Gul og gavmild

”Tiden er inde ikke ude”. Ravnen flyver mod uret fra vest og lander i min sfære. Tidlig morgen, stille sol og kølig vind mellem træerne. Alt er grønt og frodigt nu, hvor vi nærmer os Beltain.

”Tiden er inde ikke ude” gentager hun og ser på mig gennem sorte juveler. ”Du kan ikke blive her længere, men må bevæge dig videre og udforske andre dele af dit indre landskab.”

Jeg ler kort. Ha!

”Men dette er jo én lang tærskel, et goldt og ensformigt landskab uden… ”

Hun afbryder mig med et fnys af ravnelatter.

”Bedst vil det være, hvis du forliger dig med tanken om, at du ingenting ved. Ingenting. For du har jo lært, at ikke at vide skaber en åbning. I dag er det selveste åbningen. Nu har du mulighed for at afprøve alle dine poetiske paradokser. Som jeg sagde før: Tiden er inde ikke ude.”

”Men hvor skal jeg gå hen? Jeg troede, at det var bedst at blive og være med det, der er.”

Endnu et ravnefnys.

”Du har lullet dig i søvn i frygtens trænge hule. Den lille forfaldne hytte med bliktag og formodninger. Men bedst som du troede, at det var måden, gik du over tid. Den løsning har passeret sin udløbsdato og er nu blevet ugyldig. Ja, jeg ved det. Alting er tilsyneladende på sjælens vej.”

”Kom, rejs dig og træd udenfor i sollyset. Mærk den kølige vind mod din hud og lyt til fuglesang. Nøgleordet i dag er bevægelse. Bevægelse og indvielse. Jeg vil foreslå en lille men kraftfuld ceremoni, som markerer det sted, hvor det gamle slutter og det nye tager over.”

Så ser jeg det. Hun har placeret en række sten i en lige linje på tværs af grusvejen. I grøftekanten danser mælkebøtter og rapsen synger sin sang. Gul og gavmild.

Jeg går frem mod stenene og stopper op på den ene side. På den anden side fortsætter vejen et lille stykke, men slår så et sving og jeg kan ikke se længere end som så.

Ravnen flyver nu over mit hoved i bløde cirkler og tegner ringe i luften. Fuglekoret bliver højere og mere markant. Nu står tiden stille. I samme sekund springer jeg, et suk fører mig gennem luften og jeg lander i gruset på den anden side af stenene. Jeg mumler en tak og ser op. Ravnen er forsvundet. Foran mig ligger den snoede vej og en ny dag tager form.

“Gul og gavmild”, nynner rapsen. Og mælkebøtterne danser.

Magiske morgensider, 28. april 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Old map lighthouse

De indre landskaber

Forestil dig, at du kan gå på opdagelse i dit indre landskab og at du kan udforske tærsklen. Beskriv landskabet. Hvad ser du? Er der bakker? Marker? En sø eller et bjerg?

Du kan foretage en skrivende vandring gennem dit indre landskab på samme måde, som du kan vandre i en fortælling. Ja, faktisk kan du med fordel kombinere de to og lade fortællingens kraft støtte dig på din rejse. Med dig har du din rejsedagbog, hvor du noterer dig det, du ser og oplever.

Det skal vi lege med på mit eSkrivekursus Between Stories, Det Magiske Landkort, som starter den 7. maj og du er inviteret.

Har du skrivelyst og længsel? Brug for at skabe rum til fordybelse og gøre noget inderligt godt for dig selv?

Så kom og vær med på Between Stories, Det Magiske Landkort. Vi starter den 7. maj og der er endnu ledige pladser. Du er ventet.

Landskab, symboler og sjælesprog

Når vi beskriver og sætter ord på, ejer vi stedet. Det sted, hvor vi befinder os i det indre landskab og de fortællinger, som dukker op.

Og det er stort at eje sin historie. Det fjerner os fra offerrollen og fra følelsen af magtesløshed. Det lærer at os at vente aktivt, mens vi skriver om det. Her bruger vi følelserne som blæk af både accept og forandring dog uden at forcere.

Vi lytter til det, der vil skrives gennem os.

Symbolsprog og metaforer

Symbolerne og deres sprog giver os adgang til de lag af oplevelser, som ligger gemt i underbevidstheden. Symbolsprog tager til sjælen.

Her tyder du metaforerne ved hjælp af din intuition og det er slet ikke noget, du hverken kan eller skal tænke dig til. Det sker helt automatisk. Du kan det allerede. Det er sjælen og ikke sindet, som forstår den dybere mening og de mange aspekter.

Billedsproget, væsenerne og alt det, der dukker op som metaforer og symbolik giver dig en unik mulighed for at trænge ind bag tanker og overflade og få fat i noget dybere i dig selv.

Har du lyst til at være med?

Du får masser af inspiration til at foretage vandringer i dit indre landskab og du byder fortællingens kraft op til dans.

Du øver dig på at skrive intuitivt og fra sjæl og hjerte. Du boltrer dig i historiefortællingens univers og tegner ligeså stille et nyt indre landkort gennem ord og skriverier.

Between Stories, Det Magiske Landkort, varer 8 uger. Hver uge får du et nyt skrivebrev fra mig med skriveafsæt og inspiration.

Ugens rejsekort

Og hver uge får du lejlighed til at skrive dig ind i dit magiske landkort, dit indre landskab. Du får et kort fra sættet The Enchanted Map. Kortet er et supplement til din skriverejse i Between Stories skriveforløbet og det er trukket på energi og emne for hver uge. Jeg kalder det ugens rejsekort.

Between Stories _ Det magiske landkort

Between Stories – Det magiske Landkort

eSkrivekursus for kvinder i mellemrum og på livets tærskler
Starter 7. maj 2020

Forløbet foregår udelukkende online!

Between Stories, det magiske landkort er et eSkrivekursus for dig, som står i et mellemrum eller på en tærskel i livet. For dig som er “between stories”.

Det er for dig, som ønsker at lade dit skrivearbejde blive en del af din spirituelle vej og måde og som har brug for at finjustere kursen og skrive et nyt landkort på den indre rejse.

Lad dit skrivearbejde være sjælearbejde

Between Stories” det magiske landkort vil være givende for dig, hvis du

 • Hænger fast i gamle historier (arbejde, relationer, begrænsninger m.m.) og ved, at du er vokset fra de historier
 • Du er i et mellemrum på din livsrejse. Between stories. Det gamle er forbi, men det nye er ikke begyndt endnu.
 • Du har det inderligt svært i Corona-tiden og har brug for at finde nyt fodfæste fra et sted dybt i dig selv.
 • Du er trådt over en tærskel i dit liv og ind i en ny historie. Lige nu føles det uendelig skrøbeligt og sårbart og du vil gerne forankre dig og skabe et nyt fundament fra et sted dybt i dig selv.
 • Du ønsker at lytte til din indre stemme, din sjæl og styrke din intuition
 • Dit indre landkort stemmer ikke længere overens med det ydre landskab
 • Du er introvert og har brug for at skabe rum til fordybelse. For at lytte og skrive det, du hører, for at drømme med landskabet og vågne i en ny historie
 • Du ønsker at invitere intentionens og fortællingens kraft ind i dit liv
 • Du ønsker inspiration, skriveafsæt, spørgsmål til refleksion til at starte din skriverejse
 • Du vil øve dig på at skrive fra sjæl og hjerte
 • Du vil gerne lære at bruge ord og fortællinger som en del af din spirituelle vej og måde
 • Du har brug for at skrive og forme et nyt landkort på din indre rejse.

Between Stories, det indre landkort starter 7. maj – varighed 8 uger

Pris: DKK 800,-
Beløbet er inklusive moms

Hvis du ønsker at betale i 2 rater, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding.
Du betaler halvdelen ved tilmelding og den anden halvdel 1 måned senere (dog senest 1.6)
Det koster ikke ekstra.

TILMELD MIG BETWEEN STORIES, det magiske landkort

KLIK HER FOR FULD INVITATION OG DETALJER

Gul og gavmild_ravnen

”Du har lullet dig i søvn i frygtens trænge hule. Den lille forfaldne hytte med bliktag og formodninger. Men bedst som du troede, at det var måden, gik du over tid. Den løsning har passeret sin udløbsdato og er nu blevet ugyldig. Ja, jeg ved det. Alting er tilsyneladende på sjælens vej.”

”Kom, rejs dig og træd udenfor i sollyset. Mærk den kølige vind mod din hud og lyt til fuglesang. Nøgleordet i dag er bevægelse. Bevægelse og indvielse. Jeg vil foreslå en lille men kraftfuld ceremoni, som markerer det sted, hvor det gamle slutter og det nye tager over.”

Ravnen, Magiske Morgensider, Lene Frandsen (c)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: