Stilhedens orakel

Kvækha! Det er frøen. Jeg forsøger instinktivt at få fat i en klat latter og er ved at kløjes i det. Men så meddeler han højtideligt, at han har taget en ven med og at det er denne ven, som har fået ordet. Navnet er bynke eller … det er en oversættelse, for hun præsenterer sig på engelsk:

My name is Mugwort. By name and by nature.

Nu bliver det interessant, når jeg at tænke, noget må være sket, siden jeg på denne kolde dag, den sidste i april, får mulighed for at tale med en plantefrænde.

”Lytte” korrigerer hun, ”ikke tale”.

”Naturligvis, jeg beklager.” Jeg ved jo godt, at lytning er en fornem egenskab på denne rejse.

”Du kan anvende mig til mange ting” forklarer hun så, den gode Mugwort, for det er sådan, mennesker gør. De anvender. Bruger. Benytter sig af. Tager i besiddelse.”

En snart af skam glider gennem min krop, men så ser jeg, at hun hverken er bitter eller belærende. Hun konstaterer bare og lader en duft af accept skylle ind over mig. Regndråber, blomsterblade, stærk og aromatisk. Jeg falder straks til ro og bliver stille. Jeg lytter.

”Det er godt, at du er stille nu” siger hun så, ”lad det blive dit værested. Stilhedens orakel. Det er her, at du gør dig modtagelig for alt det, der bor bag tankernes trommehvirvel. Dit indre værested. Det sted, hvor svar på spørgsmål og bønner kan nå dig. Det er her, du får dit klarsyn tilbage og igen bliver i stand til at se bag tæppet af tilsyneladende.”

”Jeg kan hjælpe dig med at udvikle og skærpe dit klarsyn og dermed skænke dig indre vished. Det bidrager til større ro og en bynkebunke af de dyder, du så brændende ønsker dig. Tillid. Tålmodighed. Selvkærlighed.”

”Lad mig assistere dig i arbejdet med at skabe en beskyttende cirkel af den naturlige slags. Her taler vi ikke om dyre forsikringer og pensioner. Næh, det er et sted, hvor du kan træde ind og lukke døren bag dig. På et tæppe af grønt og med sanselige dufte, som renser, beroliger og åbner op for den visdom, der allerede bor i dig.”

”Udenfor cirklen blæser vældige vinde og frygten… ”

”Men jeg kan vel ikke bare sidde dér i min egen lille cirkel og gemme mig” afbryder jeg og fortryder det straks. Hun ler bare og frøen ler med. Kvækha!

”Kære ven, det er skam heller ikke meningen. Men du kan kontinuerligt vende tilbage til cirklen og samle kræfter. Du lader op, du skærper dine sanser og samler de flyvske tanker. Du centreres, finjusterer din kurs og gør dig klar til igen at gå ud.”

”Lad det blive en dans, følg rytmen og ær det, du mærker, de tidspunkter, hvor det er tid til at søge cirklens visdom. Stilhedens orakel. Gå da ind, tøv ikke og lad ingen stå i vejen for dig. Ej heller dig selv.”

Magiske morgensider, 30. april 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Beskriv landskabet. Hvad ser du? Er der bakker? Marker? En sø eller et bjerg?

Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling. Ja, faktisk kan du med fordel kombinere de to og lade fortællingens kraft støtte dig på din rejse. Med dig har du din rejsedagbog, hvor du noterer dig det, du ser og oplever.

Det skal vi lege med på mit eSkrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, som starter den 7. maj og du er inviteret.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med på Between Stories, Det Magiske Landkort. Vi starter den 7. maj og der er endnu ledige pladser. Du er ventet.

Landskab, symboler og sjælesprog

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Og det er stort at eje sin historie. Det fjerner os fra offerrollen og fra følelsen af magtesløshed. Det lærer at os at vente aktivt, mens vi skriver om det. Her bruger vi følelserne som blæk af både accept og forandring dog uden at forcere.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Symbolsprog og metaforer

Symbolerne og deres sprog giver os adgang til de lag af oplevelser, som ligger gemt i underbevidstheden. Symbolsprog tager til sjælen.

Her tyder du metaforerne ved hjælp af din intuition og det er slet ikke noget, du hverken kan eller skal tænke dig til. Det sker helt automatisk. Du kan det allerede. Det er sjælen og ikke sindet, som forstår den dybere mening og de mange aspekter.

Billedsproget, væsenerne og alt det, der dukker op som metaforer og symbolik giver dig en unik mulighed for at trænge ind bag tanker og overflade og få fat i noget dybere i dig selv.

Kalder det på dig? Har du brug for at være med?

Du får masser af inspiration til at foretage vandringer i dit indre landskab og du byder fortællingens kraft op til dans.

Du øver dig på at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Du boltrer dig i historiefortællingens univers og tegner ligeså stille et nyt indre landkort gennem ord og skriverier.

Between Stories, Det Magiske Landkort, varer 8 uger. Hver uge får du et nyt skrivebrev fra mig med skriveafsæt og inspiration.

Ugens rejsekort

Og hver uge får du lejlighed til at skrive dig ind i dit magiske landkort, dit indre landskab. Du får et kort fra sættet The Enchanted Map. Kortet er et supplement til din skriverejse i Between Stories skriveforløbet og det er trukket på energi og emne for hver uge. Jeg kalder det ugens rejsekort.

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort

eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. maj 2020

Forløbet foregår udelukkende online!

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Between Stories” det magiske landkort vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du har det inderligt svært i Corona-tiden og har brug for at finde nyt fodfæste fra et sted dybt i dig selv.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Du har brug for at skrive og forme et nyt landkort på din indre rejse.

Between Stories, det indre landkort starter 7. maj – varighed 8 uger

Pris: DKK 800,-
Beløbet er inklusive moms

Hvis du ønsker at betale i 2 rater, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding.
Du betaler halvdelen ved tilmelding og den anden halvdel 1 måned senere (dog senest 1.6)
Det koster ikke ekstra.

TILMELD MIG BETWEEN STORIES, det magiske landkort

KLIK HER FOR FULD INVITATION OG DETALJER

Stilhedens orakel

”Kære ven, det er skam heller ikke meningen. Men du kan kontinuerligt vende tilbage til cirklen og samle kræfter. Du lader op, du skærper dine sanser og samler de flyvske tanker. Du centreres, finjusterer din kurs og gør dig klar til igen at gå ud.”

”Lad det blive en dans, følg rytmen og ær det, du mærker, de tidspunkter, hvor det er tid til at søge cirklens visdom. Stilhedens orakel. Gå da ind, tøv ikke og lad ingen stå i vejen for dig. Ej heller dig selv.”

Mugwort – Magiske Morgensider – Lene Frandsen (c)

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: