Bezzerwizzer for hekse

Det er et godt sted at være. Især hvis man ikke tænker for meget over det, men hengiver sig til atmosfæren. Hvis man giver sindet lov til at spænde ben og gør sig modtagelig for argumenter, der er hæftet på logik og mentale teorier, kan den let fordampe som dug på en sommermorgen. Glæden. Magien. Den underfundige følelse af at kunne danse et sted mellem verdener og føle sig hjemme lige dér.

Jeg beslutter mig for at konsultere Beithe om landet midt imellem. Det sker samme aften over aftensmaden, som vi har lavet i fællesskab. Det er resterne af gårsdagens simreret og en lækker salat med spidskål, æbler, gulerod og nødder. Et par skiver af Virginias hjemmebagte surdejsbrød med mørk skorpe og vi har et festmåltid, som vi nyder i spisestuen.

Beithe har tændt ild i pejsen, jeg tænder stagerne på bordet og små fyrfadslys på de andre borde. Der er plads til flere i spisestuen, det er nærmest en slags salon, men vi har endnu aldrig haft brug for mere end ét bord.

”Nå” siger Beithe og propper et stykke brød i munden. ”Har du tænkt mere over pigen med violinen?”

Jeg ryster på hovedet.

”Men jeg mærker tilliden vokse. Det er som om at hendes violins musik spiller dybt i mig. Det er gode og stærke toner, toner fra både svunden tid og et løfte om det, der skal komme. Et sted midt imellem. Toner som kredser om at være åben for gode forandringer og om mod til at gå vejen.”

Beithe nikker anerkendende.

”Ær stedet mellem ikke længere og ikke endnu. Det er en øvelse at lære den. Tærskeldansen.”

Vi drikker lidt vin og spiser resterne af gryderetten. Ilden buldrer i kaminen og de små lys danser på bordene. Her er stille og vi behøver ikke at sige noget. Tavsheden er ikke ubehagelig, tværtimod. Da indser jeg, at jeg kan være tryg ved Beithe. Det kan jeg kun med mennesker, jeg kan være helt stille sammen med.

”Jeg har planer om en udflugt for os i morgen. Har du lyst til at tage med til byen og drikke te på Primrose Café?”

Der går et gisp gennem mig. Selvfølgelig kender Beithe også caféen og Grace, men udflugterne til byen er jo noget, som Elva og jeg har sammen. Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg ville tage derind alene eller med en af månedslærerne.

”Øh” fremstammer jeg, ”tja, altså, jeg plejer jo at tage til byen sammen med Elva.”

”Som er på vinterferie.” Beithe ler og drikker en slurk vin, mens skæret fra stearinlysene blinker i hendes havøjne. ”I er blevet gode venner, I to. Men I er ikke forlovet med hinanden, I har ikke lavet løfter, der forhindrer jer i at gøre ting alene eller sammen med mig eller en af de andre undervisere. Det er vigtigt at holde sig for øje. Slyngveninder hører barndommen til. Vil du med til byen i morgen eller ej?”

”Selvfølgelig vil jeg med” svarer jeg og føler mig lidt dum.

”Det er busdag i morgen og jeg tænker, at vi vil have godt af lidt luftforandring.” Beithe ser tilfreds ud, hendes ansigt er lagt i lokkende folder. ”Desuden har Grace temadage på Primrose Café i denne uge og jeg tror, at du vil kunne lide temaet i morgen.”

”Fortæl” udbryder jeg og drikker lidt vin. Jeg er begyndt at glæde mig.

Beithe ryster leende på hovedet.

”Stol på mig. Du ved mere i morgen. Har du lyst til at spille Bezzerwizzer for hekse i aften? Når vi har spist og ryddet op? ”

”Wow, findes det? Jeg elsker at spille brætspil og quizze. Men hekseudgaven har jeg aldrig hørt om før.”

”Den fås heller ikke alle steder” svarer Beithe og rejser sig fra bordet for at bære ud. ”Men vi har den her.”

Jeg glemte helt at spørge hende om landet midt imellem.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet (Vinter)
23. februar 2023

Image by Captblack76, Dreamstime (c)

Bittersweet

Sidste år siden læste jeg Bittersweet af Susan Cain og mærkede stor genklang. Hendes bog kom på et tidspunkt, hvor jeg havde stor brug for at forstå min egen natur og tage den til mig i kærlighed og medfølelse. Jeg har altid haft steder med melankoli i mit indre landskab, de toner, jeg hører er både dur og mol. Og glæden springer ofte ud fra steder, hvor der var dyb tristhed og som jeg tøvede med at besøge.

De steder besøger jeg nu. Og så var det, at Fortællingen fra Pensionatet dukkede op og at skrive den, gør mig forunderlig godt. Jeg har valgt at dele store dele af den med dig her på bloggen. Resten tilskrives og bliver en del af det større manuskript, men det er en helt anden historie.

Og hvad har det så med Susan Cain og Bittersweet at gøre? Det er et godt spørgsmål.

The place you suffer, is the place you care.
You hurt because you care.
The best response to pain is to dive deeper within your caring,
which is exactly the opposite of what most of us would do.
But to open your heart to pain is to open your heart to joy.
In your pain you find your values.

Your pain shows what matters most to you.

– Susan Cain, Bittersweet –

Din smerte afslører dine værdier

Gennem ord og fortællinger kan vi besøge de steder. Vi kan lade fortællingens kraft hjælpe os med at folde ud og dykke dybere end vi turde før. Og så sker det, som er sket for mig utallige gange. Glæden springer frem fra steder, hvor der før var dyb tristhed og som jeg gerne løb en stor bue udenom.

Er det magisk? Hvis du spørger mig, så svarer jeg ja. For hvis det er, som Susan Cain siger i Bittersweet, så viser min smerte mig, hvor mine værdier er. Den viser mig, hvad der betyder mest i mit liv. Og det er i det skrivearbejde, at jeg har opdaget mine magiske værdier og at det at have magisk opmærksomhed skaber en stor positiv forskel i mit liv.

Jeg har vækket mit magiske barn. Hun sover ikke længere. Hun er en essentiel del af min indre rejse.

Fortællingens Kraft

I alle mine skriveforløb og på mine online kurser skriver og arbejder vi med fortællingens kraft som omdrejningspunkt. Vi lader os guide af fortællinger på den indre rejse. Og vi besøger steder, som vi ikke turde besøge før, men vi gør det på en ny og anderledes måde. Her danser glæden kinddans med sorgen. Her er lyset og mørket hinandens musik.

Har du skrivelængsel og lyst til at (lære at) skrive fra sjæl og hjerte? Intuitivt og med spirituel forankring? Jeg glæder mig til at lancere næste hold af Fortællersken Pennens Kraft, som starter den 20. marts 2023 ved Forårsjævndøgn. Tilmelder du dig senest den 28. februar får du ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret.

Alternativt kan du hoppe på Fortællerskens Årshjul, som snurrer gennem måneder og årstider. Nye deltagere starter den 1. marts. Læs mere om begge kurser herunder og rejs videre til invitation, detaljer og tilmeldingslink.

Du skal være så hjertelig velkommen på Skriveskolen for Fortællersker.

Kærlig hilsen
Lene

Fortællersken Pennens Kraft

Har du lyst til at lade din skrivning være spirituelt forankret og i øvrigt få en god intro til intuitiv skrivning? Så har jeg ledige pladser på mit hold Fortællersken Pennens Kraft, som starter den 20. marts ved Forårsjævndøgn.

Du får ravnerabat og sparer lidt på deltagergebyret ved tilmelding senest den 28. februar og selvfølgelig kan du betale i rater, hvis det skal være sådan for dig. Det koster ikke ekstra.

I Fortællersken Pennens Kraft får du en introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi. Det vigtigste, når du ønsker at lade ord og fortællinger blive en del af din spirituelle praksis og støtte dig på din indre rejse, er at være bevidst om det og at have en intention om, at du hengiver dig.

Det kan du gøre på mange måder og det skal vi blandt andet gå på opdagelse i, når mit skriveforløb Fortællersken Pennens Kraft starter ved Forårsjævndøgn den 20. marts.

Du får en introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring.

FORTÆLLERSKEN PENNENS KRAFT – klik for invitation, detaljer og tilmeldingslink

Fortællerskens Årshjul

Alternativt kan du hoppe med på Fortællerskens Årshjul, som er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Nye deltagere starter den 1. marts.

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte. Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen. Du tilmelder dig enten for 3 måneder (af gangen) eller du booker et års skriverejse årshjulet rundt.

Alene og på egen hånd

I modsætning til Fortællersken Pennens Kraft er Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

FORTÆLLERSKENS ÅRSHJUL – Klik for invitation, detaljer og tilmeldingslink

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: