Dage hvor ting får lov til at lande

Det er sidst i marts og solen skinner. Da jeg trækker gardinet fra, må jeg misse med øjnene, lyset er skarpt på den kridhvide sne. Vinteren er tilbage. Forårstegn og spirer er gemt under sneen, men solsorten tripper fornøjet rundt og gør sit job. Thi solsorte ved.

Efter besøget i Visdommens Mose skete der noget med mig. Min krop blev træt og en forkølelse kom på besøg. Jeg måtte melde afbud til Fionnualas møde i biblioteket og Virginia kom med varm suppe og koldt vand med citron. Jeg blev på mit værelse. Jeg skrev, læste og sov.

Eala spurgte om hun måtte besøge mig ved at stikke en seddel under døren på bedste Fionnuala vis. Jeg sendte den tilbage med et kort svar. Nej. Jeg har brug for at være alene. Der er tidspunkter på rejsen, hvor vi er nødt til at trække os helt tilbage og gør vi det ikke, skal kroppen nok give besked. Den har brug for at restituere. Vi må skabe åndehuller til det arbejde, krop og sjæl gør og ikke blande os unødigt.

Jeg overgav mig. Og i dag er jeg stået op til solskin og sne. Er du klar til at rejse videre, spørger jeg kroppen og svaret er et langtrukkent næh. Det er ikke tid endnu, men tag et bad og spis morgenmad med de andre i spisestuen. Du erklærer blidedag og det er ikke til diskussion.

”Godt at se dig igen” siger Fionnuala, da jeg træder ind i spisestuen. Hun er alene, de andre er ikke kommet ned endnu. ”Er du blevet frisk?”

”Jeg har det meget bedre” svarer jeg ærligt og sætter mig på stolen overfor hende. Hun er i gang med sin første kop Darjeeling te og på hendes tallerken ligger et stykke surdejsbrød parat til smør, ost eller marmelade. Virginia har bagt. Duften danser fra køkkenet og ind i spisestuen. Jeg er sulten, det er et godt tegn.

Fionnuala smiler. Om lidt vil hun sikkert indkalde mig til et særmøde, tænker jeg, fordi jeg var fraværende i weekenden. Det gør hun ikke. Hun nikker bare og kommer smør på sit brød. En skive ost og stykker af rød peber.

”Det er en god ting” siger hun lige inden døren går op og Elva træder ind. ”At tage sig en blidedag.”

Jeg nikker forbavset og ser granskende på hende. Hov, hvor ved du det fra? At det er min plan?”

”Uddannet tankelæser og et naturtalent i øvrigt” siger hun med smil i stemmen.

Sådan bliver det. Jeg snupper mig en blidedag. En dag, hvor jeg ikke har planer, men hvor jeg skaber et rum af stilhed og ro. En gåtur langs stranden. Hvor jeg hilser på hav og himmel og lægge spor i sand og sne.

Og møder Ravnen.

Da jeg ser hende flyve på tværs og cirkulere over klitterne, hvor skygger sætter sine spor, bliver jeg ikke forbavset. Hun har vist sig for mig utallige gange i de forgangne uger, jeg har registreret hende men vi har ikke haft et egentligt møde. Det var ikke tid. Det er det nu.

”Har du glemt det?” råher hun og lander i sandet foran mig. Her er ingen sne tilbage. Solen gør sit arbejde, den har fået kræfterne tilbage.

”Glemt hvad?”

”At vi mødtes ved Nymåne?

”Øh” fremstammer jeg og må indrømme, at jeg ikke huskede det. Vores møde.

”Og din gave. Fjeren og stenen.”

”Det må du undskyld, Ravn. Jeg har været sløj. Under vejret. Det hele har været lidt tåget.”

”Glem alt om undskyldninger” fnyser hun. ”Jeg bærer ikke nag. Livet er for kort til halvhjertede fortrydelser. Du har vel stadig gaverne?

”Selvfølgelig” svarer jeg og møder hende med oprejst pande. Hun har ret. Det er umuligt at huske det hele. Det er derfor, at jeg fra tid til anden læser højt for mig selv af min rejsedagbog. Jeg går tilbage, jeg lytter og jeg samler mine skatte.

”Det er blidedage gode til. Dage, hvor ting får lov til at lande. Dage, hvor ting får lov til at gro.”

Ravnen ser granskede på mig som kun ravne kan. Sorte fjer glinser i solen og lysdråber skinner som diameter. Det er en smuk dag. En af den slags, hvor kulde og varme møder hinanden i tærskeldans. Jeg mærker et sug af taknemmelighed. Godt jeg tog en blidedag.

”Blidedage” smiler hun, ”de kunne også kaldes sjæledage. Eller skattedage.”

”Kært barn har mange navne” ler jeg. ”Jeg er glad for at se dig igen Ravn.”

”Jeg er kommet for at anerkende de skridt, du har taget på din rejse de seneste uger” siger hun så og tripper lidt i sandet. Vinden er stille i dag, havet skvulper roligt frem og tilbage. Lyden er god, rytmen er gavmild. Ravnen taler videre.

”Du er blevet klar til Eneboerens Spor og snart vil du møde Cailean igen. Men først vil jeg anbefale en overgangsrite. Det er essentielt, at du lærer at markere dine overgange. At du får sjælen med. Overgangsriten hjælper dig med at synliggøre rejsen fra et sted til et andet.”

”Synliggøre?”

”At du nu bevæger dig fra en tilstand til en anden. Overgangsriten er en slags forberedelsesfest og en indvielse. Du er nu i den liminale fase af din rejse. Det er en slags nulstilling, et sted, hvor det gamle er forbi, men det nye ikke er begyndt endnu. Her er du sårbar og det er det, du har oplevet de seneste dage. Hudløsheden. Desuden havde din krop brug for at restituere og gøre dig stærkere på en ny måde.”

Jeg nikker. Det giver så fin mening. Desuden bliver jeg rørt af det, Ravnen fortæller mig. Hvad havde jeg forestillet mig? At jeg bare brasede ud i skoven med min fortælling under armen og råbte til Cailean, at jeg var klar?

Mine tanker får Ravnen til at le højt. Der er ikke noget så befriende som ravnelatter og jeg ler med. Af mig selv.

”Hvordan skal det så ske? Den dér overgangsrite?”

”Vi holder en ceremoni” svarer hun og slår ud med vingerne. De sorte fingre er lange og slanke. Solen elsker at lege med hendes fjer. Lyset smiler.

”Du og jeg?”

”Du får se” svarer Ravnen. ”Mød mig igen på dette sted i skumringen.”

”I aften mener du?”

”Præcis. I aften. I skumringen. Her.”

Så letter hun og flyver i retning af skoven. Der er ikke flere instrukser. Jeg går lidt videre og tænker over det, hun sagde. I aften bliver jeg indviet til Eneboerens Spor.

Lene Frandsen (c)
Fortællingen fra Pensionatet
28. marts 2023

eBog om Cyklisk Skrivning

Når du tilmelder dig Fortællerskens Årshjul første gang, modtager du min nye eBog om cyklisk skrivning i pagt med årshjulet. Bogen skænker dig værdifuld indsigt i intuitiv skrivning og ideer til, hvordan du i forløbet arbejder med ord og fortællinger.

eBogen indeholder information om

Årstider og elementer
Intentionens Kraft
Intuitiv Skrivning
Månens Cyklus – skriv ved fuldmåne og nymåne
Kraftdyr på den indre rejse
Ritualer
Særlige kraftfulde tidspunkter på årshjulet (keltisk)
Landskaber på den indre rejse
Kunsten at skrive fra sjæl og hjerte
Vildfarelse og ikke at vide
Den indre censor

Forbind dig til energi og årstid i Fortællerskens Årshjul

Jeg har fået fine tilbagemeldinger på eBogen fra de kvinder, som deltager i Fortællerskens Årshjul. Bogen giver dig mulighed for at afprøve forskellige ting i forbindelse med din skrivning. Den skænker dig ideer til, hvordan du kan skabe din dybt personlige skriverejse i pagt med årshjulet og i kærlighed til processen.

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder. Du skriver på egen hånd og der er ikke et ydre rum. Det betyder med andre ord, at forløbet kalder på inderlig fordybelse og giver dig mulighed for at starte eller genstarte en godgørende skriveproces med dig selv og din sjæl i centrum.

Det fine ved Fortællerskens Årshjul er, at du kan springe på og være med hele året.

Nye deltagere starter den 1. april

Nye deltagere starter den 1. april og skal du være med, er det ved at være tid til tilmelding. Du tilmelder dig enten for 3 måneder eller du booker et års skriverejse i Fortællerskens Årshjul.

Meget meget spændende skriveforløb som åbenbarer helt nye skrive-sider, for mig.
Tak Lene; du har gjort det igen. (Maud, som deltager i Fortællerskens Årshjul)

Skriv dig til større ro og dybere rødder

Fortællerskens Årshjul er et cyklisk skriveforløb for kvinder.
Nye deltagere starter 1. april 2023

Fortællersken Årshjulet tager dig på en skriverejse årshjulet rundt. Du skriver dig ind i hver måneds særlige energi og forankrer dig i årstiden. Du arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse. Du skriver intuitivt og fra sjæl og hjerte.

Du får adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned.

Fortællerskens Årshjul forbinder dig til årstid og energi. Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Du kan hoppe på forløbet, hvornår det passer dig. Start er den 1. i kommende måned.

Alene og på egen hånd

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Skrivebreve med afsæt og øvelser forankret i hver måned

I forløbet modtager du hver måned et inspirerende skrivebrev forankret i den enkelte måneds energi med markering af særligt kraftfulde tidspunkter på årshjulet. Du får inspiration til at skrive intuitivt og til at arbejde med ord og fortællinger på den indre rejse.

Skrivebrevet indeholder skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips. Du modtager det i PDF format til download og kan udskrive det, hvis du ønsker det.

Skrivecoaching og hjælp til at finde vej

Som deltager i Fortællerskens Årshjul kan du til enhver tid konsultere mig som intuitiv skrivecoach og guide i skrivebjergene. Når du strander, når du har brug for inspiration eller er i tvivl om noget. Lad mig hjælpe dig på skrivevej. Jeg guider dig gerne i processen og peger på nye stier og veje. Det sker på e-mail, hvor du får et personligt og vedrørende svar.

Fortællerskens Værktøjskasse

Hver måned får du adgang til Fortællerskens Værktøjskasse med skrivetips, ideer og inspiration.

Jordforbindelse og den naturlige cyklus

Det er ofte den manglende forbindelse til jorden og den naturlige cyklus, der skaber indre uro, giver stress og en rastløs følelse. Man vi kan vælge at forbinde os, et skridt, et ord af gangen og skabe små øer af forbindelse i hverdagen. Det kan Fortællerskens Årshjul hjælpe dig med.

Forløbet kan således også medvirke til større indre ro. Angst, uro og stress dulmes, når vi møder op, skriver os gennem årstiden og hengiver os til processen. Det gør godt at skabe rum til fordybelse og det healer at sætte ord på.

Naturen spiller en essentiel rolle i Fortællerskens Årshjul og hver måned vil byde på et skriveafsæt, der inviterer til en tur ud. Uanset, om du bor i byen eller på landet, er bevægelse og frisk luft gudegaver og er med til at sætte stagneret kreativitet fri.

Hvis du bor i byen

Hvis du bor i byen, kan du sikkert nikke genkendende til, hvor let det er at glemme den naturlige cyklus. Fortællerskens Årshjul kan støtte dig i at skabe forbindelse til både den naturlige cyklus og din egen natur. Du kan forankre dig via din skrivning. Det giver ro og indre styrke.

Orakelkort – dyr fra den keltiske tradition

I forløbet vil jeg hver måned trække et orakelkort til skriverejsen i Fortællersken Årshjulet. Vi vil arbejde med dyr fra den keltiske tradition.

Som deltager i Fortællerskens Årshjul

Får du min nye eBog Fortællerskens Årshjul (se ovenfor)

Modtager du månedlige inspirationsbreve med skriveafsæt, øvelser, inspiration og skrivetips.

Kan du få værdifuld proces-skrivecoaching. Hvis og når du har brug for det, skriver du en mail til mig og jeg svarer dig personligt. Det kan handle om intuitiv skrivning, din skriveproces eller noget helt konkret, du er stødt på.

Får du adgang til fortællerskens værktøjskasse måned efter måned

Får du ideer til, hvordan du ved at skrive kan finde indre ro og retning

Får du et månedligt orakelkort fra den keltiske tradition – et dyre- eller plantekort samt ideer til, hvordan du kan arbejde og skrive med kortet

Arbejder du med ord og fortællinger på den indre rejse

Lærer du at skrive intuitivt og lytte til din sjæl

Bliver du efterhånden en erfaren skriverejsende og lærer årshjulet og dets kraft at kende på din helt personlige måde

Allierer du dig med elementer og årstider

Skaber du en godgørende skriveproces og skriver fra sjæl og hjerte

Deltagergebyr

Du tilmelder dig enten Fortællerskens Årshjul for 3 måneder af gangen eller du booker et årskort og sparer 400 kr. Vigtigt er det, at du sætter en proces i gang.

Din deltagelse udløber efter 3 måneder eller 1 år alt efter, hvad du har booket.
Ønsker du at fortsætte, skriver til mig på skrivehuset@gmail.com.

Har du holdt en pause og ønsker du at være med igen, tilmelder du dig på sædvanlig vis.

Pris pr. kvartal
DKK 650,-

Pris / årskort
DKK 2200,-

Beløbet er inklusive moms.

Fortællerskens Årshjul kører hele året. Næste start er den 1. april 2023 eller på dit ønskede tidspunkt (altid den 1. i måneden)

Betaling sker via MobilePay 29476483 eller bankoverførsel. Du modtager altid en bekræftelse med faktura ved tilmelding.

Du tilmelder dig ved at klikke på billedet nedenfor.

Klik på billedet herunder og rejs videre til tilmeldingsformularen. Her vælger du, om du tilmelder dig 3 måneder eller 1 års skriverejse i årshjulet. Herefter modtager du en skriftlige bekræftelse og en faktura til dit regnskab.

Din skriverejse i Fortællerskens Årshjul er først booket, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyr.

Lidt af det praktiske

Du modtager eBogen om Cyklisk Skrivning, når jeg har modtaget din indbetaling af deltagergebyret. Du får den tilsendt på e-mail sammen med en bekræftelse på din betaling.

Hvis du tidligere har været med i Fortællerskens Årshjul, får du ikke en kopi af eBogen med mindre du ønsker det.

Fortællerskens Årshjul er et eSkrivekursus, der er ikke en ydre cirkel. Du skriver alene og på egen hånd og helliger dig energien på den indre rejse.

Jeg vil løbende skabe nye skriveafsæt og øvelser, så forløbet bliver organisk og levende. Det betyder, at du altid kan deltage i Fortællerskens Årshjul og opleve, at du får nye afsæt, tips og inspiration som månederne går.

Samtidig vil du praktisere gentagelsens magi, når du skriver fra afsæt og øvelser, som du gjorde det sidste år. Du vil komme pennedyp dybere og opleve glæden ved at følge elementer, årstider og årshjulet i din skrivning og i dit liv.

Fortællerskens Årshjul er for kvinder i alle aldre. Du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Du modtager skriveafsæt og månedsbreve pr. e-mail og kan herefter logge af. Sluk for det elektroniske udstyr og skænk dig selv stille stunder i selskab med din pen og din sjæl.

Du skriver dig til større ro og dybere rødder.

Hvis du gerne vil i gang med at skrive og samtidig har lyst til at lære både dig selv og naturens rytmer bedre at kende, kan jeg varmt anbefale et forløb hos Lene.
– Lykke Pia Jespersen –

“Jeg glæder mig allerede til næste måned. Det føles som et lille bål, du sender ud,
det varmer, det lyser op på en venlig måde og det viser vej.”
– Maud, som deltager i Fortællerskens Årshjul –

ANDRE SIGER – læs flere anmeldelser her

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: