Forsoning

Skønne kvinde, din tid er kommet, løb ikke længere fra dig selv. Frygt ikke din alenehed, thi den er udgangspunktet for nye og stærkere relationer. Du hørte rigtigt, jeg kaldte den din hellige ensomhed. Den er et alter.

Den kvinde, du vandrer med gennem skov og krat er din bedste ven, men du så hende ikke før, for hun gik i skyggen. Du havde kun øje for det tilsyneladende og glemte at vende dig om. Du gik på overfladen og turde ikke skue ned i dybet af frygt for, hvad det indeholdt. Du skjulte din sande natur så godt og efterhånden rutineret, at du blev usikker på egne evner og formåen. Du fortyndede din kraft og blev en skygge af hvem, du egentlig er, og det gør noget ved en kvinde.

Når hun mister sin selvtillid og forbindelsen til sin indre kraft, bliver hun også bange for at følge sin intuition. Hele tiden var den dér, intuitionen, stærk og god. Du så, du mærkede, men det gjorde dig uendelig trist, eftersom dit indre kompas pegede i en helt anden retning og på en tilgroet sti, hvor du ikke turde gå. Så du svigtede kaldet fra din sjæl og vandrede af kendte veje og i flok. Uden nogensinde at føle at du hørte til, selvom du gjorde dig uendelige anstrengelser for at passe ind. Det tog næsten livskraften fra dig og gjorde dit blik mat og træt. Det gjorde ondt et sted indeni.

Det sted, hvor smerten havde hule, dér står du nu og det er dit nye ståsted, selvom det er ældre end du ved. Du er vendt tilbage. Herfra går din vej og det er ikke i flok, men alene. Se, se dig om, indstil blik og hjerte på en anden frekvens. Dér står hun og venter i træernes skygge, delvist skjult af bregner og brombærkrat. Din bedste ven, din livsledsager, hvor du mindst af alt ventede det og på det sted, du flygtede fra. Her udspringer din længsel, her starter din rejse på ny.

Hun bærer på et lille smykkeskrin med slangesnoede sølvringe og muslingeskaller, stiller det på skovbunden foran dig. Kom, hvisker hun, det er tid til forsoning. Jeg er svaret på dine spørgsmål og indbegrebet af din længsel, jeg kan fylde det hul, du altid har haft et sted indeni. Jeg er din kraft og din styrke. Din indre pige, barnet som blev svigtet og sat i skammekrogen. Din sjæls kompas. Intuitionen, som fremover vil guide dig på din vej uden tvivl eller tøven. For nu ved du.

Aldrig mere skal vi skilles. På dette særlige sted i skovbrynet og på kanten til efteråret mødes vores veje igen. Kan du mærke det? Hvor godt det gør, hvor perfekt vi passer sammen? Lad os gå gennem augusts sidste dag og ind i efteråret. Nøgleord? Forsoning. Indvielse. Ceremoni.

Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Harvest Sunset

En bøn og et svar

Da jeg vandrede ud en augustaften efter tørken for to år siden, skete der noget magisk i det bløde aftenlys. Jeg mærkede en tilstedeværelse af noget andet. Jeg gik i området ved mosen og pludselig flød ordene fra mit hjerte. Det var en bøn, et spørgsmål så inderligt, at jeg måtte stoppe op for at få vejret. Jeg var nødt til at sige det højt, fortælle det til mosen og give det til fuglene, krager og råger, som fløj i luften over mig.

Midt i det gyldne høstlandskab hørte jeg min egen stemme og ordene var på engelsk:

I love this threshold between Summer and Autumn.
The crisp mornings, the smell of something new as the time come to let go.
I walk into the last light of the day to feel the spirit of the land and learn about release.
Surrender. To what is.
How may I participate, I ask and she answers:
By being true to yourself and your own inner nature.”

Der er snart gået et år siden den aften og der er tidspunkter, hvor jeg glemte det igen. De ord. Den følelse af, at jeg hele tiden løb fra mig selv. Men sandheden kom til mig som et poetisk møde med mit eget efterår og høsten. Det åbnede mit hjerte.

Hver gang årshjulet drejer

Hjulet snurrer og inden længe står jeg dér igen. Ved porten til høsten og med en bøn og en intention, jeg får mulighed for at forny som et løfte.

Hver gang årshjulet drejer og jeg står på et sted, hvor jeg har stået før og alligevel aldrig har været, har jeg vished om, at der er en underliggende rytme i både jord og univers. Det er som subtil musik og min sjæl kan allerede dansen. Årshjulet lærer mig bl.a. om magien i gentagelse og om den øvelse, det er, at finde rytmen og danse med i stedet for at kæmpe imod.

At lære om årshjulet gør vi allerbedst ved selv at forankre os i det. Skrive i livet og fra det, hvor vi befinder os. Lade årshjul og årstider hjælpe os på vores færd og lade de kreative processer fungere som spejl for vores egen indre rejse. Kreativiteten arbejder nemlig i selvsamme cyklus som alt andet i naturen.

Som ulven sagde

I den lille fortælling, som kom til mig, da jeg satte pennen på papiret, siger ulven noget om at fortynde sin kraft. Men gennem skrivning og ved at holde indre fokus gennem ord og fortællinger kan vi dirigere al kraften ind i pennen igen og få fat i ord og fortællinger, som hverken er fortyndede eller fulde af løgn. Vi kan skrive vores egen indre sandhed og tage kraften tilbage.

Et rigt indre liv

Vi er ofte nødt til at forholde os til det, der sker på overfladen og i det ydre liv, men de fleste kvinder med skrivelængsel har et rigt indre liv, som kalder på at blive foldet ud. Desværre er det sjældent, at vi skænker os selv den tid og det rum, hvor vi vitterligt kan høre den stille stemmes sang.

Hvad er det, sjælen synger om og hvad rummer den stille hvisken? Hvorfor den evige længsel efter noget andet og noget mere?

Skrivning er et kraftfuldt værktøj

Gennem skrivning og ved at skabe rum til fordybelse kan vi give os selv det, vi har brug for. Ord for ord. Skrivning er et kraftfuldt værktøj, men det er samtidig også en måde at rejse og være i livet på. Det gør godt at sætte ord på og folde det ud, som bor i sjæl og hjerte. Det, som ofte bliver overdøvet af en travl hverdag og ydre krav. Det, som aldrig går helt væk, men kan forblive en nærmest sorgfuld længsel i det indre.

Måske kræver det, at vi tilbringer lidt mere tid alene og ved skrivebordet eller i naturen med blog og pen, men tro mig, det er prisen værd. Ikke mindst, hvis du alligevel som introvert har brug for at rum, hvor du nærer dig selv og trækker din kraft tilbage. Her kan skrivning være præcist det værktøj, du har brug for at få fat i alt det, der ellers forbliver en udefinerbar længsel.

”Our time is hungry in spirit. In some unnoticed way we have managed to inflict severe surgery on ourselves. We have separated soul from experience, become utterly taken up with the outside world and allowed the interior life to shrink. Like a stream that disappears underground, there remains on the surface only the slightest trickle. When we devote no time to the inner life, we lose the habit of soul. We become accustomed to keeping things at surface level. The deeper questions about who we are and what we are here for visit us less and less. If we allow time for soul, we will come to sense its dark and luminous depth. If we fail to acquaint ourselves with soul, we will remain strangers in our own lives.”

– John o-Donohue –

Skrivningen, fordybelsen og forankringen i nuet, det skabende øjeblik, kan hjælpe os med at komme ind i os selv og nære det, som John O’Donohue kalder det indre liv.

Sjælens hvisken og historiemedicin

Gennem skrivning kan du få kontakt til det, din sjæl hvisker om og inviterer du fortællingens kraft med på dit skrivende færd, vil du opleve at du gennem ord og fortællinger kan give dig selv den historiemedicin, du har brug for at få åbnet for Kilden.

Du finder vejen til at kommunikere med dig selv på et dybere plan, du lærer at skrive det, der bor i hjertet og det, som sjælen hvisker om. Så bliver det tydeligt. Du rummer så meget mere, end det, der bor i tankerne og et ofte hæsblæst sind.

Hvis du jævnligt læser med her eller på min Facebook side, vil du opleve, at jeg ofte deler af de små fortællinger, som opstår, når jeg hver morgen sætter mig og skriver morgensider. Det er derfor, at jeg nu kalder dem magiske morgensider, for jeg har lært mig selv at være lyttende og modtagelig for en fortælling.

Jeg trækker mine tarotkort og de guider mig på vej. I morges var det ganske rigtigt Ulven, som var mit kraftdyrkort og ikke så snart havde jeg trukket kortene og sat pennen på papiret, før fortællingen om forsoning flød fra min pen som en kilde.

Du kan også gøre det

Du kan gøre det samme med lidt træning og øvelse. Skrivning er ikke noget, vi kan gøre oppe i hovedet eller forestille os, med mindre vi da udtænker et særligt plot eller vil noget helt præcist med det skrevne. Det er en anden form for skrivning.

Vil vi have kontakt til det, der bor i sjæl og hjerte og vil vi folde inderlige fortællinger ud, der kan guide os og lyse som fyrtårne på vores egen indre rejse, så må vi slippe kontrollen og hengive os til intuitiv skrivning. Det kan være svært til at begynde med, men jeg viser dig hjertens gerne hvordan.

Fortællersken

Du kan aldrig miste din indre fortællerske – heller ikke selvom du slet ikke har fundet hende endnu! 

Fortællersken og hendes godgørende historiemedicin findes dybt i din sjæl. Du kan aldrig miste hende, hvis du giver hendes plads og skaber rum for hendes vej og fortællinger. Heller ikke selvom du ikke har fundet hende endnu. For hun kalder via din skrivelængsel og hun venter på dig og det øjeblik, hvor noget i dig åbnes og finder vej til pen og papir.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning– et online skrivecirkelforløb for kvindernyt hold starter den 15. september

Fortællersken. Hun har været en del af mit indre univers og indbegrebet af min kreative kilde i mange år. Og hun danner også grobund for det skrivecirkelforløb for kvinder, som jeg nu har holdt i snart tre år. Fortællersken.

Her får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og lærer, hvordan du kan åbne dig for fortællerskens univers i dig selv.

Efterårsholdet af Fortællersken starter den 15. september.

Der er 5 pladser tilbage på holdet og hvis det kalder på dig, så er det ved at være tid til at snuppe din plads. Nogle gange ved man bare, at det er tid.

Når Fortællersken I kommer igen til efteråret, bliver det i en ny udgave.

Skrivekurset hedder fremover Fortællersken I – Intuitiv Skrivning. Her får du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme.

Du vil opdage, hvordan du kan vække din indre fortællerske til live i processen. Hun er den vise kvinde, hende som ved. Samtidig vil kurset give dig ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Over tid vil du opleve at det er terapeutisk ja endda healende at sætte ord på og finde din stemme. Det styrker dig indefra og giver selvtillid.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Holdstart den 15. september 2020
Varighed: 4 måneder

Pris DKK 2300,-
beløbet er inklusive moms

Der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal kunne deltage. Du skaber selv din tid og dit rum, så det passer ind i din livsrytme. 

Forløbet foregår online og du kan derfor være med uanset hvor i landet eller udlandet, du befinder dig.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive

– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Boost din skriveglæde og oplev magien i fortællingens kraft

Fortællersken er et skrivecirkelforløb fuld af næring og læring, hvor du lærer at danse i den kreative proces og øve dig på dansen. En skriverejse med mange stationer, som du efterhånden lærer at kende og bliver fortrolig med. Du booster din skriveglæde og oplever magien i fortællingens kraft.

Jeg er med som skrivemor og guide i skrivebjergene og i de 4 måneder, som forløbet varer, får du rig lejlighed til at give din fortællerske ordet.

Du skriverejser med din intention i hjertet  og inviterer fortællingens kraft med på rejsen. Din skriveglæde vil vokse og det samme vil forundringen over, hvad vi kan få kontakt til via vores ord og ved at skrive os ind.

Jeg skal være med i FORTÆLLERSKEN!
Tilmeld mig holdet med start den 15. september

Du møder dit særlige fortællerske-kraftdyr, som vil følge dig gennem hele forløbet.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken. Der er et begrænset antal pladser på hvert hold, så tøv ikke for længe, hvis du bare kan mærke, at du skal være med.

Tilmelding sker pr. e-mail til skrivehuset@gmail.com eller via tilmeldingslinket herover.

KLIK HER for at se invitation og detaljer

Aldrig mere skal vi skilles. På dette særlige sted i skovbrynet og på kanten til efteråret mødes vores veje igen. Kan du mærke det? Hvor godt det gør, hvor perfekt vi passer sammen? Lad os gå gennem augusts sidste dag og ind i efteråret. Nøgleord? Forsoning. Indvielse. Ceremoni.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: