En blid dag

Der er ham igen. Merkur. Med logrende hale uden overdrivelse, hovedet rejst og den krøllede pels fuld af morgendug og dråber. Ja, jeg er her skam endnu, synes han at sige og jeg nikker til hilsen. Solen har fundet vej gennem disen og skinner blegt fra sin platform i øst. Langsomt bevæger den sig videre i sydlig retning og dagen vokser, men jeg står i det våde græs overfor ham.

Det er dagen derpå, en dag fuld af selskabelighed og mennesker, samtaler, stemmer og alt det usagte, jeg fornemmede alligevel. Han ser granskede på mig og begynder så at tale. Jeg lytter.

”Har du tænkt på, hvad det gør ved dig og hvordan det føles, når du på travle dage og i perioder ikke giver dig tid til egenpleje og selvomsorg. Blidedage eller blidetimer, hvor du trækker følehornene ind og nærer dig selv indefra. Du gør det ved at skrive, lytte til musik og ved at læse. Du mediterer eller går en tur alene. Naturen er en god ledsager, for den lægger hjerte til dine behov.

Jeg nikker, jeg mærker det jo lige nu. Irritationen er som en kløe, der vokser og den synes at opstå af ingenting. Pludselig er det bare for meget. Lunten bliver kortere. Det overskud, som jeg lagde ud med, forsvinder som gassen, der går af en ballon.

”Det er som om jeg mister min kraft” siger jeg. ”Jeg bliver tvær, ja nærmest ked af det.”

Han nikker. ”Det er her du har brug for den gode balance. Jo mere, du finder rytmen i din egen sjæls sang og kender signalerne, desto bedre kan du trinene og lade det blive en dans mellem det indre og ydre. Men forsag aldrig det indre eller underkend dets kraft. Bare en blid time eller to i eget selskab kan genskabe den forbindelse, du har til din sjæl og den styrke, der opstår.”

Så siger han ikke mere, nikker blot til farvel og forsvinder mellem træerne mod vest. Selv står jeg i det, der før var solopgang, men nu er morgenen blevet til formiddag. Jeg trasker videre med trætheden som følgesvend, hunden snuser og vi har ikke travlt. I dag er en blid dag. Søndag.

Magiske morgensider, 17. november 2019
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Decembercirklen

DECEMBERCIRKLEN, eSkrivekursus for introverte kvinder
Starter den 1. december

Find rum og ro i magiske december og kom godt ind i det nye år. Gennem ord og fortællinger skaber vi et indre univers af vinterkraft og styrke.

Pris DKK 650,- inkl. moms
Varighed: 2 måneder

Du får

 2 inspirerende skrivebreve med skriveafsæt og øvelser forankret i årshjulet
 Overraskelser og inspiration undervejs fra skrivecoachen
 Dit kraftdyr fra den keltiske tradition, jeg trækker kort til dig
 eBogen Spirituel Skrivning
 Medlemskab af Story Circle, hvor vi kan dele af fortællinger og proces

DECEMBERCIRKLEN, klik for invitation og detaljer

DECEMBERCIRKLEN, tilmeld mig

Gray Irish wolfhound looks at the rising sun

Jo mere, du finder rytmen i din egen sjæls sang og kender signalerne, desto bedre kan du trinene og lade det blive en dans mellem det indre og ydre. Men forsag aldrig det indre eller underkend dets kraft. Bare en blid time eller to i eget selskab kan genskabe den forbindelse, du har til din sjæl og den styrke, der opstår.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: