En lille fortælling om tillid

Der skete noget i går og forbindelsen blev genoptaget. En række småhændelser skabte midlertidigt kaos, men så pludselig faldt det hele på plads i en ny orden.

”Kaos, orden, kaos, orden” siger Cue, han følger mig tæt, men er stoppet op for at snuse til et træ. Den gamle eg i skovbrynet. Morgenen er ny og byder på kølig luft og et let skydække. Fugt og efterår danser mellem træerne.

Jeg nikker bare og går videre, så forunderligt forandret og med lettere skridt end i går. Fugtig efterårsluft … nej, jeg har da vist brug for at skrive det her på en anden måde, gå stivheden væk og lade selve bevægelsen afsløre historien for mig.

”Ah, så du havde forventning om en fortælling” ler Cue, som nu er kommet op på siden af mig. Hans pels er krøllet og grov og så alligevel ganske blød, når man lader fingrene glider over hans ryg. Det nyder han. Man er vel hund!

”Forventning og forventning” svarer jeg og trækker i land, ”måske snarere et håb, for når en fortælling rammer min pen og ordene flyder som floden mod havet, sker der noget vidunderligt med mig. Det bliver let og uanstrengt, jeg holder op med at tænke og lytter bare til det, der strømmer gennem min pen. Lytter og skriver det jeg hører. Ofte kommer dér en fortælling, som enten guider mig, trøster, opmuntrer og som næsten altid sætter mig på sjælevej. Tilbage på sporet.”

Cue nikker. Så ser han alvorligt på mig, men kan alligevel ikke skjule det strejf af latter, der gerne vil grines, jeg kan se det i hans øjne. Han morer sig.

”Har du da slet ikke opdaget det?”

”Opdaget hvad?”

Nu stopper jeg helt op på skovstien, her er duften af svampe markant.

”Du ér gået ind i en fortælling, du er på vej. Eller på sporet, som du kalder det. Tampen brænder. Thi ofte går vejen til en historie gennem en anden historie, men du er alt for hurtig til at dømme og formode. Hør, sagde du ikke lige, at tilliden var kommet tilbage?”

”Jeg skrev at forbindelsen er blevet genoptaget” korrigerer jeg. Ordkløver!

Nu kommer latteren rullende som et tordenvejr, Cue er i sit es.

”Tillid” siger han med dyb stemme, ”skaber forbindelse. Nå, skal vi så gå videre? Du har vel ikke tænkt dig at stoppe her?

Jeg ryster på hovedet. Overhovedet ikke, jeg er jo kun lige begyndt.

Magiske morgensider, 11. september 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Step across the boundary and the trespass of story will begin. The forest takes a deep breath and through its whispering leaves an incipient adventure unfurls. The quest. In the lull – not the drowsy lull of a lullaby – but the sotto voce of a woodland clearing, scented with story as it is with wild garlic; this is the moment of beginning, the pause on the threshold before the journey. So many tales begin here, hard by a great forest …”

Jay Griffiths –

Se på fortællingens kraft som en frænde

Din tillid er altafgørende på skriverejsen. Du må lære at stole på fortællingens kraft, den er som en frænde. Gør dig til ven med dens væsen og lær at lytte til dens sang. Inderlige toner, den er forbundet med sangen i dit hjerte.

Lad dit rige indre liv blomstre og værdsæt den visdom, som lever her. Fortællingens væsen har ofte sit udspring her og du kan øve dig på at tune ind. Dyp din pen i hjertets muld.

Men én ting er især vigtigt. Du skal ikke lade tankernes fangetråde få tag i dig. Lyt ikke til deres tunge fortællinger om mangler. Du mangler ikke noget for at gå i gang. Du skal blot begynde.

Find din indre stemme og find hjem

Just keep coming home to yourself,
you are the one who you´ve been waiting for.
– Byron Katie

Det er præcist som Byron Katie siger det i citatet ovenfor. Bliv blot ved med at vende hjem til dig selv, du er hende, du har ventet på.

Længslen efter dig selv, at at være den kvinde, du er bag masker, facader og alle de mange forestillinger, kan sagtens give sig udslag i skrivelængsel. Hvorfor? Fordi der er ord i din jord og fordi din indre fortællerske kalder via længslen. Hun har gaver med til dig og du kan folde dem ud, en for en, ved at skrive dig ind.

Healende egenskaber

Vidste du, at det at skrive og fortælle fra sjæl og hjerte har healende egenskaber? Fortællerske, træd frem fra dit skjul og lad din stemme høre. Verden har brug for fortællinger som dine.

Din pen bærer en særlig kraft som du kan alliere dig med og her er din tillid alt afgørende. Du kan lære dig selv at skrive dig ind. Forbi tunge tanker og modstand, gennem frygt og det, der står i vejen. Og har du lyst til det og brug for at komme i gang nu, så vil jeg hjertens gerne hjælpe.

4 fortællersker mangler endnu at melde deres ankomst. Er du den ene?

Der er 4 ledige pladser på det Fortællerske online skrivekursus, som starter den 15. september og jeg skænker disse pladser til ravnerabat og efter først-til-mølle princippet.

Er den ene plads din?

Kalder din indre fortællerske?

Så læs med videre og se, om Fortællersken I, Intuitiv Skrivning er noget for dig. Men læser du stadig med nu, så kan du være ret sikker på, at der er i noget i dig, som hvisker, kalder og længes. Sæt ord på det, der hvisker. Skriv dig ind og lyt til længslens sang.

Intuitiv timing

hvis du har overvejet at komme med på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, som starter den 15. september

Har du overvejet at deltage i Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, mit online skrivekursus for kvinder, men har du udsat din beslutning, så var det måske intuitiv timing?

For nu kan du spare 300 kr. på deltagergebyret.

Og selvfølgelig må du gerne betale i 2 rater, hvis det passer dig bedst. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Næste hold starter den 15. september og der er endnu et par ledige pladser.

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske

Det er korrekt, at jeg har ændret navnet på kurset lidt, for der vil fremover være endnu mere fokus på den intuitive skrivning. Efter min mening er det nemlig sådan, at vi bedst finder vores helt personlige skrivestemme og i øvrigt får søde overraskelser og fine fortællinger frem undervejs.

Jeg har redigeret kurset lidt og har du været med før, vil du opdage, at der er en del nye skriveafsæt og øvelser. Og man kan i øvrigt ikke træde ned i samme å to gange, så kom endelig med, selvom du måske har prøvet det før.

Skrivekurset hedder fremover Fortællersken I – Intuitiv Skrivning. Du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme. Og en masse andet guf for sjælen, som du kan læse mere om i invitationen.

Eller som Lea, en af mine skriverejsende siger det:

“Alt for ofte overhører vi vores indre stemme og glemmer at give sjæl og hjerte taletid   Sæt ord på! Mærk forbindelsen. Skriv dig ind …”

Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du bor. Herunder finder du link til invitation og detaljer og selvfølgelig – et tilmeldingslink.

Skrives vi ved? Skal du have en af de sidste pladser på Fortællersken I til ravnerabat, skal din tilmelding være mig i hænde senest på søndag den 13. september. 

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 15. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.
Der er 4 pladser tilbage på holdet, snup din plads her og nu

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Herunder får du en kort introduktion til Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Klik videre på invitation og detaljer for at få lidt mere at vide. Her finder du også tilmeldingslink.

Fortællersken I Intuitiv Skrivning

Fortællersken I, Intuitiv skrivning

Holdstart den 15. september 2020

Et solidt skrivefundament

Fortællersken I vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du lærer at skrive og arbejde med fortællinger som guide på den indre rejse.

Fortællersken I – klik her for invitation og detaljer

Pris DKK 2300,-
beløbet er inklusive moms

DE SIDSTE PLADSER GIVES TIL RAVNERABAT
DKK 2000,-

inklusive moms

Forløbet varer 4 måneder og vil give dig god erfaring med den kreative proces i alle dens facetter.

Fortællersken I – klik her og snup din plads på holdet

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: