Skiftet

Du har sikkert gættet det. Jeg fik ikke skiftet at se. Det skete som altid ved midnat og jeg var uopmærksom, da vi skålede med hinanden i biblioteket. Virginia bød på Bollinger champagne skænket i høje glas, hun havde selv bagt det smukke kransekagetårn.

Et par timer inden midnat forlod Scarlett os med ordene: Vi ses, når det igen er tid. Hun var iført en enkel blå kjole med dyb udskæring og et sølvsmykke som lignede et stjerneskud. Opsat hår, makeup og veloplagt under hele middagen. Vi talte om året, der snart var gået og om det, vi hver især havde lært under Scarletts kyndige vejledning i december.

Tiden gik, time efter time, vi flyttede os fra spisestuen til biblioteket, drak en kop te og slappede lidt af med benene oppe. Så anderledes end de tidligere nytårsfejringer, jeg har været til. Roen og den buldrende ild i pejsen gjorde os døsige og Maize sad med lukkede øjnene og lyttede til den musik, der strømmede ud af højtaleren. Klassisk musik som Virginia havde sat på.

”Vi ses, når det igen er tid.” Jeg stod ved bogreolen og studerede bogrygge, da ordene lød og Scarlett hilste os med løftet arm og et dronningeagtigt vink. Ingen knus eller salte tårer. Det var ganske udramatisk. Jeg mærkede det velkendte stik af sorg, men da var hun allerede på vej ud af døren i sin blå aftenkjole. Trin på trappen, en dør som smækkede. Det var det. Det var hende.

Elva kom over til mig ved bogreolen og foreslog dristigt, at vi skulle stalke Scarlett for at finde ud af, hvor hun forsvandt hen ved midnat. Vi fnisede som skolepiger, men jeg rystede på hovedet og sagde:

”Vi må lade mysteriet leve.”

Virginia og Maize sad fordybet i samtale i den dybe lædersofa nu med cognac i glassene.

Da midnat nærmede sig, hjalp vi Virginia med at hente glas, champagne og kransekage i køkkenet og da uret slog tolv skålede vi og råbte Godt Nytår. Knus, kys og kram og god rejse videre. Champagnen gjorde os muntre og da Elva foreslog, at vi udskiftede den klassiske musik med mere moderne, dansevenlige toner, var der ingen protester. Snart dansede vi med hinanden, grinede og skålede lidt mere.

Pludselig stod hun dér bare. I døren til biblioteket. Jeg ved ikke, hvad der skete, men musikken stoppede i samme øjeblik og vi stod som forstenede og gloede på hende.

”Mit navn er Niamh” sagde hun og kom nærmede. ”Niamh Januar.”

Hun var en høj kvinde, slank skikkelse, kortklippet mørkt hår, pandehår til øjenbrynene. Hun var iført jeans og en cremefarvet skjorte med kinakrage. Ingen smykker så vidt jeg kunne se, blot et guldur i en lænke om højre håndled. Hun hilste på os hver især med fast håndtryk, vi præsenterede os og Virginia sørgede for at Niamh fik et glas champagne, så vi kunne skåle med hinanden. Da hun havde drukket ud, forlod hun os igen for at gå op på værelse nummer 1.

”Det var en lang rejse” forklarede hun. Uforudsete forsinkelse gjorde, at jeg kun lige nåede det til rette tid. Og hvad var var der sket, hvis jeg ikke var nået frem til midnat?” Hun lo kort og så fra den ene til den anden. ”Så måtte I springe januar over.”

Dagen efter var hviledag, det bør den 1. januar vel være. Det er en dag, hvor man sunder sig og ikke orker så meget. Virginia havde ladet os vide, at der var mad i køleskabet, hun holdt fri og skulle ud og vandre med en veninde, en nytårstradition. Hvordan hun orkede det med kun få timers søvn i bagagen, ved jeg ikke, men hun var ingen steder at se, da jeg stod op næste morgen. Jeg kan ikke sove længe, heller ikke selvom jeg er kommet sent i seng. Jeg har det bedst, når jeg følger en fast rytme og går forholdsvis tidligt i seng. Den 1. januar er jeg som regel undersovet, men det hjælper at komme ud og få frisk luft, så det gjorde jeg. Jeg gik mig en lang tur alene ved havet.

Vejret var mildt og regnfuldt, lyset dæmpet som i december. Jeg mødte ikke nogen. Tilbage på pensionatet lavede jeg te, smurte mig en mad og tog det med op på værelset. Her skrev jeg i min rejsedagbog og udformede kladden til mit nytårsmanifest. Bagefter var det tid til en lur på sengen og da jeg vågnede, var det igen mørkt udenfor. Jeg stod op for at trække gardinet for og så at æbletræet ikke længere var klædt i stjernelys. Mørket var tæt og natten nær.

Elva bankede på min dør og foreslog, at vi spiste sammen i køkkenet. Maize var ingen steder at se og hvad Niamh angår, så forstyrrer man ikke sin månedslærer, når hun er i sine private gemakker, så vi var bare os to ved køkkenbordet. Vi spiste resterne af hummersuppen fra nytårsaften med brød til, drak vand med citron og senere bar vi te og julesmåkager ind i biblioteket, hvor vi sad en times tid og spillede backgammon. Vi gik tidligt i seng og jeg faldt i en drømmeløs søvn, der bragte mig frem til januars 2. dag.

Det er morgen. Det er hverdag. Og Niamh Januar er ankommet.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
2. januar 2023

Image by Raggedstonedesign, Dreamstime (c)

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Næste start 1. februar 2023.

Ønsker du at være med fra januar?
Indtil den 7. januar vil det være muligt at være med fra januar måned. Skriv det i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker dig en januar start, ellers gælder din tilmelding fra 1. februar 2023.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Fortællersken Årshjulet starter den 1. februar 2023 eller på dit ønskede tidspunkt.

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

– Lykke Pia Jespersen –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: