Spejlet

Så jeg er tilbage, jeg er kommet hjem. Kun få ord har jeg skrevet i ugen, der gik, men fortællersken har simret og sanket. Mest af alt har hun mærket og forstået, at de magiske morgensider og rejsen gennem ord og stemninger skænker hende forbindelse med Kilden og det indre, magiske univers og gør hende hel.

Frøen dukker op med sit Kvækha præcist som den gjorde det i haven ved det sommerhus, hun havde lejet. Flere gange gjorde han sig synlig for hende, inden han hoppede videre. Din sensitivitet er din styrke. Aldrig tvivle eller gå på kompromis med den indre sandhed, der synger i dig som en sang. Vær tro mod dig selv, dine værdier og den, du er. Lad blot andre spille bold mod din sjæl. Vil de rokke ved dig og forsøger de at få dig ud af kurs, handler det om dem selv. De ser noget i dig, som de ikke har adgang til i sig selv eller som de har det svært med.

Du er et spejl, som havet var dit spejl i ugen ved Vesterhavet. Bølgernes styrke, kraften mod land og fodspor i sandet. Disen, som nogle kalder havgus, dugvåde morgener og den umiskendelige duft af efterår, der kommer snigende mellem træerne.

Sommeren er forbi, du træder over en tærskel og ind i en sfære af noget, der kalder på din sjæl. Duggen bliver hængende længe, fugten danser og skyggerne er lange. Havet har du med dig hjem, spejlet, som viste dig det, du skulle se. Nu ruller fortællingerne ind som sten på stranden og du lytter til bølgernes sang.

Her står du stærk og sensitiv. En del af det magiske univers. Nu skriver du igen og lader ordene forme en sti i dit hjerte. Havet. Spejlet.

”Jeg er hjemme” skriver hun med langsom skrift og smækker bogen i med et smæld. Jeg er hjemme.

Magiske morgensider, 30. august 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen

Vejen til den vise kvinde

Hun findes i os alle, den vilde kvinde, hende som ved. Hun er en del af den kvindelige sjæl og jeg er enig med Clarissa Pinkola Estés, når hun siger, at den vilde kvinde er essentiel for en kvindes mentale og sjælelige sundhed. Hun er indbegrebet af vores længsel og hun er svaret på vores spørgsmål:

“The wild woman carries the bundles for healing, she carries everything a woman needs to be and know. She carries the medicine for all things. She carries the stories and words and songs and signs and symbols. She is both the vehicle and the destination”.
– Clarissa Pinkola Estés – 

Hun kommer også til os gennem ord, historier og fortællinger. Hun kalder på os via den skrivelængsel, vi mærker og hun beder os ikke om at skrive bogmæssige bestsellers eller at få vores digte udgivet. Hun beder os om at lytte. Hun har fortællinger med til os og gennem de fortællinger hjælper hun os med at huske, hvad vi egentlig er gjort af og hvor vi i virkeligheden hører hjemme.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme og helt særlige fortællinger. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, netop for at give plads til alt det, der bobler og rumsterer i os, et sted, hvor vi endelig får sat ord på og hvor vi først og fremmest lytter til det, vores sjæl synger om.

Fordi vi har skrivelængsel. Fordi noget vil skrives og fortælles gennem os.

Den vilde kvinde. Den vise kvinde. Tornerose, som vågner efter at have sovet i 100 år. Hun kalder og det gør hun også via din skrivelængsel.

”We may have forgotten her names, we may not answer when she calls us, but in our bones we know her, we yearn toward her; we know she belongs to us og we to her.
– Clarissa Pinkola Estés-

Fortællersken II - Eventyret 2

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 15. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.

Fortællersken II, Eventyret
starter den 1. september
Skriv din egne eventyr og oplev magien i eventyrets kraft.
Du skriver intuitivt, men får værktøjer og inspiration til at folde eventyret ud.

Jeg har 1 plads tilbage på holdet.

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Herunder får du en kort introduktion til de to Fortællerske skrivekurser i efteråret 2020. Klik videre på invitation og detaljer for at få lidt mere at vide. Her finder du også tilmeldingslink.

Fortællersken I Intuitiv Skrivning

Fortællersken I, Intuitiv skrivning

Holdstart den 15. september 2020

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du introduceret til spirituel skrivning og får ideer til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

Der er 6 pladser tilbage på holdet.

Fortællersken I – klik her for invitation og detaljer

If you have yet to be called an incorrigable, defiant woman, don’t worry,
there is still time yet.
– Clarissa Pinkola Estés –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: