Blidedage

Jeg vågner ved lyden af en bil som kører gennem gruset og standser ved garagen. En bildør smækker, havelågen knirker og skridt høres på havegangen. Fortumlet vælter jeg ud af sengen, skynder mig hen til vinduet og trækker gardinet fra. Månen, som nu går ind i sin aftagende fase, hænger dovent i vest og kaster diset lys over landskabet. Det gamle æbletræ, havelågen og klitterne på den anden side af hækken.

Jeg kender skikkelsen i den flagrende frakke og det lyse hår, der dækker hendes ansigt. Det er Virginia, som vender hjem fra weekend. Men klokken fire om morgenen? Det er tidspunkt er nat om vinteren og jeg sov sødt, da hendes bil vækkede mig. Hvorfor i alverden har hun dog valgt at vende tilbage på det tidspunkt?

Mørket giver mig ingen svar og jeg går tilbage til sengen. Træt som jeg er, håber jeg på at sove straks, men søvnen har sluppet mig og er fløjet et andet sted hen. Jeg ligger vågen og som det er på det tidspunkt af natten, kommer tanker, som man har skubbet bort, tilbage og rumsterer som urolige fugle. Men en ting har jeg lært mig. Jeg er holdt op med at tro på alt, hvad jeg tænker og især, når tankerne kommer anmassende midt om natten. I stedet for laver jeg vejrtrækningsøvelser og lader min opmærksomhed hvile i åndedrættet.

Senere falder jeg i søvn, drømme afløser tanker og da jeg vågner, er det ved at blive lyst. Klokken er otte. Det er sent for mig, jeg plejer at være en morgenfugl, men den bratte opvågning kl. fire har sat sine spor. En del af mig er irriteret på Virginia, hun må da vide, at hun vækker os andre på pensionatet, når hun kommer hjem midt om natten. Og stille var hun ikke. Jeg hørte hende rumstere, trin på trappen, en dør som smækkede og hvis jeg ikke tager meget fejl, en sagte lyd af harpemusik. Nu rumsterer hun i sit køkken og har sat morgenmad frem til os, det ved jeg.

Jeg ligger lidt og mærker efter, trætheden er markant og en velkendt følelse af hudløshed er til stede. Så kommer jeg i tanke om min ret. Jeg erklærer blidedag i dag.

Der er mange slags dage under et ophold på pensionatet og her mener jeg ikke ugedage. Der er dage med særlige formål og intentioner og en af de vigtigste er blidedage. Blidedage er dage for sjælen, men selvom de er skabt til indre næring og selvkærlighed, er det paradoksalt nok ofte de dage, vi glemmer at holde. Vi er så vant til at overhøre det indre kald og de små tegn på, at det er nu vi trænger. Vi har lært at mase videre og ignorere træthed og de triste, sorgfyldte tanker og følelser, som er til stede.

Jeg læste et sted at sorg er kærlighed, der ikke har nogen steder at gå hen. Og sjælen sørger, når vi overhører det indre kald og spreder vores kærlighed for vinden i stedet for at give den til os selv. Det er her blidedage kommer ind i billedet. De er til, så vi kan stoppe op og lytte til det, som rumsterer. De er skabt så vi kan føle de følelser, der er sjælens sprog, være med dem og lade dem passere. De er vandløb i vores landskab og hvis vi ikke tager os af dem og renser dem, bliver de blokerede.

På et af møderne i januar lader Niamh os vide, at det er essentielt at vi erklærer blidedag, når der er brug for det. Og nej, blidedagen er ikke en officiel helligdag, den er din helt personlige havn. Dit gode skib lægger til kaj, så du kan gå fra borde og skænke dig selv, hvad du har brug for.

Det kræver ingen undskyldninger at holde en blidedag, du skal hverken forklare eller retfærdiggøre dit valg. Du hejser blot hjerteflaget og siger det, som det er: Jeg holder en blidedag.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
10. januar 2023

Årshjulet – Vinter

Du ved, at verden bliver stille om vinteren. Naturen går i hi. Mørket lægger sig om dig som en dyne. Dagene er korte, nætterne lange og solen er en sjælden gæst. Vejret byder på dis, tåge og på et tidspunkt falder sneen og dækker jorden med sit hvide pulver. Lydene dæmpes, stilheden vokser og uden at gøre noget særligt kan du hengive dig til dens stille land. Det indre. Næring. Det, som gør dig godt. Og når du oplever en dag, som den du har i dag, hvor du har sovet dårligt og føler dig kuldsejlet som en gammel fiskerjolle, så skænk dig selv en gave fra hjertet. Giv dig selv en blidedag.

Blidedage er en dag, hvor du ikke stiller nogen krav til dig selv. Du er blot med det, der er. Blid og kærlig mod dig selv i alt, hvad du siger og gør. På blidedage brygger du godgørende te og mediterer. Du læser i en god bog, du skriver gode ord. Eller, du skriver det, der er. Uden dom. Blidedage er en af vinterens gaver, de kalder på hygge og stunder uden krav. Måske går du en tur. Du laver din yndlingssuppe og spiser den langsomt i stearinlysets skær. Blidedage stryger dig over håret og kysser din kind. De smører dig og skænker dig indre ro og retning.

På en blidedag kan du holde mørkning. Være til stede i tusmørket, meditere eller blot lytte til stilhedens sang. Ja, hvorfor ikke lade din vinter blive en føljeton af bildedage, hvor du går på opdagelse i alt det, der gør din sjæl og dit hjerte godt? Vinteren er en smuk årstid og de ekstra timer med mørke skænker dig mulighed for at træde helt ind i den indre verden, hvor skatte tålmodigt venter på dig. Fyld dit hjerte med kærlighed. I dit indre skattekammer finder du alt, hvad du har brug for gennem vinteren. Du finder næring og skaber drømmefrø, der vil vokse gennem vinteren og give dig nyt udsyn og retning, når foråret kommer.

I pagt med årshjulet

At skrive i pagt med årshjulet kan hjælpe dig med at blive opmærksom på vinterens gave og på behovet for bl.a. blidedage. For ikke at tale om tærskler, overgange, skift og nye begyndelser. Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Næste start er 1. februar

Du kan hoppe på Fortællerskens Årshjul skriveforløbet året rundt. Du starter altid den 1. i måneden og næste start er den 1. februar. Tilmelding sker for enten 3 måneder eller 1 år af gangen, men jeg kan selvfølgelig også skræddersy en kursuslængde, som passer til dig (minimum 3 måneder). Hvis du f.eks. gerne vil deltage i 6 måneder, skriver du det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Næste start 1. februar 2023

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællerskens Årshjul kører hele året. Næste start er den 1. februar 2023 eller på dit ønskede tidspunkt (altid den 1. i måneden)

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

– Lykke Pia Jespersen –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: