Ulvemåne

Jeg går tidligt i seng, allerede kl. 2030 rammer jeg madrassen bevæbnet med en bog, en stak puder i ryggen og en kop dampende kamillete på natbordet. Det er et tidspunkt jeg elsker, når roen kommer sejlende på sit natteskib og jeg synker tilbage i puderne for at læse i min bog. En ægte fortællerske læser mange bøger, hun kan slet ikke lade være og jeg er ingen undtagelse, jeg har altid en bog ved min side.

Nu skal det ikke handle om bøger men om månen. Det er fuldmåneaften og ved midnat mødes vi med Niamh Januar i hallen. Det lykkedes mig at få nogle timers søvn, så spiller min telefon en irriterende melodi og jeg kæmper mig fri af søvnen. Jeg tænder natlampen og står op, søvntråde slæber efter mig. Tøjet ligger klar på stolen, jeans og en varm sweater med høj hals. Jeg trækker gardinet til side og glæder mig over, at det ikke regner. Månen er på den anden side af huset i øst, pensionatet kaster skygge og dækker æbletræ og havelåge. Snart er vi ude i natten. Maize, Elva, Niamh og jeg.

Niamh virker frisk og veloplagt, hun har en rød frakke på og en pelshue, der klæder hendes ansigtsform. Når jeg ser hende, får jeg associationer til snedronningen og ville ikke blive forbavset, hvis der lå sne, når vi trådte ud af hoveddøren. Det gør der selvfølgelig ikke, endnu er januar lun og den eneste nedbør er regn indtil videre. Vandpytter pryder havegangen oplyst af månens skær.

Inden vi går ud, fortæller Niamh os om januars fuldmåne.

”Januars Fuldmåne kaldes også for ulvemåne, fordi ulve normalt er mere aktive på dette tidspunkt af året i forhold til at hyle og kalde. De kommer tættere på landsbyer og mennesker. Tidligere troede man at det var fordi de var sultne og dermed mere farlige, men i dag ved vi at ulvene hyler af andre grunde. De gør det for at pisse deres territorium af og for at lokalisere flokmedlemmer, de gør det for at genskabe sociale bånd og for at koordinere deres jagt.”

”Vi er med andre ord ikke på ulvejagt” siger hun og blinker til os. ”Vi er ude for at bonde.”

”Som i at vi skal finde en ulv og skabe kontakt?” spørger Elva, der altid har let til ord, så let at de bare flyver ud af munden på hende. Hvis man vil høre sandheden, skal man gå til Elva. Hun er det mest ærlige menneske, jeg kender og så er hun ikke bange for at blive til grin. Hun tager ikke sig selv så alvorligt og derfor er det ofte befriende at være i selskab med Elva. Hvad andre ikke tør sige, kommer ud af hendes mund. Jeg smiler til hende.

”Som i at vi skal bonde med månen” ler Niamh og åbner hoveddøren. ”Kom så piger, det er tid.”

Jeg formodede, at vi skulle til havet, men Niamh fører os væk fra huset i østlig retning og snart opdager, at vi skal ud på engen. Den eng, hvor jeg mødte koen Bò som huskede mig på mine magiske værdier. Da vi træder ud på engen som ligger badet i månelys forventer jeg at se hende, Bò, men hun er ingen steder. Engen ligger øde hen og ligner en scene fra en gyserfilm. Træer kaster skygger og en ugle flyver lydløst over vores hoveder. Den cirkulerer lidt frem og tilbage, inden den forsvinder mod skoven i nord.

Vi står stille midt på engen og tager hinanden i hænderne. En lille cirkel af kvinder under ulvemånen. Niamh beder os om at tænke på vores intention og mærke dens kraft. Hun minder os om at gøre det med medfølelse og at være kærlige og rummelige overfor det, der kommer op til overfladen. Så begynder vi at danse, rundt og rundt og jeg ved ikke hvordan, men pludselig strømmer musik ud fra himlen. En forunderlig klang af harpe og fløjte, mens en tromme sørger for rytmen som vi danser til. Rundt og rundt under ulvemånen.

Det ville have været genialt, hvis jeg nu kunne fortælle dig, at en ulv pludselig kom til syne. Det sker ikke, men da vi er på vej hjem igen, dukker der pludselig en pjusket hund op og slår følge. Det er Cù, som længe har holdt øje med mig på afstand.

”Hej smukke dreng” udbryder Niamh og bukker sig lidt for at klappe den store hund.

”Hvor kommer han fra?” spørger Maize. ”Bor der overhovedet andre på de her kanter? Nogen som har hund?”

”Det må dér jo gøre” svarer Elva ud i luften, men det er gætterier alt sammen. For Cù færdes overalt og hvor han har lyst. Ingen ved, hvor han bor, men han ser mæt og tilfreds ud. Hans pjuskede pels velplejet og han går med smidige og lette skridt ved siden af os. Men da vi drejer til venstre ned af stien til pensionatet, forsvinder han i retning af skoven.

Jeg drømmer om ham den nat. Cù. Han fortæller mig, at han er ulvehund og at han er min vogter. Det gør mig glad og taknemmelig og jeg sover godt, indtil telefonen spiller sin melodi klokken 8. Det er lørdag og Elva og jeg skal byen.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
7. januar 2023

Cyklisk skrivning

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Det kan noget særligt at forankre sin skrivning i årshjulet. Hver årstid har sit element, sin energi og sin kraft. Om foråret er det luften, om sommeren er det ilden. Om efteråret er det vandet og når det bliver vinter, er det jord. Her er det rodenergiens tid og tid til at nære sin vintersjæl.

Kunsten er at dyppe pennen i den energi, der er til stede og at arbejde med elementerne i stedet for at kæmpe imod dem. Men vid, at det ikke er noget, du kan forstå intellektuelt. Bogen her er ikke en lærebog som sådan, men byder på anstrøg af inspiration til dig, så du selv kan skabe dig en godgørende skriveproces.

Det er ofte den manglede forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs, ensom følelse. Men vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Forbindelse til den naturlige cyklus.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul vil du den 1. i hver måned modtage et skrivebrev, som er forankret i den givne måned. Du vil skrive i pagt med årshjulet og fange energien i din pen.

Næste start er den 1. februar, men hvis du kan mærke, at du bare må have januar med, er det muligt ved tilmelding senest den 7. januar. Læs mere om forløbet herunder.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Start 1. februar 2023.

Ønsker du at være med fra januar
Til og med den 7. januar vil det være muligt at være med fra januar måned. Skriv det i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker dig en januar start, ellers gælder din tilmelding fra 1. februar 2023.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællerskens Årshjul kører hele året. Næste start er den 1. februar 2023 eller på dit ønskede tidspunkt (altid den 1. i måneden)

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

– Lykke Pia Jespersen –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: