En introverts bekendelser

Der gik mange år, inden jeg turde komme ud af skabet som introvert. Sige det højt. Jeg er introvert. Ja, i det hele taget erkende det, men måske allermest fordi, at jeg ikke helt vidste, hvad det vil sige at være introvert.

Jeg troede, at man så var menneskesky og genert, hvad jeg på ingen måde er. Jeg elsker socialt samvær, men vel at mærke helst af den slags, hvor man ikke er for mange. Samvær, hvor man kan tale dybt og fortroligt, stunder med gode venner og veninder. I øvrigt havde jeg en ide om, at det at være introvert betød, at man var lidt sær og kedelig og det havde jeg jo ikke lyst til at blive betegnet som. Så jeg lod som om.

Faking it, but not making it

I det hele taget har det at lade som om være en god strategi for mig igennem mange år. Fake it until you make it. Problemet var bare, at jeg ikke orkede at lade som om for længe af gangen. I never made it!

For meget social aktivitet dræner mig, især den slags, hvor man deltager i receptioner og snakker overfladisk over et glas vin. Hvor man taler uden egentlig at tale om noget. Udveksler bemærkninger og cirkulerer fra den ene til den anden uden helt at huske, hvem man egentlig har talt med. Jeg har prøvet. Jeg duer ikke til det. Slet ikke. Jeg mærker modstanden voksne i takt med, at jeg begynder at føle mig træt og ukoncentreret. Jeg må ud. Væk!

Og mange større fester har da også set mig forsvinde på et tidspunkt, hvor jeg bare ikke orkede mere. Når jeg var færdig med at danse, var jeg færdig med festen. Jeg sad aldrig tilbage og sludrede til langt ud på de små nattetimer.

En sand befrielse

Det er efterhånden flere år siden, at jeg for alvor tog min introverte natur til mig. Det var en sand befrielse. Da jeg accepterede, at det er sådan jeg er, introvert i en ekstrovert og udadvendt højttalende verden, gav jeg slip på de mange forventninger til mig selv om at være på en bestemt måde. Jeg forstod, at jeg er nødt til at ære min natur og give mig selv af det, som skaber balance og gav mig næring.

Samtidig begyndte jeg også at sætte pris på at være introvert og hengive mig til det.

Højtiderne er det sværeste

Jeg lærte at sige pænt nej tak til for mange aftaler og samtidig at overholde aftalerne med mig selv. Men i mange år voldte tidspunkterne omkring højtiderne ikke mindst julen mig store kvaler, fordi det var ualmindeligt svært at komme udenom alle aktiviteterne, gløggarrangementer og fester.

Og nu nærmer den sig igen med lidt for hastige skridt. Julen.

Introvert

Men hvad vil det egentlig sige at være introvert? Introvert er et personlighedstræk og handler om, hvad du foretrækker i sociale sammenhænge.

Som introvert er du mere til samvær i små grupper ofte gerne med en enkelt ven eller veninde. Du elsker at være med dig selv, dine tanker og dine ideer, du har hang til fordybelse og er glad for kreative sysler, hvor du ”gør det selv”. Du bliver hurtigt mæt i større sociale sammenhænge og har efterfølgende brug for at tanke op hjemme hos dig selv og alene.

At være introvert betyder ikke, at du er genert, sky eller asocial. Du er heller ikke kedelig. Tværtimod. Introverte kan godt lide andre mennesker! Vi trives bare bedre med få af gangen og har hele tiden brug for at skabe en god balance mellem det indre og ydre.

Som introvert har du brug for at trække dig tilbage og lade op i eget selskab og har ikke brug for samme ydre stimulering som en ekstrovert. Tværtimod. Du har et rigt indre liv og har brug for hellige dig tid i eget rum.

Du finder din energi og tanker op i eget selskab.

Man er altså ikke ensom, fordi man er introvert! 

Vil du høre noget morsomt? Da jeg skulle finde et passende billede til at ledsage dette blogindlæg, søgte jeg på kvinde + introvert det sted, hvor jeg normalt køber mine billeder. Og hvad skete der? Mange forskellige billeder af triste, sørgmodige kvinder tonede frem ofte ledsaget af ordene: Sad, lonely woman …

Jeg måtte smile lidt, for det er jo på ingen måde, sådan det forholder sig. Tværtimod er en introverts styrke, at vi trives godt i eget selskab og egentlig ikke har brug for andre til at nære og styrke os. Det gør vi selv! Vi kan vælge vores omgangskreds og vores veninder med omhu og så er det jo i øvrigt helt op til os selv, om vi vil give os selv det, vi har brug for. Tid i eget rum, plads i kalenderen og rum til ro og indre næring.

Personligt har skrivningen hjulpet mig meget! Mit skriverum er mit hellige rum og jeg elsker stunderne her alene med ord og fortællinger.

Tiden sig nærmer

Vi er i slutningen af oktober og min udsigt er tåget. Disen har svøbt sig over landskabet og danser i hegnet, så træerne forsvinder og blot bliver en antydning. Dybt efterår og snart Samhain.

Efter Samhain går rejsen gennem tågede november og vi når frem til december, der ifølge kalenderen er den første egentlige vintermåned. December er årets mørkeste måned og det er et tidspunkt, hvor sjælen længes efter ro og fordybelse. Desværre er det ikke altid så let af finde den slags rum, for julen står for døren og med den et væld af sociale aktiviteter og forventninger til hvad og hvordan.

Som introvert har jeg et noget broget syn på december. På sin vis elsker jeg hende og mørket, jeg er barn af december og jeg ser frem til Vintersolhverv og til at simre og sanke med mit solhvervsord og gøre klar til det nye år. Mørket er markant, men Venus lyser på nattehimlen og magien danser.

 Jeg kæmpede med balancen

Jeg har i mange år kæmpet med balancen i december, for som introvert har jeg brug for decembers rum til fordybelse og til at nære mig selv, men samtidig står julen for døren og med den alle forventningerne til juleaften, gaver, mad, selskabelighed og hygge. Jeg elsker det, men frygter det samtidig, for den slags har det med at dræne mig. Så hvordan skaber man sig en god balance?

For mig har det været en gave at sige nej til for mange sociale aktiviteter og samtidig lave nogle gode aftaler med mig selv. Nu fejrer jeg Vintersolhverv alene og har en hel dag fuld af fine og hellige ritualer, som nærer, styrker og gør mig godt. Jeg tager på trommerejse og jeg begynder at skrive på mit nytårsmanifest og hente lidt af det frem, som jeg tager med mig videre ind i det nye år. Jeg gør mig klar og jeg gør det alene.

Stunderne alene styrker mig og giver mig overskud

Stunderne alene i min skrivestue styrker mig og giver mig større overskud til de udadvendte aktiviteter, der fylder så meget i december og omkring nytårsskiftet. Jeg føler mig stærkere og i balance, fordi jeg ærer min natur og sande væsen. Jeg er introvert og har brug for mit indre rum.

Måske skulle vi blive bedre til at slippe alle de mange ambitioner om ”perfekthed” og forventning til os selv og andre i december og simpelthen give os bedre tid til bare at nyde mørket, stilheden og decembers rejse mod vintersolhverv, jul og nytår, tre fejringer, der i gammel tid var én og samme fejring?

Decembercirklen – et online skriveforløb for introverte kvinder

Det er min intention med Decembercirklen, mit nye eSkrivekursus for introverte kvinder, som starter den 1. december. At du som deltager må skabe dig et godt og nærende skriverum, som kan blive din oase gennem december og januar.

Decembercirklen er opstået både som en ide og som et inderligt behov, jeg selv har for at finde ro og retning i den dybe del af vinteren.

Balance mellem det indre og ydre

Forløbet kræver på ingen måde, at du helt forskanser dig. Tværtimod. Det er en invitation til en godgørende balance. Du kan sagtens lade Decembercirklen blive en del af din jul og dit nytår uden at det går ud over de sociale arrangementer, du også gerne vil ære.

Du får et indre rum, hvor du kan nære dig selv og blive klar til det nye år.

Decembercirklen

Decembercirklen
Online skrivekursus for kvinder
Starter den 1. december 2019

For skriveglade, introverte kvinder med hang til fordybelse

I Decembercirklen får du nærende skriveafsæt og øvelser til en blid overgang til det nye år. Du skaber balance mellem det indre og det ydre.

I en ellers travl og udadvendt tid finder du rum til fordybelse og skriver dig ind.

Vinterkraft og inderligt nærvær

Skab rum og ro i magiske december og kom godt ind i det nye år. Gennem ord og fortællinger skaber vi et indre univers af vinterkraft og styrke.

Pris DKK 650,- inkl. moms
Varighed: 2 måneder

Du får

  • 2 inspirerende skrivebreve med skriveafsæt og øvelser forankret i årshjulet
    1. december og 1. januar
  • Overraskelser og inspiration undervejs fra skrivecoachen (mail)
  • Dit kraftdyr fra den keltiske tradition – jeg trækker kort til dig ledsaget af ord/øvelse
  • eBogen Spirituel Skrivning
  • Medlemskab af Story Circle, hvor vi kan dele af fortællinger og proces og inspirere hinanden

Vintersolhverv

Måske har du lyst til at fejre Vintersolhverv, måske gør du allerede? I Decembercirklen giver jeg dig mit bud på, hvordan du kan fejre alene og skrive dig ind.

Vintersolhverv er en glædens dag, fordi den er symbolet på lysets tilbagevenden i vort liv. Vintersolhverv er solårets nytår og det vendepunkt, hvor lyset fødes af mørket på den længste nat.

Vintersolhverv markerer også overgangen fra det gamle til det nye og vinteren egner sig især til det indre arbejde og til hvile og restitution.

Efter at have fejret Vintersolhverv i selskab med andre, fulgte jeg i 2016 en impuls til at gøre det alene og på den måde at gøre forankringen af Vintersolhverv og energien til noget dybt personligt. Som introvert passer det mig særdeles godt at gøre det sådan.

I Decembercirklen får du ideer til, hvordan du kan skabe helt din egen fejring.

Dit kraftdyr – jeg trækker kort til dig

I Decembercirklen får du mulighed for at få trukket dit eget kraftdyr.

Det sker i dagene inden Vintersolhverv og i velkomstbrevet fortæller jeg dig, hvordan det foregår.

Dit solhvervsord

I Decembercirklen finder du dit solhvervsord, som kan følge dig videre ind i det nye år og danne grobund for nytårsmanifestet.

Du får ideer til, hvordan du kan skrive og skabe et organisk nytårsmanifest med masser af saft og kraft. Du bliver klar til det nye år dybt i vinterens muld og uden hastværk.

Balance mellem det indre og ydre

Forløbet kræver på ingen måde, at du helt forskanser dig. Tværtimod. Det er en invitation til en godgørende balance. Du kan sagtens lade Decembercirklen blive en del af din jul og dit nytår uden at det går ud over de sociale arrangementer, du også gerne vil ære.

Du får et indre rum, hvor du kan nære dig selv og blive klar til det nye år.

Decembercirklen
Online skrivekursus for kvinder
Starter den 1. december 2019

Pris DKK 650,- inkl. moms
Varighed: 2 måneder

TILMELD MIG DECEMBERCIRKLEN

Når du har tilmeldt dig via linket ovenfor, sender jeg dig bekræftelse og betalingsinformation.

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Decembercirklen – klik for invitation og detaljer

“Our culture made a virtue of living only as extroverts.
We discouraged the inner journey, the quest for a center.
So we lost our center and have to find it again.”
 -Anaïs Nin-

One thought on “En introverts bekendelser

Add yours

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: