Jeg er porten

Dagen efter beslutter jeg mig for at tage chancen. Jeg vil ud i skoven og finde Cailean igen. I min rejsedagbog har jeg skrevet fortællingen om porten. Porten til Eneboerens Spor. Det var ikke svært, da jeg først tunede ind. Det er de små ritualer, der gør det. Den måde, jeg langsomt tænder skrivelyset på og er til stede i hver bevægelse. Kortene, jeg trækker og lægger foran lyset. Nu sammen med fjeren og stenen, som jeg fik på stranden forleden dag. Et lille forårsalter. En stille ceremoni, der viser at jeg er klar.

Det åbner mig. Jeg er porten.

Så kom den, fortællingen. Som om den allerede fandtes og kun ventede på at blive sat fri. Et tydeligt billede for mit indre, ord, der let fandt vejen til min pen. Så let, at jeg måtte klø mig i håret og skubbe trodsige tanker bort. Det er for nemt. Det er forkert. Men sandheden er en anden.

Det skal være i dag, beslutter jeg mig for, da jeg står op, trækker gardinet til side og åbner vinduet. Luften er fugtig og mild. Noget skarpt får mig til at nyse. I jorden under æbletræet pusler solsorten og finregn falder. I horisonten kan jeg skimte himlen og havet, grænsen er udvisket.

Ved morgenbordet proklamerer Fionnuala, at vi har møde i biblioteket umiddelbart efter frokost. Akut irritation rammer mig som en pil.

”Det kan jeg ikke” udbryder jeg og sukker højt. ”Jeg har et møde med min lærer.”

Fionnuala ryster på hovedet.

”Dér tager du fejl. Når jeg indkalder til møde her på Pensionatet, så kommer andre aftaler i anden række. Sådan har det altid været, det er en uskreven regel.”

”De fleste regler her er vist uskrevne”. Elva kan mærke min irritation og bakker mig op. ”Hvordan i alverden skal vi kunne agere, hvis du bare kan nedlægge veto?”

Fionnuala ser smilende på hende. Hun er upåvirket af den hårde tone.

”Jeg nedlægger ikke veto. Der er ingen møder med jeres personlige lærere i dag. Er I da blevet indkaldt? Nej vel? Hvis I tror, at I skal af sted for at møde jeres mentor, så tager I fejl. Selvom vi følger andre normer her end de gængse, så er det altså koordineret. Vi taler sammen. Aftaler. Kl. 13 har vi samling i biblioteket og det gælder jer alle.”

Hun rækker ud efter tekanden og skænker sig en kop af den gode Darjeeling. Rolig og fattet. Jeg misunder hendes ro, hun behøver ikke at tale højt eller skælde os ud. Heller ikke selvom vi er gået ind i vædderens tegn og energien er skiftet betydeligt.

Min beslutning om at besøge Cailean i dag er røget i vasken. Jeg skyller skuffelsen ned med æblejuice og tager en bid af mit brød. Ilden brænder i pejsen og Virginia har sørget for nye vintergæk i vasen. Snart bliver de erstattet af krokus og siden påskelinjer.

Stemningen er lidt underlig efter Fionnualas irettesættelse. Jeg føler mig tung. For hvad kan være vigtigere, end at jeg igen møder Cailean og præsenterer min fortælling for ham? Jeg er blevet nysgerrig på min vej nu, jeg mærker ingen modstand, blot undren og glæde ved at løse det sælsomme mysterium. Mig.

”Hvad skal vi samles omkring?” spørger jeg Fionnuala, da jeg har sundet mig lidt.

”Det finder I ud af, når vi mødes kl. 13.” Fionnuala rejser sig resolut fra bordet og skubber stolen ind. ”Vi ses piger.” Med de ord er hun hurtigt ude af døren, vi kan høre hendes trin på trappen.

”Hun skal nok forberede sig?” siger Elva.

”Det har hun da allerede gjort” bemærker Maize, som har været stille indtil nu.

Virginia kommer ind med en bakke og begynder at rydde af bordet. Som en tavs klokke viser hun, at timen er forbi. Eleverne rejser sig tøvende og forlader lokalet. Med tunge ben går jeg op af trappen i hælene på Elva og Maize.

”Skal vi gå en tur inden frokost?”. Elva stopper op på gangen og ser på mig. Det er en aftale.

Lene Frandsen (c)
Fortællinger fra Pensionatet
23. marts 2023

Photo by Seadam, Dreamstime (c)

Sommerskrivekursus:

Intuitiv Skrivning, Skoven

Sidste år introducerede jeg Fortællerskens Sommerskriveskole og komponerede forløbet Intuitiv Skrivning, Skoven. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor bl.a. tomrum og stagnation i en periode forvandlede sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllende.

Og skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte.

“Go out in the woods, go out.
If you don’t go out in the woods nothing will ever happen and your life will never begin.”
– Clarissa Pinkola Estès –

Jo tidligere du supper din plads, desto mere kan du spare på deltagergebyret

Sidste sommer skrev jeg sammen med et hold af skønne kvinder i skovens univers. Det gør jeg igen til sommer og du er inviteret. Forløbet foregår online og der er ikke bestemte tidspunkter, du skal deltage og skrive på. Du skaber selv den tid og det rum, hvor du skriver, så det passer ind i dit liv og din sommer.

Forløbet varer fra den 5. juni – 31. august. Jo tidligere, du tilmelder dig og snupper din plads, jo mere kan du spare på deltagergebyret. Der er et begrænset antal pladser på holdet.

Men læs med videre og mærk, om det er noget for dig.

Skoven og intuitiv skrivning

Skoven er et vidunderligt sted at starte, hvis vi ønsker at skrive intuitivt og finde vej ind i en fortælling. Vi træder over en tærskel og går ind i skoven. Vi behøver ikke at vide, hvad vi vil skrive om. Vi begynder bare at gå. På skrivekurset her bevæger vi os ind i skoven via vores pen.

Skoven er næsten altid repræsenteret i eventyrene. Her er mange farer, men der er også magi og fortryllelse. Når du går ind i skoven, træder du ud i det ukendte og det er du nødt til, hvis du vil have noget til at ske. Det uventede, spændende og overraskende sker altid, når vi mindst af alt venter det og det sker altid, når vi skriver. Fortællingerne ved bedst selv, de overrasker os med deres list, snedighed og visdom.

Det skal vi lege med på sommerens skrivekursus for kvinder med skrivelængsel.

Kursus: Intuitiv Skrivning – Skoven

Online skrivekursus for kvinder uanset alder og forudgående skriveerfaring.

Fra 5. juni til 31. august
Forløbet er glidende. Der er ikke bestemte dage og tidspunkter, du skal deltage på.

Intuitiv skrivning er som en tur ind i et ukendt skovterræn. Det skal vi lege med på Fortællerskens Sommerskriveskole.

Du får en introduktion til intuitiv skrivning og bevæger dig ind i Det Magiske Univers i skoven.

Fra juni til slutningen af august

Forløbet starter den 5. juni og slutter den 31. august.
Du modtager skriveafsæt og øvelser, som inviterer dig ind i skovens univers og kalder på intuitiv skrivning.

Vi møder træer og deres symbolik, frænder og farer. Vi tager på sommereventyr sammen.

Forløbet kan være med til at skærpe din intuition og gøre dig mere lydhør for hjertets fortællinger.

Fordybelse og alenetid

Kurset er for dig

 • der har brug for fordybelse og alenetid, selvom om det er sommer.
 • som har skrivelængsel
 • som har lyst til et skrivende sommereventyr
 • som gerne vil være en del af en skrivecirkel, hvor vi bevidner hinandens skriverejse
 • som gerne vil øve dig på intuitiv skrivning
 • som har brug for at komme ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte

Det foregår udelukkende online, men der er ikke bestemte tidspunkter, du skal skrive og være til stede. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din sommer og din livsrytme.

Tærsklen

Vi skal lege med forskellige indgange til fortællingen. Lad os kalde det tærsklen.

Tærsklen markerer en overgang fra det ene til det andet. Var du ude i naturen, kunne din tærskel være et hegn, en tydelig gren på jorden eller en åbning mellem to træer. Men tærskler kan også være døre, vinduer, huler og andre åbninger. Kun fantasien sætter grænser.

En skrivecirkel med kærlige vidner

Du bliver en del af en skrivecirkel, hvor vi deler af vores proces og fortællinger. Det sker i et hemmeligt rum (gruppe) på Facebook, som jeg holder med næb, kløer og kærlighed og i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel.

De andre deltagere er vidner til din skriverejse. Her er hverken ris, ros eller konstruktiv kritik. Vi læser, vi lytter og vi bevidner det, der sker. Uden dom, men med nysgerrig venlighed.

Sammen skriver vi os ind i skoven og får historiemedicin for sjæl og hjerte.

Jeg er med som intuitiv skrivecoach og underviser.

Du kan bruge mig i forløbet, spørge mig til råds eller bede om en ledetråd. Med mig har jeg bl.a. tarotkort fra “The Sacred Forest. Jeg trækker gerne kort til dig undervejs i forløbet, men kun hvis du har lyst og det taler til dig.

Jeg guider gerne dig i processen og peger på veje og stier, som du kan gå.

En intuitiv skriverejse ind i det magiske univers

Forløbet er en intuitiv skriverejse ind i skoven og det magiske univers. Det er baseret på min egen skriverejse i skoven, hvor tomrum og stagnation forvandler sig til en skov fuld af eventyr, magi og fortryllelse.

Fra 5. juni til 31. august.

Du vækker din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Som deltager på Fortællerskens Sommerskriveskole får du

 • Adgang til skrivekurset “Intuitiv Skrivning – Skoven”
 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 3 opgavesæt og inspiration. Varighed 3 mdr (juni, juli, august)
 • Inspiration og skrivende input fra mig som intuitiv skrivecoach og guide i bjergene. Du kan konsultere mig undervejs i forløbet og få kyndig hjælp til din skriveproces.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • En introduktion til intuitiv skrivning og det magiske univers i skoven.
 • Læring om bl.a. den kreative proces, lytteskrivning, tomrum og tærskler, frygt, modstand og indre censor
 • Hjælp til at ophæve skriveblokering og skrive dig fri
 • Medlemskab af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som bevidner hinandens proces uden ris, uden ros og uden dom. Vi er hinandens rejsevidner.

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk.

Deltagergebyr

Tilmelder du dig senest den 15. april
DKK 1500,-

Tilmelder du dig i perioden 16. april – 5. maj
DKK 1700,-

Deltagergebyr ved tilmelding efter den 5. maj
DKK 1900,-

Beløbet er inklusive moms.

Beløbet kan deles op i 2 rater og det koster ikke ekstra. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Ved betaling i rater forpligter du dig til at betale hele beløbet, uanset om du springer fra holdet før tid.

TILMELD DIG VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET HERUNDER

Når du har tilmeldt dig, modtager du en bekræftelse fra mig på e-mail indenfor 48 timer. Du modtager samtidig en faktura og bedes enten overføre beløbet via bankoverførsel eller MobilePay 29476483.

Din plads på holdet er først endeligt booket, når betaling har fundet sted.

Til inspiration – læs også gerne

Skrivning om sommeren

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: