Visdommens Mose

Jeg går ud af døren, ned af havegangen og åbner lågen. Det har regnet og luften er tyk af fugt. I dag går jeg til højre ud af den lille vej, der fører mig frem til den store. Drejer man til venstre, går vejen mod byen, men vejen til højre fører dig længere ud på landet. På venstre side er engen og skoven, men jeg ved, at det er for tidligt at opsøge Cailean. Jeg må have tillid til intuitiv timing og guddommelig vejledning i øvrigt. Det nytter ikke noget, at jeg kimser af det og lader viljen bestemme. Jeg har fået det at vide. Det er ikke endnu.

Så i dag fortsætter jeg forbi lågen til engen og går videre ud af vejen. Min intention er at finde et nyt sted. Et sted, hvor jeg ikke har været før. Finregn falder, som den så ofte har gjort det i de forgangne dage. Efter Forårsjævndøgn har fronterne været lunefulde og vejret renser ud. Regn, blæst, ustadigt vejr og humør ditto. Dage med energi og dage med vinterlig træthed. Skift sker så hurtigt, at det kan være svært at finde rytmen. Jeg danser med så godt jeg kan.

Vejen mod højre, som fører dig længere ud på landet, er mere lige end vejen ind til byen. Landskabet er fladere her og på højre side af vejen er der store arealer med vådområder. Græs og vegetation står under vand og da jeg helt instinktivt kravler over stengærdet på højre side af vejen, opdager jeg, at jeg befinder mig i en mose.

Jorden er vandmættet og fuld af store vandhuller, hvor man engang gravede tørv. Nu er moseområdet et fugtigt stykke land fuld af små søer. Vegetationen er frodig og området er dækket af urter, buske og træer, som trives i den høje fugtighed. Jeg anede ikke, at der fandtes en mose så tæt på Pensionatet. Men sådan er det. Når man er klar, kan man gå længere hjemmefra og finde skatte, som man ikke vidste fandtes. Man følger blot sin intuition.

Min skat denne lørdag morgen er en trane ved navn Corr. Jeg genkender ham med det samme og et forbavset smil finder vej til mine læber. Dér står han på et ben i en af de små søer og spejder ned i vandet. Har han set mig? Ved han at jeg kommer?

”Vær hilset Corr” råber jeg og skubber vådt hår væk fra mit ansigt. Det klæber til kolde kinder og dråber finder vej ind under kraven.

”Vær hilset rejsende kvinde og velkommen i Visdommens Mose.”

”Visdommens Mose?

”Ja da.” Corr bliver stående på et ben, men har vendt hovedet mod mig. Hans øjne følger mig nøje, mens jeg kommer nærmere. Jeg forsøger at undgå at falde i vandhullerne og bevæger mig forsigtigt frem på de smalle stier af græsjord mellem de små søer. Heldigvis er mine vandrestøvler vandtætte ellers havde jeg haft våde sokker nu.

Nu er jeg så tæt på, som jeg kan komme uden at træde ud i søen til Corr. Han er tavs og tiden står stille. Over os hænger himlen i laser og regnskyer dasker dovent forbi. De hælder vand af og gør deres arbejde uden lyd.

Jeg beslutter mig for at bryde tavsheden, for jeg begynder at mærke kulden. En del af mig længes efter en varm kop te i Virginias køkken, mens en anden del er nysgerrig efter mere. Det er et forunderligt sted, Visdommens Mose. Så fuld af vand og fugt og undren.

”Du tror du kender mig, ikke sandt?” siger Corr pludselig og træder et par skridt nærmere. Vandet spejler hans krop og han glimter i regnen.

”Tja” jeg trækker på skuldrene, ”jeg har jo haft glæde af at møde dig før, Corr. Men ét har jeg lært og det er, at man ikke skal tage noget for givet. Jeg ved, at du kan shapeshifte og jeg ved også, at du slet ikke har fortalt mig det hele endnu.”

”Det hele” ler han, ”nej det har jeg bestemt ikke. Det meste må du erfare selv og ikke med intellektet. Men alt det ved du nu. Ellers stod du ikke her på denne regnfulde lørdag i marts.”

”Jeg er faktisk begyndt at fryse” siger jeg og snøfter. Snot og regndråber knytter bånd. Kulde mærkes.

”Jeg skal gøre det kort, så du kan komme hjem i varmen.” Der er venlighed i hans stemme, den rammer mig som varmen fra en føntørrer. ”Du har lov til at stille et spørgsmål, som jeg skal gøre mit bedste for at besvare. Men kun ét og når du har stillet det, må du lade det stå. Det bliver her i mosen som et løfte, der senere vil udvikle sig.”

”Kryptisk” udbryder jeg. ”Et spørgsmål? Jeg har ikke forberedt noget, Corr, jeg kom tilfældigvis forbi.”

”Tilfældigvissevasse.” Corr ryster på hovedet. ”Du bliver klogere.”

”Det håber jeg, Corr.”

”Dit spørgsmål rejsende kvinde?”

”Hvorfor er jeg skabt til at gå i Eneboerens Spor?” Spørgsmålet ryger ud af munden på mig og jeg kan ikke tage det tilbage. Det lå på tungen og ventede bare på, at jeg skulle åbne munden. Sat fri i moseluften når det Corr, han fanger det med sit næb som en flue og tygger lidt på det, inden han svarer.

”Selvom du er i vildrede og urolig ved tanken om en ensom vej, er du aldrig alene. Den visdom, der er din at leve og forkynde, kan ikke erfares i selskab med andre. De fortællinger, du er skabt til at skrive, er dem som bor på øde steder og i naturen. Hver gang du søger ud for at finde dine svar, forlader du Det Magiske Univers og den stilhed, der er forudsætningen for, at fortællingerne kan finde dig. Magi er et vildt dyr. Du finder det ikke i flokke og sociale sammenhænge. Du må være som den.”

Corrs stemme forstummer. Jeg har fået mit svar, der kommer ikke mere nu. Seancen er forbi. Jeg takker ham og vender næsen hjem. Forsigtig gennem vådområdet og ud på den store vej. Da jeg kommer hjem og har fået tørt tøj på, sætter jeg mig ned og åbner min rejsedagbog. Bagerst i bogen har jeg mit magiske landkort. Jeg finder stedet, sætter et kryds og skriver med små bogstaver. Visdommens Mose. Senere skriver jeg den fortælling, der er knyttet til det særlige sted.

Lene Frandsen (c)
Fortællinger fra Pensionatet
25. marts 2023

Photo by Oakdalecat, Dreamstime (c)

En kilde af visdom

Du har en kilde af visdom i dig selv. Der er intet, du mangler eller ikke kan få adgang til. Og byder du fortællingens kraft op til dans, beslutter du dig for at skrive fra sjæl og hjerte og begiver du dig på skrivevej ved at formulere en dybfølt intention med dit skrivearbejde, så sker der virkelig mirakler og undervejs i processen!

Miraklerne er gjort af magi, synkronicitet OG den uerstattelige følelse af at blive ét med noget, du lader ske gennem dig.

Det er sjovt, det er sundt og det er historiemedicin fra sjæl og hjerte.

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling.

Hvis du deltager i Fortællerskens Årshjul, som er et cyklisk skriveforløb for kvinder, får du også lejlighed til at udforske de indre landskaber. Hver måned byder på et særligt skriveafsæt, hvor du skriver dig ind i det sted. Og som der står i eBogen Fortællerskens Årshjul, som du får en kopi af , når du har tilmeldt dig:

Landskaber på den indre rejse

Du har sikkert opdaget det. Dit rige indre liv rummer en masse skatte og når du sætter ord på, kan du bevæge dig rundt i dine indre landskaber præcist som hvis du var på rejse i det ydre.

Ja, ofte oplever du at det indre spejles i det ydre.

Du kan skrive dig ind i landskaberne, du får øje på detaljer, symboler og måske taler du med nogle af dem, du møder undervejs? En fremmed, et dyr måske eller et af træerne i kanten af skoven?

Når du går på skrivende opdagelse i dine indre landskaber, får du adgang til ressourcer og skatte. Og efterhånden opdager du, at nogle af landskaberne går igen. Du lærer dem at kende, ved, hvem der bor dér og hvordan dér ser ud på de forskellige årstider.

Det får du rig lejlighed til at skrive dig ind og lege i Fortællerskens Årshjul.

Fortællerskens Årshjul forbinder dig til årstid og energi. Og som Maud, som har booket et års skriverejse i Fortællerskens Årshjul, skrev til mig i går:

Meget meget spændende skriveforløb som åbenbarer helt nye skrive-sider, for mig.
Tak Lene; du har gjort det igen.

Kalder det på dig at skrive cyklisk og i pagt med årshjulet?

Har du brug for at sætte ord på din indre rejse og skrive dig ind?

Så kom med i Fortællerskens Årshjul. Du tilmelder dig enten for 3 måneder af gangen eller du booker som Maud et års skriverejse i og skriver din helt egen fortryllende årbog. Læs mere herunder.

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Nye deltagere starter 1. april 2023

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul skriver du i pagt med årshjulet og fanger energien i din pen.

Du kan hoppe på forløbet, hvornår det passer dig. Start er den 1. i kommende måned.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

eBog om Cyklisk Skrivning i pagt med Årshjulet

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om:

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis. Ved tilmelding er du med fra den 1. i måneden.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællerskens Årshjul kører hele året. Næste start er den 1. april 2023 eller på dit ønskede tidspunkt (altid den 1. i måneden)

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.
– Lykke Pia Jespersen –

“Jeg glæder mig allerede til næste måned. Det føles som et lille bål, du sender ud,
det varmer, det lyser op på en venlig måde og det viser vej.”
– Maud, som deltager i Fortællerskens Årshjul –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: