Måneplaner

“I nat er det fuldmåne” siger Niamh den næste morgen, vi sidder ved bordet i spisestuen og nyder vores morgenmad. Virginia har serveret fredagsgrød med blåbær og smeltet kokosolie. Kaffe, juice og vand med citron. Vi nikker i kor, det ved vi godt. Som fortællersker er vi opmærksomme på månens cyklus, vi mærker dens faser i vores blod og ofte danser vores pen til månens rytme.

”Jeg vil derfor invitere jer med på en midnatstur” fortsætter Niamh, hendes korte mørke hår er endnu vådt efter morgenbadet og hun har ingen makeup på. Hun er svær at sætte alder på, hendes ansigt har fine rynker og en sund glød.

En fuldmånetur, åh tænker jeg, så ryger søvnen. Jeg er en kvinde som nyder godt af faste aftenrutiner, jeg følger min egen rytme og sover som regel ved midnat. Men en anden del af mig fryder sig ved tanken og håber på opklaring i vejret, så vi rent faktisk kan se månen og landskabet badet i hendes lys. Lad det blive magisk. Lad det blive fint.

”Og hvad er planerne for resten af dagen?” spørger Maize og ser udfordrende på Niamh, som har spist sin grød og nu lægger ost på en hjemmebagt bolle. Hun ser op, brune øjne møder hinanden, hun fastholder Maizes blik.

”Forberedelse” svarer hun og tager en bid af bollen, mens hun stadig ser på Maize. ”Ved fuldmåne følger vi op på vores intentioner, vi høster det, vi såede ved Nymåne, hvis det er modent til plukning og mærker effekten af vores indre arbejde. Og så fejrer vi og det skal vi selvfølgelig også gøre i nat.”

”Dagen er jeres, brug den godt og skænk jer selv det, I har brug for.”

Maize mumler noget, vi ikke kan høre og skænker sig en kop kaffe mere. Det har ikke undgået vores opmærksomhed, at hun er blevet mere anspændt på det sidste. Hun virker som altid selvsikker, men noget er krakeleret og en snert af nervøsitet danser i hendes sfære. Måske er det, som Elva formoder, hun er kommende månedslærer, hun er ny i faget og føler sig presset i forhold til at blive en succes. Hun vil lære så meget som muligt nu, hvor hun har muligheden, presse Niamh og de kommende lærere som citroner og drikke saften, hvor sur den end måtte være. Jeg får helt ondt af hende og er glad for, at jeg har andre ambitioner.

Regnen trommer mod ruden, mørket er endnu sort og vinden hyler i træerne. I pejsen er der ild, der er kaffe på kanden og ingen af os har travlt med at forlade den hyggelige spisestue. Det er Maize, som rejser sig først, siger tak for mad og forsvinder ud af døren, som et spøgelse, der er for sent på den. Jeg har lyst til at sige noget om det, men lader være, for jeg vil ikke udstille Maize. Desuden er jeg sikker på, at Niamh er fuldstændig klar over, hvordan landet ligger. Der er planer, som vi elever ikke kender til. Vi må blot stole på undervisningen og lade hver dag vise os, hvad der er at lære. Det er et spørgsmål om tillid.

”Tak for mad” siger Niamh og rejser sig også. ”Vi ses senere.”

Snart er Elva og jeg alene i spisestuen, vi deler det sidste kaffe og en bolle.

”Hvad er dér med Maize?” spørger Elva og ryster på hovedet. ”Hun er ikke sig selv.”

”Det er nok som du formoder” svarer jeg. ”Hun er nervøs over det, der venter hende. Det må være en stor ting at avancere til månedslærer og rejse sig fra rollen som elev til den som underviser. Lærer. Lige nu kan jeg slet ikke forestille mig, hvordan hun vil være i den rolle. Lidt som Gwyneth måske?”

”De er jo kusiner og hun har kendt Gwyneth altid. Selvfølgelig er hun præget af hende og novembers visdom, men den måned er jo optaget.” Elva sukker og ser indtrængende på mig.

”Ærlig talt, er du i tvivl om dine intentioner? Skulle vi ikke tage til byen i dag og spise frokost på Primrose Café?”

”Elva for pokker, det er jo ikke busdag.”

”Nå nej. Men i morgen så. Nogle timers søvn efter fuldmåneturen og så af sted til byen og Primrose Café. Vi har heller ikke fået sagt godt nytår til hverken Grace eller Stella i tarotbutikken.

Det er en plan. Vi skilles på gangen foran værelserne og går hver til sit. Jeg stiller mig ved vinduet og kigger ud på regnen og lyset, der ikke helt kan trænge igennem. Det er tidligt i januar og stormen buldrer ind fra havet. Jeg kan fornemme lyden af bølger og hvis jeg lukker øjnene og indstiller min koncentration, kan jeg dufte salt, vand og tang. Så sætter jeg mig ved skrivebordet, tænder skrivelyset og åbner min rejsedagbog. Jeg skriver.

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
6. januar 2023

Image by Athapet Piruksa, Dreamstime (c)

Cyklisk skrivning

Vi kan lære os selv at både leve og skrive cyklisk. Det, som jeg kalder at skrive i pagt med årshjulet. Og når vi gør det igennem et stykke tid og kommer hele vejen rundt på årshjulet for så at starte forfra og gøre det igen, begynder vi at opdage noget. Vi kan praktisere gentagelsens magi.

Det kan noget særligt at forankre sin skrivning i årshjulet. Hver årstid har sit element, sin energi og sin kraft. Om foråret er det luften, om sommeren er det ilden. Om efteråret er det vandet og når det bliver vinter, er det jord. Her er det rodenergiens tid og tid til at nære sin vintersjæl.

Kunsten er at dyppe pennen i den energi, der er til stede og at arbejde med elementerne i stedet for at kæmpe imod dem. Men vid, at det ikke er noget, du kan forstå intellektuelt. Bogen her er ikke en lærebog som sådan, men byder på anstrøg af inspiration til dig, så du selv kan skabe dig en godgørende skriveproces.

Det er ofte den manglede forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs, ensom følelse. Men vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Forbindelse til den naturlige cyklus.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul vil du den 1. i hver måned modtage et skrivebrev, som er forankret i den givne måned. Du vil skrive i pagt med årshjulet og fange energien i din pen.

Næste start er den 1. februar, men hvis du kan mærke, at du bare må have januar med, er det muligt ved tilmelding senest den 7. januar. Læs mere om forløbet herunder.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Start 1. februar 2023.

Ønsker du at være med fra januar
Til og med den 7. januar vil det være muligt at være med fra januar måned. Skriv det i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker dig en januar start, ellers gælder din tilmelding fra 1. februar 2023.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællerskens Årshjul kører hele året. Næste start er den 1. februar 2023 eller på dit ønskede tidspunkt (altid den 1. i måneden)

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

– Lykke Pia Jespersen –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: