Eneboeren

Det var på en af mine gåture i marts, at jeg mødte eneboeren første gang. Bag pensionatet lidt oppe af vejen til højre, er der en låge i stendiget, som fører ud på engen. Egentlig var min hensigt at gå til havet, men noget kaldte mig i den anden retning. Mine ben gik af sig selv og jeg lod tankeprotester ligge blandt efterårets blade.

Ude på engen skete der noget med mig, mine skridt blev lettere og jeg følte, at jeg kunne flyve. Hvis jeg bare tog tilløb, så ville jeg lette og svæve over landskabet i det bløde morgenlys. Nu møder jeg Ørnen, tænkte jeg, men der var ingen fugle at se. Mine ben bragte mig frem til en anden låge på kanten af skoven. En låge, jeg aldrig havde set før. Og fra det øjeblik var alting nyt og anderledes. Det skete på en morgen i marts.

Jeg åbnede lågen og gik ind i skoven. En kilde snoede sig langs træerne, jeg fulgte dens spor og lod mig forføre. Det er nu, at du skal blive bange og vende om, sagde jeg til mig selv, men ingen alarmklokker ringede. Alt i mig var forbavsende roligt. Kroppen havde ingen tvivl og hjertet sang. Denne vej skal jeg følge.

Kilden bragte mig frem til huset, hvor huset lå. Et gult træhus med rødt tag og en skorsten, hvor røgen steg til vejrs. Ingen bil, ingen cykel, kun en gammel trækvogn til venstre for døren. Jeg stoppede op og stod stille. Her bor nogen. Igen blev tankerne heftige og talte i munden på hinanden, jeg hørte ord som heks, særling og voldtægsforbryder. Men min krop var rolig og hjertet sang. Det hus skal jeg besøge.

Jeg bankede på døren og holdt vejret. Forbavsende sikker på, at det var præcist som det skulle være. Senere har jeg spurgt mig selv, hvordan jeg dog kunne være så sikkert og den bekymrede del af mig har påpeget, at det kunne gå grueligt galt. Ingen ville finde mig herude midt i skoven. Fortællingen kunne slutte her. Det gør den heldigvis ikke. For da han lukkede op og jeg så ind i hans lyseblå øjne blandt alle rynkerne og den brune læderhud, var der ingen tvivl. Jeg var ventet. Han vidste, at jeg kom.

”Vær hilset rejsende kvinde” sagde han og åbnede døren på vid gab, så jeg kunne træde ind. Og det gjorde jeg uden tøven. Der var mørkt, men lyset strømmede ud for enden af gangen og han førte mig den vej. Ind i et stort køkken, som tydeligvis fungerede som både køkken og stue. Det finurlige er, at han netop havde lavet te og stillet den frem på bordet sammen med to krus og en tallerken med småkager.

”Tag plads” sagde han og slog ud med armene. ”Mit navn er Cailean. Jeg er eneboeren.”

”Sig mig engang” udbrød jeg og lød næsten som Elva, ”har du ventet mig?”

”Selvfølgelig” svarede han og smilede, så rynkerne ændrede karakter. De lyseblå øjnene glimtede som topas. Han var iført en lysegrå skjorte med kinakrave, som hang løst over et par mørke benklæder. Hans lange grå hår var samlet i en hestehale. Da han skænkede te til os, lagde jeg mærke til hans store hænder og en signet ring på højre lillefinger. I oxideret sølv sad en ugle.

”I finder mig altid, når det er tid.”

”Så du er eneboer?” sagde jeg og drak af den varme te. Den smagte forbavsende godt, en slags urtete med smag af både sødme og syrlige bær. Jeg drak grådigt en slurk mere og lænede mig tilbage i den behagelige stol.

”Det er jeg” svarede han og rakte mig fadet med småkager. Jeg tog en.

”Grace har bagt dem” forklarede han og bed i en, så krummer dryssede ned på bordet. ”Jeg har mange talenter, men bagning er ikke et af dem.” Mild latter fik rynkerne til at danse.

Grace? Alle kender åbenbart Grace på Primrose Café. Jeg nikkede smilende og trak på skuldrene. Fik en tanke og lod den fare. Lad mig være åben nu, bad jeg og ikke falde for formodninger og gætterier. Lad mig høre, hvad Cailean har at fortælle. Min intuition har ført mig frem til dette sted og jeg er ventet. Det her er særligt, så lad mig ikke ødelægge det.

”Er det ikke ensomt at bo alene herude i skoven?” Elva har vist groomet mig. Jeg kom til at grine og han så overbærende på mig.

”Tværtimod. Jeg er i mit rette element.”

”Er du en del af pensum?”

Nu var det hans tur til at le. Hans latter er som is, der smelter. Efter knagen følger lyden af vand. En smittende lyd af venlig morskab, der minder meget om den, jeg har oplevet hos mine frænder. Der er altid humor. Der er nødt til at være humor. Det bløder op og skaber rum. Det gode ved den humor er, at det en ikke er på bekostning af nogen. Den indeholder hverken udskamning eller hån. Den åbner en dør som gør, at man også kan grine lidt af sig selv og lære, at ikke alt skal tages så alvorligt.

Her slutter første del af fortællingen om eneboeren. Men kom tilbage i morgen, så skal du få anden del. Cailean har vist noget at fortælle og måske har du brug for at lytte præcist som jeg?

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet (Forår)
10. marts 2023

Photo by Zlikovec, Dreamstime (c)

Fortællerskens Sommerskriveskole

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Varighed: Start 5. juni – Slut 31. august

For kvinder med skrivelyst og længsel.

På sommerens skrivekursus skal vi sammen en tur ind i det magiske univers. Temaet er skoven. Du får en introduktion til intuitiv skrivning og en legende tilgang til skrive.

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis du ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Du behøver med andre ord ikke at vide, hvad du vil skrive om og du skal hellere ikke have alle svarene på forhånd. Tværtimod.

Fra juni til slutningen af august

Forløbet starter den 5. juni og slutter den 31. august.
Du modtager skriveafsæt og øvelser, som inviterer dig ind i skovens univers og kalder på intuitiv skrivning.

Hver måned modtager du et skrivebrev fra mig med inspiration, læring, afsæt og øvelser. Du inviteres til at skrive intuitivt og får indledningsvis en introduktion til, hvordan du bedst kan gøre det.

Forløbet kan være med til at skærpe din intuition og gøre dig mere lydhør for hjertets fortællinger.

Sommerskriveskolen er for dig, som har lyst til et sommerligt skriveeventyr. Samtidig får du en introduktion til intuitiv skrivning og det landskab, vi her skal skrive os ind i, er skoven. Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi tager på sommereventyr sammen.

Fordybelse og alenetid

Kurset er for dig, der som jeg har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer. Til dig, som har skrivelængsel og lyst til at skrive fra sjæl og hjerte. Til dig, som har brug for kærlige vidner til din rejse, men som ikke blander sig unødigt, men blot ser dig og anerkender, at vi er på samme slags vej.

Det foregår udelukkende online, men der er ikke bestemte tidspunkter, du skal skrive og være til stede. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din sommer og din livsrytme.

Tærsklen

Vi skal lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen. Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Så intuitiv skrivning er altså som en tur ind i et ukendt skovterræn. Hvad der sker, ved du først, når du er derinde.  I forløbet øver du dig på at have tillid til din intuition og fortællingens kraft.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Rummet findes på Facebook, det er hemmeligt og jeg holder det kærligt i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som skrivecoach og underviser. Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest” og “The Wildwood Tarot”. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider dig gerne i processen og peger på veje og stier, som du kan gå. Men du holder pennen.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra 5. juni til 31. august. Der er ikke bestemte dage, du skal møde op og skrive. Forløbet er glidende og du skaber selv det rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Du vækker din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Læring – i forløbet får du kendskab til

 • Intuitiv Skrivning
 • Den kreative proces
 • Uvisheden (ikke at vide)
 • Tomrummet
 • Lytning (lytteskrivning)
 • Fortællingens hjerteslag
 • Spørgsmål som åbner op
 • Krisepunkter
 • Spirituelt forankret skrivning
 • Intentionens kraft
 • Inspiration og skriveflow
 • Frygt, modstand og indre censor
 • Stationer på skriverejsen
 • Kunsten at øve sig

Deltagergebyr

Pris DKK 1950,-

Ravnerabat

Deltagergebyr ved tilmelding senest den 1. maj 2023

Pris DKK 1600,-

Beløbet er inklusive moms.

Beløbet kan deles op i 2 rater og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding. Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

TILMELDING – klik på billedet herunder

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted. Du modtager ikke yderligere bekræftelse på din indbetaling, men hører fra mig, hvis du mod forventning ikke betaler.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Til inspiration – læs også gerne

Skrivning om sommeren

Klik her for andre skrivekurser og forløb på Skriveskolen for Fortællersker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: