Høgen og de forkerte regler

Mens jeg smager på hendes ord og mærker kuldegysning, begynder hun at gå. Uden at ville det følger jeg efter. Hun fortsætter af den sti, hvor jeg gik, men snart drejer hun af mod højre og ind på en smal sti flankeret af birketræer. Sølvstammer funkler i sprækker af lys. Sølvstammer synger.

Hun går med lette skridt, blødt vugger hendes hofter. Hun er en ganske frodig kvinde. Hun har stramme jeans på under den lange frakke og et par sorte vandresko. Jeg føler mig som en stalker, men jeg kan ikke lade være med at følge hende. Som om noget i mig vil have mere og ikke kan få nok. Af hendes løfte. Og af den visdom, der er så subtil, at den vækker lige dele fryd, frygt og frodighed.

Det, der var skjult, vil blomstre i maj.

Pludselig stopper hun op og vender sig om. Vi står i en birkebue.

”Jeg kan ikke fortælle dig mere nu. Det er vigtigt, at du lader budskabet nå ind i sjælen.”

Jeg nikker undskyldende og ser op på de slanke birkestammer. Lyset falder ned på jorden som regn. Træerne vugger lidt i brisen, der også har fundet vej ind i skoven. Anemoner og vilde hvidløg står side om side. Bregner blander sig og grønt eksploderer.

Det er tidspunktet for Beltain, tidspunktet hvor foråret kulminerer. Livskraft er et nøgleord. Men hvor er min egen livskraft henne?

”I dvale” svarer Willow og slår ud med armene. Hun stiller sig med let spredte ben og ligner til forveksling et træ i vinterfrakke.

Næste morgen skriver jeg om det i min rejsedagbog. Mit første møde med Willow May. Det skete helt uventet i skoven, jeg var på vej ud til Cailean, men så dukkede hun op. Mest af alt minder hun mig om et træ, der ikke alene er levende, som træer jo er, men et træ som kan vandre omkring. Som om hun er steget ud af en låge i et af de helt gamle træer, et af egetræerne måske?

Min livskraft er i dvale, sagde hun, men intet om, hvordan jeg vækker den igen. Historien melder heller ikke noget om, hvorfor den pludselig brænder på lavt blus og alting i mig kalder på venten. Det er vel nu ved Beltain, at jeg skal springe ud og blomstre? Som anemonerne på skovbunden og som bøgen i cirklen bag granerne. Solsorten synger, fordi den har en sang. Men hvor er min egen sang henne?

Jeg drømte om døren i nat. Den smukke gamle dør med ar og udskæringer. Jeg stod foran døren med min nøgle, men den passede ikke længere. Låsen var blevet skiftet ud. Det var et nedslående øjeblik, for ser du, jeg har passet så godt på den nøgle. Pudset den og holdt godt fast på den, for jeg vidste, at der ville blive brug for den en dag. Og den dag kom, men nøglen virkede ikke.

I drømmen om døren fløj Høgen ind i min sfære. Var han et menneske, ville han være en professor med briller på næsetippen og et støvet kontor bagerst på universitetet. Kom indenfor, siger han, da jeg banker på døren og får tilladelse til at træde indenfor. Han er vant til vildfarne elever. Så han fortrækker ikke en mine, da jeg med slæbende skridt går frem til hans skrivebord og sætter mig overfor ham i den slidte læderstol. Blødt lys flyder gennem støvede vinduer.

”Hvad kan jeg hjælpe dig med?” spørger han og ser på mig over brillekanten. Blikket er skarpt og stemmen indikerer, at han ikke har tid til pjat.

Jeg rømmer mig, min samvittighed er i brand. Tør jeg sige det? Er det nu, jeg spilder sandheden ud over hans papirbunker?

”Jeg tror, at jeg har abonneret på de forkerte regler” fremstammer jeg og slår blikket ned.

Jeg formoder at han vil håne mig og bede mig om omgående at forlade kontoret. Jeg tror at han vil dumpe mig og bortvise mig for altid. Det gør han ikke. Han siger tillykke.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
2. maj 2023

Hvad du ønsker

Da jeg forleden dag fortalte, at jeg vil tilbyde mit sommerskrivekursus til særpris, fik jeg et brev fra en kvinde, som var meget interesseret. Men det, der holdt hende tilbage var, at hun allermest havde brug for at skrive alene. Så hun spurgte mig, om det mon var muligt, at hun tilmeldte sig min intuitive sommerskriveskole og tog kurset på egen hånd.

Da hun havde spurgt, var jeg ikke tvivl. Selvfølgelig er det muligt! Derfor har jeg nu ændret i invitationen og du kan som deltager vælge, om du ønsker at blive en del af mit hold og være med i den ydre cirkel, som er et hemmeligt rum på Facebook, eller du foretager skriverejsen alene.

Hjælp til at formulere din intention

Som du måske ved, starter mine skrivekurser og forløb altid med, at du formulerer din intention med at deltage. Det får du selvfølgelig inspiration til, men hvis det kalder på dig, så prøv at tage et kig på nedenstående udsagn og vid, at uanset hvad du vælger, så kan du plukke i disse udsagn og lade dem være grobund for det, du ønsker dig af din sommerskriverejse.

A. Kurset er for dig – hvis du vælger at være med på mit hold og deltager i gruppen

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et skrivende sommereventyr
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
 • som har lyst til at rejse ind i Det Magiske Univers
 • som vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
 • som elsker skovens univers
 • som gerne vil være en del af en skrivegruppe

Jeg holder det hemmelige rum på Facebook i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

B. Kurset er for dig – hvis du vælger at skriverejse alene

 • der hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • som er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • som er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • som ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • hvis indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • som er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • som ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • som ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse

Punkterne er vejledende – pluk og lav din egen liste

Uanset, om du vælger det ene eller det andet, kan du bruge ovenstående punkter som inspiration til din intention med at deltage på min intuitive sommerskriveskole. Pluk og sæt dine egne punkter op på første side af din skrivebog. Lad din intention opstå af det, der vækker genklang hos dig.

Punkterne er kun vejledende. Du kan sagtens vælge fleste punkter fra B og alligevel deltage på holdet og i den ydre gruppe.

Selv er jeg between stories

For mit eget vedkommende ville jeg ikke være i tvivl. Jeg er i et mellemrum på min livsrejse, jeg er between stories. Som var jeg trådt ind i en ny historie, hvor alt føles skrøbeligt, sårbart og hvor jeg ved, at jeg skal genetablere mit fundament fra et nyt sted. Det, jeg har opdaget, kom til syne i dagens fortælling fra Pensionatet, som du læste allerførst. Jeg har abonneret på de forkerte regler.

Min egen historie fletter sig ind i fortællingen fra Pensionatet og jeg lever i historien, når jeg skriver den. Intuitivt og fra sjæl og hjerte. Det kan vi nemlig gøre, når vi lærer at skrive intuitivt. Vi kan vandre i en fortælling og sætte ord på, som vi aldrig har kunne formulere før. Vi har kun mærket dem i vores hjerte.

Hende der tænder din længsel

Som skrevet står, tilbyder jeg i år mit sommerskrivekursus til særpris. Jeg ved, at mange bløder og at der er brug for historiemedicin til at skrive og skabe nye fortællinger. Fortællinger, som opløser gamle regler og mønstre, der har holdt os fast. Fortællinger, som hjælper os med at lytte dybt og som støtter os i svære processer.

Men det fantastiske er, at du også kan deltage, hvis du “bare” ønsker at skrive fra sjæl og hjerte. Intuitiv skrivning kan noget helt særligt og det kan skoven også.

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri. Det er hende, der tænder din længsel.

Intuitiv Skrivning: Skoven
Et sommerskrivekursus for sjæl og hjerte

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.
Fra 5. juni til 31. august 2023

Skriv din sommer, skriv din sjæl.

Intuitiv skrivning i skovens univers

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriveafsæt og øvelser med afsæt i skovens univers

Skriveforløbet foregår online i perioden 5. juni – 31. august.

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod. Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis.

Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Du må gerne være grøn

Og du behøver ikke at kunne det på forhånd. Du behøver heller ikke en særlig skriftlig erfaring. Du må gerne være helt grøn, for det er skoven også, når vi starter skriverejsen den 5. juni.

Vil du være med i min online gruppe eller skriverejse på egen hånd

Du bestemmer selv, om du har lyst til at være en del af min hemmelige gruppe og mit undervisningsrum på Facebook eller om du har brug for at hellige dig den indre rejst og tage kurset alene.

Valget er dit. Hvad har du brug for i sommer?

Forløbet og din skrivning

I forløbet får du skriveafsæt, øvelser og inspiration, som alle har afsæt i skovens univers

 • Du får en introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, der foregår i skoven
 • Du møder forskellige træer og deres symbolik
 • Du afprøver forskellige tærskler og veje ind i fortællingen og Det Magiske Univers
 • Du møder en eller flere af skovens væsener
 • Du oplever at legen ofte er vejen
 • Du bliver overrasket over, hvilke fortællinger der bor i skoven og i din pen

Skal jeg have et mål med min skrivning?

Måske tænker du, at du er nødt til at have et mål med din sommerskrivning, hvis du deltager i forløbet?

Nej slet ikke!

Det er nok, at du kan mærke et kald. Det er rigeligt, at du har skrivelyst og længsel.

Hvis du har brug for en slags motivation, så tænk på hvorfor du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention. Når vi kender vores formål og/eller vores intention, er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte.

Og selvfølgelig får du en vejledning til, hvordan du kan formulere din intention med din skriverejse gennem sommeren og arbejde med intentionens kraft.

At opleve skriveglæde i et inderligt eventyr er en smuk intention.

Kan man deltage på egen hånd og uden at være en del af den ydre gruppe?

Ja, det er du velkommen til. Skriv blot i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker at skriverejse alene

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte. Sådan er det også i den første kreative fase. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Kurset er for dig – hvis du deltager på mit hold og er med i den hemmelige Facebook-gruppe

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et skrivende sommereventyr
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
 • som har lyst til at rejse ind i Det Magiske Univers
 • som vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
 • som elsker skovens univers
 • som gerne vil være en del af en skrivegruppe

Jeg holder det hemmelige rum på Facebook i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

Kurset er for dig – hvis du vælger at skriverejse alene

 • der hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • som er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • som er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • som ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • hvis indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • som er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • som ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • som ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse

Uanset, om du vælger det ene eller det andet, kan du bruge ovenstående punkter som inspiration til din intention med at deltage på min intuitive sommerskriveskole.

Pluk og sæt dine egne punkter op på første side af din skrivebog. Lad din intention opstå af det, der vækker genklang hos dig.

Tærsklen

Vi skal blandt andet lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen.

Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Tærsklen kan hjælpe dig med at sætte din indre fortællerske fri. Det er som en magisk åbning til fortællingens kraft og dit indre, magiske univers i øvrigt.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Det sker i et hemmeligt rum (gruppe) på Facebook, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed og i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse gennem skoven.

Eller en rejse, du foretager på egen hånd

Måske har du ikke brug for at være en del af den ydre cirkel? Måske har du behov for at skriverejse alene og hellige dig det indre fuldt og helt? Hvis det skal være sådan for dig, skriver du det i kommentarfeltet ved tilmelding.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energi er ofte undervurderet. Du kan derfor også bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis. Lad skovens magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse.

Uanset hvor du er i dit liv nu. Lad skoven transformere.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra 5. juni til 31. august.
Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, du skriver, så det passer ind i din livsrytme og din sommer.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • En direkte oplevelse med intentionens og fortællingens kraft
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Inspiration til at skrive intuitivt og sætte din indre fortællerske fri

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deltagergebyr (Særpris 2023)

DKK 1500,-

Beløbet er inklusive moms.

Hvis du vil deltage alene og uden at være en del af den ydre gruppe, skriver du blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

Til inspiration – læs også gerne

Skrivning om sommeren

Det er aldrig for sent at skrive sin sjæl

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: