Længslens Bro

Naturen holder vejret, vejen ligger stille hen i morgendis. ”Lyt”, hvisker nogen i mit øre, ”lyt dybere og mere helhjertet nu, lad længslen føre dig på vej. Længslen er din ven, lev den og ær den.”

Naturen er stille, et par fugle synger rent fra æbletræerne i den vilde del af haven. Stilheden griber mig, jeg lander blødt i noget, der er anderledes end i går. Over mig svæver Ørnen i brede bløde cirkler, sonderer terrænet, læser landskab og holder øje med mig.

”Lyt” hvisker nogen og jeg ved, at det er hende. Men der er ingen adskillelse længere, det forvirrer mig lidt. Jeg spejder febrilsk til højre og venstre, indstiller mine øjne på at se det usynlige, men sådan fungerer det ikke længere. Jeg har ikke vænnet mig til tanken endnu.

”Aha” udbryder Ørnen og dykker ned fra himlen, et lyn fra skyet himmel. ”Tanken forvirrer, for mentalt kan du ikke begribe det og i starten vil tanken gøre alt for at kidnappe dig og føre dig væk fra dette sted. Længslens Bro. Det er tid til at gå over nu. Og jeg har fået den tvivlsomme tjans at overbringe dig budskabet. Du får ikke flere chancer. Hvis du vil din sjæl, går du over broen nu.”

Længslens Bro, først nu får jeg øje på den som en brydning i det gyldne høstlandskab. Halvt gemt i mosekonebryg og dis. Jeg lader blikket hvile dér, et par svaler flyver lavt over bygmarkerne, snurrer rundt, svirrer i luften som dansende myg.

”Denne vej, gode kvinde, denne vej. Du får ikke flere chancer, plat eller krone, mand eller kone, frygt eller sjæl. Valget er dit.”

Og hun hvisker i mit øre, lyt til sangen, den lyder fra dit hjerte og værker i din krop. Længslen. Det er tid til at gå over broen nu. Smerten kommer, når du lader tvivlen tage over og tøver. Stagnerer i en mudderpøl af frygt. Gå, dine ben kender vejen, lad længslen føre dig på vej.”

”De gør vist, hvad de lyster, mine tanker” sukker jeg resignerende, men så sker der noget. Jeg husker kysset som jeg plantede på Losganns pande forleden dag. Det har slået rødder nu. En ny forbindelse er skabt. Foran mig står Ørnen, han venter på mit svar. Det er som at være i kirke med hvælvinger og ekko i hvidt rum. Præsten venter på mit ja, koret er klar til at synge. Men kirken er et åbent landskab med bølgende korn og krager, der lander i hegnet og hænger over mit hoved, når jeg går morgentur. De taster mig an.

”Du dér. Tiden er kommet, det er nu. Ikke flere finurlige svinkeærinder og hjerteløse overspring. Broen er dér i dag men ikke i morgen. Ikke i morgen, men nu.

Du får ikke flere chancer, lyder sangen i mit øre, mens jeg lader mine skridt føre mig på vej. Broen er dér i dag, men ikke i morgen. Jeg mærkede det i samme sekund, jeg slog øjnene op. I dag er en dag, hvor jeg krydser en tærskel. For når broer som denne dukker op i morgendisen og koret af frænder råber kom, så tøver man ikke, så går man. Følger sin længsels kald. Ikke i morgen, men nu.

If you are taken by longing, live it.
You can’t go wrong.
If you are going to God,
go with the sweet sorrow in the soul.
– Llewellyn Vaughan-Lee

Lene Frandsen © Fra min egen skriverejse
18. juli 2022

Photo by Dominique Gora, Dreamstime (c)

Når skrivelængslen kalder

Måske har du det som de fleste af de kvinder, der deltager på mine online skrivekurser? Du har skrivelængsel. Noget, som paradoksalt nok er svært at sætte ord på. I så fald har du noget essentielt til fælles med de kvinder. En dyb, spirituel længsel, der manifesterer sig gennem sproget.

Den længsel er din nøgle.

Umiddelbart fortæller vi os selv, at det må være fordi vi har bøger i maven og at vi er nødt til at give os i kast med at lære at skrive bøger, hvis vi skal gøre noget med vores skrivelængsel. Men selvom det ofte sker, at der opstår bogideer, digte, noveller og andre magiske manuskripter i skriveprocessen, så er det faktisk sjældent dér, skoen trykker.

Det er noget andet, vi har i maven. Det er en dyb og inderlig længsel efter os selv, vores sjæl og den livssang, som vi hver især bærer rundt på. Hvad sangen handler om og hvordan den gerne vil synges, finder vi først ud af, når vi møder op og dedikerer os, når vi begynder at skrive og beslutter os for at hengive os til processen.

Skrivelængsel er ofte et kald fra sjælen

Skrivelængsel er ikke en kuriøs tilfældighed. Det er ofte et kald fra sjælen. Noget vil gerne skrives og fortælles gennem dig og ingen andre end du kan gøre det. Du har helt dine egne fortællinger og din måde at fortælle dem på.

Hvis du længes efter at skrive, så følg din længsel og lad gerne skriveglæde være en intention. Lyst til at skrive, glæde ved at skrive og lade fortællingens kraft løfte og støtte dig på den indre rejse.

Skriv intuitivt og find din skrivestemme

Som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene hjælper jeg dig gerne med at finde ind til hende. Din vise kvinde. Din fortællerstemme. Og det gør jeg blandt andet ved at skabe kreative og kærlige skriverum og tilbyde dig online skrivecirkelforløb som hedder Fortællersken.

Fortællersken er en serie af 3 skrivekurser, som alle har til formål at lære dig at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
Holdstart den 1. september 2022

Fortællersken II, Eventyret
Holdstart den 15. september 2022

Fortællersken III, Pennens Kraft
Holdstart den 1. oktober 2022

I pagt med årstiderne og i kærlighed til processen

I pagt med årstiderne og årshjulet lærer du at forankre dig, du bevæger dig via din intention og du giver dig selv lov til at folde ud via fortællingens kraft. Jeg byder på skriveafsæt og øvelser som åbner op og styrker dig i din proces.

Skriveafsæt, som ofte er forbundet med årstiden og den energi, der er til rådighed på det givne tidspunkt. Skriveøvelser, som hjælper dig med at rejse gennem ordene, møde op, åbne op, skrive og sætte fri.  Og som støtter dig på din indre rejse uanset hvad det handler om for dig. Lige nu. Du vil opleve, at naturen og den naturlige cyklus spiller en stor og vigtig rolle i alle skriveforløb.

Lad dit hjertes fortællinger danse

Til det skaber jeg rum. Til de fortællinger åbner jeg og holder et kreativt og kærligt rum (online), så du kan øve dig og gennem ordene danse med det, der er. Uden dom og bedømmelse. De første kreative spirer skal leve, vokse og gro, ingen får lov til at rykke op dem med rod før tid. Lad fortællingerne lande, berige, berøre og forvandle dig. Ord for ord.

Skriveskolen for Fortællersker – Høst og efterår 2022

DET MAGISKE LANDKORT – Høst
eSkrivekursus for kvinder
Starter den 7. august 2021 – når de lyse nætter ender
PRIS DKK 950,-

Beløbet er inklusive moms

Det Magiske Landkort Høst er IKKE et Fortællersken skrivekursus. Det er et eSkrivekursus, hvor du skriver på egen hånd. Der er ikke en ydre cirkel.

TILMELDING DET MAGISKE LANDKORT


FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2021
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2500,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. august
Pris DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 15. august
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august
Pris DKK 2600,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis du ønsker dig det. Det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding – gælder også ved ravnerabat.

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT


Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold.

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

One thought on “Længslens Bro

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: