Lad lyset vokse

VelkommenFebruar

Imbolc. Kyndelmisse. Lysfest. Uanset hvad vi vælger at kalde dette særlige tidspunkt på året, hvor det første møde mellem vinter og forår finder sted, så er det et tidspunkt at fejre. Selvom vi måske ikke kan se det sådan umiddelbart, er der alligevel ganske små tegn på, at noget sker. Det er stadig koldt, men dagene bliver langsomt længere. Der er tegn på, at jorden rører på sig. Dette tidspunkt på året er et ganske potent og magisk tidspunkt, som vi også kan udnytte i vores personlige proces og på skriverejsen naturligvis. Lad lyset vokse.

Energiarbejde

Dette tidspunkt på året er velegnet til energiarbejde. Med energiarbejde mener jeg, at du med fordel kan bruge disse første uger af februar til at arbejde med dig selv og på at højne din energi på de områder af dit liv, som du ønsker skal blomstre og gro. Du kan nu forsigtigt vælge at bevæge dig ind i lyset og skrive dig ind i den energi, der pulserer under jorden og som også er en del af dig. Gå ture og lad bare vinden ruske dig igennem. Forestil dig, at du giver slip på endnu mere af det, som ikke tjener dig og som du ikke skal have med dig videre. Du bliver nu lidt lettere. Du giver slip.

Tillid og langsomhed

Jeg fisker tilliden frem og stiller den ud i lyset. Det første februarlys, det voksende og vindombruste lys, så sart og alligevel så stærkt. Jeg spejler mig i det lys og fornemmer samme stærke skrøbelighed i mig selv. Tilliden svajer i vinden, jeg kan mærke, hvordan det rusker og hvor let det er at give op. Lige nu, hvor alting er så skrøbeligt og hvor det stadig er vinter, selvom vi kan mærke det pusler og vibrerer i undergrunden og i os selv. Håbet vokser, længslen, det er ikke for ingenting, at Imbolc er et potent poetisk og magisk tidspunkt. Kan du også mærke det?

Brug energien

Vi kan bruge ordene til at hjælpe og støtte os med energiarbejdet. Skriv dig ind i de områder, som du ønsker at have fokus på, når du rejser videre ind i foråret. Sæt ord på, dyp pennen dybt i dit hjerte og lad blot poesien flyde i malende sætninger og fraser. Du skal kunne mærke det. Helt ind i hjertet, i sjælen. Det er den energi, du bevidst skal skrive og arbejde med. Imbolc er et perfekt tidspunkt til energiarbejdet. Vi vågner op af vinterens hi, misser med øjnene mod lyset og selvom det stadig er vinter, viser vi os selv at vi er gjort af samme stof som det forår, der nu langsomt er på vej.

Langsomt er i øvrigt et nøgleord i processen. Det må jeg ofte huske mig selv på. Den naturlige cyklus er langsom og god, der er ingen overspring og nemme løsninger. Det handler om kontinuerligt og tillidsfuldt arbejde.

Forårscirklen

Hvis du har lyst til at bruge en bid af foråret og din spirende skrivelængsel på at blive en del af en skrivecirkel, der gennem ord og stemninger rejser sammen gennem foråret og folder ud, så kom og bliv en del af Forårscirklen. Vi starter i marts og begiver os ud på en skrivende rejse, der hylder det tidspunkt på året, hvor vi nu befinder os. Skrivecirklen er forankret i foråret, den tid på året hvor alting igen begynder at spire og gro. Som ude så inde. Lad din skrivelængsel blomstre.

Jeg ser frem til at byde velkommen i Forårscirklen og glæder mig til at udnytte og arbejde med den spirende energi, der er i foråret. Lyset vokser, dagene bliver længere og alting begynder at spire og gro. Også vi kan mærke noget lette, pludselig er det som om vi får vinger og håbet fødes på ny. Det er fra det sted, at vi kan skrive og folde ud. Nu er vinterens små frø blevet til grønne spirer og inspirationen kommer dansende. Afsæt og skriveopgaver tager udspring i alt det, der opstår i foråret og skrivecirklen støtter og udvikler os på vores rejse hver især.

Du kan læse mere om Forårscirklen i linket her. Der er stadig ledige pladser og du skal være hjertelig velkommen. Forårscirklen og de andre skrivecirkler er i øvrigt bygget op omkring respekt og tillid, således som Julia Cameron så fint formulerer det i ”Den Hellige Cirkel”. Den hellige cirkel vil jeg fortælle dig lidt mere om en af de kommende dage, for det er på ingen måde noget religiøst eller sektagtigt, der menes. Her betyder hellig “dyrebart”, noget vi værner om og passer på.

Håb på himlen

Det var en mørk og stormfuld morgen, men nu er lyset udenfor blevet lidt dristigere. Et strejf af sol kommer til syne som et smil på himlen. Blødt lys falder ind gennem vinduet og noget i mig smelter. Et lille stykke vinter dør. Foråret er tæt på nu, har jeg lyst til at skrive og jeg understøttes af et par krager og en solsort, som pirker i jorden under træerne i haven. De tripper rundt blandt gule erantis. Jeg bliver stående lidt og betragter dem, finder fred ved synet og glæder mig over den is, der nu smelter i hjertet. Tunge dråber drypper og et håb stiger op på himlen.

Glædelig Imbolc, glædelig Kyndelmisse. Og varmt velkommen i Forårscirklen, som bliver den sidste skrivecirkel inden sommer.

Kærlig hilsen
Lene


Anbefaling fra Lykke Pia Jespersen, som deltager i Vintercirklen:

Der er sket noget vidunderligt. Jeg har fået kontakt til min skriveglæde og dermed til en vigtig del af mig selv. Gennem skriveriet fandt jeg nemlig vejen tilbage til noget af det af mig, der var blevet væk. Noget af det der var blevet glemt. Jeg er slet ikke færdig. Jeg er kun lige begyndt. Men jeg er over de første spæde skridt og jeg har skrevet mig igennem en del af min modstand.

Jeg har længe talt med mig selv om at jeg ville skrive, men Skrivehusets Vintercirkel blev anledningen. Lenes skriveafsæt tilsammen med hendes egne inspirerende tekster, blev det der fik mig i gang med skriveriet. Øvelserne og erfaringerne herfra gav mig mere blod på tanden. Lenes kommentarer til os i Cirklen sammen med hendes løbende coaching af os, hjælper mig med at holde det ved lige. Så, hvis du ligesom jeg, inderst inde ved at skrivning det er dig, men alligevel ikke rigtigt får gjort noget ved det, så skulle du måske give dig selv en skrivegave. Jeg har i hvert fald aldrig været så skriveglad før.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: