Simresøndag og noget om intuition

Jeg hørte en stemme og lyden af en fortælling allerede inden jeg havde sat mig ved bordet i skrivestuen. Nu vælter et pludseligt lys gennem vinduet og jeg lytter, men stemmen synes at være forsvundet. Alligevel danser den dér følelse af en fortælling i mit indre, så jeg venter uden at lade det bremse mig, jeg skriver videre.

Ser du, man kan altid kassere overflødige sætninger siden hen, men vil du skrive intuitivt og skænke dig selv søde overraskelser i processen, er det essentielt at du bliver ved med at skrive. Skriv dig ind og lad for Guds skyld være med at tro på, at du nu skal udtænke en historie for at kunne skrive.

”Not true!” brøler Tarbh, der er tyr og som nu kommer til syne på engen skarpt forfulgt af den nye dag. ”Det er en snedig løgn som i værste fald kan holde dig blokeret. Som på skriverejsen så i livet. Kan du se det for dig?

Så er vi tilbage ved universalingrediensen: Tillid. Bare skriv og lad dig overraske undervejs. Nu mødte jeg for eksempel Tarbh og han skubber mig blidt tilbage på glædens vej. Ingen tyrefægtning her! På engen står også den store simregryde i græs og støbejern. Stille stiger røgen til vejrs og jeg falder til ro ved synet. Det er så befriende, når man opdager, at man igen har været fanget i tankespind og nu kan træde et skridt tilbage og se. Observere.

”Not your circus, not your monkeys” griner Tarbh og så vandrer vi lidt sammen over den dugvåde eng, hvor efteråret nu sætter sine spor. Svampe skyder op, her dufter af røg og forfald. Det kildrer lidt i næsen, den skarpe luft og … så forstummer ordene og jeg lader det hele være, som det er. Forsigtigt lægger jeg dagens nøgleord ned i simregryden og siger så til Tarbh:

”Hov, jeg kommer lige i tanke om, at det er søndag og søndag er min hellige dag. Her simrer jeg som gryden på engen og lader roen synke ind i krop og sjæl, velvidende at simregryden passer sig selv og nok skal lade mig vide, når bryggen er klar.

Magiske morgensider, 13. september 2020
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Din skrivestemme, din kraft

Når vi skriver intuitivt og gennem pennens kraft bevæger os ud af hovedet og ind i sjæl og hjerte, sker dér noget magisk. Vi er ikke længere fastlåst i tankernes forsøg på logik eller bundet af fortidens historier. Vi skriver os fri. Og dybt i os bor der fortællinger, der over tid kan hjælpe os til heale og finde vores kraftcenter som kvinder. Det er her din skrivestemme kommer til udtryk og finder sit naturlige leje.

”Som kvinde er det at finde din stemme essentielt for dit velvære. Det er som at komme hjem. Og når du skriver, vil du opdage at særlige fortællinger finder vej til din pen og passer perfekt til din stemme. Det giver dig stolte rødder.”Frøen i Stolte Rødder

Din stemme, dit kraftcenter

Det er præcist sådan det er. Når du finder din stemme, mærker du dine rødder. Stemmen er forbundet med dit kraftcenter og du vil mærke stor forskel på, hvordan du er i verden, når du synger eller skriver med din sande røst.”

Og den er dér allerede. Din stemme. Den stemme, du kan skrive fra og med. Den stemme, som vil føre dig af sjælens vej mod det, du drømmer om og som kan give udtryk for din længsel. Du skal bare finde ind til den.

Hvordan skriver man intuitivt?

Intuitiv skrivning. Det handler ikke om at tænke. Men alligevel er det i hovedet og tankerne, at de fleste strander allerede inden, de har sat pennen på papiret. Tankerne har stor magt. Lytter vi til dem og følger vi deres ofte indsnævrende og begrænsede råd, er vi i farezonen og tæt på at stagnere. For tankerne vil vide og være sikre, noget vi absolut ikke kan gøre, hvis vi begiver os ud i den første kreative fase og har et ønske om at skrive intuitivt.

Din intuition guider dig i nuet. Fra det ene øjeblik til det andet. Således kan du ikke planlægge at gøre noget bestemt på forhånd eller konsultere intuitionen i forhold til at blive sikker på din færd. Sådan fungerer det ikke. Intuitionen er flydende og direkte forankret i livets kilde. Råd og anvisninger dukker op, efterhånden som du har brug for dem, ikke før og ikke siden.

Skriv intuitivt, skriv dig ind

På mit online skrivekursus Fortællersken I, Intuitiv Skrivning får du rig lejlighed til at øve dig på at skrive intuitivt og skærpe din intuition og fornemmelse for fortællingens kraft.

Intuitiv skrivning. Det handler ikke om at tænke. Men alligevel er det i hovedet og tankerne, at de fleste strander allerede inden, de har sat pennen på papiret. Tankerne har stor magt. Lytter vi til dem og følger vi deres ofte indsnævrende og begrænsede råd, er vi i farezonen og tæt på at stagnere. For tankerne vil vide og være sikre, noget vi absolut ikke kan gøre, hvis vi begiver os ud i den første kreative fase og har et ønske om at skrive intuitivt.

Din intuition guider dig i nuet, i det skrivende øjeblik

Din intuition guider dig i nuet. Fra det ene øjeblik til det andet. Således kan du ikke planlægge at gøre noget bestemt på forhånd eller konsultere intuitionen i forhold til at blive sikker på din færd. Sådan fungerer det ikke. Intuitionen er flydende og direkte forankret i livets kilde. Råd og anvisninger dukker op, efterhånden som du har brug for dem, ikke før og ikke siden.

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning får du rig lejlighed til at øve dig på at bruge din intuition. I livet og i skriveprocessen. Det hele hænger sammen.

Næste hold starter den 15. september. Der er 3 ledige pladser. Er den ene muligvis din? Så læs med videre …

Intuitiv timing

hvis du har overvejet at komme med på Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, som starter den 15. september

Har du overvejet at deltage i Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, mit online skrivekursus for kvinder, men har du udsat din beslutning, så var det måske intuitiv timing?

For nu kan du spare 300 kr. på deltagergebyret.

Og selvfølgelig må du gerne betale i 2 rater, hvis det passer dig bedst. Skriv det blot i kommentarfeltet ved tilmelding.

Næste hold starter den 15. september og der er endnu et par ledige pladser.

Find din skrivestemme gennem intuitiv skrivning og væk din indre fortællerske

Det er korrekt, at jeg har ændret navnet på kurset lidt, for der vil fremover være endnu mere fokus på den intuitive skrivning. Efter min mening er det nemlig sådan, at vi bedst finder vores helt personlige skrivestemme og i øvrigt får søde overraskelser og fine fortællinger frem undervejs.

Jeg har redigeret kurset lidt og har du været med før, vil du opdage, at der er en del nye skriveafsæt og øvelser. Og man kan i øvrigt ikke træde ned i samme å to gange, så kom endelig med, selvom du måske har prøvet det før.

Skrivekurset hedder fremover Fortællersken I – Intuitiv Skrivning. Du en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og inspiration til at finde din skrivestemme. Og en masse andet guf for sjælen, som du kan læse mere om i invitationen.

Eller som Lea, en af mine skriverejsende siger det:

“Alt for ofte overhører vi vores indre stemme og glemmer at give sjæl og hjerte taletid   Sæt ord på! Mærk forbindelsen. Skriv dig ind …”

Forløbet foregår udelukkende online og du kan være med, uanset hvor i landet eller udlandet, du bor. Herunder finder du link til invitation og detaljer og selvfølgelig – et tilmeldingslink.

Skrives vi ved? Skal du have en af de sidste pladser på Fortællersken I til ravnerabat, skal din tilmelding være mig i hænde senest på søndag den 13. september. 

Fortællersken – find din skrivestemme og væk din indre visdom

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning
starter den 15. september
Dedikeret til at vække din indre fortællerske.
Giver dig en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning.
Der er 4 pladser tilbage på holdet, snup din plads her og nu

Til dig som længes

Fortællersken er for dig, som har en intention om at give din indre fortællerske ordet og lade hendes historier skrive. Det er for dig som længes. Efter din sjæls autentiske stemme og det, der vil gøre dig godt. Din sandhed. Dine fortællinger. Din indre vise kvinde.

Herunder får du en kort introduktion til Fortællersken I, Intuitiv Skrivning. Klik videre på invitation og detaljer for at få lidt mere at vide. Her finder du også tilmeldingslink.

Fortællersken I Intuitiv Skrivning

Fortællersken I, Intuitiv skrivning

Holdstart den 15. september 2020

Et solidt skrivefundament

Fortællersken I vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du lærer at skrive og arbejde med fortællinger som guide på den indre rejse.

Fortællersken I – klik her for invitation og detaljer

Pris DKK 2300,-
beløbet er inklusive moms

DE SIDSTE PLADSER GIVES TIL RAVNERABAT
DKK 2000,-

inklusive moms

Forløbet varer 4 måneder og vil give dig god erfaring med den kreative proces i alle dens facetter.

Fortællersken I – klik her og snup din plads på holdet

The doors to the world of the wild Self are few but precious.
If you have a deep scar, that is a door.
If you have an old, old story, that is a door.
If you love the sky and the water so much, you almost can’t bear it, that is a door.
If you yearn for a deeper life, a full life, a sane life, that is a door.”

– Clarissa Pinkola Estes –

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: