Lysfest

Lyset er blot en rødlig sprække på himlen, da vi mødes til morgenmad i spisestuen på januars sidste dag. Det velkendte stik af vemod følger mig på vej ned af trappen, for inden dag og måned er omme, vil Niamh forsvinde som et spøgelse, man ikke helt ved om man så. Som Elva og jeg talte om i går, kan det være svært at sætte en finger på hendes læring, da den ikke har udspring i en facitliste med rigtig og forkert. Alligevel kan jeg fornemme at både bløde og skarpe udgaver af aha vil dukke op i hendes kølvand og vare længere end hendes 31 dage.

Niamh selv virker rolig og blottet for sentimentalitet. Hun sidder allerede ved bordet, da jeg træder ind i spisestuen. Virginia har bagt brød og skåret det i tykke skiver, der er blommemarmelade fra efterårets høst, ost og smør. Ilden brænder i pejsen og morgenerne er stadig mørke, så stearinlys er placeret rundt omkring på bordene som til en lysfest.

Kunne jeg se himlen fra min spisebordsstol ville jeg opdage, at lyset er vokset og den røde sprække forsvundet igen. Skyerne lader et tungt tæppe falde over landskabet. Alt er stille.

I det samme går døren op og både Elva og Maize træder ind.

”Godmorgen” siger Maize, ”så er vi samlet til januars sidste morgenmad.” Hun smiler fra den ene til den anden og tager plads ved bordet. Hun ser veludhvilet ud og virker mere afslappet, end hun har gjort på det sidste. Den anspændthed, som jeg har oplevet i hendes sfære, er borte.

”Din sidste dag på pensionatet” proklamerer Elva og nikker venligt til Niamh. ”Hvordan føles det?”

Jeg smiler og sluger et fnis, inden det får lov at leve. Typisk Elva.

”Præcis som det skal være” svarer Niamh. ”Følelsen er god. Jeg har gjort mit arbejde for i år og ved midnat tager en ny kvinde og lærer over. Vi står på en tærskel, det er blevet Imbolc og selvom mange først fejrer den 1. februar, når jeg er over alle bjerge, så er dagen i dag også en del af den gamle fejring.”

”Er det noget, vi skal markere i dag?” Elva har skænket kaffe med varm mælk og tager en slurk. Hendes viltre hår danser om hovedet, hun knitrer som elektricitet og det smitter. Jeg sænker de sidste parader og overgiver mig til det, dagen vil bringe. Ikke mere vemod. Ikke flere analyser.

”Det synes jeg bestemt at vi skal.” Niamh smiler til hende.

”Men du har ikke planlagt noget?”

”Jeg har tænkt mig at holde et magisk og kærligt rum til vores fejring” svarer Niamh, mens hun gumler på et stykke brød. Man skal ikke tale med mad i munden, hører jeg min mor sige, men det betyder ikke noget her. Niamh har styr på krummerne.

”Vi inviterer Brigid til at slutte sig til os” fortsætter hun og ser på alvorligt på os. ”For de gamle keltere var Imbolc den tid på året, hvor nyt liv opstår, træer og planter begynder at vokse, vinter møder forår for første gang. Og man holdt ildfest for Brigid, gudinden for poesi, smedekunst og healing. En af ideerne med lysfesten var at vække lysets ånd midt i den mørke vinter.

”Ved Imbolc fejrer vi jordens genopvågning efterhånden som solens varme og lyset vender tilbage. Og hvis vi ønsker, kan vi forankre os i den energi, som vi også er en del af og bevidst spørge os selv om potentialet, spirene og det, vi ønsker, skal vokse i den nye cyklus.”

”Det, vi har fokus på, vil vokse. Vi mærker vores intention, hvad har vi lyst til at sætte i bevægelse og begynde. Her giver vi altså bevidst liv til vores intentioner.”

”Jeg tror egentlig godt, at vi ved hvad Imbolc er for en størrelse” bemærker Maize og jeg vrider mig lidt i stolen. ”Men du vil invitere Brigid, den keltiske gudinde for poesi, smedekunst og healing?”

”Invitere ja, det vil jeg” svarer Niamh, ”men jeg formoder selvfølgelig, at I er med på den. At vi sammen skaber et magisk rum med vores intention om at byde Brigid velkommen til vores rum og med hende lysets ånd.”

”Og nu behøver I ikke at vide mere” forsætter hun og snupper en skive brød mere. Hun smører et tykt lag smør på, som hun topper med en skive ost og blommemarmelade. ”Nogle gange kan man vide for meget fra et forkert sted.”

Lene Frandsen ©
På vinterrejse i Det Magiske Univers
31. januar 2023

Photo by Vaclav Sonnek, Dreamtime (c)


Et venlig bål som lyser op

I går fik jeg en fin tilbagemelding af en af de kvinder, som deltager på mit skriveforløb Fortællerskens Årshjul. Hun har skrevet sig gennem januar inspireret af de skriveafsæt og øvelser, som jeg sendte ved månedens start. Hun siger følgende:

“Jeg glæder mig allerede til næste måned. Det føles som et lille bål, du sender ud, det varmer,
det lyser op på en venlig måde og det viser vej.”

Det fine ved Fortællerskens Årshjul er, at du kan springe på hele året rundt uden at være gået glip af noget. For hver måned er en ny start og som jeg skrev til kvinden, der sendte mig den søde hilsen i går:

“Et nyt lille bål lander i din postkasse den 1. februar ved Imbolc.”

Hvis det kalder på dig at skrive cyklisk og i pagt med årshjulet, så kan du lige nå at tilmelde dig og være med fra 1. februar og tidspunktet for Imbolc. Jeg skal blot have din tilmelding senest ved midnat i dag, den 31. januar. Se mere herunder.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Nye deltagere starter 1. februar 2023

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Du kan hoppe på forløbet, hvornår det passer dig. Start er den 1. i kommende måned.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden – tilmelder du dig f.eks. den 13. februar, starter din skriverejse i Fortællersken Årshjulet den 1. marts.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællerskens Årshjul kører hele året. Næste start er den 1. februar 2023 eller på dit ønskede tidspunkt (altid den 1. i måneden)

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.

– Lykke Pia Jespersen –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: