Imbolc og nye spirer

På en frostklar morgen sidst i januar sidder jeg ved mit skrivebord med udsigt til marker og himmel. Solen er kravlet til vejrs og lyset er skarpt  og tøvende. Vi nærmer os tidspunktet for Imbolc og i disse dage er jeg i gang med de allersidste forberedelser til den intuitive skriveworkshop, som jeg afholder på lørdag i anledning af Imbolc.

Tidspunktet for Imbolc

Ved Imbolc er vi halvvejs mellem Vintersolhverv og Forårsjævndøgn. Imbolc er en gammel keltisk ildfest-festival, hvor vi fejrer at lyset kommer tilbage og dagene bliver længere. Både tidspunkt og fejring findes selvfølgelig også i andre traditioner og kaldes bl.a. Kyndelmisse eller Lysfest.

Kald det hvad du vil og gå med det, der taler til dig, for allermest er det energien i naturen og i dig selv, det handler om lige nu. Din forankring er essentiel og alene det at kunne mærke den subtile, spirende energi er en gave.

Gravide med foråret

Ordet Imbolc betyder efter sigende ”in the belly” i maven eller ”i mælk”. På dette tidspunkt af året begynder jorden at vågne fra sin vintersøvn. Selvom vi befinder os midt i vinteren, selvom det er koldt og vi fryser og er trætte, fortæller Imbolc os om forårets kommen.  Vi er gravide med foråret og kan spejle os i Brigids visdom.

Brigid er den keltiske gudinde for poesi, smedekunst (ild) og healing og selvfølgelig skal deltagerne på den intuitive skriveworkshop også hilse på hende og skrive sig ind i hendes tidspunkt og visdom.

Der er ikke flere pladser omkring bordet på lørdag, men skriveworkshoppen kommer igen næste år ved samme tid.

Tidlige forårstegn

De første tegn på forår er tydelige, vintergæk og erantis pibler frem. Dette tidspunkt er et ganske potent og magisk tidspunkt, et kreativt tidspunkt, som vi naturligvis også kan udnytte i vores personlige proces og på skriverejsen.

Vores intuitive, modtagelige energi er stærk ved tidspunktet for Imbolc.

Vi trænger til lyset og varmen, så vores indre frø kan spire, vokse og gro. Det er for tidligt at smide vinterfrakken, vi kommer bare til at fryse og Imbolc er ikke en invitation til forcering. Det som skal ske, vil ske, når tid er. Derimod er Imbolc en invitation til at fejre lysets og solens tilbagevenden.

Vi kommer med vinteren i os, vi er stadig vinter, men vi er også bærere af det forår, som snart skal komme. Vi er lysets potentiale og det er det lys og vores skaberkraft, vi nu kan fejre og skrive os ind i.  Trætte og en smule vinterforkomne kan vi låne lidt af forårets energi og forestille os det, der skal komme.

Imbolc kan derfor være et fint tidspunkt at starte på ny.

Den indre rejse forår

Mit næste eSkrivekursus Story Circle, den indre rejse (forår) starter også på tidspunktet for Imbolc den 5. februar. Du kan stadig nå af være med, der er endnu ledige pladser. eSkrivekurserne tilbyder dig et skriverum og et forløb fuld af fordybelse, hvor du rejser i pagt med årshjulet og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte.

Du finder invitation og detaljer i linket her.

Story Circle

Story Circle –  et skrivefællesskab på skriverejsen

Som deltager på mine eSkrivekurser tilbyder jeg dig gratis medlemsskab af Story Circle, et nyt skrivefællesskab for os, som er på skriverejse og primært rejser alene og på egen hånd.

Online har Story Circle fællesskabet til huse i et hemmeligt rum (gruppe) på Facebook.

Medlemskab af Story Circle er gratis og fordrer kun, at du deltager/har deltaget i et af Story Circle eSkrivekurserne, som jeg løbende vil tilbyde i 2019 og fremover.

Det første eSkrivekursus i rækken er
STORY CIRCLE, den indre rejse (forår) – klik her for invitation og detaljer
Forløbet starter den 5. februar og varer 14 uger

Medlemskab er et tilbud og ikke et must

Og medlemsskab er et tilbud og ikke et must. Du er ikke forpligtet til at blive medlem, du kan fortsætte præcist som tidligere på eSkrivekurserne og gøre det fuldstændig og aldeles på egen hånd.

Er du først medlem, bliver du ved med at være medlem, indtil du selv vælger at melde dig ud eller hvis jeg vælger at opløse cirklen.

I gruppen løfter, støtter og bevidner vi hinandens skriveproces

I gruppen deler vi af stort og småt. Skriveproces og små fortællinger. Vi gør det i henhold til reglerne for den Hellige Cirkel af Julia Cameron og jeg sender dig en kopi af reglerne samtidig med, at jeg inviterer dig til gruppen på Facebook.

Særlige tilbud og arrangementer

I gruppen vil jeg lejlighedsvis øse af skriveinspiration, fortælle om kommende arrangementer og tilbud til dig som medlem. For selvfølgelig vil der være nogle gode fordele. Jeg vil også skænke dig skriveinspiration, forslag til gode bøger om intuitiv skrivning og skrivning i det hele taget, ideer til skriveprocessen og meget andet.

Ideen bag

Ideen med Story Circle fællesskabet er at give hinanden løbende støtte, opmuntring og dele af stort og småt fra skriverejsen. Vi hverken søger eller giver tekstsparring, vi riser og roser ikke, men sørger for at værne om et kreativt og spirende rum, hvor vi kan dele med ligesjælede og finde inspiration til vores egen skriverejse.

Som deltager på Story Circle, den indre rejse og kommende eSkrivekurser tilbydes du automatisk medlemskab. Du kan blive så længe, du vil og du kan melde dig ud igen uden forpligtelser. Medlemskab er gratis for dig som deltager på et af mine eSkrivekurser.

Two women hiking together through woodland
Walk, talk & write

Walk, talk & write

Naturen er en essentiel del af mit skriverum, det indre og det ydre. Fra solopgang til dagen går ned og videre ind i mørket. Og naturen spiller også en vigtig rolle i alle de skriveforløb og kurser, som jeg tilbyder.

Som noget helt nyt tilbyder jeg nu også walk, talk and write skrivecoaching-sessioner, hvor vi færdes i naturen, taler, lytter og skriver.

En walk, talk & write coaching-session med mig 

  • booster din skriveglæde
  • forbinder dig til naturen og den naturlige cyklus
  • giver dig både grounding og bevægelse
  • hjælper dig ud af din skriveblokering
  • guider dig på vej i livet og på skriverejsen
  • sætter ord på dit liv og din særlige fortælling
  • inspirerer og gør sjælen godt

Som udgangpunkt tilbydes walk, talk & write i perioden marts – oktober.

Læs mere om Walk, talk & write ture i linket.

Det spirer under jorden. Noget er undervejs.

Glædelig Imbolc. Imbolc Blessings.

Kærlig hilsen
Lene

Til inspiration, læs også gerne

Kriger med pen
Fortællerskens Vej
Utroligt hvad der viser sig

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: