dag på pensionatet. Hvem ved, måske har hun planer for os? Men som en bedre tankelæser ser hun på mig og ryster på hovedet.

”Vi runder af i morgen” siger hun. ”Vi samles i spisestuen klokken 10 og bruger resten af dagen på en styrkende nytårsceremoni. Og eftersom jeg vil invitere jer til at lave et personligt nytårsmanifest, kan I jo passende tænke over det i dag.”

Maize nikker alvorligt, mens Elva og jeg ser på hinanden og nikker i kor. Det er busdag og vi skal til byen.

Natten var urolig, stormen hylede i murværket og trappen knirkede selvom ingen gik op eller ned. Sort nat og stormvejr, jeg vågnede flere timer før daggry og kunne ikke falde i søvn igen. Et sted udenfor tudede uglen i vinden og det gamle æbletræ svajede fra side til side, mens stjernelysene blinkede. Jeg kunne være gået til havet, da jeg fik tanken, men jeg gjorde det ikke. Jeg blev liggende i mørket og lyttede til vindens sang. Nu mærker jeg trætheden, en følelse af skærpet sensitivitet og et kort sekund overvejer jeg, om jeg skal droppe planerne om bytur med Elva og gå alene gennem dagen? Men Elva virker så oplagt og bussen går om en halv time, så jeg skynder mig op på værelset, lægger en let makeup og tager en varm sweater med høj hals på over min skjorte. Det er koldt i dag.

Bussen er præcis. Vi hilser på chaufføren, som er blevet et kendt ansigt. Han er en ældre mand iført kasket og uniform, nybarberet og duftende af Taylor of Old Bond Street aftershave. Jeg kender duften fra min onkel og alene af den grund er den aldrende chauffør en glæde at møde. Hans klare blå øjne, det rynkede ansigt og smilet, når han hilser på os og indløser vores billet. Det er en gammeldags bus af den slags, som kun findes på øde strækninger og som kører mellem byer, der ikke findes på mange kort.

”Du virker stille i dag” siger Elva, da vi har fundet os et sæde midt i bussen. Der er kun få andre passagerer.

Jeg fortæller hende om min nat og tidlige opvågnen og hun nikker.

”Det kender jeg godt. Den slags nætter findes og det præger det nye dag. Men ikke nødvendigvis på en dårlig måde, hvis man ærer sin træthed. Din sensitivitet vil være skærpet og den kan du bruge til at gøre noget godt.”

Jeg ler kort og ser forundret på hende.

”Hvad mener du med det?”

Det svarer hun ikke på. Hun har vendt sig og kigger ud af vinduet, hvor det vinterlige landskab glider forbi. Marker, stendiger, den våde vej og himlen med pletter af pink. Jeg er glad for, at jeg fortalte Elva om, hvordan jeg har det. At jeg fik sagt det og kan blive i den sfære uden at forcere og forsøge at lade som om.

Følelsen af ømskindethed forsvinder dog snart, da vi er steget af bussen og går rundt i byen. Lyset har bredt sig på himlen og byen fremstår i et anderledes lys, end da vi besøgte den kort før jul. Den akutte juletravlhed har lagt sig, kun få mennesker er ude og handle og butiksejerne er ved at fjerne deres julepynt. Nogle pynter op til nytår med hatte, guirlander og knallerter, mens andre benytter lejligheden til at dekorere vinduerne med et nyt look. Andre igen vender tilbage til det, der var. Ikke alle synes at forandring fryder.

Tarotbutikken holder lukket mellem jul og nytår står der på et skilt med store bogstaver, så vi skynder os tilbage til Primrose Café som heldigvis har åben som altid. Grace møder os med et stort smil og erklærer, at vi skal prøve hendes nytårstærskelte.

”Den vil gøre jer klar til det nye år” siger hun med skråsikkerhed og går straks i gang med at brygge en kande af sin godgørende te. Dertil serverer hun små sandwich med laks og agurk. Hvordan kunne hun vide, at jeg var sulten? Men Grace ved alt og læser sine gæster, som vi andre læser avis. Hun serverer for os ved et bord tæt på vinduet, hvor vi har udsigt til torvet og den dér himmel. Pletter af pink svæver over hustaget på den anden side af gaden og teen er forbavsende god.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
30. december 2022

Photo by Palex66, Dreamstime (c)


Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter 2023


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL (Klik for invitation og detaljer)

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Starter den 1. januar 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING (Klik for invitation og detaljer)
Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING


FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT (Forår) Klik for invitation og detaljer
Holdstart den 20. marts 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2700,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. februar 2023
Pris DKK 2500,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN, PENNENS KRAFT

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: