Håb

I dag vil jeg følge brødkrummesporene hele vejen til din fod. I dag vil jeg grave dybt i mulden under de nedfaldne blade og finde håbet frem. Efter fuldmåne og med min intention i hjertet begiver jeg mig ud i vinden. Lyset sejler på himlens stormfulde hav, skyer som øer dukker op og forsvinder igen. I dag vil jeg blive ved med at gå, selvom modstanden trækker mig i en anden retning. Mine skridt er mit vidne.

Jeg hører lyden af hestehove længe inden jeg ser hende. Jorden rumler og åbner sig for hendes kraft.

”Jeg føler mig usynlig og ubetydelig” mumler jeg, men hun kan tilsyneladende både se og høre mig. Man kan ikke skjule sig for håbet.

”Er der noget, du skal give slip på, som du holder krampagtigt fast i? Var der noget, du glemte at sætte fri i fuldmånens skær? Mit suk er svaret.

Hun kommer så tæt på, at jeg kan kravle op på hendes ryg, jeg rider gerne uden sadel og flyver uden sikkerhedsnet. De ord får mig til at fnise. Så bevæger hun sig i let trav den sidste bid af vejen gennem skoven og snart er vi ude på en grusvej blandt åbne marker. Vinden er vild, den river mig i håret og de nedfaldne blade hvirvles rundt i luften som en levende mosaik.

”Du behøver altså ikke gøre det helt alene” siger hun til mig, mens trav bliver til galop.
”Hvad behøver jeg ikke gøre alene?”

”Følge brødkrummesporene og grave håbet frem. Det er allerede sket. Sammen følger vi brødkrummesporene, kan du ikke se dem dér i gruset, hvis du kigger godt efter. Og mit navn, hvis du skulle spørge. Det er Håb. Kom, lad mig dig føre dig til bøgens stamme, selvom du faktisk allerede har fået dagens fortælling.

Vejen er lang, jeg mister de tunge tanker undervejs og glemmer min modløshed. Hendes bevægelser er sikre, elegante og jeg nyder at følge hende over stok og sten. Mens skrivelysene blafrer og vinden hyler i huset, mens fingrene danser over tastaturet og dagen går i gang. Jeg har fundet hende. Håb.

Fyrtårn

Skriverejsen

Måske har du ingen hest. Men du har en pen og en skrivebog. Og du har en intention. Her starter din skriverejse og det tidspunkt, hvor du begynder at sætte ord på alt det, der rører sig i dig og som kan være så svært at indfange og formgive i en ofte travl hverdag, hvor det ydre ofte får størst fokus.

Du har en forunderlig lyst til at skrive og sætte ord på, men du har aldrig tid. Det rette tidspunkt opstår ikke og når du endelig tager tilløb, overrumples du af tvivl og modstand og frygt danser i dit blod. Det nytter alligevel ikke noget, for jeg kan ikke … men du kan. Og ved du hvad?

Skrivelængslen forsvinder ikke, den bliver ved med kalde. Sørgmodigt eller højlydt, kraftfuldt eller stille. Du mærker den og du ved. Noget vil gerne skrives og fortælles gennem dig, men hvordan skal du dog finde tid? Og hvordan skal du bære dig ad? Det føles overskueligt og indrømmet, en smule angstprovokerende, for hvad vil der mon ske?

Skriverejsen hjælper dig med at sætte ord på. Skriverejsen tilbyder dig et rum og en vej, hvor du bevidst skaber rum til fordybelse.

At sætte ord på den indre rejse og lade fortællinger opstå i processen, uanset hvad det handler om for dig, kan være både lindrende og healende både over tid, men så sandelig også i det øjeblik, hvor vi hengiver os og skriver det, som det er.


Fortællinger og eventyr

Vores fortællinger og små eventyr på skriverejsen løfter, støtter og bevidner den rejse, vi foretager. Fortællingerne bringer os tættere på at blive de kvinder, vi har længtes efter at være og de hjælper os med at huske, når vi farer vild og kommer lidt langt væk fra det, der er vores intention.

Fortællingerne minder os om det, der er sandt for os og de hjælper os med at finde hjem. Igen. Og igen. De skænker os godgørende historiemedicin og vækker os som skabende kvinder og fortællersker.

Vi kommer hjem gennem alt det, der står i vejen. Og på skriverejsen sker det, når vi følger vores skrivelængsel, møder op og skriver vores vej.

Vintercirklen 1

Vintercirklen, den indre rejse
Online skrivekursus for kvinder starter den 23. oktober

Kom, skriv og sæt din skrivelængsel fri i et vinterforløb for sjæl og hjerte

På dette skrivekursus skriver du dig ind og folder vinterens visdom ud. Du får rig lejlighed til at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

I Vintercirklen, Den indre Rejse inviteres du til at skabe rum til vinterord og skriverier. I stedet for at begræde den mørke tid, hengiver vi os til den og lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Vinteren bliver vores allierede.

Som deltager i Vintercirklen får du:

  • 7 smukke skrivebreve med skriveafsæt, spørgsmål til proces og refleksion, citater, skrivetips og coaching. Skrivebrevene udsendes hver anden onsdag i de 14 uger, forløbet varer.
  • Min nye eBog Spirituel Skrivning. Her får du ideer, skriveafsæt og konkrete værktøjer til at forankre dig spirituelt i din skrivning.
  • Værdifuld proces-skrivecoaching. Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og du kan konsultere mig undervejs, når du har brug for det.
  • Gratis medlemskab af mit skrivefællesskab Story Circle.

Du kan være med i Vintercirklen uanset, hvor i landet eller udlandet, du bor. Forløbet foregår online og er på dansk, men du skriver naturligvis på dit eget sprog.

Vi starter vinterskriverejsen i slutningen af oktober (23.10) og glider ligeså stille ind i vinter, som ugerne går.

Overgang, vinter og mørke

Vi skriver os ind i overgangen fra efterår til vinter, folder mørkets gave og længslen efter ro og restitution ud. Og vi holder mørkning.

Det kommer til at handle om selvomsorg og om næring i vinterrummet. Om det indre liv og tid til sjælen. I pagt med naturen og årshjulet lytter vi og skriver vinterens fortællinger. På et tidspunkt når frem til Vintersolhverv, hvor lyset vender. Også det kraftfulde tidspunkt på årshjulet skriver vi os ind. Og måske finder du her dit solhvervsord.

Du får lejlighed til at skrive dit eget nytårsmanifest, når det er tid, præcist på samme måde, som jeg selv gør det hvert år. Jeg deler min egen skabelon med dig og du kan bruge den og omforme den, så den passer ind i dit liv. Og hvem ved, måske vil dit solhvervsord følge dig ind i det nye år og folde sig ud på en måde, som du slet ikke havde forestillet dig?

Tid til fordybelse. Tid til at drømme. Hvile. Og til at sanse de små spirer, der ved Imbolc ser dagens første lys. Her mærker vi den første længsel efter forår og skaber rum til det, der skal komme. Uden hastværk og i takt med den naturlige cyklus. På vinterskriverejsen.

Det hele sker via ord og fortællinger, for fortællingens kraft og magi er som altid en rød tråd på skriverejsen.

Mit håb er at du ved vejs ende

Mit håb er, at du ved vejs ende, i slutningen af januar, har fået direkte erfaring med ordenes kraft og energi og oplever, at du er blevet en erfaren skriverejsende, som med sin intention i hjertet skriver sig ind, intuitivt og fra sjælen.  At din tillid til skriverejsen, vinteren og mørkets gave er vokset og at du bliver klar til lyset på en ny måde.

Eller måske vil du have det som flere af de kvinder, der tidligere har deltaget i vinterskriveforløb hos mig? De er blevet så glad for vinteren, mørket og det nærende indre rum, at de slet ikke kan få nok af vinterrummet og mørkets gave.

Vintercirklen, den indre rejse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: