Kærlighedsvogteren

“Jeg har en opgave til dig i dag” siger han nøgtern og lander ubesværet på en gren. Jeg må knibe øjnene sammen for at se ham, blødt sollys danser mellem grenene og synet må indstilles et sted mellem lys og mørke.

”En opgave?” spørger jeg med lige dele spænding og ugidelighed. Endelig har jeg sovet godt gennem natten. Trætheden har ændret karakter og er mere mild. I dag vil jeg tage det stille og roligt, sagde jeg til mig selv, da jeg stod op og forlod den varme dyne. Solen betragtede mig gennem persiennerne. ”Egentlig er jeg slet ikke parat til at påtage mig flere opgaver”.

Han ler med muntert næb.

”Del ordet op. Det, jeg har til dig, er en gave som bliver givet op. En gave som, hvis du virkelig åbner dig for den og tager imod, vil ændre dit liv indefra og ud. Samtidig kommer gaven også med en jobbeskrivelse. Du skal være din egen kærlighedsvogter. Det er en fin og betroet stilling og din loyalitet er en forudsætning. Tro og kærlig tjeneste.”

”Et job” stønner jeg, for jeg hører kun det, jeg vil. ”Jeg har jo allerede et job og jeg har ikke søgt en ny stilling. Jeg har nok at gøre.”

”Det er stillingen, som har søgt dig og det har den gjort længe. Men du har ikke været åben for den.”

Som for at understrege sine ord flyver han fra grenen i træet og lander i min håndflade. Det sker som i drømme og pludselig bliver jeg i tvivl om, om jeg egentlig er stået op. Han er let, fuglen, så lille og alligevel så stor. Majestætisk nærmest. Og nogle kalder ham da også for fuglekongen.

”Du er hermed forfremmet til at være din egen kærlighedsvogter og du tiltræder stillingen fra i dag. Der er masser af personalegoder, men hvad de består af, vil du opdage undervejs.”

Jeg sukker. Min egen kærlighedsvogter?

”Hver eneste dag er det din fornemmeste opgave at sikre dig, at du har det godt. Og her mener jeg ikke, at du selektivt skal vælge mellem følelser og sindstilstande. Du skal være medfølende og kærlig overfor dem alle. Vær både blid og bestemt mod dig selv. Kærlig. Ansvarlig. I mine kredse kalder vi det medfølende ejerskab.”

”For din opgave er at sørge for, at du ligeså stille mere og mere følger hjertets og sjælens vej. Hvad gør dig godt? Hvad har du brug for i dit daglige liv for at fungere fra et kærligt og harmonisk sted i dit liv? De behov er lov. Du finder paragrafferne i Loven om Særheder. ”

Og jeg taler ikke om, hvilke behov du kan få stillet ved at opsøge andre. Det handler udelukkende om, hvad du kan gøre for dig selv. Ikke det materielle vel at mærke, du skal helt ind på sjæleplan og mærke efter. ”

”Vær nænsom med dig selv især i starten, det er uvant og du må øve dig. Derfor har du naturligvis også en vis prøvetid. Det forventes ikke, at du skal gøre det perfekt fra starten af. Små skridt og tiltag. Lidt men godt af gangen.”

”Sig ja til alt det, der gør dig godt og får din sjæl til at nynne. Alt det, du forkastede som forkert og selvisk. Tag det tilbage. Særhederne, de selvkærlige og godgørende. Vov at være dig. Da er du værdig.”

”God arbejdslyst” siger han og forlader min håndflade for at flyve til himmels. En ny dag gryr.

Magiske morgensider, 23. april 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

At møde en fugl på den indre rejse

Det sker undervejs og i processen. Det er ikke planlagt på forhånd, men ofte tager vi inspiration med os, når vi har været eller vandret i naturen. Når vi har givet os tid til at lytte og har åbnet os for inspirationen. Så kommer den og tager bolig i os. Det er ikke altid, at vi er bevidste om det, men når vi senere skriver, så dukker det op på papiret og i fortællinger.

Da jeg havde skrevet og taget imod fortællingen om kærlighedsvogteren tilbage i april, følte jeg mig godt tilpas. Jeg forstod noget essentielt og på sjæleplan vel at mærke. Fortællingen er samtidig en del af min større intention. Jeg er nødt til at tage mig kærligt af mig selv, hvis jeg skal kunne tage mig kærligt af andre og møde dem fra et medfølende og tilgivende sted i mig selv. Det ved vi nok efterhånden, de fleste af os, men kan vi praktisere det?

Fortællingen gav mig et nyt perspektiv og jeg tager imod opgaven med kyshånd. Gaven, der blev givet op. Jeg har grebet den. Den er modtaget. Og jeg er ret vild med fuglekongen.

Det fine er, at jeg også kan huske det bedre nu. Hvis blot jeg tænker på fortællingen, hvor jeg møder fuglekongen i morgenlyset mellem træerne og han giver mig det job, jeg slet ikke havde søgt, men som søgte mig … ja så ved jeg. Så forstår jeg. Og så kan jeg bedre praktisere det, for jeg har forstået et sted dybt ind i sjælen.

Hvis jeg vil være i verden på en anden måde, en ny måde og en kærligere måde, så er jeg nødt til at blive min egen kærlighedsvogter.

Kunsten at eje sin historie

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Og det er stort at eje sin historie. Det fjerner os fra offerrollen og fra følelsen af magtesløshed. Det lærer at os at vente aktivt, mens vi skriver om det. Her bruger vi følelserne som blæk af både accept og forandring dog uden at forcere.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Symbolerne og deres sprog giver os adgang til de lag af oplevelser, som ligger gemt i underbevidstheden. Symbolsprog tager til sjælen.

Her tyder du metaforerne ved hjælp af din intuition og det er slet ikke noget, du hverken kan eller skal tænke dig til. Det sker helt automatisk. Du kan det allerede. Det er sjælen og ikke sindet, som forstår den dybere mening og de mange aspekter.

Billedsproget, væsenerne og alt det, der dukker op som metaforer og symbolik giver dig en unik mulighed for at trænge ind bag tanker og overflade og få fat i noget dybere i dig selv.

Det skal vi skrive os ind i og lege med på mit online skrivekursus Between Stories, Det Indre Landkort. Nyt hold starter den 20. juni.

Old map lighthouse

Dit magiske landkort i Between Stories

“Når ugen er omme, placerer du en nål på dit magiske landkort. Og det er jo et imaginært landkort, MEN du kan med fordel skrive eller tegne et landkort (måske på et A3-ark), så det bliver visuelt og tydeligt.

Det er helt op til dig. For måske foretrækker du blot at skrive det i din rejsedagbog?

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab. De ord og fortællinger, som dukker op, tilhører stedet.

Det er Soul of Place.

Teksten ovenfor stammer fra materialet til mit online skrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, som startede den 7. maj.

Men fortvivl ikke, hvis du gerne ville have været med.

Nyt hold starter den 20. juni og der er åbent for tilmeldinger.

Between Stories skriveforløbet varer 8 uger. Hver uge modtager du et skrivebrev med afsæt, øvelser og inspiration. Og du skriver dig ind i dit magiske landkort, det sted, hvor du er på din livsrejse nu.

Kalder det på dig?

Kalder det på dig? Har du brug for at sætte ord på din indre rejse og skabe et solidt indre fokus i urolige tider? Så læs videre herunder og se flere detaljer.

Forløbet foregår online og du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

For kvinder på livets tærskler. Til dig, som er between stories.

Det gør godt at have en stærk pen i urolige tider.

Kærlig hilsen
Lene

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort

eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 20. juni 2020

Forløbet foregår udelukkende online!

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Between Stories, det indre landkort starter 20. juni – varighed 8 uger

Pris: DKK 800,-
Beløbet er inklusive moms

TILMELD MIG BETWEEN STORIES, det magiske landkort

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Fuglekongen

”Din opgave er at sørge for, at du ligeså stille mere og mere følger hjertets og sjælens vej. Hvad gør dig godt? Hvad har du brug for i dit daglige liv for at fungere fra et kærligt og harmonisk sted i dit liv? De behov er lov. Du finder paragrafferne i Loven om Særheder.

Og jeg taler ikke om, hvilke behov du kan få stillet ved at opsøge andre. Det handler udelukkende om, hvad du kan gøre for dig selv. Ikke det materielle vel at mærke, du skal helt ind på sjæleplan og mærke efter. ”

”Vær nænsom med dig selv især i starten, det er uvant og du må øve dig. Derfor har du naturligvis også en vis prøvetid. Det forventes ikke, at du skal gøre det perfekt fra starten af. Små skridt og tiltag. Lidt men godt af gangen.”

Fuglekongen – Kærlighedsvogteren – Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: