Det bløde blik

På et tidspunkt satte jeg foden på bremsen. Hertil og ikke længere. Men det undrede mig, for mit køretøj standsede ikke brat. Det, jeg troede, jeg havde sat en stopper for, blev ved og tiltog endda på et tidspunkt. Måske var jeg blevet fartblind?

Så en nat under Haremånen kom det til mig. Jeg huskede den. Bremselængden. For det at trække en streg i sandet eller standse et vildfarent køretøj er også en proces. Det tager tid.

Nu er bilen standet med bremsesporene bag sig og jeg er steget ud i morgendisen. Solen er på vej op i horisonten. Det føles som om jeg kører endnu, det sitrer i kroppen, et ekko af bilens bevægelser. Kroppen holder på det. Det tager tid at komme ned i gear og få kroppen med.

Et brøl, højlydt latter, kragekor og som baggrund blød fuglesang. Det giver et sæt i mig. Da får jeg øje på ham, Tarbh, Tyren. Han kommer nærmere i sindigt tempo over engen, nu frodigere og mere intenst grøn efter regnen. Jeg går ham i møde, nysgerrig efter at få at vide, hvad der er så morsomt.

”Kroppen er ikke det eneste, du glemte” siger han. ”Du glemte også at få sjælen med. Stivnet og indtørret i tomrummet fyldte du tomheden med uskønne tanker. Det var hårdt for øjnene at se.”

”Det var bestemt ikke med vilje” svarer jeg indigneret. Hvordan kan han dog tro det?

Han ler kort.

”Det ved jeg selvfølgelig godt. Og i øvrigt var du forsvarsløs overfor de gamle tanker og historier, der væltede ind over dig som en syndflod. Indtil du opdagede, hvad det var. Indtil du så, at du kunne betragte og mærke de følelser, der bølgede op i dig, endnu engang. Det er din healing. At turde mærke denne gang. At trække vejret gennem det ubehagelig og vide, hvorfor du før stivnede på tidspunkter som disse. De gamle traumer sidder stadig i kroppen. De følelser, du ikke turde mærke, bor dér endnu. Men i tiden, som er nu og under Haremånen, fik du mulighed for at mærke dem igen.”

”Åh, det var svært, det ér svært, men du må huske at klappe dig selv kærligt på kinden og kysse de tørre tårer, så de igen kan flyde frit. For du gør det jo. Du vælger at mærke og har samtidig lært at træde et skridt tilbage. Du er ikke dine tanker. Du er hende, som tænker dem. Problemet er bare, at de tænker dig, når du vælger at identificere dig med dem.”

”Vælger og vælger” stønner jeg.

”Ja ja.” Tarbh står nu helt tæt på mig med benene plantet i en stor buket mælkebøtter. Hegnet er lysegrønt og kirsebærtræet blomstrer. Jeg sukker endnu engang og sætter en følelse fri ved at trække vejret dybt gennem den. Da jeg lukker øjnene, ser jeg, at den er blevet til en fugl. En fugl med vinger som nu kan flyve videre. Sætte sig på grenene i kirsebærtræet eller besøge sine egne frænder i syd. Jeg smiler.

”Hvad så nu, Tarbh? Og vær hilset i øvrigt, jeg er glad for, at du er min frænde i dag.”

”I lige måde” svarer han og så:

”Du husker vel, at det er Beltain? Men hør nu her. Her kommer din medicin. Du skal se på noget smukt. Det gør blikket blødere. Lad det være din intention i de kommende dage. Vælg at dvæle ved skønheden. Fuglesangen. Duften af nyslået græs. Se dybt ind i øjnene på skønheden og skønheden vil se tilbage på dig. Den vil dulme smerten og sætte tårerne fri. Den vil løsne knuderne ”

”Se på noget smukt, det gør blikket blødere” mumler jeg som et mantra. ”Tak Tarbh, det vil jeg gøre. Det skal være min intention for de kommende dage og en del af min fejring under Beltain.

”Skulle det være en anden gang” svarer han, vender røven til mig og går tilbage til et særligt sankested på engen.

I regn, sol og blæst gik jeg aftentur med min hund Manon. Ud af landevejen og ned til Bankerne. Og dér fik jeg øje på rækken af birketræer og solen, der i glimt skinnede gennem trætoppene. Jeg så og vidste. Et smukt symbol på en ny begyndelse. Men nye begyndelser sker ofte i det små og kan i starten være behæftet med rester af afslutning. Der kaldes på masser af blidhed og en stor portion selvkærlighed. Thi det at give slip er også en proces. Der er en vis bremselængde.

Da husker jeg Vildskab og hvad hun lærte mig. Da ser jeg. At håbet skinner gennem birketræernes stammer og at jeg nu får mulighed for at vende hjem fra et nyt sted. Snart er det maj, men vejret har været køligt og blæsende længe. Som ude, så inde. Nu vender det. Og med Tyrens vejledning er min intention om Beltain fejringen på plads.

Jeg vælger at se på noget smukt. Det gør blikket blødere.

Magiske morgensider, 30. april 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Glædelig Beltain – Beltain Blessings

Det er nu, det er Beltain, tidspunktet, hvor foråret kulminerer, er på sit højdepunkt og vi danser og tænder bål på markerne for at fejre foråret, frodighed og vitalitet. Livskraft. Tidspunktet fejres i øvrigt også på Valborgsaften, men det er en helt anden historie.

Beltain finder sted på det tidspunkt på året, hvor foråret kulminerer og er på sit højdepunkt. Her er jordens energier yderst aktive og det er et gunstigt tidspunkt for manifestationer og frugtbarhed. Under Beltain er livskraften potent og stærk og vi kan med fordel forbinde os og bruge energien til vores egen udfoldelse.

Det er et godt tidspunkt for kreative projekter, som har simret og været undervejs gennem vinteren og det tidlige forår. Og uden at gøre noget særligt, kan vi sandsynligvis mærke det dybt i os selv. Det er tid til at springe ud og leve i lyset. Det er tid til at danse.

Og hør her. Sorg og glæde kan fint danse sammen. For på sjælens vej er det sjældent enten eller. Det er både og.

Beltain Blessings.

Kærlig hilsen
Lene

Sommersjæl

Sommersjæl er et skriveforløb for kvinder. Forankret i årshjulet og sommerens energi tager du på en indre rejse i ord og fortællinger. Skriveforløbet starter den 1. maj.

En skriverejse på egen hånd

Forløbet varer i 4 måneder, men der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne skrive. Hver måned modtager du et inspirerede skrivebrev fra mig med skriveafsæt, øvelser og inspiration. Og eftersom Sommersjæl er et eSkrivekursus er det en skriverejse, du foretager på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel eller et fælles rum. Derimod kan du fint logge af for elektronisk støj og fordybe dig i sommeren og de indre processer.

Du rejser gennem indre landskaber. Ord og fortællinger fører dig på vej. Du lærer sommermånederne bedre at kende, når du skriver dig ind og skaber balance mellem det indre og ydre. Forløbet kan du fint have med i sommerhus og på ferie, ja du kan sidde ved havebordet eller på stranden såmænd. Du skaber selv dit forløb i Sommersjæl, så det passer ind i din livsrytme.

En hyldest til sommerens sjælearbejde

Da Sommersjæl er forankret i årshjulet, vil flere afsæt og øvelser have direkte relation til kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Således vil du blive inviteret til at fejre Sommersolhverv på din helt måde og ved hjælp af ord og fortællinger. Og når vi når frem til august måned, den sidste i Sommersjæl, begynder du på dit eget høstarbejde og fejrer Lammas.

Sommersjæl er en hyldest til sommeren, lyset og det sjælearbejde, vi kan gøre via vores ord.

Det er et eSkrivekursus for kvinder, som har brug for fordybelse og inderlig forankring.

SOMMERSJÆL vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Du er between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde

Skal du være med i Sommersjæl? Så er det ved at være tid til tilmelding. Forløbet starter den 1. maj og tager dig på en indre rejse gennem sommeren. Du skriver din sommer, du skriver din sjæl.

Som deltager i Sommersjæl får du

 • 4 inspirerende skrivebreve for hver måned: maj, juni, juli, august
 • Dit plantekort fra den keltiske tradition. Jeg trækker kort til dig og du får ideer til, hvordan du kan skrive og arbejde med planten som frænde.
 • Du kan i forløbet konsultere mig som intuitiv skrivecoach og få vejledning og personlig inspiration og guidning i din skriveproces. Hvis du har brug for det, skriver til mig på e-mail og får et personligt og kærligt svar. Jeg ser dig, jeg hører dig og jeg lytter til det, du fortæller.
 • Du lærer sommeren og dig selv at kende på en helt ny måde
 • Du finder ro og indre retning i en urolig tid
 • Du mærker din sommerkraft
 • Du høster og du gør dig klar til efterår, når forløbet lakker mod enden
 • Du oplever glæden ved at skrive og magien i fortællingens kraft
 • Du starter eller genstarter din skriveproces fra et nyt sted og skaber grobund for nye fortællinger

Ekstra: Har det din interesse, kan du som deltager gratis rekvirere en kopi af min eBog om Spirituel Skrivning.

Pris for 4 måneder skriverejse gennem sommeren

Pris DKK 1200,-

Beløbet er inklusive moms

Det er muligt at betale beløbet i 2 rater. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Tilmeld dig ved at klikke på billedet herunder

Tilmelding

Når du har tilmeldt dig via link/billedet ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinfo.

Der er åbent for tilmeldinger indtil den 10. maj. Men hvorfor tøve, hvis du kan mærke, at du skal være med? Få fuld valuta for sjælen og book din skriverejse nu, så er du med, når forløbet starter i morgen den 1. maj.

Din plads er først endeligt booket, når betaling er modtaget.
Betaling kan ske via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Sommersjæl er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

SOMMERSJÆL – KLIK FOR FULD INVITATION OG DETALJER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: