Violinen

Det er for godt til at være sandt. Jeg smiler, da jeg bærer min kuffert ovenpå og går ind i værelse nummer 3. Det har været mit rum fra starten. Ved vinduet står skrivebordet og jeg har udsigt til have, klitter og havet som baggrund. Når jeg åbner vinduet, kan jeg høre bølgernes sang glide ind over landskabet, jeg kan dufte salt, tang og havtorn, når det er tid. Jeg kan se det gamle æbletræ på sin plads i haven og i disse dage er solsorten i fuld vigør. Han flyver frem og tilbage og har tydeligvis et helt særligt forhold til det gamle træ. Det er hans sted. Hans verdens centrum.

Tænk at have et træ som sit center. Den tanke går jeg med, mens jeg pakker ud og hænger det rene tøj på plads i skabet. Vasketøjet kommer ned i sin kurv. Vi har en fælles vaskekælder og man kan booke sin tid og vaske, når man har brug for det. I denne uge vil der ikke være rift om maskinen. De tre andre er taget på vinterferie og jeg er alene med Beithe. Eneundervisning tilbød hun mig. Det vil jeg selvfølgelig gøre brug af. Men hvad skal jeg dog bede hende om? Pludselig føler jeg mig tom og også en smule træt ovenpå rejsen og forskrækkelsen, da jeg tog i den låste dør.

Jeg lægger mig sengen og trækker sengetæppet over mig. Snart falder jeg i søvn og mens jeg sover, bliver eftermiddag til aften. Lyset ændrer sig, resterne af solen glider ind bag en sky og forsvinder bag klitterne. Jeg bliver liggende lidt og sunder mig, døsig efter søvnen og den lange eftermiddagslur. Da det banker på døren, springer jeg op og svimler hen for at lukke op.

”Sov du?” Det er Beithe. ”Jeg tænkte på, om vi ikke skulle lave mad sammen? Det er ved at være tid, især hvis vi vil komponere den lækre simreret, som jeg har i tankerne. Den har brug for tid. Og så kan vi to jo bruge den tid til at snakke og drikke et glas vin?”

”Det lyder skønt” udbryder jeg. ”Giv mig en halv time? Jeg har brug for et hurtigt bad til at friske mig op og noget rent tøj.”

Beithe nikker smilende.

”Jeg går i gang. Du kommer bare, når du er klar. Og tag nu noget behageligt tøj på. Det er bare os to, rødvinen og den gamle støbejernsgryde i aften.” Selv er hun iført en løs uldtrøje i en dybgrøn farve, et rundt guldsmykke om halsen og løse bukser i joggingstof. Afslappet og cool.

Da jeg efter mit bad og tøjskifte træder ind i køkkenet, er det første jeg får øje på alle de mange stearinlys, hun har tændt. Små fyrfadslys på hylderne mellem krukker og flasker. Tre grønne lys i den gamle stage på bordet. Det er tusmørke nu og lysene trækker mørket ind gennem køkkenvinduet og skaber et helt særligt skær. Magisk er ordet, jeg vil bruge. Det risler ned af ryggen på mig og jeg føler mig spændt på den sitrende måde.

Beithe er i fuld gang ved komfuret. Hun har allerede hakket løg og hvidløg og er i gang med at svitse små kyllingestykker i den karry, hun har brændt af. Der dufter kraftigt af krydderier. På bordet står en spansk rødvin, den er åben og hun vender sig om for at signalere, at jeg skal skænke mig et glas. Hendes står på køkkenbordet ved siden af komfuret. Jeg skænker og vi skåler. Vinen er kraftig og god og efter et par slurke falder jeg til ro og ind i den sfære, Beithe har skabt i køkkenet. De varme krydderier, lysene og tusmørket, der kalder på natten.

Beithe sætter mig til at skære peberfrugt, gulerødder og bladselleri. Grøntsagerne skal ikke i gryden endnu, men jeg gør dem klar i små skåle. Det er et smukt syn, de fine farver, det røde, orange og lysegrønne. Jeg kan godt lide at lave mad og det kan Beithe tydeligvis også. Men normalt er det Virginias domæne og vi har ikke noget at gøre i køkkenet.

”Denne uge er en skøn undtagelse” siger Beithe og skænker mere vin i glassene. Gryderetten skal have tid til at simre og vi sætter os ved køkkenbordet. Jeg finder nogle nødder i en af køkkenskufferne og hælder dem op i en skål. Nu er det helt mørkt udenfor og tiden går i stå.

”Du ved godt, at du er privilegeret?” Beithe ser granskende på mig, hendes øjne er blågrønne og hun kniber dem lidt sammen, mens de hviler på mig. Havøjne, tænker jeg og nikker.

”Du kan ønske dig hvad som helst. Jeg er til din tjeneste i de kommende dage. Du kan spørge om hvad som helst og hvis jeg kan, vil jeg svare dig og opfylde dine ønsker. Hvad har du brug for nu, hvor vi befinder os på en tærskel? En ny årstid simrer som retten på komfuret. Hvad vil du gerne vide? Hvad vil du gerne opleve? Hvad vil du gerne have med dig ind i marts og på rejsen mod forårsjævndøgn?” Hvordan er du ny? Hvad har du lært? Og hvad lægger du bag dig, når du springer ud som påskeliljer på den første forårsdag?

”Tillid” er ordet, der falder ud af min mund. ”Jeg vil gerne styrke min tillid.”

”Din tillid?” Beithe drikker en slurk vin og lytter. Jeg kan fornemme hendes opmærksomhed som et kærtegn mod min hud.

”Jeg tvivler en del” indrømmer jeg. ”Gamle ting og mønstre farer i flint, når jeg er i situationer, der minder om noget fra fortiden. Selvom jeg ved, at det er anderledes nu og selvom jeg har lært mig selv noget andet. Min visdom er god og centreret, men jeg kan høre min indre pige rumstere. Hun vil gerne overbevises nu og jeg ved, at kun jeg kan gøre det. Ved at gå vejen i tillid og ved at holde hende helt tæt til mit hjerte. Hun mærker min tvivl og det gør hende ked af det. Jeg ønsker at styrke min tillid nu.

”Hvordan kan du mærke hende nu?”

Jeg ser på Beithe og svarer uden at tænke.

”Hun spiller på sin violin et sted i skoven. Hun er ikke faret vild, men det er jeg.”

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
21. februar 2023

Image by Toma Bonciu, Dreamstime (c)

At møde sit indre barn i en fortælling

Hvis du deltager på et af mine online Fortællersken skrivekurser, vil du sandsynligvis opleve at komme i berøring med dit indre barn. Jeg behøver ikke engang opfordre til det eller fortælle om det, det sker helt af sig selv, når du møder op, fatter pennen og bevæger dig ind i den intuitive sfære.

Det magiske univers og alle dets forunderligheder får vi sjældent adgang til, uden at vi har vores indre pige med os. Hun har en smuk og vidunderlig nøgle til den dør.

Selvom vi måske frygter mødet med den indre pige og den smerte, der kan ligge gemt lige dér, hvor vi var nødt til at lade hende i stikken, så er det ofte en gave i forklædning. For hun har nøglen til din urkraft, kreativitet og dit legende selv. Hun har nøglen til det magiske rum og når du lærer hende at kende igen fra et nyt sted, som voksen og vis kvinde, vil det give dig så uendeligt meget i forhold til dit kreative udtryk og din skrivning som fortællerske i øvrigt.

Ofte skal vi, når vi skriver og skaber, helt ind og have fat i vores indre pige. Det barn, vi glemte og gemte undervejs. Hun har en helt særlig nøgle til kreativitet og skriveglæde. Og hun kan åbne sjælens dør med den nøgle. Døren til det magiske rum. Hun kan trylle.

Men ofte er hun såret, ked af det og trist, fordi vi glemte hendes umiddelbare visdom undervejs. Vi glemte at lege. Vi undertrykte hende og dermed os selv. Vores inderste. Det bedste og kærligste, vi har. Det, der gør os så godt. Dansen. Legen. Latteren.

På skriverejsen tager vi hende tilbage, men ofte skal vi skrive os igennem alt det, der står i vejen.  Og så dukker hun pludselig op og smelter sammen med de kvinder, vi er i dag. Den vise kvinde hånd i hånd med det indre barn. Det er en kraftfuld cocktail!

Vi lærer også, hvordan forkerthedsfølelsen opstod og over tid kan vi heale den og skabe helt nye personlige fortællinger.

Børn spørger ikke: ‘Hvad er der galt med mit miljø?’. De spørger: ‘Hvad er der galt med mig, siden jeg ikke får mine behov mødt?’. Børn placerer fejlen i dem selv, for så føles de livsnødvendige relationer intakte. Så er tilpasningen bedre og chancen for overlevelse større. Men følelsen af forkerthed siger ikke sandheden om dig. Du er rigtig, og det har du altid været.”
– Camilla Bruun –


“We nurture our creativity when we release our inner child. Let it run and roam free. It will take you on a brighter journey.”
– Serina Hartwell –

Fortællersken Pennens Kraft

Har du lyst til at lade din skrivning være spirituelt forankret og i øvrigt få en god intro til intuitiv skrivning? Så har jeg ledige pladser på mit hold Fortællersken Pennens Kraft, som starter den 20. marts ved Forårsjævndøgn.

Du får ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret ved tilmelding senest den 28. februar og selvfølgelig kan du betale i rater, hvis det skal være sådan for dig. Det koster ikke ekstra.

I Fortællersken Pennens Kraft får du en introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi. Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig.

Det kan du gøre på mange måder og det skal vi blandt andet gå på opdagelse i, når mit skriveforløb Fortællersken Pennens Kraft starter ved Forårsjævndøgn den 20. marts.

Du får en introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring.

FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT – klik for invitation, detaljer og tilmeldingslink

Fortællerskens Årshjul

Alternativt kan du hoppe med på Fortællerskens Årshjul, som er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Nye deltagere starter den 1. marts.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte. Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen. Du tilmelder dig enten for 3 måneder (af gangen) eller du booker et års skriverejse årshjulet rundt.

Alene og på egen hånd

I modsætning til Fortællersken Pennens Kraft er Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL – Klik for invitation, detaljer og tilmeldingslink

Du er så hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.

Kærlig hilsen
Lene

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: