Fortællersken II – Eventyret

At skrive og arbejde med ord og fortællinger er energiarbejde på præcist samme måde, som hvis du arbejder med shamanisme eller andre former for spirituelt arbejde, blot bruger vi på skriverejsen bevidst ordene og deres energi. Og er vi Fortællersker, allierer vi os med fortællingens kraft og inviterer gerne eventyr med ind i skriveprocessen også.

Eventyrets kraft og et særligt sprogbrug

Gennem eventyr kan vi nemlig få kontakt til vores sjæl og eventyret har på den måde sin helt egen særlige kraft.

At fortælle en historie eller et eventyr kan trænge igennem skjold og barrierer, som det daglige sprog ikke er i stand til. Det bryder mure ned og åbner hjertet. Fortællingerne løfter os simpelthen op på et andet niveau og tager os et pennedyp dybere.. De skænker os et anderledes perspektiv og helt andre briller.

Og de historier, som bevæger mest, er selvfølgelig dem, som er fortalt med hjertet. De læses med hjertet, de modtages af hjertet.

Det sprog, du bruger, har direkte effekt på, hvordan du har det, hvad du føler og hvordan du møder livet. Ordets kraft er stor.

“Den måde, man beskriver og forstår sit liv på er i sidste instans uløseligt forbundet med den måde, man lever livet på”, siger terapeut og skrivemanduktør Mandy Aftel.

Man er bogstavelig talt sit eget livs forfatter.

Eventyrlige kvinder

Jeg har nu igennem 5 år haft kvinder i skrivecirkelforløb, på skrivekursus og intuitiv skriveworkshop, og er dér en genre og lyd, som går igen uden at vi har gjort noget særligt for det, så er det eventyret.

Det er som om, at hvert eneste kvinde gemmer på et hemmeligt eventyr-gen, en nøgle, der kan åbne døre som andre nøgler ikke kan. Det sker helt naturligt og i processen. Og når eventyret kommer til syne i skrivelandskabet, ændrer stemmen sig. Lyden bliver en anden og sjælen begynder at lytte og forstå.

Some scholars believe that historically fairy tales were used
to pass on survival tips and life wisdom to the next generation.
– Alison Davies –

Jeg oplever selv, hvordan jeg åbnes og får lettere ved at lytte og instinktivt forstå endsige subtil information, når en fortælling får et eventyrligt tilsnit. Måske fordi vi er genetisk disponeret for eventyr og fra gammel tid og gennem generationer har været vant til at lytte til historier og eventyr, som forklarede og viste vej på sin helt særlige måde?

Fortællersken II - Eventyret

FORTÆLLERSKEN II – Eventyret

Den 15. januar 2020 lancerer jeg FORTÆLLERSKEN II, som er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her kommer det til at handle om eventyr og om helt bevidst at invitere eventyr og dets symbolik ind i skriveprocessen.

Fortællersken II er et online skrivecirkelforløb for kvinder med eventyrligt fokus.

Du kan være med som fortsættelse på Fortællersken I, hvilket vil sige, at du har været med i Fortællersken mindst én gang, men er du skriverejsende på egen hånd og har du allerede den fornødne bundklang som fortællerske, så kan du selvfølgelig springe direkte ind i FORTÆLLERSKEN II og byde eventyr og fortællinger op til dans.

I Fortællersken II går vi direkte til biddet, hvilket betyder, at du ikke får den ellers så gode introduktion til intuitiv skrivning og arbejdet med fortællingens kraft som du gør i Fortællersken I.

Jeg forudsætter med andre ord, at du er bekendt med

 • Intentionens kraft
 • Din indre censor (du er velkommen til rekvirere min eBog – den er gratis)
 • Intuitiv skrivning – du er i stand til at komme ud af hovedet og skrive intuitivt fra sjæl og hjerte ELLER du har mod på bare at gøre det – for du kan nemlig godt!
 • Den kreative proces og alle dens facetter (opture, nedture, ebbe og flod)

Og at du

 • Har tillid til dig selv i den kreative proces
 • Er spirituelt forankret i din skriveproces (du ved, at skrivning og kreativitet i høj grad også er et åndeligt anliggende)
 • Har mod på og lyst til at skrive og lege med eventyr
 • Er i god kontakt med din indre pige ELLER har en intention om at komme det gennem leg og eventyr
 • Er glad for eventyr, symbolik og mytologi
 • Er indstillet på at hengive dig til skriveprocessen i hele forløbet (kurset varer 4 måneder) og samtidig være en del af skrivecirkel (hemmeligt rum på Facebook), hvor vi deler af fortællinger, eventyr og proces OG bevidner hinandens rejse.Deling er heling og i Fortællersken er skrivecirklen og det hjertevarme, kreative fællesskab her en forudsætning for et virkelig givende forløb for alle.
 • har en god skrivedisciplin ELLER du er indstillet på at øve dig og finde en god vej og måde, som fungerer for dig. Du ved, at disciplin åbner op for magi eller som Gabrielle Roth siger det: Do you have the discipline to be a free spirit. Jeg hjælper dig hjertens gerne på skrivevej!
 • Du er i stand til at blive hos dig selv og respektere de andres processer. Du ved, at du skal hverken skal fixe eller guide de andre på deres vej i skriveforløbet her. Du er et kærligt vidne.

FORTÆLLERSKEN forløbene er ikke terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Introduktion til intuitiv skrivning – væk din indre fortællerske i Fortællersken I

Hvis du gerne vil have den gode introduktion til intuitiv skrivning og har brug for at vække din indre fortællerske først, så kom med på Fortællersken I.

Efterårsholdet starter den 5. september.

Fortællersken I – Klik for invitation og detaljer

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive

– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Et eventyr er en fiktiv historie som ofte har folkloristiske karakterer så som feer, hekse, elverfolk, trolde, kæmper og talende dyr. De har deres tradition i de mundtlige fortællinger, men på Fortællersken II fremkalder vi eventyrerne ved at skrive intuitivt og trække på den kilde, der allerede findes i os.

Selvom du ikke har prøvet det før, vil du sandsynligvis opleve, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive fremkaldt.

Eventyret hjælper os på vej. Det viser os udveje og åbner op for nye veje og måder at anskue situationer på. Det fortæller os bl.a., at vi skal være os selv, at vi skal turde ikke at vide og vove vildnisset. Det er essentielt at fare vild både i eventyret og i den første kreative fase.

Midt i skoven findes der en lysning, som kun kan opdages af den, der er faret vild.”
– Tomas Tranströmer – 

Skriveglæde og eventyrlyst

I Fortællersken II inviterer vi bevidst eventyret med på skriverejsen og i de 4 måneder, forløbet varer, vil du boltre dig i eventyrets verden på alle mulige og umulige måder.

Eventyr handler typisk om dyr, forældreløse børn, hekse, trolde, vise kvinder og mænd, dronninger, konger, prinser og prinsesser og når du begynder at lege med det og skrive dig ind, vil du opleve at alle skikkelserne bor i dig selv som indbyggede karakterer.

Uden at afsløre for meget, kan jeg sige, at heksen får sit helt eget kapitel i forløbet. Mere om det senere.

I Fortællersken II vil vi ikke bruge tid på fortolkning, det behøver vi nemlig slet ikke, så længe vi instinktivt forstår, at vi selv rummer alle delene i eventyret og er alle karaktererne på én og samme tid. På den måde finder vi stor glæde og overraskelse i at lære flere sider af os at kende, sider som måske tidligere har gemt sig lidt i skyggen.

Og vi gør det på magiske vis ved eventyrets kraft og uden anden intention end at boltre os i skriveglæde og lege med fortællingens kraft.

Resten vil vise sig undervejs og på den måde er Fortællersken II forløbet sit eget eventyr.

Fortællersken II, Eventyret, kan være givende for dig, hvis du

 • har været med i Fortællersken én eller flere gange og gerne vil fortsætte og lære nyt
 • har skrivelyst og længsel
 • vil opleve en anderledes tilgang til det at skrive
 • har lyst til at invitere eventyrets kraft ind i dit liv
 • har mod på at lege og prøve nye skriveveje
 • længes efter at finde din egen eventyrstemme
 • gerne vil lære at bruge dine egne eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse og blive dit eget eventyr
 • gerne vil øve dig på at danse i den kreative cyklus med alle dens facetter
 • ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • ønsker at invitere intentionens, fortællingens og eventyrets kraft ind i dit liv
 • ønsker inspiration og eventyrlige skriveafsæt til at starte din skriverejse ind i eventyrets verden
 • har en drøm om at blive en del af en cirkel af skrivende kvinder
 • vil give dig selv en ganske særlig gave
 • er vild med magi og eventyrlige fortællinger
 • har en intention om at genfinde din sjæl gennem eventyr og eventyrets helende kraft

Eventyr og fortællinger

Fortællersken er for dig, som elsker eventyr og fortællinger. Og det er bestemt en fordel, hvis du har hang til fordybelse og inderlige skriverier.

I Fortællersken skriver vi i livet. Det handler ikke om at sætte livet på stand-by, tværtimod, det handler om at lære at skabe en god skriverytme og rutine, som giver plads til livet i alle dens facetter og som åbner op i stedet for at lukke ned.

Og bemærk, at Fortællersken II ikke kræver, at du er bekendt med de gamle eventyr. I forløbet skriver vi nye eventyr baseret på alt det, vi som kvinder har fået med os og som bor i os allerede.

God kontakt til dit indre barn

Eftersom Fortællersken II inviterer eventyrets kraft ind i cirklen, er det essentielt at du har en god kontakt til dit indre barn og at du har lyst til at lege. Du behøver ikke at være god til det på forhånd, de fleste af os er lidt rustne, når det gælder leg og latter, men i processen vil din indre pige dukkede op og  blive taget med på råd, for det er ofte hende, som har nøglen til eventyrets kraft og legens magiske ingredienser.

Deling er heling

Fortællersken består af en mindre cirkel af kvinder som har til hensigt at løfte, støtte og styrke hinanden i processen. De ved, at deling er heling og selvom det kan være både grænseoverskridende og sårbart, vælger de at dele i hinandens nærhed og nærvær.

Fortællersken II på Facebook

Det fælles rum er et hemmeligt rum på Facebook, som jeg opretter til formålet og du optages som medlem, når forløbet starter.

FORTÆLLERSKEN II, Eventyret, forløbet er ikke et terapiforløb, selvom det at skrive ofte er både helende og terapeutisk.

Som deltager i Fortællersken II får du

 • Månedlige skriveopgaver og afsæt udformet i en smuk og inspirerende PDF-fil. Den sendes i en personlig e-mail fra mig. 4 opgavesæt og inspiration. Varighed 4 mdr.
 • Inspiration og skrivende input fra mig som skrivemor og skriveguide i bjergene. Jeg bevidner din skriveproces og udfoldelse som Fortællerske i eventyrets verden og deler af viden, visdom og inspiration undervejs. Det gør jeg såvel i månedsbrevene som i Fortællerskens hemmelige rum på Facebook.
 • Mulighed for at starte eller genstarte din skriveproces fra et nyt sted. Du lærer den kreative proces at kende i alle dens facetter og øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte. Din eventyrlige skrivestemme kommer efterhånden til syne mellem linjerne og det vil kunne mærkes. Du får øget tillid til processen og din egen formåen.
 • En god fornemmelse af, hvordan du kan bruge dine egne fortællinger og eventyr som kompas og vejledning på den indre rejse.
 • Mulighed for også at skrive og arbejde lidt med forskellig symbolik, mytologi og gennem skriveafsæt og øvelser. Jeg vil bl.a. introducere deltagerene for eventyrkort og symboler, som kan afprøves, bruges og leges med i processen.
 • Løbende skrivecoaching og styrkende opmuntring fra mig til dig og din skriveproces. Du får det, du har brug for. Når du har brug det og undervejs i processen.
 • Du bliver en del af en skrivecirkel, som hylder processen, den naturlige cyklus og skriver om det. En cirkel af skrivende kvinder, som kærligt bevidner hinandens proces og inviterer eventyrets kraft ind i cirklen.

Jeg holder det fælles rum i Fortællersken II i henhold til Julia Camerons regler for Den Hellige Cirkel. 

Den hellige cirkel bygger på respekt og tillid. Billedet på den er en have. Hver plante har sit navn og sin plads. Der findes ikke en blomst, som overflødiggør en anden. Hver blomst har sin enestående og uerstattelige skønhed.

Fortællersken II - Eventyret

Holdstart 15. januar 2020
Varighed: 4 måneder

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Der er kun plads til en mindre cirkel af kvinder på Fortællersken II holdet og pladserne gives efter først-til-mølle i løbet af efteråret/vinteren. Flere har allerede sikret sig deres plads på Fortællersken II – Eventyret.

RAVNERABAT VED TILMELDING senest 1. november 2019
DKK 2500,-

Pris efter 1. november 2019
DKK 2850,-

Beløbet er inklusive moms

TILMELD MIG – Fortællersken II – Eventyret

The identity of a person may be totally at variance with the wild energies that are rising inside their souls. Many of us get very afraid and we eventually compromise. We settle for something that is safe rather than engaging the danger and the wildness that is in our own hearts. Without risk in the world of the soul, nothing really grows

– John O’Donohue – 

We get caught up in the world of ten thousand things, of daily pressures and stress and of juggling many things. But ultimately, we are still that story-loving child at heart. Our imagination exists and needs to be fed. Our necessity to see magic in the mundane and to create and manifest things we want are always present. When we reintroduce fairy tales into our lives, we instantly reconnect. It’s like coming home.

– Alison Davies – 

 

2 thoughts on “Fortællersken II – Eventyret

Add yours

 1. Kjære Lene! Jeg er med på eventyr 🙂 Også fra Calpe denne gangen. Gleder meg! Har skrevet lite i sommer, men nå i dag, da jeg leste om fortællersken II ble jeg så inspirert og tok fram igjen papirene fra sist kurs. Grep oppgave 5. jord, og skrev en heftig fortelling. Kult! Nå er det nytt opptrykk av den siste boken min om pårørende til rusavhengie, så det ga en opptur også 🙂

  Alt godt! KLem Unni

  1. Hej kære Unni, så flot at du har lyst til at bli med på Fortællersken II og til at vække eventyret. Glæder mig meget til forløbet og ikke mindst over, at du er med.

   Hvor er det skønt, at du fik fat i pen og inspiration og ovenikøbet skrev en heftig fortælling i jordens tegn! Din fortællerske lever i bedste velgående.

   Jeg sender dig bekræftelse på mail! Write on og god klem

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: