En gave i forklædning

Det er Nymåne, da jeg tager i døren til pensionatet og opdager, at den er låst. Det undrer mig, for det er aldrig sket før. Døren er låst op fra det tidspunkt Virginia går i køkkenet for at tilberede vores morgenmåltid og låses først igen ved solnedgang. Hvis vi går ud efter solnedgang, har vi en nøgle med, som altid hænger på en irgrøn nøgleknage ved siden af døren. Når nogen altså ikke har taget den.

Jeg stiller min kuffert foran døren og går hen til køkkenvinduet for at få fat på Virginia. Vi nærmer os frokosttid og hun må være i fuld gang med at smøre sandwich, lave suppe eller hvad hun nu vil servere for os i dag. Tanken gør mig sulten. Jeg stod op da det endnu var nat for at nå toget. Der var ingen servering ombord.

Jeg banker på vinduet og forventer, at hun straks vil komme hen for at se, hvem det er. Det gør hun ikke. Der sker ingenting. Jeg banker igen, denne gang lidt hårdere, mens jeg balancerer på de store sten, der indrammer blomsterbedet langs husmuren. Små spirer fra krokusløg er begyndt at kigge op over jorden, endnu et tegn på foråret, som er på vej. Virginia kommer ikke til vinduet. Og da jeg lykkes med at stå på en sten, gøre et lille hop og kigge ind af vinduet, inden jeg igen rammer jorden, ser jeg at der er mørkt i køkkenet. Hun er dér ikke.

Det er godt nok mærkeligt! Jeg mærker både vrede, frustration og et lille snert af bekymring. Eftersom det er mandag, burde hun være på sin plads i køkkenet. Og selvom hun skulle være i spisestuen eller andetsteds, ville lyset ikke være slukket i køkkenet. Endnu et lille hop fra samme sten afslører, at køkkenet er ryddet og alt sat på plads. Der er ingen tegn på liv eller frokost. Nu hamrer hjertet i brystet på mig og panik melder sig som frivillig. Hvad i alverden er meningen? Da jeg tog af sted, var der ingen som sagde noget andet end ”god tur.”

Jeg beslutter mig for at gå rundt om pensionatet i håb om at se lys i et eller flere af vinduerne. Da jeg står i haven foran det gamle æbletræ, råber jeg på Elva så højt jeg kan.

”Elva, jeg er tilbage. Døren er låst, gider du lukke mig ind.” Elva skulle ikke selv på vinterferie. Ikke så vidt jeg ved. Hun havde planer om at læse en tyk bog om skovmagi og en intention om at lære nye ritualer. Efterhånden ved vi det alle. Uden den daglige spirituelle praksis, uden at gøre sig modtagelig for forbindelse og magi, kan livet let glide forbi i en uendelig strøm af timer, dage, uger og år. Det er vores ritualer, vores daglige måder at skabe forbindelse på, der gør forskellen. Her opdager vi at både livet og den kreative proces er cyklisk. Vi stopper op, vi forbinder os og går i dybden. For at lytte og som fortællersker for at skrive det, vi hører.

Jeg råber forgæves på Elva. Der sker ingenting. Pensionatet virker dødt og forladt. Da jeg spørger det gamle æbletræ til råds, ryster det beklagende på hovedet.

”Jeg kan ikke hjælpe dig søde ven. Denne her må du selv løse.”

Tilbage ved hoveddøren banker jeg hårdt og længe. Dørhammeren forestiller et hoved med tomme øjne, der stirrer ud i ingenting. Ikke på mig, ikke på dig, ikke på nogen. Men den fungerer upåklageligt og rammer trædøren med en høj lyd, der bliver mere og mere skinger efterhånden som panik vokser. Er de alle taget af sted og har de fuldstændig glemt, at jeg skulle komme tilbage i dag?

Jeg hører trin på havegangen og da jeg vender mig om, ser jeg Beithe komme slentrende. Hun er iført en grøn oilskinsfrakke, som når helt ned til anklerne, da hun ikke er særlig høj. Hendes hårlokker danser frit under den grønne tophue. Hun smiler bredt til mig og breder armene ud.

”Du er tilbage! Ja, du må undskylde, at jeg ikke var dér til at lukke dig ind, men havet kaldte. Og så vidste jeg jo heller ikke, hvornår du ville komme tilbage. Har du ventet længe?”

Jeg ryster på hovedet og sukker dybt. Alt i mig er uroligt og det kræver et par dybe vejrtrækninger at falde til ro.

”Næh” fremstammer jeg, ”men hvor er de andre?”

”Vidste du ikke det? Vi to er her alene i denne uge. Både Elva, Maize og Virginia er draget på vinterferie.”

”Det sagde de da ikke noget om, da jeg tog afsted?”

”Jeg tror at de blev inspireret af din ide” smiler Beithe og fisker nøglen op af lommen på den grønne frakke. Hun låser op og snart står vi i hallen.

”Ja, så vi skal rigtig hygge os” siger hun, mens hun tager frakke, hue og støvler af. ”Og lære hinanden bedre at kende her på falderebet. Hvis der er noget særligt, du gerne vil tage op, noget som du vil spørge mig om, gennemgå eller lære om, så er det nu, du har chancen. Eneundervisning” siger hun og blinker til mig. ”Er du sulten?”

Jeg nikker, mens tusind tanker flyver gennem mit hoved som spredehagl. Eneundervisning? Er det her en gave i forklædning? En chance for at lære noget af Beithe, som jeg ellers ville være gået glip af. Alene. En til en. Den sidste fulde uge på pensionatet, i næste uge drager hun videre og overlader undervisningen til en anden. Beithe Februar.

”Så lad os starte med at lave frokost” siger hun og åbner døren til det mørke køkken. ”Kom.”

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
20. februar 2023 ved Nymåne

Spirituelt forankret skrivning

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi.

Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig. Det kan du gøre på mange måder og det skal vi blandt andet gå på opdagelse i, når mit skriveforløb Fortællersken Pennens Kraft starter ved Forårsjævndøgn den 20. marts.

Kalder det på dig? Så læs med videre og husk, at du får ravnerabat ved tilmelding senest den 28. februar.

Skrivebreve, frænder og Kompasbogen

Fortællersken Pennens Kraft, består af skrivebreve i 4. dele som byder på skriveafsæt, inspiration og læring. Forløbet er i sig selv bygget op som en fortælling, der kan åbne døren til Det Magiske Univers. Du inviteres til at skrive dig ind.

I hvert skrivebrev stifter du bekendtskab med et nyt kraftdyr fra den keltiske tradition. Dyret er både fortæller og frænde. Hvert dyr har 3 nøgleord, som du får udleveret til inspiration og invitation.

Samtidig får du som deltager din egen kopi af Kompasbogen. Bogen er fuld af ideer, veje og måder til, hvordan du kan arbejde med fortællingerne og dig selv i processen og tage din skrivning dybt ind i livet og ud over skrivebordets kant.

Hvert skriveafsæt inviterer til, at du konsulterer kompasbogen og beslutter dig for, hvad du vil teste og afprøve. Om du tager imod invitation, er helt op til dig.

Kompasbogen har følgende emner:

 • Intentionens Kraft
 • Ritualer
 • Tarotkort som vejledning og skriveafsæt
 • Ord med særlig energi og kraft
 • Meditation
 • Årshjulet
 • Varselstagning i naturen og fortællinger
 • Hende som spørger
 • Morgensider
 • Bøn
 • Gåturen
 • Frænder og hjælpere

Spiritualitet – ikke en bestemt trosretning eller religion

Fortællersken Pennens Kraft er en hyldest til pennens kraft og den spirituelle forankring i skrivningen. Den åndelige forbindelse, når vi skriver. Til Kilden, til det magiske univers. Det handler ikke om religion eller om at være forankret i en bestemt trosretning.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 8 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Vi samler kraften i pennen og holder indre fokus.

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT

Fortællersken Pennens Kraft

Online skriveforløb for kvinder
Nyt hold starter 20. marts 2023 (Forårsjævndøgn)
Varighed 4 måneder

Som deltager i Fortællersken Pennens Kraft får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende bog (PDF-fil).
  Hver del af bogen med skriveafsæt, øvelser, læring og inspiration udsendes til dig hver måned i de 4 måneder, forløbet varer. Alt foregår skriftligt, der er ingen videoer eller online sessions.
 • Din egen kopi af Kompasbogen med ideer til, hvordan du kan forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse i Fortællersken III og deler af viden, visdom, skrive og spirituel inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook, hvor vi deler af proces, magi og fortællinger.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for bevidst at forankre dig spirituelt i din skrivning.
 • Lejlighed til at afprøve forskellige veje og måder at skrive intuitivt på OG lade din skrivning blive et spirituelt anliggende også.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Glæden ved at være en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer pennens kraft ind i cirklen.
 • Inspiration til at skriverejse i pagt med årshjulet
 • Mulighed for at lære en række kraftdyr fra den keltiske tradition bedre at kende. I hvert skrivebrev vil du møde en frænde og/eller fortæller, som tager dig med ind i en særlig sfære i Det Magiske Univers.

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deling er heling

Fortællersken Pennens Kraft består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter. Der er ikke bestemte tidspunkter, du skal deltage og skrive, forløbet er glidende, så det passer ind i dit liv og livsrytme.


Holdstart 20. marts 2023 ved Forårsjævndøgn
Varighed: 4 måneder

DELTAGERGEBYR

DKK 2700,-

RAVNERABAT ved tilmelding senest den 28. februar 2023

Pris DKK 2500,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra. Gælder også ved ravnerabat.
Skriv blot i kommentarfeltet, hvis du ønsker dig det.

Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

TILMELDING – FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT

Forløbet varer 4 måneder og der sættes en godgørende proces i gang, hvor du oplever den kreative cyklus i alle dens facetter. Der er ikke bestemte datoer og tidspunkter, du skal kunne deltage på.

Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Klik på billedet herunder for tilmelding

Fortællersken Pennens Kraft – Se hele invitationen her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: