Når længslen vågner

“Jeg vil skrive noget fint og poetisk”, siger jeg til Slangen Nathair, som kigger frem fra mørket. ”Fange et glimt af solopgangen, danse med nattens sidste stjerne. Jeg orker ikke flere ord om transformation og svære steder i mørket, hvor man holder ud og bliver inde. Jeg er færdig med at finde mig i det!”

Har du hørt en slange le? For det gør han, Nathair, latteren ruller gennem hans lange krop, man kan ligefrem se den.

”Ja, le du bare” siger jeg, ”men jeg har fået nok. Hertil og ikke længere.”

Jeg er nået til vejs ende i min rejsedagbog, der tog mig fra novembers sidste dag og frem til dette sted. Sidst i januar, en del af vinterrejsen er lagt bag mig. Den giver jeg til vinden, den kaster jeg fra mig i solens første stråler. Mens en flok gæs glider over himlen og solsorten synger i krattet.

Det er en af de morgener. Man vågner og ved. Noget er sket. Er det en drøm, som hænger ved? Er det nogle af de følelser, der hører gamle fortællinger til og som kigger frem for at blive følt og healet? Man står op og gør som man plejer. Ømskindet og træt. Jeg går den tur, jeg altid går. I al slags vejr året rundt.

Der er krager og en kat på vej hjem. Der er skyer og klatter af blå.

”Så jeg siger dig bare Nathair, ”hold inde, lad det slutte her, for jeg vender ikke tilbage til mørket.”

Nathair betragter mig granskende, latteren er faldet til ro. Han siger ikke noget, han lader mig tale ud. Den sidste indædte vrede ender som spytskud på jorden.

Der opstår en pause, mens solen glid ind bag en sky. Vind hyler i nøgne træer. Dagen er tiltaget med mange minutter og januar gør klar til sit farvel. Kun et par dage tilbage. Og så.

Frysende står jeg i iskold vind og kommer i tanke om det. Imbolc, ordet lander på tungen, jeg smager på det, åbner munden og siger det højt. Nathair nikker:

”Så dér er en forklaring på din vrede, følelsen af at have fået nok. En længsel er vågnet i dig. Som et frø under frossen muld, små spirer simrer i mørket. Vi nærmer os Midvinter, her vågner længslen og gnider sine øjne. Den har sovet tungt, men nu er det forbi. Det hvisker dig i øret, rumsterer lidt i kroppen, et strejf af rastløshed skælver i dit sind.

Længslen vokser som dagene går, nu følges den med lyset. Snart er det Imbolc.

Lene Frandsen, Fra min egen skriverejse ©
28. januar 2022

Imbolc – når januar bliver til februar

Imbolc er en ildfestival i den keltiske tradition, hvor vi fejrer lysets tilbagevenden og at dagene nu for alvor bliver længere, det kan vi mærke, det kan vi se. For de gamle keltere var Imbolc den tid på året, hvor nyt liv opstår. Træer og planter begynder at vokse, vinteren møder foråret for første gang.

Ved Imbolc er vi halvvejs mellem Vintersolhverv og Forårsjævndøgn. Det er en ildfest-festival, hvor vi fejrer at lyset kommer tilbage og dagene bliver længere. Imbolc fejres omkring månedsskiftet den 1. februar.

Ordet Imbolc betyder ”in the belly” i maven eller ”i mælk”. På dette tidspunkt af året begynder jorden at vågne fra sin vintersøvn. Selvom vi befinder os midt i vinteren, selvom det er koldt og vi fryser og er trætte, fortæller Imbolc os om forårets kommen.  Man kan sige, at vi er gravide med foråret.

Og her vågner længslen. Så hvis du også mærker den, er det ikke så sært.

Brigid og lysets ånd

Ved Imbolc holdt man ildfest for Brigid, den keltiske gudinde for poesi, smedekunst og healing. En af intentionerne med lysfesten var at vække lysets ånd midt i den mørke vinter (midvinter).

Ved Imbolc fejrer vi jordens genopvågning efterhånden som solens varme og lyset vender tilbage. Og hvis vi ønsker, kan vi forankre os i den energi, som vi også er en del af og bevidst spørge os selv om potentialet, spirene og det, vi ønsker, skal vokse i den nye cyklus.

Vi mærker vores intention og sætter en indre bevægelse i gang

For det, vi har fokus på, vil vokse. Vi mærker vores intention, hvad vi har lyst til og brug for at sætte i bevægelse og påbegynde. Her giver vi altså bevidst liv til vores intention om forandring, især de forandringer, som skubber os frem og transformerer os indefra.

Det er et kraftfuldt tidspunkt at ændre gamle vaner på og skrive nye historier og fortællinger. Så vil du gerne i gang med at skrive fra sjæl og hjerte, er Imbolc vitterligt et stærkt tidspunkt at begynde på.

Lyt dybt til din livssang og gør dig klar til at spire

Nu er det tid til indre forberedelse af de forandringer, som skal komme. Plant dine ideer og lad dem udvikle sig. Bring dine visioner og indre erkendelser ud gennem ordene, brug poesi, sang og kunst.

Det er meget intuitiv energi til rådighed lige nu, så lyt dybt og inderligt til din indre livssang og lad den smelte sammen med de nye kræfter, der kommer med det snarlige forår.

Kunst, poesi og små spirer

Imbolc er et tidspunkt at fejre, et gunstigt tidspunkt for kunst og poesi og for at pusle med de subtile spirer, der rører på sig. Det kan vi gøre på mange måder og selvfølgelig også gennem ord og fortællinger.

Har du skrivelyst og længsel? Så er Imbolc det perfekte tidspunkt at starte eller genstarte din skriveproces på. Der findes aldrig et bedre tidspunkt end nu, men hvorfor ikke alliere dig med årstiden og den særlige energi, der er til rådighed lige nu?

At fejre jordens årlige cyklus er at deltage i en urgammel tradition, som er overdraget til os gennem tiden og fra før kelterne. De gamle keltiske festivaler falder på otte tidspunkter om året og er måder,
hvorpå vi kan forbinde os til naturen og årstiderne og opleve den måde, det skaber resonans i os selv at være en del af den naturlige verden.
– Glennie Kindred –

På Skriveskolen for Fortællersker finder du online skrivekurser i intuitiv skrivning. Skrivning, som er forankret i den naturlige cyklus. Vi skriver i pagt med årshjulet.

Fortællersken II, Eventyret
Online skrivekursus for kvinder
starter den 1. februar ved Imbolc

Som deltager på Fortællersken II, Eventyret, inviterer du eventyret ind i dit skriverum. Du får skriveafsæt og øvelser, som sætter dig på skrivevej, du får værktøjer og remedier til at skrive dine egne eventyr. Eventyr, som vil løfte dig og guide dig på din indre rejse.

Vi starter i næste uge den 1. februar og der er 3 ledige pladser på holdet. Er den ene din? Hvis du skriver rabatkoden “Imbolc” i kommentarfeltet skænker jeg dig en rabat på 200 kr, som trækkes fra deltagergebyret. Gælder så længe pladser haves.

FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET – KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT

Online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel
Holdstart den 20. marts 2022 ved Forårsjævndøgn
Varighed 4 måneder

Kom, lad mig invitere dig med på skriverejse ind i et magisk univers af ord og fortællinger. Kom, fat din pen og åbn din skrivebog, lad din længsel føre dig på vej.

Du får introduktion til intuitiv skrivning med spirituel forankring og oplever magien i fortællingens kraft.

As you move your hand across the page
You are guided
– Julia Cameron –

Den guidning, som ofte sker, når vi skriver og hengiver os til processen, kan udløses og forstærkes via din intention. Og den kan så fint foldes ud og serveres gennem fortællinger. Fortællingens kraft et stor.

Fortællinger og skrivning i det hele taget kan bidrage med værdifuld indsigt og indre forståelse, lindre og fylde os med accept og healing. Det er en gave at lære sig selv at kende i den kreative proces. Og så er det sjovt og livgivende at lege og arbejde med ord og fortællinger. Vi får historiemedicin for sjæl og hjerte

I Fortællersken III, Pennens Kraft, lader vi os guide af ord og fortællinger.

Der er ravnerabat at hente ved tilmelding senest den 20. februar 2022. Herunder finder du link til invitation, detaljer og tilmelding. Klik og rejs videre.

FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT – INVITATION OG DETALJER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: