Eventyret

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi. Og er vi Fortællersker, allierer vi os med fortællingens kraft og inviterer gerne eventyr med ind i skriveprocessen også.

Eventyrets kraft og et særligt sprogbrug

Gennem eventyr kan vi nemlig få kontakt til vores sjæl og eventyret har på den måde sin helt egen særlige kraft.

At fortælle en historie eller et eventyr kan trænge igennem skjold og barrierer, som det daglige sprog ikke er i stand til. Det bryder mure ned og åbner hjertet. Fortællingerne løfter os simpelthen op på et andet niveau og tager os et pennedyp dybere.. De skænker os et anderledes perspektiv og helt andre briller.

Og de historier, som bevæger mest, er selvfølgelig dem, som er fortalt med hjertet. De læses med hjertet, de modtages af hjertet.

Et eventyr er som en symbolsk og ofte poetisk præsentation af en spirituel sandhed. Det sprog, du bruger, har nemlig direkte effekt på, hvordan du har det, hvad du føler og hvordan du møder livet.

“Den måde, man beskriver og forstår sit liv på er i sidste instans uløseligt forbundet med den måde, man lever livet på”, siger terapeut og skrivemanduktør Mandy Aftel.

Man er bogstavelig talt sit eget livs forfatter.

Eventyrlige kvinder

Jeg har nu igennem 5 år haft kvinder i skrivecirkelforløb, på skrivekursus og intuitiv skriveworkshop, og er dér en genre og lyd, som går igen uden at vi har gjort noget særligt for det, så er det eventyret.

Det er som om, at hvert eneste kvinde gemmer på et hemmeligt eventyr-gen, en nøgle, der kan åbne døre som andre nøgler ikke kan. Det sker helt naturligt og i processen. Og når eventyret kommer til syne i skrivelandskabet, ændrer stemmen sig. Lyden bliver en anden og sjælen begynder at lytte og forstå.

Some scholars believe that historically fairy tales were used
to pass on survival tips and life wisdom to the next generation.
– Alison Davies –

Mit solhvervsord – eventyr

Selv har jeg også en veludviklet eventyrerske i blodet og jeg kan mærke, hvordan jeg åbner op og får lettere ved at lytte og instinktivt forstå, når en fortælling får et eventyrligt tilsnit. Måske er det fordi, at vi genetisk disponeret for eventyr og fra gammel tid og gennem generationer har været vant til at lytte til historier, fortællinger og eventyr, som forklarede og viste vej på sin helt særlige made?

Men uanset hvad og hvilke forklaringer, vi kan komme op med, så er tiden kommet til at tage næste skridt og det skridt har været undervejs længe. Lige siden jeg ved Vintersolhverv fik mit solhvervsord og har ladet det simre. Eventyr.

Fortællersken II - Eventyret

FORTÆLLERSKEN II – Eventyret

Til januar 2020 lancerer jeg FORTÆLLERSKEN II, som er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her kommer det til at handle om eventyr og om helt bevidst at invitere eventyr og symbolik ind i skriveprocessen.

FORTÆLLERSKEN II får således et eventyrligt fokus.

Du kan være med som fortsættelse på Fortællersken I, hvilket vil sige, at du har været med i Fortællersken mindst én gang, men er du erfaren skriverejsende på egen hånd og har du allerede den fornødne bundklang som fortællerske, så kan du selvfølgelig springe direkte ind i FORTÆLLERSKEN II og byde eventyr og fortællinger op til dans.

I Fortællersken II går vi direkte til biddet, hvilket betyder, at du ikke får den ellers så gode introduktion til intuitiv skrivning og arbejdet med fortællingens kraft som du gør i Fortællersken I.

Jeg forudsætter med andre ord, at du er bekendt med

 • Intentionens kraft
 • Din indre censor (du er velkommen til rekvirere min eBog – den er gratis)
 • Intuitiv skrivning – du er i stand til at komme ud af hovedet og skrive intuitivt fra sjæl og hjerte ELLER du har mod på bare at gøre det – for du kan nemlig godt!
 • Den kreative proces og alle dens facetter (opture, nedture, ebbe og flod)

Og at du

 • Har tillid til dig selv i den kreative proces
 • Er spirituelt forankret i din skriveproces (du ved, at skrivning og kreativitet i høj grad også er et åndeligt anliggende)
 • Har mod på og lyst til at skrive og lege med eventyr
 • Er i god kontakt med din indre pige ELLER har en intention om at komme det gennem leg og eventyr
 • Er glad for eventyr, symbolik og mytologi
 • Er indstillet på at hengive dig til skriveprocessen i hele forløbet (kurset varer 4 måneder) og samtidig være en del af skrivecirkel (hemmeligt rum på Facebook), hvor vi deler af fortællinger, eventyr og proces OG bevidner hinandens rejse.Deling er heling og i Fortællersken er skrivecirklen og det hjertevarme, kreative fællesskab her en forudsætning for et virkelig givende forløb for alle.
 • har en god skrivedisciplin ELLER du er indstillet på at øve dig og finde en god vej og måde, som fungerer for dig. Du ved, at disciplin åbner op for magi eller som Gabrielle Roth siger det: Do you have the discipline to be a free spirit.Jeg hjælper dig hjertens gerne på skrivevej!
 • Du er i stand til at blive hos dig selv og respektere de andres processer. Du ved, at du skal hverken skal fixe eller guide de andre på deres vej i skriveforløbet her. Du er et kærligt vidne.

FORTÆLLERSKEN forløbene er ikke terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Jeg kan varmt anbefale at tage på rejse
med Lene som guide for at finde dit eventyr-gen.
Jeg fandt mit og opdagede i forløbet,
at det at skrive er at male den stemme,
du tror du ikke har.
– Lisbeth Hartmann – 

Fortællersken

FORTÆLLERSKEN I
introduktion til intuitiv skrivning & invitation til at vække din indre fortællerske

Hvis du gerne vil have den gode introduktion til intuitiv skrivning og har brug for at vække din indre fortællerske først, så kom med på Fortællersken I, som starter den 5. september.

Klik her for invitation og detaljer, du får ravnerabat ved tilmelding senest den 31. juli så længe pladser haves.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive

– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Invitation og flere detaljer følger i løbet af de kommende måneder, men du kan allerede nu sikre din plads på Fortællersken II – Eventyret ved at skrive til mig skrivehuset@gmail.com.

Der er kun plads til en mindre cirkel af kvinder på Fortællersken II-holdet og pladserne gives efter først-til-mølle.

Varighed 4 måneder
Start januar 2020 (dato følger)

Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal kunne deltage, forløbet er glidende og du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og rytme.

RAVNERABAT VED TILMELDING senest 1. november 2019
DKK 2500,-

Pris efter 1. november 2019
DKK 2850,-

Beløbet er inklusive moms

Stemmer - Intuitiv skriveworkshop

Hvis du har lyst til at snuse lidt til eventyrets kraft gerne vil deltage på intuitiv skriveworkshop her i min skrivestue i et fysisk rum med andre kvinder, så har jeg 4 pladser tilbage på skriveworkshoppen Stemmer torsdag den 12. september.

Leg, eventyr og fortællinger

På den intuitive skriveworkshop Stemmer skal vi skrive og lege med små eventyr, fortællinger og øve os på at skrive med forskellige stemmer og lyd.

På denne skriveworkshop handler det primært om følelser og hvordan vi bevidst kan bruge følelser til at farve fortællingerne med. Følelserne giver os materiale og gennem dem kan vi på opdagelse i toner og udtryk. Gennem dem giver fortællinger en særlig stemme.

Eventyr er et nøgleord og det samme er leg og forestillingsevne. Jeg byder på skriveafsæt og øvelser, der som døråbninger sætter dig på vej.

Det bliver en skriveworkshop fuld af humor, leg og skriveglæde.

STEMMER – INTUITIV SKRIVEWORKSHOP – klik for invitation og detaljer

“Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten.”
― Neil Gaiman – 

“If you want your children to be intelligent, read them fairy tales. If you want them to be more intelligent, read them more fairy tales.”
― Albert Einstein – 

“If you ever find yourself in the wrong story, leave.”
― Mo Willems – 

“When I examine myself and my methods of thought, I come to the conclusion that the gift of fantasy has meant more to me than any talent for abstract, positive thinking.”
― Albert Einstein –

“The way to read a fairy tale is to throw yourself in.”
― W.H. Auden –

“Think of every fairy-tale villainess you’ve ever heard of. Think of the wicked witches, the evil queens, the mad enchantresses. Think of the alluring sirens, the hungry ogresses, the savage she-beasts. Think of them and remember that somewhere, sometime, they’ve all been real.”
― Jim Butcher –

 

One thought on “Eventyret

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: