Legen

”Forbind dig til magien og lad det være en del af din intention. Lad hver årstid være din have i evig forandring og alligevel den havn, hvor dit skib ligger til. I accept af den evige cyklus og din egen deltagelse.

Det er efterår nu, luften er skarp, klar og fugtig, de nedfaldne blade ligger som et tæppe, hvorpå du kan danse. Ja, for du har vel ikke glemt at danse, vel? Eller at lege for den sags skyld. Det er din barnlige glæde og undren, som kan vække eventyrlysten og sætte dig i forbindelse med alt det, du savner.”

Han tøver og ser på mig, strandet i tanker og tvivl om, hvor han vil hen.

”Hvor jeg vil hen?” Han ler højt og udfører et par piruetter på tæppet af blade ”Jeg er dagens budbringer og min fortælling handler om skjulte gaver. Du er blevet så alvorlig, så kontrolleret. Du holder tøjlerne for stramt og klemmer din sjæl. Forskrækket ser du på mig, når jeg taler om leg og dans, du tør ikke længere give dig hen. Det må vi to lave om på. Nu. I dag! ”

”Følg med mig gennem krattet, ud af marken, gennem fugt og forfald hen til min hemmelige hule ved flodens bred. Vandet er efterårets element og det er i vandets energi, at vi to skal boltre os i dag. Han ler igen og gør tegn til mig. Kom nu.”

Jeg følger ham gennem krattet, ud af marken, gennem fugt og forfald hen til flodens bred. Solen bryder frem bag skydækket og strålerne danser i gyldne cirkler på vandoverfladen.

Han skubber mig blidt helt hen til vandkanten. ”Se ned og fortæl mig, hvad du ser.”

Jeg bøjer mig forsigtigt ud over kanten efter at have sikret mig, at jeg står godt fast på bredden. Hun toner frem i små brudstykker af vand og energi kun afbrudt af en laks, der er på vej op af strømmen. Hendes lange hår dækker for ansigtet, hendes krop er en skygge i det dunkle vand. Men så får jeg øje på noget andet. Et træ. Et træ, som jeg kender fra fortællingen i går. Bøgen. Det magiske bøgetræ med blade, der har gemte guldbogstaver. Bogstaver, som former fortællinger.

”Bøgen” udbryder jeg og mærker en snert af begejstring, en følelse, jeg er uvant med.

”Bøgen” svarer han. ”Tag nu det blad, som er blevet dig skænket.”

Så ser jeg det, bladet, det sejler i vandkanten og er inden for rækkevidde. Jeg bukker mig ned og samler det op. Rejser mig og går hen til ham, han står et par meter bag mig og betragter det hele.

”Hvad står der?”

Jeg tager bladet for munden og læser højt.

”Lad Odderen være din frænde, når det gælder leg og latter. Han kan vise dig vej til skjulte skatter af barnlig undren, en tilstand som du har brug for at lette på låget og lægge kontrollen bag dig.

Kontrol er ingen god ting, hvis du ønsker at åbne døren til det magiske rum. Brug nu resten af efteråret til at øve dig på at lege. Hvad begejstrer dig? Hvad får dig til at le? Hvad vækker din barnlige glæde og livslyst?

Men det er ikke kun Odderen, som kan hjælpe dig. Fortællingens kraft vil også gøre sit. Det eneste du skal gøre er at sige ja til denne invitation og tage imod det, der kommer. Åben, nysgerrig og undrende. Dansende, flydende som vandet og det, der er efterårets kraft. Vandet vil føre dig frem til vinterens port og gøre dig klar.”

Jeg stirrer på bladet, bogstaverne er forsvundet, tilbage er kun de gyldne pletter fra før. I vandet spejler bøgen sig med krogede grene og blade af guld. Det går op for mig, at jeg nu står midt i det magiske rum og at noget i mig vakler. Kontrollen.

”Skal vi lege” spørger Odder og giver mig et kærligt puf. Jeg nikker og mærker en flig af frygt. ”Det kan vi godt.”

Næste fortælling følger i morgen. Jeg ønsker dig en legende efterårsdag.

Kærlig hilsen
Lene

Vintercirklen 1

Vintercirklen, den indre rejse
eSkrivekursus for kvinder starter den 23. oktober

I Vintercirklen skriver du vinterens fortællinger og fordyber dig i det, der giver indre næring og styrke til din rødder. For vinteren er rodenergiens tid.

Sæt ord på din vinter

Du får inspiration, spørgsmål til refleksion og afsæt til at skrive dine helt egne fortællinger. På magisk vis vil de folde sig ud og du vil sætte ord på din vinter.

Lad roen falde på dig, lad mørket omslutte dig og lad fortællingens kraft berige dig og lære dig om magi. Vintercirklen er et fordybelsesforløb for sjæl og hjerte og skriveglæde er et nøgleord.

Vintercirklen, den indre rejse – i dag får du Odderrabat og sparer 110 kr. på deltagergebyret. Ved tilmelding skriver du blot “Odder i kommentarfeltet, så udløses rabatten.

Vintercirklen, den indre rejse

3 thoughts on “Legen

Add yours

  1. Tusen takk Kjaere Lene for dine fantastiske brev, Jeg haaber aa kunne delta med din skrive grippe i snareste fremtid! Du er min lese stjerne, Kjaerlig hilsen Astrid

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: