Til din tjeneste

Vi sidder omkring morgenbordet på majs tredje dag. Elva og Maize fortæller, at de skal af sted for at mødes med deres respektive lærere. Nu ved jeg at Elva er i lære hos Grace på Primrose Café og at hun boltrer sig med kunsten at lave magisk te. En snert af misundelse stikker mig som en gaffel. Jeg kan godt lide Grace og den fortryllende sfære på Primrose Café. Hvad Maize har gang i, aner jeg ikke, som altid er hun hemmelighedsfuld og afslører ikke så meget om sig selv.

Og så er dér jo reglen. Jeg må ikke spørge, hvis de vil fortælle, skal de gøre det selv. Man må ikke opfordre til det eller forsøge at tvinge sandheden ud. Manipulation er forbudt. Beskidte tricks er dømt ude. Udskamning betyder udvisning. Af den, som forsøger sig med det. Således er en del af pensum på Pensionatet præget af et mysterium og selvom Elva og jeg er fortrolige, så har jeg faktisk ikke fortalte hende om mit. Måske snart. Når vi går en tur på stranden. Eller når vi sidder på sengen på et af værelserne med vores te. Drikker fuldmånekakao i køkkenet. Se, det var en fin ide. For inden længe er det fuldmåne igen.

”Du dagdrømmer” siger Elva og skubber kærligt til mig. ”Hvor er du henne i dag?”

”Lige her.” Jeg rejser hovedet, rømmer mig og drikker af den gode kaffe. Ser på de andre, som ser på mig. Ser lyset flyde ind gennem lave vinduer og skygger tegne mønstre på det glatte gulv. Der er ikke længere ild i brændeovnen, men et enkelt stearinlys er tændt på vores bord. Det står på et hvidt keramikfad i en kreds af kløver og brændenældeskud. Intet er tilfældigt, når Virginia dækker bord, men man skal være vågen for at få alle detaljerne med. Det er sådan, jeg har det denne morgen. Jeg ønsker at være vågen i mit liv.

Høgen i drømmen har sat sine spor og i nat var han dér igen for at konfirmere. Som en underviser ofte gør det, repeterede han min opdagelse og den visdom, der bølger i læringens kølvand. Som, siger han, vil ændre alt fremover. Foran mig ligger en opgave, som jeg ikke skal tage for let på og som heller ikke kan forceres.

”Det er ikke et spørgsmål om brainstorming. Det er ikke et anliggende, man kan tænke sig til. Kun ved at tage et skridt af gangen og mærke efter, når noget trænger sig på og hvor man før uden tøven pålagde det en given regel, ved man, hvordan den nye regel skal være. Det er ikke til forhandling eller diskussion, siger han. Ikke noget, du kan dele med andre. Det er en sag mellem dig og Gud.”

Døren. Nøglen, som ikke virker længere. Det sted, den glæde der var engang. Nu er billedet blevet utydeligt og forsvinder stille i disen.

Elva og Maize rejser sig begge fra bordet, siger tak for mad og skynder sig ud. Trin på trappen og døre, som smækker. Kort tid efter kan jeg høre Elva komme tilbage. Bussen går om få minutter. Hun har travlt. Maize hører jeg ikke mere til og ser hende først igen, da aftensmaden serveres kl. 18:30.

Jeg har ikke travlt og det har Willow åbenbart heller ikke. Hun foreslår, at vi tager os en kop kaffe mere og som i eventyret om Aladdin, står Virginia klar med nylavet kaffe i samme sekund, som Willow gnider på lampen. Hun skænker op til os og vi topper med lun havremælk. Ser på hinanden og smiler.

”Jeg er jo nærmest overflødig nu” siger hun og ser på mig med lysebrune øjne. Hendes kastanjekrøller danser om ansigtet, hendes smil lukker mig ind. Her er ingen tunge døre og nøgler, som ikke virker. Hun er iført en grøn kjole med et lysere mønster af grene og kviste, der snor sig. Hun ligner en skov, man kan gå ind i.

”Det tror jeg ikke” svarer jeg ”det betyder meget, at du er her. Jeg har brug for en, der kan lære mig at blomstre.”

”Så er du kommet til den rette” griner hun og retter sig op i stolen med sin kaffekop i hånden. ”Willow May. Til din tjeneste.”

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
3. maj 2023

Fortællinger som guider på den indre rejse

Fortællinger som guider på den indre rejse. Fortællinger, hvor fugle, frænder og andre skønne væsener dukker op og siger præcist det, du har brug for at høre. De gør dig ikke forkert. De pådutter dig ikke en masse komplicerede regler og stiller betingelser. De siger i et fortællende og nogle gange poetisk sprog, andre gange bramfrit og direkte, hvad du trænger til og så har de med at komme med lidt kryptiske beskeder og budskaber. Noget, som vil afsløre sig senere.

I går betroede jeg mig til Høgen og en åbenbaring opstår. Den har været undervejs i dagevis. Jeg har abonneret på de forkerte regler.

Skab dine egne regler nu

Budskabet er klart og tydeligt. Skab dine egne regler nu. Regler, som ærer din sjæl og dit livsformål. Regler, som får dit hjerte til at synge. Hvis vi lever efter andres regler, bevidst eller ubevidst, er det svært at bevare livsglæden og livskraften.

Og det kan også være spirituelle regler, det handler om. Har du tænkt på det? Om dine spirituelle overbevisninger begrænser dig og fastlåser dig i stedet for at sætte dig fri? Det skal jeg arbejde med på min egen indre rejse i den kommende tid. Mine nye spirituelle livsregler.

Bogstaveligt energiarbejde – lad fortællingens kraft hjælpe dig

Hvordan gør du dit eget spirituelle arbejde? Ved du, at du også kan invitere fortællingens kraft ind i dit liv og lade ord og fortællinger fra dit hjerte og din sjæl guide dig på din indre rejse? Ved du, hvor kraftfuldt det er, når vi sætter pennen på sjælekurs og ikke længere leder i det ydre efter regler og dogmer, kasser hvor vi bedst kan passe ind?

Ved du, hvor fint det kan være at skrive? At det er både terapeutisk og helende over tid? Og her mener jeg intuitiv skrivning fra sjæl og hjerte, ikke andre former for skrivning, som kan noget andet og har andre formål og mål ikke mindst.

Hvis du allerede har fundet din stemme og har brug for regler og struktur

Den traditionelle måde at skrive på underviser dig ved hjælp af dispositioner, temaer og struktur. Især hvis du ønsker at skrive en bog. Og det kan såmænd være fint nok, hvis du allerede har fundet din stemme og ved præcist, hvad du skal skrive om. Det fordrer med andre ord, at du er i stand til at skrive på en bestemt måde eller i hvert fald efter givne regler. Det hjælper mange, men hvad hvis det ikke virker for dig? Hvad hvis det i stedet for gør dig træt og modløs og minder dig om tidligere episoder, hvor du fik at vide, at du ikke kan skrive eller hvorfor du har svært ved det?

Her er min påstand og den er baseret på min erfaring som underviser af efterhånden rigtig mange kvinder, der kom til mig for at skrive sin sjæl. Med forskellige intentioner og helt forskellig baggrund. Men med samme dybe kald. En skrivelængsel, der kan være svær at sætte ord på.

Hvis du ikke har fundet din skrivestemme og lyttet til dens fortællinger

Hvis du endnu ikke har fundet din skrivestemme og har lyttet til dens særlige fortællinger (du lytter og skriver det, du hører), så får du sjældent adgang til det, der bor udenfor det mentale felt. Du får ikke adgang til de historier, der vil gøre en forskel for dig og som du er skabt til at skrive. De fortællinger, som skænker dig glæde og historiemedicin og som har både høje og dybe toner. Mangfoldige fortællinger i både dur og mol.

Der er store følelser i spil, når vi sætter ud på en skriverejse, hvor vi har en intention om at skrive fra sjæl og hjerte og hvis de følelser ikke får lov til at danse mellem linjerne og blive din fortællings hjerteslag, jamen så bliver skrivningen ofte tam og uden hjerteblod. Den kan meget vel lyde som en lovtekst eller noget, der er skrevet i kancellisprog. Det bliver uden sjæl, fordi du aldrig dyppede pennen i dit hjerte. Det er heller ikke særligt sjovt at skrive på den måde. Det rummer begrænset glæde og er tom for historiemedicin.

Man kan ikke dyppe pennen i hjertet uden at følelser sættes i spil. Og det er præcist som det skal være. De store følelser hører med og vil skænke dig guld.

Hende der tænder din længsel

I år tilbyder jeg mit sommerskrivekursus til særpris. Jeg ved, at mange bløder og at der er brug for historiemedicin til at skrive og skabe nye fortællinger. Fortællinger, som opløser gamle regler og mønstre, der har holdt os fast. Fortællinger, som hjælper os med at lytte dybt og som støtter os i svære processer.

Men det fantastiske er, at du også kan deltage, hvis du “bare” ønsker at skrive fra sjæl og hjerte. Intuitiv skrivning kan noget helt særligt og det kan skoven også.

Kom, skriv og sæt din indre fortællerske fri. Det er hende, der tænder din længsel.

Du vælger selv, om du ønsker at blive en del af mit hold eller om du har brug for at skriverejse på egen hånd. Invitation, detaljer og tilmeldingslink finder du herunder.

Intuitiv Skrivning: Skoven
Et sommerskrivekursus for sjæl og hjerte

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.
Fra 5. juni til 31. august 2023

Skriv din sommer, skriv din sjæl.

Intuitiv skrivning i skovens univers

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Skriveafsæt og øvelser med afsæt i skovens univers

Skriveforløbet foregår online i perioden 5. juni – 31. august.

Det betyder dog ikke, at du skal være online hele tiden, tværtimod. Jeg vil kærligt invitere til, at du også logger off og bruger lidt tid alene og i fordybelse. Måske skriver du udenfor? I haven. Ved havet. Og i skoven naturligvis.

Der er nemlig ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage. Forløbet er glidende. Du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer til din sommer.

Du må gerne være grøn

Og du behøver ikke at kunne det på forhånd. Du behøver heller ikke en særlig skriftlig erfaring. Du må gerne være helt grøn, for det er skoven også, når vi starter skriverejsen den 5. juni.

Vil du være med i min online gruppe eller skriverejse på egen hånd

Du bestemmer selv, om du har lyst til at være en del af min hemmelige gruppe og mit undervisningsrum på Facebook eller om du har brug for at hellige dig den indre rejst og tage kurset alene.

Valget er dit. Hvad har du brug for i sommer?

Forløbet og din skrivning

I forløbet får du skriveafsæt, øvelser og inspiration, som alle har afsæt i skovens univers

 • Du får en introduktion til intuitiv skrivning i et forløb, der foregår i skoven
 • Du møder forskellige træer og deres symbolik
 • Du afprøver forskellige tærskler og veje ind i fortællingen og Det Magiske Univers
 • Du møder en eller flere af skovens væsener
 • Du oplever at legen ofte er vejen
 • Du bliver overrasket over, hvilke fortællinger der bor i skoven og i din pen

Skal jeg have et mål med min skrivning?

Måske tænker du, at du er nødt til at have et mål med din sommerskrivning, hvis du deltager i forløbet?

Nej slet ikke!

Det er nok, at du kan mærke et kald. Det er rigeligt, at du har skrivelyst og længsel.

Hvis du har brug for en slags motivation, så tænk på hvorfor du skriver og hvad dit formål er. Heri ligger din intention. Når vi kender vores formål og/eller vores intention, er det langt nemmere at skrive fra sjæl og hjerte.

Og selvfølgelig får du en vejledning til, hvordan du kan formulere din intention med din skriverejse gennem sommeren og arbejde med intentionens kraft.

At opleve skriveglæde i et inderligt eventyr er en smuk intention.

Kan man deltage på egen hånd og uden at være en del af den ydre gruppe?

Ja, det er du velkommen til. Skriv blot i kommentarfeltet ved tilmelding, hvis du ønsker at skriverejse alene

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På Fortællerskens Sommerskriveskole bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse.

Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte. Sådan er det også i den første kreative fase. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Kurset er for dig – hvis du deltager på mit hold og er med i den hemmelige Facebook-gruppe

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et skrivende sommereventyr
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • gerne vil skærpe din intuition og evne til at lytte til naturen, krop og sjæl
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte
 • som har lyst til at rejse ind i Det Magiske Univers
 • som vil bruge ord og fortællinger som guider på den indre rejser
 • som elsker skovens univers
 • som gerne vil være en del af en skrivegruppe

Jeg holder det hemmelige rum på Facebook i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

Kurset er for dig – hvis du vælger at skriverejse alene

 • der hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • som er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • som er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • som ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • hvis indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • som er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • som ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • som ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse

Uanset, om du vælger det ene eller det andet, kan du bruge ovenstående punkter som inspiration til din intention med at deltage på min intuitive sommerskriveskole.

Pluk og sæt dine egne punkter op på første side af din skrivebog. Lad din intention opstå af det, der vækker genklang hos dig.

Tærsklen

Vi skal blandt andet lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen.

Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Tærsklen kan hjælpe dig med at sætte din indre fortællerske fri. Det er som en magisk åbning til fortællingens kraft og dit indre, magiske univers i øvrigt.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Det sker i et hemmeligt rum (gruppe) på Facebook, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed og i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Jeg skænker dig inspiration og er også et kærligt vidne til din skriveproces og din rejse gennem skoven.

Eller en rejse, du foretager på egen hånd

Måske har du ikke brug for at være en del af den ydre cirkel? Måske har du behov for at skriverejse alene og hellige dig det indre fuldt og helt? Hvis det skal være sådan for dig, skriver du det i kommentarfeltet ved tilmelding.

Skriv udenfor, gå ud i naturen

Du vil selvfølgelig også blive inviteret til at komme fysisk ud i naturen og du vil opleve glæden ved at skrive om sommeren.

Sommerens energi er ofte undervurderet. Du kan derfor også bruge forløbet som en del af din spirituelle praksis. Lad skovens magiske univers skænke dig fortællinger, der guider og vejleder dig på din indre rejse.

Uanset hvor du er i dit liv nu. Lad skoven transformere.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra 5. juni til 31. august.
Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage på. Du skaber selv det rum og den tid, du skriver, så det passer ind i din livsrytme og din sommer.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • En direkte oplevelse med intentionens og fortællingens kraft
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Inspiration til at skrive intuitivt og sætte din indre fortællerske fri

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Deltagergebyr (Særpris 2023)

DKK 1500,-

Beløbet er inklusive moms.

Hvis du vil deltage alene og uden at være en del af den ydre gruppe, skriver du blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

Til inspiration – læs også gerne

Skrivning om sommeren

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: