Heltinden

”Der er vist noget, du har overset.” Hun kommer sejlende op ad floden under tidlig solopgang. Rødmende himmel og antydning af blå. Det har været en underlig nat, urolig vil jeg kalde den, med mange drømme og bratte opvågninger undervejs. En knoldet nattesejlads, men nu er jeg nået frem til morgen.

Hvad er det dog for et landskab, jeg rejser igennem nu? En uendelig tærskel af tvivl. Gør jeg det rigtige eller tackler jeg det helt forkert? Jeg prøver at være som Pippi, sikker på, at hun nok skal klare det eftersom hun ikke har prøvet det før. Tanken får mig til at smile. Bare lidt.

Det føles ubekvemt og uroligt det meste af tiden som at rejse i en gammel bil. En jeep med hårde sæder som dengang vi var på vej ud i ørkenen. Stjernerne åbnede sit tag over os. Natten var sort. Nu kommer hun så i al sin svanepragt og påstår, at jeg har overset noget. Den tanke gør mig til gengæld vred.

Jeg gider ikke være menneske i mit næste liv, jeg vil være fugl. Eller hest, det er bedst. Leve intenst bare en dag af gangen som de to ørne, jeg så på min gåtur i går. Alene gik jeg ud for at reflektere på et sted, hvor der normalt er mennesker og liv. Fester under opsejling på en lørdag, stemmer og sød forventning. Duft af mad. Dér var ikke et øje bortset fra dyrene og mig. Lige dér faldt jeg i hak.

Jeg hilste på hende i søen og nu dukker hun op både som kort og fortælling. Det vidste jeg jo godt ville ske, den slags har jeg sans for. De to ørne svævede som frie sjæle over mit hoved og længslen fløj med dem. Omkring os blomstrede rapsmarkerne og vinden sang.

Haren var dér. Solsorten var dér. Mine venner, mine frænder.

”Men kæreste Svane, hvad er det da, at jeg har glemt?” Hun har ikke glemt mig, mens jeg sejlede væk i tanker. Nu er jeg tilbage igen.

”Undskyld, jeg lod mig rive med.”

”Af tanker, ja” siger hun med blød svanestemme, dyb og ganske vidunderlig som en dyne, man har lyst til at svøbe sig i. ”Det sker ret så tit.”

Jeg nikker, sukker og siger: ”Ak og ve. Jeg er et menneske.” Som om det skulle være en undskyldning.

”Men du har stadig ikke fortalt mig, hvad jeg har overset”.

”Lytter du nu? Er du blevet lidt mere stille? Så kom, sæt dig flodens bred, så skal jeg fortælle dig et eventyr som fint følger formlen til heltindens rejse. Start med at stille dig selv dette spørgsmål.

Hvem er hun mon, heltinden?”

Magiske morgensider, 26. april 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Swan2

At møde en fugl på den indre rejse

Det sker undervejs og i processen. Det er ikke planlagt på forhånd, men ofte tager vi inspiration med os, når vi har været eller vandret i naturen. Når vi har givet os tid til at lytte og har åbnet os for inspirationen. Så kommer den og tager bolig i os. Det er ikke altid, at vi er bevidste om det, men når vi senere skriver, så dukker det op på papiret og i fortællinger.

Da jeg forleden dag havde skrevet og taget imod fortællingen om kærlighedsvogteren, følte jeg mig godt tilpas. Jeg forstod noget essentielt og på sjæleplan vel at mærke. Fortællingen er samtidig en del af min større intention. Jeg er nødt til at tage mig kærligt af mig selv, hvis jeg skal kunne tage mig kærligt af andre og møde dem fra et medfølende og tilgivende sted i mig selv. Det ved vi nok efterhånden, de fleste af os, men kan vi praktisere det?

Fortællingen gav mig et nyt perspektiv og jeg tager imod opgaven med kyshånd. Gaven, der blev givet op. Jeg har grebet den. Den er modtaget. Og jeg er ret vild med fuglekongen. Og med svanen.

Kunsten at eje sin historie

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Og det er stort at eje sin historie. Det fjerner os fra offerrollen og fra følelsen af magtesløshed. Det lærer at os at vente aktivt, mens vi skriver om det. Her bruger vi følelserne som blæk af både accept og forandring dog uden at forcere.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Symbolerne og deres sprog giver os adgang til de lag af oplevelser, som ligger gemt i underbevidstheden. Symbolsprog tager til sjælen.

Her tyder du metaforerne ved hjælp af din intuition og det er slet ikke noget, du hverken kan eller skal tænke dig til. Det sker helt automatisk. Du kan det allerede. Det er sjælen og ikke sindet, som forstår den dybere mening og de mange aspekter.

Billedsproget, væsenerne og alt det, der dukker op som metaforer og symbolik giver dig en unik mulighed for at trænge ind bag tanker og overflade og få fat i noget dybere i dig selv.

Det skal vi skrive os ind i og lege med på mit online skrivekursus Between Stories, Det Indre Landkort, som starter den 7. maj.

Old map lighthouse

Dit magiske landkort i Between Stories

“Når ugen er omme, placerer du en nål på dit magiske landkort. Og det er jo et imaginært landkort, MEN du kan med fordel skrive eller tegne et landkort (måske på et A3-ark), så det bliver visuelt og tydeligt.

Det er helt op til dig. For måske foretrækker du blot at skrive det i din rejsedagbog?

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab. De ord og fortællinger, som dukker op, tilhører stedet.

Det er Soul of Place.

Teksten ovenfor stammer fra materialet til mit online skrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, som starter den 7. maj.

Jeg har nølet lidt med at udarbejde materialet, fordi timingen ikke var til det. Det har været frustrerende at vente, men nu er porten åben og inspirationen flyder frit. Jeg er i fuld gang med at komponere materialet til dig og alt det, der har boblet på indersiden og de ideer, jeg har nedfældet og simret med, glider nu ud på papiret og ind i skriveafsæt og øvelser. En befrielse!

Et nyt perspektiv

Derfor tør jeg nu godt sige, at forløbet slet ikke kommer til at ligne de tidligere somres Between Stories eSkrivekurser. For på årets skrivekursus skifter vi helt bevidst perspektiv og har fokus på de indre landskaber og det, jeg i forløbet kalder dit magiske landkort.

Between Stories skriveforløbet varer 8 uger. Hver uge modtager du et skrivebrev med afsæt, øvelser og inspiration. Og du skriver dig ind i dit magiske landkort, det sted, hvor du er på din livsrejse nu.

Kalder det på dig?

Kalder det på dig? Har du brug for at sætte ord på din indre rejse nu og skabe et solidt indre fokus i urolige tider? Så læs videre herunder og se flere detaljer.

Forløbet foregår online og du kan være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig. Og du får det til ravnerabat!

For kvinder på livets tærskler. Til dig, som er between stories.

Det gør godt at have en stærk pen i urolige tider.

Kærlig hilsen
Lene

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort

eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. maj 2020

Forløbet foregår udelukkende online!

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Between Stories, det indre landkort starter 7. maj – varighed 8 uger

Pris: DKK 800,-
Beløbet er inklusive moms

Hvis du ønsker at betale i 2 rater, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding.
Du betaler halvdelen ved tilmelding og den anden halvdel 1 måned senere (dog senest 1.6)
Det koster ikke ekstra.

TILMELD MIG BETWEEN STORIES, det magiske landkort

KLIK HER FOR INVITATION OG DETALJER

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: