Pennens kald

Når du lærer at lade dig guide af pennens kompas og arbejde spirituelt med ord og fortællinger, åbner du for en indre skattekiste af forbundethed. Du åbner en dør og træder både ind og ud på samme tid. Du væver dine fortællinger af lys og mørke og skriver det, der står i vejen. Alt kan skrives og foldes ud.

Pennens vej over papiret er din vej gennem landskaber. Alt, hvad du støder på i din proces er også spejlet i det ydre. Således får du øje på mønstre og gentagelser, du ser det skrevet og beskrevet og du mærker effekten. Hvorfor? Fordi ord er energi og fulde af kraft. Kriger med pen, kvinde med et særligt redskab, lyttende og årvågen allerede fra første færd. Da morgenfuglen åbnede sit næb og lod natten vide, at den var forbi, begyndte din rejse igen. Forfra. En ny begyndelse. Gentagelsens magi.

Nye pennestrøg og linjer, der tager imod. En cirkel, en repetition men intet er som det var i går og tid viser sig at være en underlig størrelse. Din pen kender ingen grænser, den rækker ind i fortiden for i nutid at skrive de slidte historier om og forsigtigt placere dem i arkivet. Lige dér ændrer energien sig og fremtiden ser anderledes ud, end den gjorde i går. Så sig aldrig, at dit skrivearbejde er forgæves eller at du ikke har et valg. Men dit fremmøde er alt afgørende, din deltagelse ditto.

På vej mod fuldmåne følger du pennens kald og hører forunderlige toner, som din sjæl allerede kender. Du ser med nye øjne og mærker fornyet kraft, for pennen er et magisk redskab og bør behandles sådan. Så det skader ikke at drysse lidt tryllestøv over dit skrivearbejde og alliere dig med din intention.

Og husk at hver eneste gæst og forhindring på din vej bringer gaver af læring og sand åbenbaring. Du øver dig på at lytte og du ser. På en anden måde. Dybere og mere klart. Du ser den nye dag.

Magiske morgensider, 14. juni 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Forunderligt flow

Vi nærmer os juni-fuldmånen, vi nærmer os Sommersolhverv. Dagene er lange og nætterne korte, nogle gange urolige med lyn, torden og regnskyl. Fuglene starter tidligt og jeg vågner for at falde i søvn igen, på én gang træt og alligevel udhvilet. Det er en tid fuld af kontraster af den slags, der åbner øjne og hjerte. Det er sommer og sanketid, men alligevel er jeg i et forunderligt flow.

Hver morgen tager jeg imod en ny fortælling af den slags, som jeg delte med dig her ovenfor. Kan dér virkelig være så mange? Og hvordan kan det så være, at så mange kvinder kommer til mig og fortæller, at de er skriveblokerede, når jeg til stadighed synes at have kontakt til en utømmelig kilde, der blot venter på, at jeg skal møde op og fatte pennen?

Skriveblokeret!

Skriveblokering. Ja, jeg ved det godt, det er hård jord og tørke. Kraften er gået under jorden, inspirationen har forladt dig og du er fuldstændig tom og forkrampet!

I skriveblokeringens rum kan vi putte om i forvisning om, at vi vitterligt ikke kan gøre noget for at fjerne os fra tørken og den forbandelse, der hviler over os. Pennen kalder, skrivelængslen hvisker, men blokeringen er stor og mægtigt og holder os skakmat i vores komfortzone.

For ser du, det er sagen i en nøddeskal. Skriveblokering er et trygt sted at være, for her skal vi nemlig ikke foretage os andet end at være blokerede og måske endda have ondt af os selv.

Den trygge skriveblokering

En af grundene til skriveblokering er, at det er en tilstand vi kender.  Vi føler os mere trygge, når vi er blokerede end når vi gennem ordene begiver os ud på ukendt vej og den kreative proces er i høj grad en ukendt størrelse. Når vi er blokerede, når vi lader os bremse og befinder os i et vakuum af “jeg kan ikke” er vi måske ikke særlige lykkelige, nærmest tværtimod, men vi er på velkendt territorium og i vores komfortzone.

Vi kender de følelser, vi har her og det gør os paradoksalt nok trygge.

Når du fortæller dig selv at du skriveblokeret, har den indre censor opnået sit mål; at holde dig på kendt grund, tryg i din komfortzone. Men det gør ikke din sjæl og dit hjerte godt og det ved du godt.

Sjælen kalder gennem pen og længsel

Sjælen kalder gennem pen og skrivelængsel. Sjælen hvisker og synger andre sange end dem, der bor i frygtens lejr. Men så snart du bare tænker på at gøre noget og faktisk tage pennen i din hånd, når du blot overvejer at tage din skrivelængsel alvorligt og sætte ord på, så går et voldsomt maskineri i gang og frygt og indre censor er på overarbejde.

Bliver du i hovedet, lytter du til deres ord, formaninger og frygtelige historier og vælger du at blive i din komfortzone, dit mentale fængsel, jamen så har frygten opnået præcist det, den ville. Du forbliver skriveblokeret, hvor de samme gamle følelser af “det er ikke for mig” gør sig gældende. Tror du på det, bliver det din sandhed. Så vælg helt bevidst at tro på noget andet, noget som tjener dig og gør dig godt.

Skriv, skriv, tricket er at skrive! 

Tricket er at begynde at skrive uanset, hvad indre censor og frygt siger. Det, der står i vejen, er nemlig vejen. Hvis du vil skrive fra sjæl og hjerte, hvis du vil lytte til pennens kald, er du nødt til at møde op og gøre dig modtagelig. Skriverejsen og stien gennem ord og fortællinger findes ikke uden forhindringer, den kreative proces er hverken lineær og forudsigelig og hånden på hjertet, det kan være grænseoverskridende og frygteligt sårbart, hvis vi trodser frygten og gør det alligevel.

Den gode nyhed er gammel

Men vil du høre den gode nyhed? En nyhed, som slet ikke er så ny endda, den er urgammel og fuld af visdom. Det gode er nemlig, at du, når du begynder at skrive, et ord af gangen, sætter noget i gang dybt i dig og det er lidt af det, som fortællingen allerførst i mit blogindlæg siger. Din pen kender ingen grænser, den rækker ind i fortiden, den kan skrive dig ind i fremtiden, men det eneste sted, du har magt til at føre din pen, skabe gode forandringer og lytte til sjælens kald er nu. I dette øjeblik.

Og allierer du dig med din intention og fortællingens kraft, så viser du dig villig til at lade skrivemagien ske.

Tillid i hvert pennestrøg

Jeg har lært mig selv at skrive mig igennem alt, hvad der viser sig og jeg har fået vished om, at det er vejen og måden. Jeg har lært mig selv at lytte og have tillid og den tillid kanaliserer jeg ud i hvert eneste pennestrøg.

Hun står i sprækken og spejler sig i flammen. Skrivelyset blafrer, jeg sætter mig for at byde hende velkommen og lytte til hendes ord. En smule rastløs og ukoncentreret forsøger jeg at samle mig og holde et indre fokus, der samtidig åbner op og fanger hende ind. Som en vind. En brise af duftende ord og et løfte om noget, jeg kan formgive.

”Noget, du kan lade formgive gennem dig. Som du ved, at det din egen indstilling, der er altafgørende for resultatet af din skriveproces. Når du lærer at åbne dig, lytte og tage imod, stiller du dig til rådighed og ved samtidig, at inspirationen møder dig undervejs. Begynd at skrive, først et ord og så det næste. Lad ikke tvivl eller tanker spænde ben, lad blot det mentale stormvejr rase og sæt den indre censor på lydløs. Du har lært hvordan. Og alligevel er hver dag ny. Hver eneste gang, du møder op til det tomme papir efter en pause, hvor kort eller lang, den end har været, starter du igen.

Disciplin skaber magi. Den evige gentagelse. Gennem vinter, forår, sommer og høst. Dug, dis, lys og skygge. Mørke dage, tåge og vind af orkanstyrke. Sol, sommer og varme. Vinterkulde. Disciplin skaber magi. Du må være villig til at gøre skrivearbejdet.

Fra Fortællerskens Visdom © 

Vi skriver i livet

Skriverejsen er ikke en togtur ind i et ukompliceret paradis. Det er ikke en måde at undgå livet på. Tværtimod. Det er en vej og en måde, hvor vi byder livet op til dans og danser med det og dem, der dukker op undervejs og i processen. Nogen står i vejen, mens andre viser os vejen. Vi ved aldrig på forhånd, hvad der bliver et gennembrud eller en åbning.

Der er dage med storm og regn. Der er vinter og vår. Der er modstand, frygt og overspring. Der er alt det, livet byder på og når vi skriver, skriver vi om det. Vi skriver os ikke udenom det. Og undervejs må vi se smerte, tab og sorgen i øjnene og som fortællersker lade det tale gennem os. Det er en del af del af livet og en essentiel del af den kreative proces.

Bed and breakfast

Gæster, gaver og forbandelser

Vi kan se på det som forbandelser. Det, der står i vejen og som forhindrer os i at skrive, danse og leve vores liv fuldt og helt. Eller vi kan betragte det som gæster. Gæster, som hver dag ankommer til vores pensionat og som vi byder indenfor. Vi kan se dem, lytte til dem og byde dem indenfor som værtinde på vores helt eget pensionat. Byd dem på Bed og Breakfast.

Det er her, vi bevidst kan invitere fortællingens kraft med på vores rejse og folde ud, mens vi skriver os ind. Fortællingerne kan være som fyrtårne, de er eminente til at vise vej og at pege på det, vi ellers ikke ser eller vil se og kaste lys på blinde vinkler.

Og hvad er dér så med de fortællinger og historier?

Historiemedicin er ligeså gammelt som fortællingerne selv. Alle de gamle kulturer og traditioner anvendte historiefortælling som en måde at transformere og heale på. Fortællingens kraft er stor. Og den rummer en god portion healing.

Fortællingen er som en guide, der viser os det næste skridt

Historier og fortællinger forklarer ikke på en direkte måde, de viser per eksempel. Når vi får serveret eller selv skriver den rigtige historie på det rigtige tidspunkt er fortællingen som en guide, der viser os det næste skridt. Nogle gange er forholdet mellem historiens indhold og vores liv helt åbenlys, andre gange er det ubevidst. Sindet er ikke altid i stand til at se forbindelsen, men sjælen genkender de helende egenskaber i fortællingen på samme måde som kroppen genkender et manglende vitamin.

Under alle omstændigheder vil fortællingen eller historien bane vej til sjælen og folde sit healende potentiale ud. Det er ikke altid noget, vi kan sætte en finger på, men vi kan mærke det ved en forunderlig genklang, et strejf af berøring og en dyb forståelse af, at her er noget vigtigt på spil. For os.

Underfundige hjælpere i alle afskygninger

Og i processen begynder det at blive sjovt at skrive. Historier, digte og fortællinger møder os undervejs. Underfundige hjælpere i alle afskygninger dukker op og dybe tråde til det liv, vi lever og sætter en indre forvandlingsproces i gang. Det er ikke længere bare ord og skriverier. Det er fra dig til dig. Fra et sted dybt i dig selv, fra din sjæl og dit hjerte.

Og ofte er det også her, at den vise kvinde kommer på banen.

Din vise kvinde, din fortællerske

Hendes rolle er blandt andet som fortællerske og hun kan nogle anderledes historier om, hvordan det egentlig forholder sig. Hun ved, hvad du har brug for i dit liv og hun siger det. Men eftersom hun er fortællerske, gør hun det gennem historier og fortællinger.

Fortællingerne tager ofte den drejning, der er nødvendig for at vi kan se. De åbner vores øjne og vores hjerter og det er ofte her vi oplever, at historien skriver sig selv. Det kan meget vel blive lidt anderledes end vi havde tænkt os, men som regel det gør godt. Her mærker vi kreativitetens kilde strømme gennem os, vi lytter til dens rislen og mærker dens kraft.

En mystisk kraft

”Alle kvinder er bærere af en mystisk kraft, sagde Ravnen til mig i en fortælling, “en urgammel visdom som altid hvisker. Når I bliver stille nok, kan I høre stemmen hviske, men I mærker den også på andre måder.

Den er som et rytmisk flow, der er forbundet med jorden. En guddommelig kraft som stærk som bølgerne, så mægtig som bjergene, så vild som den mest ufremkommelige jungle, så mystisk og dragende som månens lys og skinnende som solen. En hellig kraft som har været indestængt og begrænset i århundrede, men som er klar til vågne igen.”

En flyvende væverske

Ravnen er også væverske. En flyvende væverske, som er med til at kaste lys på sandheden og som rækker mig helt særlige tråde, jeg kan spinde videre på. Hun er en af mine hjælpere.

Kriger med pen, kvinde med længsel

Når du lærer at lade dig guide af pennens kompas og arbejde spirituelt med ord og fortællinger, åbner du for en indre skattekiste af forbundethed. Du åbner en dør og træder både ind og ud på samme tid. Du væver dine fortællinger af lys og mørke og skriver det, der står i vejen. Alt kan skrives og foldes ud.

Pennens vej over papiret er din vej gennem landskaber. Alt, hvad du støder på i din proces er også spejlet i det ydre. Således får du øje på mønstre og gentagelser, du ser det skrevet og beskrevet og du mærker effekten. Hvorfor? Fordi ord er energi og fulde af kraft. Kriger med pen, kvinde med et særligt redskab, lyttende og årvågen allerede fra første færd. Da morgenfuglen åbnede sit næb og lod natten vide, at den var forbi, begyndte din rejse igen. Forfra. En ny begyndelse. Gentagelsens magi.

Pennen kalder. Spørgsmålet er bare, om du vælger at høre dens kald og om du kommer?

Efterårets og vinterens skrivekurser er på plads, du finder en oversigt lige herunder.

Har du skrivelængsel? Så kom, kom med og skriv dig ind i sjæl og hjerte ❤

Kærlig hilsen
Lene

Skrivekurser workshops 2019 og 20

Vintercirklen

Vintercirklen, den indre rejse
eSkrivekursus for kvinder i pagt med årshjulet
Starter 23. oktober 2019 – varighed 14 uger

Dér er særlige tidspunkter i livet og på året, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens stemme og sang. Vinteren er et af de tidspunkter.

Vintercirklen, den indre rejse, er en hyldest til vinteren, mørkets gave og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord.

Oplev magien i fortællingens kraft og sæt din skrivelængsel fri i et vinter-skriveforløb for sjæl og hjerte.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer

Tilmelding til Vintercirklen, den indre rejse – eSkrivekursus

Fortællersken

Fortællersken I – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Starter den 9. januar 2020 – varighed 4 måneder

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger. Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN I – Start 09.01.20

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II Eventyret – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Starter den 15. januar 2020 – varighed 4 måneder

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her kommer det til at handle om eventyr og om helt bevidst at invitere eventyr og dets symbolik ind i skriveprocessen.

Du kan være med som fortsættelse på Fortællersken I, hvilket vil sige, at du har været med i Fortællersken mindst én gang, men er du skriverejsende på egen hånd og har du allerede den fornødne bundklang som fortællerske, så kan du selvfølgelig springe direkte ind i FORTÆLLERSKEN II og byde eventyr og fortællinger op til dans.

Et eventyr er en fiktiv historie som ofte har folkloristiske karakterer så som feer, hekse, elverfolk, trolde, kæmper og talende dyr. De har deres tradition i de mundtlige fortællinger, men på Fortællersken II fremkalder vi eventyrerne ved at skrive intuitivt og trække på den kilde, der allerede findes i os.

Selvom du ikke har prøvet det før, vil du sandsynligvis opleve, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive fremkaldt.

Eventyret hjælper os på vej. Det viser os udveje og åbner op for nye veje og måder at anskue situationer på. Det fortæller os bl.a., at vi skal være os selv, at vi skal turde ikke at vide og vove vildnisset. Det er essentielt at fare vild både i eventyret og i den første kreative fase.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN II – EVENTYRET – Start 15.01.20

 

Andre muligheder i mit skriveunivers

Tarot2
Tarotkort og skrivebrev

Hvis du skriver på egen hånd eller blot er nysgerrig efter, hvad et dyrekort fra den keltiske tradition kan tilføre din skriveproces, så kan du nu bestille et kort/en trækning hos mig og et personligt skrivebrev.

Klik på linket ovenfor for at læse mere om, hvordan det foregår. Bestiller du dit kort og skrivebrev i august måned, får du sommerrabat.

Spirituel Skrivning Forside
Min eBog om Spirituel Skrivning kan købes særskilt til DKK 150,- inkl. moms

Hvis du senere tilmelder dig eSkrivekurset Vintercirklen, hvor eBogen udleveres som en del af kurset, trækker jeg 150 kr. fra deltagergebyret uanset om du tilmelder dig med ravnerabat eller fuld pris.

Beløbet bliver refunderet via opkrævning af deltagergebyr.

 

 

One thought on “Pennens kald

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: