Tårnfalken

Jeg er altid spændt på ordene og på det, der strømmer fra min pen, når jeg sidder ved bordet med udsigt til havet og lader komme. Ser du, det er ikke et spørgsmål om at tænke og vide på forhånd, tværtimod. Det er ikke et intellektuelt anliggende eller noget, du kan planlægge ned til mindste detalje og når du lærer dig det, er det en sand befrielse. Du skal bare begynde at skrive.

Det er et spørgsmål om at lytte og skrive det, du hører. Jeg opdager nye sider af mig selv, jeg begynder at forstå, hvordan sjælen kommunikerer og bruger følelserne til at guide mig på vej. Hvor mange gange har den ikke grædt forgæves? Jeg lærer at sanke og opdager, hvordan det, der møder mig i landskabet og i naturen tages ind og senere kan dukke op i en fortælling. Som tårnfalken, der er begyndt at dukke op på alle tider af døgnet og lader mig se. Et glimt af en anden verden, en virkelighed med vinger. Som et smil i tågen. Som et kys fra en ven.

Den vil sige mig noget. Jeg har lært dens silhuet at kende, de særlige kendetegn, det grå hoved, den rødbrune ryg og grå hale. Den skinner som sølv i luften og jeg ved, at det er en han. Jeg kan kende ham i luften på de spidse vinger og det er som at jeg er indstillet på ham nu. Tårnfalken. En ny frænde. Det er en glæde, som ikke kan fortælles og dog. Jeg fortæller det til min rejsedagbog og linjerne lytter.

Det er søndag på pensionatet og alt ånder fred. Virginia er som altid taget af sted for at besøge sin familie og kommer først tilbage sent i aften. Jeg var den første som stod op og nød at være alene på færde. I køkkenet arrangerede jeg en bakke med morgenmad og kaffe, som jeg bar op på værelse nummer 3. Mit sted.

På bordet blafrer skrivelyset, vejret er gråt, men det regner ikke. Jeg er begyndt at længes efter frost og sne, det jeg kalder for rigtig vinter. Nu lysner det i horisonten og ordene holder op. Som altid slutter jeg af med en ”tak” og lukker forsigtigt bogen i. Hvad skal jeg bruge søndagen til? Jeg har ingen planer. Elva og jeg tog til byen i går, vi drak te på Primrose Café og fik sagt godt nytår til Grace, som er blevet en del af liv på pensionatet. Turen til byen frem og tilbage med bussen, chaufføren med samme aftershave som min onkel og når det er muligt, et besøg i tarotbutikken, hvor Stella holder til.

Søndag er sjæledag. Jeg sætter mig i meditation, vender opmærksomheden indad og ånder livet ind. Januar. Stilheden. Og tårnfalken.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
8. januar 2023

Photo by Andrew Astbury, Dreamstime (c)

Fortællerske og underviser

Som menneske og fortællerske er jeg dybt inspireret af naturen, landskaber, skiftende lys, årstider, fugle og andre dyr.

Jeg søger visdom og vejledning i naturen og den naturlige cyklus hos det, der altid har vakt dyb genklang i mig og som har forbundet mig til min sjæl.

Min vej er til dels den keltiske, jeg har lige fra jeg var en lille pige følt mig både forbundet med og inspireret af den keltiske tradition og draget af landskab, fortællinger og mennesker fra både Irland og Skotland. Jeg har boet 2 år i Glasgow, Skotland.

Jeg skriver ofte om det keltiske årshjul, fordi det skaber dyb resonans i mig, men du finder de samme tidspunkter i den nordiske tradition.

Kald det, hvad du vil, lad det runge og skabe dyb genklang

Kald det, hvad du vil og lad det runge, skabe genklang og skænke dig den forankring, du længes efter. Herfra kan du skrive og dyppe pennen i det, der føles kraftfuldt og rigtigt for dig.

Intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene

Som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene hjælper jeg dig hjertens gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme, den indre stemme. Det gør jeg bl.a. ved at skabe de rum, som jeg tilbyder på mine online skrivekurser på Skriveskolen for Fortællersker.

Og jeg hjælper dig også med at genfinde din skriveglæde. Du er nemlig skabt til at skabe og som kvinde er det essentielt, at du bruger din iboende kreativitet og skaberkraft. Det er sundt, livgivende og forløsende. Det kan gøres på mange måder og områder i vores liv, men har du skrivelængsel er det sikkert og vist. Der er ord i din jord.

Når vi skriver intuitivt, øver vi os på at lytte og skrive det, vi hører.

Rumpasser i det magiske rum

Jeg viger ikke fra min intention og den forpligtelse, jeg har som rumpasser i det rum, hvor vi barsler med hjertets fortællinger. Jeg træder ikke ud af min rolle og agerer dommer eller bøddel, jeg overrasker dig ikke med pludselig indfald fra min veludviklede korrekturmoster. Du kan ikke overtale mig til at agere indre censor, så du får ret i dine fejlagtige antagelser om, at du ikke er værdig og at du ikke kan skrive.

Jeg er skrivemor og din guide i skrivebjergene. De rum, jeg holder, er kærlige, rummelige og magiske rum, hvor fortællinger kan lade, berige, berøre og forvandle os. Hvor vi deler, lytter og er med det, der er.

Fortællingens Kraft og historiemedicin

Jeg tror på historiemedicin. Den er ligeså gammel som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor og den rummer en god portion healing.

Fortællingens Kraft. Intentionen. Ordene, som folder sig ud og strømmer fra et dybt sted i os, når vi skriver os ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte.

Fortællingens kraft

I alle forløb og på alle skriveworkshops arbejder jeg med fortællinger som omdrejningspunkt; de fortællinger, der kommer til os, når vi møder op, åbner os og gør os modtagelige.

Jeg bruger blandt andet mindfulness og meditation som redskaber og inddrager mine egne erfaringer som skriverejsende og fortællerske.

I øvrigt er jeg clairvoyant og evnen til at se og fornemme, hvad der er på spil og hvad det egentlig drejer sig om, bruger jeg selvfølgelig også flittigt i min undervisning og skrivecoaching.

Jeg underviser i både intuitiv og spirituel skrivning.

Fortællingens og intentionens kraft er grundstene i alle forløb, jeg tilbyder.

Vil du skrive med mig?

Kalder det på dig? Herunder får du en liste over kommende forløb på Fortællerskens Skriveskole, der er mit undervisningsunivers. Husk at Fortællerskens Årshjul starter den 1. i hver måned og at du til enhver tid kan tilmelde dig og starte din skriverejse i pagt med årshjulet.

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri

Skriveskolen for Fortællersker – Vinter 2023


FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL (Klik for invitation og detaljer)

Cyklisk skriveforløb for kvinder
Næste start 1. februar 2023

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

TILMELDING FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL


FORTÆLLERSKEN, INTUITIV SKRIVNING (Klik for invitation og detaljer)

Holdstart 16. januar 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2600,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN INTUITIV SKRIVNING


FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT (Forår) Klik for invitation og detaljer

Holdstart den 20. marts 2023
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2700,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 20. februar 2023
Pris DKK 2500,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN, PENNENS KRAFT

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: