Din intuitive pen

Den pen, som fører dig på vej og ind i en sanselig verden, som du ikke har adgang til i tankerne. Den længsel, som hvisker og kalder og beder dig om at lytte til det, der synger indeni. En stille sang, toner fra sjælen. Anderledes fortællinger om det, der virkelig betyder noget. Din intuitive pen.

En god og vedvarende skriveproces

Flere har skrevet og spurgt, hvad det kræver at være med i Fortællersken I, mit klassiske online skrivekursus for kvinder. Skal man rydde kalenderen og lave sit liv om for at opretholde en god skriveproces?

Svaret er enkelt. Nej!

I Fortællersken lærer du at skrive i livet, for livet kommer altid i vejen. Der er mange forhindringer undervejs og der er mange tilsyneladende gode undskyldninger for, hvorfor du ikke skal følge dit længsel og din sjæls kald. Du vil opdage, hvor let det er at opgive længslen og undlade at lytte til den stille stemme indeni. Det, der hvisker.

Men med øvelse bliver du bedre til at opdage det. Du kan skrive det, beskrive det og efterhånden bliver din pen stærkere. Jeg viser dig gerne hvordan.

En øjenåbner, en gave

Det er en øjenåbner, når vi ser det. Hvordan vi er eminente til at lægge forhindringer ud for os selv og give undskyldningerne grønt lys. De står i kø for at komme til og lægge sjælen øde. Men længslen er kommet for at blive hørt og ordene er dér for at blive skrevet. Derfor er det en gave at skabe en fleksibel og godgørende skriveproces, som ikke fordrer, at du sætter livet på standby i månedsvis, men som giver dig en fin rytme og måde at skrive i livet på. Uanset, om du skal være med på et af Fortællersken skrivekurserne eller du skriver på egen hånd.

Kald det øvelse. Giv dig selv lov til at øve dig og lær at åbne dig for fortællingens kraft ved at spørge og lade svar lande.

Jeg øver mig på livet. Jeg øver mig på at skrive livet og det mellem linjerne. Jeg øver mig på at blive så åben, at fortællingerne kommer svævende som mælkebøttefrø og lander i min pen. Det er et samspil og en evig genskabelse. Gennem ord og skriverier skaber jeg mig selv.

Min praksis spørger du? Det er at spørge. Jeg er hende, som spørger. Jeg beder om hjælp. Jeg beder om ledetråde. Og jeg får dem serveret på måder, jeg ikke havde drømt om. Men kun når jeg er åben og modtagelig. Kun når jeg lader tanker være tanker og skriver mig ind. Her møder jeg fortællingerne på hjemmebane. I et magisk univers.

Bag tankerne er et land. Her er rum for hjertefortællinger. Her er plads til sjælens ord.

Din skrivestemme, din kraft

Vejen til den vise kvinde

For mig er Fortællersken også den vise kvinde, hende som ved. Clarissa Pinkola Estes beskriver det således:

“The wild woman carries the bundles for healing, she carries everything a woman needs to be and know. She carries the medicine for all things. She carries the stories and words and songs and signs and symbols. She is both the vehicle and the destination”.
– Clarissa Pinkola Estés – 

Hun findes i os alle, den vilde kvinde og hende, som ved. Hun er en del af den kvindelige sjæl og jeg er enig i, at hun er essentiel for vores mentale og sjælelige sundhed. Vi har ikke brug for at føje andre længere og gå på kompromis med hjertets sang. Vi har brug for sunde og sande fortællinger, som løfter os og fortæller om det, der bor bag det tilsyneladende.

Du kan læse mere i blogindlægget: Hendes stemme er din længsel.

Intuitiv skrivning i Fortællersken

Intuitiv skrivning. Det handler ikke om at tænke. Men alligevel er det i hovedet og tankerne, at de fleste strander allerede inden, de har sat pennen på papiret. Tankerne har stor magt. Lytter vi til dem og følger vi deres ofte indsnævrende og begrænsede råd, er vi i farezonen og tæt på at stagnere. For tankerne vil vide og være sikre, noget vi absolut ikke kan gøre, hvis vi begiver os ud i den første kreative fase og har et ønske om at skrive intuitivt.

Din intuition guider dig i nuet. Fra det ene øjeblik til det andet. Således kan du ikke planlægge at gøre noget bestemt på forhånd eller konsultere intuitionen i forhold til at blive sikker på din færd. Sådan fungerer det ikke. Intuitionen er flydende og direkte forankret i livets kilde. Råd og anvisninger dukker op, efterhånden som du har brug for dem, ikke før og ikke siden.

Fortællersken I får du rig lejlighed til at øve dig på at bruge din intuition. I livet og i skriveprocessen. Det hele hænger sammen. Du skriver med intuitiv pen og du skriver i livet.

Næste hold starter den 15. september – jeg har 6 ledige pladser. Måske er den ene din?

Tvivlen er en sabotør

Du har sikkert også oplevet det. Det har de fleste af os, også selvom vi egentlig har en stærk og insisterende intuition, der ikke bare sådan giver op. Det kan være så svært at tage intuition, mavefornemmelser og indre signaler alvorligt. For ikke så snart har vi mærket signalerne, før tvivlen og det kritiske sind tager over.

Tvivlen er en sabotør. Den sætter straks spørgsmålstegn ved alt det, vi netop mærkede fra et dybt sted i os selv og snart danser vi til dens pibe. Og tvivlen strøer om sig med tanker, der kunne lyde som følger:

Er det virkelig sandt, hvad jeg hører og fornemmer?
Er det ikke bare min fantasi, som er på spil?
Er jeg ved at blive skør, ja jeg er ved at blive skør?!
Kan jeg virkelig stole på de fornemmelser, jeg får?
Og budskaberne, er de sande, kan jeg virkelig have tillid til dem?
For tænk, hvis jeg farer vild, hvad vil der så ske? Er jeg så fortabt?
Kan det virkelig være sandt, at jeg har en indre stemme i mig, som kender mig og som ved bedre end både mit intellekt og mine stærke, højrøstede tanker?
Tør jeg lytte?
Tør jeg følge min intuition?

Intuitionen er flydende og forankeret i nuet

Intuitionen er flydende ligesom livet. Den er ikke fikseret, statisk eller ubøjelige. Den diskuterer ikke, men røber ganske enkelt i hvert øjeblik, hvad der sandt. Lige nu. Derfor er stilhed og bevidsthed om at være til stede i nuet også en gudegave, når det handler om at blive bedre til at lytte og følge sin intuition.

Det intuitive sind er en hellig gave og dets rationelle sind dets tro tjener. Vi har skabt et samfund, der ærer tjeneren, men som har glemt gaven.”
– Albert Einstein –

Gennem skrivning kan du udvikle din intuition

Din intuition vil udvikle sig, efterhånden som du åbner op for den og skriver intuitivt. Ja, det er sandt, her kan skrivningen faktisk hjælpe dig til at finjustere din intuition og gøre den endnu skarpere. Det sker gennem tillid og det sker i processen. Igen er det øvelsen, som gør mester og som gør dig til den fortællerske, du allerede er.

We do not become storytellers.
We came as carriers of the stories that we and our ancestors actually lived. We are.
Some of us are still catching up to what we are.
– Clarissa Pinkola Estes – 

Fortællersken II - Eventyret 2

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 15. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.
Der er 6 pladser tilbage på holdet, snup din plads her og nu

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Herunder får du en kort introduktion til Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Klik videre på invitation og detaljer for at få lidt mere at vide. Her finder du også tilmeldingslink.

Fortællersken I Intuitiv Skrivning

Fortællersken I, Intuitiv skrivning

Holdstart den 15. september 2020

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du lærer at skrive og arbejde med fortællinger som guide på den indre rejse.

Fortællersken I – klik her for invitation og detaljer

Den intuitive pen

Hun trives i skyggen og bag de store træer. Sjældent har hun behov for at råbe højt eller færdes i flok. Hendes pen er stærk og hendes stemme har dybe rødder. Hun er ravn og hun er ugle.

Hun kan anderledes fortællinger om livet og det, der bor under overfladen. Dybet skræmmer hende ikke, det drager. Således er hun også havfrue, hun søger det dybe vand og et liv fuld af indre rigdom.

Hun har frænder i mange riger, blandt planter og dyr. Lyttende og med nysgerrighed åbner hun sig for de frie fortællinger på deres færd gennem verdener. Som Tornerose vågner hun og opdager, at hun har sovet alt for længe, men hun har ikke sover over sig. Tiden er nu.

I skæret fra den røde morgen tager hun afsked med natten og træder ind i den nye dag. Hver dag er en øvelse i nærvær og hendes deltagelse er altafgørende.
Hun hvisker, hun rumsterer, hendes stemme er din længsel.
Hun er din indre fortællerske og hendes tid er nu.

Til inspiration, læs også gerne:

Hendes stemme er din længsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: