Havsøstre og rejsedagbog

Stearinlysene brænder og foran dem ligger de tre sten, jeg fandt på stranden i går. Tre søstre skænket af Vesterhavet. Jeg tænker på dem som Havsøstrene og de adlyder stiltiende, det er sandt. Vi er Havsøstrene. Så forstår jeg endelig, at magien kan indtræffe med forsinkelse og at min intention i går er sket fyldest. Helt instinktivt fandt jeg dem og de lod sig finde.

En fornemmelse stiger til vejrs som en luftballon til himmels, mon en af de tre er min solhvervssten for det kommende år, den sten der skal bære solhvervsordet? Vi tre er uadskillelige, hvisker de og gåden forbliver uløst. Magien lever.

Der var frost her til morgen, smuk, hvid, knitrende frost og jeg gik morgentur med den gamle hund og glæde. Magien lever, sagde hun og indsnusede duftene, frosten forstærker de indtryk, der er. Magien lever, denne dag tæller, som hver eneste dag gør det. Ikke et sekund at spilde.

Havet slugte de sidste bekymringer, bøvsede voldsomt som kun Vesterhavet kan og gav mig Havsøstrene til gengæld. Du kan lære os at kende en for en, men vi er sammen og uadskillige. Som en sætning, foreslår jeg og lur mig, om de ikke smiler, de tre, jeg kan høre bølgernes brus i deres latter. Magien lever, synger de i kor og du kan vælge at holde den i livet. Danse den, skrive den og leve den.

Ordene fletter sig som hjerter i min rejsedagbog og skrivelysene brænder. Udenfor skinner solen, frosten lever endnu og jeg velkommer vinterens væsen. I dag er en ny dag og hver dag tæller.

Fra min rejsedagbog, 29. oktober 2019


Rejsedagbogen

Har du en intention om at arbejde spirituelt med ord og fortællinger på din indre rejse? I så fald kan jeg varmt anbefale, at du dedikerer en rejsedagbog til formålet.

Uanset hvad du skriver og hvordan, du griber det an, er det en gave at have en skrivebog, hvor du noterer dig lidt af det, du oplever undervejs og i processen. Processen er essentiel, processen er nøglen.

I rejsedagbogen betragter du dig selv i processen. Du lytter og tager ved lære af alt det, du møder undervejs. Du skriver om synkronicitet og særlige oplevelser og du holder øje med dig selv.

Efterår ved Vesterhavet og min rejsedagbog

Når jeg holder en uges ferie og tager væk sammen med mand og hunde er det ikke med skrivning som formål. Jeg holder gerne en uges skriveretreat i sommerhus alene, men ferierne sammen er dedikeret til samvær, hygge, sightseeing og masser af gåture. Men jeg har altid min rejsedagbog med og jeg skriver i den hver eneste dag. Jeg er netop hjemvendt fra ferie ved Vesterhavet og fortællingen om Havsøstrene dukkede op en af morgenerne, hvor jeg tændte skrivelysene for at skrive lidt i rejsedagbogen.

De tre sten lå for lysestagernes fod og så skete det bare. De talte til mig. Min rejsedagbog er en vidunderlig sammenblanding af små fortællinger, dagbog og bevidning af min egen proces. Det er tanker, drømme og intentioner, men mest af alt er det et sted, hvor jeg skriver om mine oplevelser på rejsen indre som ydre.

Jeg holder øje med mig selv i processen, for jeg er altid på skriverejse. Skrivning er en del af min spirituelle vej og måde og fortællingens kraft er en allieret.

Skriv rejsedagbog undervejs

Hvis du deltager i et af mine skriveforløb, vil du opdage, at jeg ligefrem opfordrer til, at du skriver rejsedagbog undervejs. For du vil opleve, at processen er nøglen.

Getting it right is not as important as paying attention to what and how you are learning” siger Loren Cruden og det er sagen i en nøddeskal.

Fokuser på processen og lad på forhånd være med at udelukke noget. Rejs i nysgerrighed og undren og lad ordene folde det ud, du ikke kan tænke dig til. Der er mange gaver at hente.

Vintage key with autumn sitem lying on the moss on the bark

Processen er nøglen

Når vi lærer at holde øje med og betragte os selv i processen, sker der noget. Vi bliver bevidste om kreativitetens ebbe og flod, naturens rytmer og vores egen dans og deltagelse. Vi opdager, at vi er en de af et større billede, uanset hvor alene og ensomt vandrende, vi måske kan føle os til tider.

Når vi danser med kreativiteten, Kilden og naturens ebbe og flod, når vi lærer energien at kende og kan mærke os selv i den energi, så begynder vi at kunne skrive frit. Ikke at vi altid kan eller skal skrive, sankning, pauser og stilhed er også en vigtig del af den kreative proces, men det er i accept af den skiftende rytme, de vekslende toner, dur og mol, at vi begynder at føle os hele, både som kvinder og som skabende væsener.

Det handler ikke om intellektuel forståelse, det er ikke en mental søgen efter mening, vi skriver fra et dybere sted og folder det ud, der rumsterer og som måske fylder os med frygt, skam, sorg, smerte eller glæde naturligvis.

Processen er nøglen til varig skriveglæde og selvudfoldelse via ord og fortællinger. Lytning er et andet nøgleord. Lyt til din skrivelængsel, den er ofte et kald fra sjælen.

Book pen

Rejsedagbogen, din trofaste følgesvend på skriverejsen

Rejsedagbogen er din trofaste følgesvend på skriverejsen. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, her betragter du, undrer dig og stiller spørgsmål. Du ser på alt det, du oplever med nysgerrighed og medfølelse og skriver ord om processen og dine egne følelser og tanker i den forbindelse. Uden dom.

Hvad oplever du? Hvordan er det at skrive? Hvad undrer dig, hvad er du nysgerrig overfor og hvilke svar søger du? Prøv at rejse gennem spørgsmål, som åbner op og giver plads til, at svar kan lande, berige og berøre dig. Du skal ikke selv søge svarene, giv slip på dine spørgsmål, stil den på papiret og lad svarene komme til dig. De kommer, når tid er. Aldrig før og aldrig siden.

Til inspiration læs også gerne: Myten om skriveflow

Fortællersken

Fortællersken I – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Starter den 1. februar 2020 – varighed 4 måneder

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger. Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN I – Start 01.02.20

Ravnerabat ved tilmelding senest den 3. januar 2020

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II Eventyret – online skrivekursus 
for kvinder med skrivelyst og længsel
Starter den 15. januar 2020 – varighed 4 måneder

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken. Her kommer det til at handle om eventyr og om helt bevidst at invitere eventyr og dets symbolik ind i skriveprocessen.

Du kan være med som fortsættelse på Fortællersken I, hvilket vil sige, at du har været med i Fortællersken mindst én gang, men er du skriverejsende på egen hånd og har du allerede den fornødne bundklang som fortællerske, så kan du selvfølgelig springe direkte ind i FORTÆLLERSKEN II og byde eventyr og fortællinger op til dans.

Et eventyr er en fiktiv historie som ofte har folkloristiske karakterer så som feer, hekse, elverfolk, trolde, kæmper og talende dyr. De har deres tradition i de mundtlige fortællinger, men på Fortællersken II fremkalder vi eventyrerne ved at skrive intuitivt og trække på den kilde, der allerede findes i os.

Selvom du ikke har prøvet det før, vil du sandsynligvis opleve, at eventyret ligger gemt i dig og bare venter på at blive fremkaldt.

Eventyret hjælper os på vej. Det viser os udveje og åbner op for nye veje og måder at anskue situationer på. Det fortæller os bl.a., at vi skal være os selv, at vi skal turde ikke at vide og vove vildnisset. Det er essentielt at fare vild både i eventyret og i den første kreative fase.

Klik her eller på billedet ovenfor for invitation og detaljer.

TILMELDING TIL FORTÆLLERSKEN II – EVENTYRET – Start 15.01.20 – 2 pladser tilbage

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: