Det der var skjult

Du har ledt efter mig” siger hun og træder frem fra et bøgetræ. Et af dem, der tog modet til sig og sprang ud.

”Har jeg ledt efter dig?” Jeg ser granskende på hende og på det kastanjebrune hår, der danser i viltre krøller om hendes ansigt. Jeg ser ind i hendes øjne, der er lysebrune som jordnødder. Er hun et af skovens væsener? En af feerne måske?

”Det har du.” Hendes stemme er mild og kraftfuld på samme tid. ”Det er bare ikke altid, at man ved, hvad man leder efter.”

Jeg skærer en grimasse.

”Det kan du have ret i. Så jeg har ledt efter dig uden at vide det. Og nu har jeg fundet dig?”

”Præcis. Er det ikke vidunderligt?”

”Øh jo, det er det måske nok.” Jeg slår blikket ned og lader det hvile på skovbundens dansende anemoner. Musikken er dragende. Så subtil og fin.

”Du er i tvivl?”

”Jeg er i vildrede.” Så er det sagt. ”Jeg er stødt på et tørlagt sted i mig selv.”

”Så gå et andet sted hen” svarer hun med overbærende stemme. ”Du kunne jo komme med mig?”

”Jeg var egentlig på vej hen til Cailean. Tænkte, at han måske havde et godt råd.”

”Det har han sikkert, men så mødte du mig. For du møder den, der kan hjælpe dig. Din sjæl leder intuitivt, mens dit sind leder mentalt. De konklusioner, du har draget, er ikke til nogen hjælp her. Lad dem fare.”

”Hov” udbryder jeg indigneret, ”hvad ved du om det? Og hvem er du overhovedet?”

”Mit navn er Willow” svarer hun og rækker en slank hånd frem. Neglene er malet grønne. Huden er hvid under ærmet i kontrast til det sortrøde bånd på ærmekanten. Midten af båndet er broderet med små blomster, majliljer, hvis jeg ikke tager meget fejl.

”Willow?”

”Willow May.” Først her går det op for mig at jeg har mødt den nye månedslærer. Midt i skoven og hvor jeg mindst af alt ventede det. Hun dukkede ikke op ved morgenbordet og vi antog at hun sov længe. Vi tog fejl.

”Maj er et særligt sted i år” siger Willow og kommer helt frem fra træet. ”Intet er som det ser ud til at være. Du skal huske, hvad du lærte i april.”

Jeg tænker mig om, men lige nu er jeg for træt til at konkludere. Dog husker jeg noget om at forny mit løfte og det siger jeg til hende. Jeg lærte noget om genvalg og om den tredje vej.

Hun nikker og lader en grøn negl stryge min kind. Jeg træder uvilkårligt et skridt tilbage.

”Mere behøver du ikke at huske. Genvalg, en fornyelse af dit løfte og den tredje vej. Med det i hjertet træder du ind i maj. Helt åben.”

Det går op for mig, at læringen er i gang, men det kommer bag på mig, at den sker ude i skoven. I øvrigt er hun slet ikke, som jeg havde forestillet mig. Willow May. Hun virker som en udfordring i sig selv.

”Jeg matcher bare energien” ler hun og afslører sine evner som tankelæser. Det må være en del af pensum, hvis man ønsker sig tjansen som månedslærer. Nu ler hun endnu højere.

”Hvis man ønsker sig tjansen som månedslærer? Ha ha ha. Jeg vil gerne være maj. Jamen, det skal du blive. Jobbet er dit.”

”Du har humor” bemærker jeg lettere spydigt. Latteren smitter ikke af på mig. Ikke i dag.

”Det er et krav. Uden humor holder man ikke længe som månedslærer. Og i øvrigt heller ikke som kvindelig bard. Derfor, min skat, er jeg kommet for at skænke dig humor og glæde. Det, der var skjult, vil blomstre i maj.”

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
1. maj 2023

Photo by Valeriya Vatel (c) Dreamstime

Beltain Blessings

Intuitiv skrivning i skoven

Det er spændende at skrive fortællingen fra Pensionatet. Jeg aner ikke, hvad der vil ske, før jeg skriver. Jeg vidste heller ikke, hvad maj måneds lærer skulle hedde, hendes navn kom først, da hun præsenterede sig selv. I skoven.

Skoven har hjulpet mig før og den vil hjælpe mig igen. Derfor er det også skoven, jeg har valgt som afsæt og scene for min intuitive sommerskriveskole. For ofte har jeg oplevet det. Skovens fortællinger kan noget særligt. Vi kan lade skoven transformere og hjælpe os på vores indre rejse.

Intuitiv Sommerskriveskole for kvinder

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På skrivekurset her bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Så intuitiv skrivning er altså som en tur ind i et ukendt skovterræn.

Det skal vi lege med i sommermånederne, hvis du deltager på min sommerskriveskole. Sammen skal vi en tur i skoven.

Skriveafsæt og øvelser sætter dig på vej, så kast dig ud i det og se, hvad der sker. Via din pen bevæger du ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte. Du øver dig på at skrive intuitivt og får en introduktion til, hvordan det bedste gøres. Du øver dig på at skrive og finde din skrivestemme og dine helt egne fortællinger.

Du møder træerne og deres symbolik. Du støder på frænder og andre væsener. Via skriveafsæt og de øvelser, jeg byder på, tager du på en eventyrlig skriverejse ind i sommeren.

Særpris

I år tilbyder jeg forløbet til særpris.

Og du kan selv vælge, om du vil deltage på holdet og den ydre cirkel (hemmelig gruppe på Facebook) eller du har brug for at skriverejse alene og på egen hånd. Valget er dit. Hvad har du brug for i sommer? Uanset hvad du vælger, kan du altid konsultere mig i forløbet.

Jeg er din guide på sommerskriverejsen

Jeg er din guide på sommerskriverejsen og vil elske at have dig med. Du kan læse mere om forløbet i linket herunder.

Snup din plads på holdet nu, følg længslens kald. Det er aldrig for sent at skrive sin sjæl. Lad skoven hjælpe dig på vej.

Intuitiv Skrivning: Skoven
Et sommerskrivekursus for sjæl og hjerte

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.
Fra 5. juni til 31. august 2023

Skriv din sommer, skriv din sjæl.

Deltagergebyr:
DKK 1500,-

Beløbet er inklusive moms og kan opdeles i 2 rater, hvis du ønsker det.

Intuitiv skrivning i skovens univers

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriveafsæt og øvelser med afsæt i skovens univers

Skriveforløbet foregår online i perioden 5. juni – 31. august.

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod. Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis.

Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Du må gerne være grøn

Og du behøver ikke at kunne det på forhånd. Du behøver heller ikke en særlig skriftlig erfaring. Du må gerne være helt grøn, for det er skoven også, når vi starter skriverejsen den 5. juni.

Vil du være med i min online gruppe eller skriverejse på egen hånd

Du bestemmer selv, om du har lyst til at være en del af min hemmelige gruppe og mit undervisningsrum på Facebook eller om du har brug for at hellige dig den indre rejst og tage kurset alene.

Forløbet og din skrivning

I forløbet får du skriveafsæt, øvelser og inspiration, som alle har afsæt i skovens univers

 • Du får en introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, der foregår i skoven
 • Du møder forskellige træer og deres symbolik
 • Du afprøver forskellige tærskler og veje ind i fortællingen og Det Magiske Univers
 • Du møder en eller flere af skovens væsener
 • Du oplever at legen ofte er vejen
 • Du bliver overrasket over, hvilke fortællinger der bor i skoven og i din pen

Skal jeg have et mål med min skrivning?

Måske tænker du, at du er nødt til at have et mål med din sommerskrivning, hvis du deltager i forløbet?

Nej slet ikke!

Det er nok, at du kan mærke et kald. Det er rigeligt, at du har skrivelyst og længsel.

Hvis du har brug for en slags motivation, så tænk på hvorfor du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention. Når vi kender vores formål og/eller vores intention, er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte.

Og selvfølgelig får du en vejledning til, hvordan du kan formulere din intention med din skriverejse gennem sommeren og arbejde med intentionens kraft.

At opleve skriveglæde i et inderligt eventyr er en smuk intention.

Kan man deltage på egen hånd og uden at være en del af den ydre gruppe?

Ja, det er du velkommen til. Skriv blot i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker at skriverejse alene

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte. Sådan er det også i den første kreative fase. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Fordybelse og alenetid

Kurset er for dig

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et skrivende sommereventyr
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
 • som har lyst til at rejse ind i Det Magiske Univers
 • som vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
 • som elsker skovens univers

Tærsklen

Vi skal lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen.

Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Tærsklen kan hjælpe dig med at sætte din indre fortællerske fri. Det er som en magisk åbning til fortællingens kraft og dit indre, magiske univers i øvrigt.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Det sker i et hemmeligt rum (gruppe) på Facebook, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed og i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse gennem skoven.

Eller en rejse, du foretager på egen hånd

Måske har du ikke brug for at være en del af den ydre cirkel? Måske har du behov for at skriverejse alene og hellige dig det indre fuldt og helt? Hvis det skal være sådan for dig, skriver du det i kommentarfeltet ved tilmelding.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energi er ofte undervurderet. Du kan derfor også bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis. Lad skovens magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse.

Uanset hvor du er i dit liv nu. Lad skoven transformere.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra 5. juni til 31. august.
Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, du skriver, så det passer ind i din livsrytme og din sommer.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • En direkte oplevelse med intentionens og fortællingens kraft
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Inspiration til at skrive intuitivt og sætte din indre fortællerske fri

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deltagergebyr (Særpris 2023)

DKK 1500,-

Beløbet er inklusive moms.

Deltagergebyr kan opdeles i 2 rater, hvis du ønsker det. Skriv det i kommentarfeltet ved tilmelding. Det koster ikke ekstra.
Du forpligter dig til at betale hele beløbet, selvom du springer fra holdet før tid.

Hvis du vil deltage alene og uden at være en del af den ydre gruppe, skriver du blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

Til inspiration – læs også gerne

Skrivning om sommeren

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: