Hvad katten ville sige

”Jeg ønsker at huske det og holde det tæt til hjertet” siger jeg til Cat, som har vist sig at være frænde i dag. Hun er ofte en del af landskabet, når jeg går tur, men vi taler ikke sammen. Vi registrerer bare, for jeg har hunden med. Men i dag er anderledes.

”Det fordamper så let som morgendug, den bro af dis jeg gik over for kort tid siden. Den er allerede borte. Det har en så godgørende effekt på mig, den rene undren, det indre wow, at jeg har lyst til at … Her lader jeg ordene holde pause, for jeg fornemmer, hvad der nu kommer og jeg ved.

”Hvad katten ville sige?” smiler hun og holder behørig afstand.

”Hvad vil du da sige?” spørger jeg og men beslutter mig alligevel for at være den, der sætter det fri. Det strammer i halsregionen, jeg hoster og lader det gå.

”End ikke magien og magiske øjeblikke kan man fastholde, man må drikke, smage og nyde og så give slip.”

Hun slår med halen og spilder ikke tid på mange ord.

”Præcis.”

”Men hvordan husker jeg det så?” Jeg insisterer, for jeg vil virkelig gerne lære kunsten at slippe alt og alligevel beholde det hele. Være en del af det. De magiske øjeblikke af undren. Følelsen af at blive et med magien. Som uglen, der lydløst fløj forbi i går aftes, en sort silhuette på orangerød himmel kort før natten. Alt det, hun sagde til mig uden ord. Alt det, hun lod mig vide.

Mit suk er dybt, da jeg ser på det firkløver af valmuer, der danser i kanten af marken. Lader sig kysse af brisen og tager bad i den sidste morgendug. Så bevæger mit blik sig tilbage til Cat.

”Du lader dine magiske øjeblikke blive til magisk vished” svarer hun og ser ud som om hun keder sig. Gab, hun strækker kroppen i langsomme bevægelser, sensuelt uden anstrengelse.

”Du kan sætte dig stille ned og fremkalde det ved at lukke øjnene og blive stille. Eller du kan blødgøre dit blik og sanse uden at se. Blødt blik. Mennesker fiser altid rundt og prøver at få noget til at ske, selv når de påstår, at de ikke gør det. Lad mig vise dig hvordan og så må du gå hjem og øve dig.”

Hun sætter sig på kanten af dagen og falder ind i sig selv uden at falde sammen. Hun er rank og årvågen, men mere afslappet end noget menneske, jeg har set. Fuldstændig rolig i en sfære af ligegyldighed. Hun identificerer sig ikke med ydre succes og værdier, som andre har påført hende. Hun hviler i sig selv. Majestætisk, stolt og sensuelt. Men tag ikke fejl. Hun er også en dygtig kriger.

”Sådan her.” Og med de ord lader hendes væsen mig vide, at jeg er fri til at gå. Hun har ikke tænkt sig at sige mere eller at bruge mere tid på mig i dag. Hun holder ikke på mig. Resten er op til mig.

Jeg trasker hjem og kan mærke, at noget er forandret. Min krop smiler og skridtene er lettere og luftigere, end da jeg gik ud. Godt nok er disen forsvundet og natten forbi, men uglen på orange baggrund og det budskab, hun sendte min vej, danser i mit hjerte. Og det er nok.

”Hvis du vil flyve videre, så flyv” siger jeg højt, ”jeg holder ikke på dig.”

”Men hvis du vil blive, er du mere en velkommen. Lad mig være et pensionat for magiske gæster. Kom, flyv gennem mine vinduer, lad mine døre stå på vid gab. Bliv så længe, du har lyst, men flyv videre, når det er tid. Lad mig aldrig mere forsøge at fastholde og lade energien stagnere. Det er min bøn. Det er mit inderlige ønske.

Bag mig sidder Cat og betragter den støvede markvej. Eller gør hun? Jeg har ingen anelse og påstår ej heller, at jeg ved. En befriende følelse. Jeg takker for vores møde. For min frænde. Den vilde kat.

Lene Frandsen © Fra min egen skriverejse
 25. august 2022

Photo by Cat (c) Grafzero, Dreamstime

Et liv med fortryllelse og magi

Hvis du vil leve et liv med øjeblikke af fortryllelse, hvis du vil opleve magien danse i din sfære, må du have magiske værdier, sagde Ravnen til mig for nylig. Det har jeg skrevet mig bag øret. Men mere end det. Det gennemsyrer min intention. Alligevel kan det være svært at fastholde, som fortællingen ovenfor siger. Og så viser det sige, at fastholdelsen er endnu en illusion. Det magiske univers lader sig gerne indfange, men det lader sig ikke holde fast. Det kan aldrig stagnere. Der er ingen magi i stagnation.

Lad ord og fortællinger være guider

Hvordan gør man så? Ja altså, hvis man ikke helt formår at være som Cat og gerne vil gøre noget med magien? Man kan gøre som jeg gør det og skrive sig ind. Lade ord og fortællinger være som guider på den indre rejse, fyrtårne, der lyser i natten og som med sit lys gør det muligt at huske og opleve, mens man skriver og senere læser fortællingerne igen.

Intuitive skriveforløb for sjæl og hjerte

Det er bl.a. det, jeg underviser i på Skriveskolen for Fortællersker. Magien kan være en bærende ingrediens i din intention. Men du må åbne dig for dig, på samme måde som du åbner dig for de ord og fortællinger, der gerne vil skrives gennem dig. Intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Kalder det på dig?

Efterårets online skrivekurser og forløb er klar og endnu er der pladser på alle hold.

ER det Fortællersken I, Intuitiv Skrivning som kalder (se mere nedenfor), så er det ved at være tid til tilmelding. Forløbet starter den 1. september og der er 5 pladser tilbage på holdet.

Er du en af de 5?

Skriv med mig

Intuitiv skrivning for sjæl og hjerte

Når jeg på Skriveskolen for Fortællersker tilbyder online skrivekurser og intuitive workshops (kommer igen, når tiden tillader det) er det med en særlig intention i hjertet:

At du selv må opleve magien i pennens og fortællingens kraft.

Det kan kun ske over tid og når vi hengiver os til den kreative proces og derfor er mine online skrivekurser altid over en vis tid. Du skal have tid og lejlighed til at finde din egen nøgle til det magiske rum, men du skal også have små skriftlige udfordringer, som kan føre dig ud over kanten og ind i den sfære, hvor du skriver intuitivt og lader dig gribe af fortællingens kraft.

Kreative, magiske og trygge rum

Til det har jeg kreeret skriveafsæt og øvelser og jeg har skabt et kærligt og magisk rum, hvor vi deler af proces og fortællinger. Det trygge rum til den første kreative udfoldelse er essentiel. Jeg holder altid rummet i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel og det er der en god grund til.

Det er sårbart at færdes i den første kreative sfære og at lære at slække på kontrollen. Det kan jeg hjælpe dig med og jeg vil gøre alt for, at du kommer til at opleve den samme magi i dit eget magiske skriverum, som den jeg kontinuerligt oplever.

Historiemedicin

De små fortællinger og selve processen med at skrive virker som medicin for mig. Det kaldes også historiemedicin. Vi kan lære os selv at skabe rum for, at fortællinger og eventyr kan lande, berige og berøre og vi kan bruge deres visdom og kraft som fyrtårne og guider på den indre rejse.

Det er sundt for sjæl og hjerte.

Og én ting er vigtigt at holde sig for øje: Du kan ikke tænke dig til det, der vil skrives gennem dig. Du er nødt til at møde op og skabe rum for det.

Skriveskolen for Fortællersker – Høst/Efterår 2022

FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING
Holdstart den 1. september 2022
Online skrivekursus for kvinder

PRIS DKK 2500,-

Beløbet er inklusive moms

VARIGHED 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN I, INTUITIV SKRIVNING

Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.


FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET
Holdstart den 15. september 2022
Online skrivekursus for kvinder
PRIS DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 31. august 2022
Pris DKK 2600,-

Varighed 4 måneder

TILMELDING FORTÆLLERSKEN II, EVENTYRET

Der er et begrænset antal pladser på hvert Fortællersken-hold, så tøv ikke for længe med at tilmelde dig, hvis du bare kan mærke at du skal være med.


FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT (Vinter)
Holdstart den 1. oktober 2022
Online skrivekursus for kvinder
Pris DKK 2900,-

Ravnerabat ved tilmelding senest den 1. september 2022
Pris DKK 2600,-

TILMELDING FORTÆLLERSKEN III, PENNENS KRAFT


Hvad skal jeg vælge? Fortællersken intuitive skrivekurser

Fortællersken I får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning
Fortællersken II inviterer du eventyrets kraft ind i dit liv og skriverum
Fortællersken III oplever du pennens kraft og forankrer dig spirituelt i din skrivning

Skrivningen er forankret intuitivt i alle forløb.

Din deltagelse

Du kan deltage i Fortællersken III, hvis det kalder på dig og du behøver ikke at tage taget Fortællersken I og Fortællersken II skrivekurserne først.

Tværtimod oplever jeg over tid, at de 3 kurser kan blandes og tages i præcist den rækkefølge, det giver mening for dig. For du vil altid opleve det, det er din intention med at deltage, hvis du altså skriver og hengiver dig til forløbet.

Er du helt ny ud i intuitiv skrivning og vil du allerhelst have en grundlæggende introduktion til det at skrive intuitivt, så vil jeg dog anbefale dig at starte med Fortællersken I, Intuitiv Skrivning.

Der er et begrænset antal pladser på hvert hold.

Det foregår online, men …

For mig er mine online skrivekurser ikke et nødvendigt onde, men derimod en helt særlig måde at skriverejse i det magiske univers på. Jeg har nu afholdt online skrivekurser i 7 år og har super god erfaring med at gøre det på den måde.

Mine online skrivekurser giver dig altid mulighed for fordybelse i dit eget skriverum med værdifuld tid offline, så du kan skabe dig en magiske og godgørende skriveproces.

Jeg er gammeldags på den måde, at jeg ikke benytter videoer eller sessions, hvor vi mødes online og taler i munden på hinanden. Det handler om at skrive. Det ærer vi, det nærer vi.

Når skrivelængslen kalder

Mange kvinder kommer til mig og deltager på mine intuitive skrivekurser med den længsel i hjertet. Jeg kalder det skrivelængsel. Og nej, det handler som udgangspunkt ikke om at du skal skrive bøger eller gøre dine ord og fortællinger til et produkt.

Det er en subtil døråbning til din sjæl og det, der bor i dit hjerte. Det er en vej ind i længslens mysterier og ofte vejen til at skrive din sjæl ✍🏻💚 Det er essensen af mine Fortællersken skriveforløb uanset hvilket et af holdene, du deltager på. Du lærer at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Skriverejsen bringer dig ofte ind i Det Magiske Univers. Du inviterer fortællingens kraft med på din skriverejse og opdager, at du allerede har det i dig. Du skal bare øve dig på at folde det ud.

Det får du inspiration til på Skriveskolen for Fortællersker. Hjertelig velkommen.

Kærlig hilsen
Lene

Intuitiv skrivecoach og underviser
i Det Magiske Univers
på Skriveskolen for Fortællersker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: