Kan du høre stilheden synge?

Tusmørketid er ugletid. Og det er i vinterrummet, at du kan gøre dig lydhør overfor visdommens fortællinger. Den visdom, der kommer med alderen, tråde af levet liv. Uglen er nemlig også væverske, ser du.

Hun betragter mig fra en af de øverste grene på den gamle bøg. Hele natten har hun sidder dér og ventet. I resterne af lyset fra månen i sin aftagende fase og med noget på hjerte, som hører alder og erfaring til.

”Men du må grave lidt dybere” siger hun med uglestemme, ”slippe bitterhed og brænde begge ender på de historier, som siger at dit liv er spildt. Næh, hvert et skridt og skrevet kapitel fører frem til dette sted ved daggry og på kanten til vinter. Her begynder det hele igen. Og hvis du blidt graver i hjertet og lytter til sjælens vinterfortællinger, vil du se noget essentielt og forstå det på en helt ny måde.

“Fra et inderligt sted i dig selv kan du nu skabe en ny begyndelse. Det starter dybt i vinterens muld. Hvem mon kommer til syne en vinternat under stjernehimlen med sølvånde og knitrende skridt? Der er faldet sne. Alt ånder fred. Kan du høre stilheden synge? Her kan du bade i månelys og lade vinterens visdom skænke dig perler på snor. Lad dem berige og berøre dig.”

“Om et par dage har du fået de 20 fortællinger. Mørket er vokset og natten er stor. Mit land er dit land og jeg vil gerne invitere dig med på en rejse, hvor vi går langsomt og lytter til vinterens sang.”

“Åbn dig for magien og sæt din indre sabotør på pause. Med uglen som frænde får du en sand vinterven. Alt ånder fred. “Hun lader bladet falde og det lander som et løfte for min fod.

”Kan du høre stilheden synge?”

På skriverejse gennem vinteren i Vintercirklen
Vi starter den 23. oktober 

Vintercirklen, den indre rejse er et online skrivekursus til dig, som ønsker at hengive dig til vinteren og den visdom, der bor i mørket. Det er til dig, som har brug for et inderligt rum, hvor du kan nære dig selv, restituere og lytte til det, hjertet og sjælen synger om. Det, som ofte kun er en fjern summen om sommeren og i den lyse tid af året.

Der er særlige tidspunkter på året, hvor vi i endnu højere grad kaldes til at lytte til sjælens sang. Vinteren er et af de tidspunkter.

Træk energien hjem

I Vintercirklen skriver du vinterens fortællinger og fordyber dig i det, der giver indre næring og styrke til din rødder. For vinteren er rodenergiens tid.

Vinteren og den mørke tid er som skabt til at trække energien hjem. Det er tid til fordybelse og til at nære det indre. Naturen har helt sin egen måde at vise os, at det er tid til at sætte tempoet ned og det kan vi blandt andet gøre ved at skabe rum til vinterord og skriverier. I stedet for at begræde den mørke tid, hengiver vi os til den og lukker op for vinterens visdom og den gave, der gemmer sig i mørket. Vinteren bliver vores allierede.

Sæt ord på din vinter

Du får inspiration, spørgsmål til refleksion og afsæt til at skrive dine helt egne fortællinger. På magisk vis vil de folde sig ud og du vil sætte ord på din vinter.

Lad roen falde på dig, lad mørket omslutte dig og lad fortællingens kraft berige dig og lære dig om magi. Vintercirklen er et fordybelsesforløb for sjæl og hjerte og skriveglæde er et nøgleord.

Overgang, vinter og mørke

Vi skriver os ind i overgangen fra efterår til vinter, folder mørkets gave og længslen efter ro og restitution ud. Og vi holder mørkning.

Det kommer til at handle om selvomsorg og om næring i vinterrummet. Om det indre liv og tid til sjælen. I pagt med naturen og årshjulet lytter vi og skriver vinterens fortællinger. På et tidspunkt når frem til Vintersolhverv, hvor lyset vender. Også det kraftfulde tidspunkt på årshjulet skriver vi os ind. Og måske finder du her dit solhvervsord.

Du får lejlighed til at skrive dit eget nytårsmanifest, når det er tid, præcist på samme måde, som jeg selv gør det hvert år. Jeg deler min egen skabelon med dig og du kan bruge den og omforme den, så den passer ind i dit liv. Og hvem ved, måske vil dit solhvervsord følge dig ind i det nye år og folde sig ud på en måde, som du slet ikke havde forestillet dig?

Tid til fordybelse. Tid til at drømme. Hvile. Og til at sanse de små spirer, der ved Imbolc ser dagens første lys. Her mærker vi den første længsel efter forår og skaber rum til det, der skal komme. Uden hastværk og i takt med den naturlige cyklus. På vinterskriverejsen.

Det hele sker via ord og fortællinger, for fortællingens kraft og magi er som altid en rød tråd på skriverejsen.

Mit håb er at du ved vejs ende

Mit håb er, at du ved vejs ende, i slutningen af januar, har fået direkte erfaring med ordenes kraft og energi og oplever, at du er blevet en erfaren skriverejsende, som med sin intention i hjertet skriver sig ind, intuitivt og fra sjælen.  At din tillid til skriverejsen, vinteren og mørkets gave er vokset og at du bliver klar til lyset på en ny måde.

Eller måske vil du have det som flere af de kvinder, der tidligere har deltaget i vinterskriveforløb hos mig? De er blevet så glad for vinteren, mørket og det nærende indre rum, at de slet ikke kan få nok af vinterrummet og mørkets gave.

Vi starter i næste uge den 23. oktober

Vintercirklen, den indre rejse starter i næste uge den 23. oktober, så hvis du vil med på skriverejsen, så er det tid til tilmelding. Du finder tilmeldingslinket herunder.

Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig. Der er ikke bestemte tidspunkter eller dage, du skal kunne skrive, du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og den rytme, der gør dig godt.

Vintercirklen, den indre rejse – klik her for fuld invitation og detaljer

Vintercirklen 1

Vintercirklen, den indre rejse

One thought on “Kan du høre stilheden synge?

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: