Guddommelig opsamling

”Skriv dig ind” hvisker han. Jeg fornemmer en lyd af vand, en stille rislen. Jeg er strandet udenfor rummet med tusind tomme linjer foran mig. Så længe jeg tøver, sker der ingenting, så i samme øjeblik hans stemme lyder, begynder jeg at skrive.

”Det var bedre” proklamerer han i et muntert tonefald, tampen brænder, du nærmer dig.”

Eftersom det stadig er mørkt, må jeg i tillid bevæge mig et skridt af gangen og gå i retning af hans stemme. Lyset ændrer sig lidt, da jeg træder ud i noget, der minder om en lysning. Mørket bliver blåt. Halv måne dingler som en skødesløs lampe fra himmelloftet. Da får jeg øje på søen.

”Det magiske vandhul” korrigerer han, ”kom, du er ganske tæt på nu.” Lyden af vand bliver kraftigere, jeg tager endnu et par skridt og får øje på ham. Han sidder på stenen i kanten af det magiske vandhul. Jeg er tilbage i et landskab, som jeg kender fra før. Blot er det vinter nu, men han er den samme.

”Hov” udbryder jeg ”går frøer da ikke i hi?”

”Det skal du ikke spekulerer på” ler han ”og under alle omstændigheder er jeg anderledes end andre gode frøer. Kvækha!”

Nu står jeg foran ham og han spørger, hvad der kaldte mig hid.

”Det gjorde du da” smiler jeg og skutter mig i min frakke. Det er en kold morgen med antydning af frost, men der er ikke is på vandet. Der er en frø. Losgann. En frø som i sommer og efteråret lærte mig om styrken i min store sensitivitet. Måske har jeg glemt den lektie nu, hvor træerne står nøgne i vinden og kulden trænger sig på? For han siger:

”På rejsen gennem årshjulet og dit liv er der en dans, som sjælen kender. Den hedder huske-og-tilbage. Du lærer noget, hører om det og får måske en vis erfaring, men så går du videre og glemmer det igen. For en stund.”

”Du må vende tilbage, se og gøre dig erfaringen igen, du husker og vender tilbage. Kraftfulde dansetrin. Du samler det op, du tabte på vejen og det fra et nyt sted. Jeg kalder det Guddommelig Opsamling.”

”Guddommelig Opsamling” gentager jeg højtideligt.

”Nemlig og det er budskabet i dag. Det er din opgave. At huske det gode, du glemte undervejs og som du har brug for akkurat nu. I dag. Det åbner sig for dig, det er tilgængeligt igen. Saml det nu op og gå i tillid. Lad livet elske dig.”

Magiske morgensider, 5. januar 2021
Fra min egen skriverejse, Lene Frandsen (c)

Vi husker ved hjælp af eventyr og fortællingens kraft

Det kan være svært at huske det gode, vi lærte og fik med os undervejs i livet. De lektioner, som gav os værdifulde erfaringer og det, vi sagde til os selv, at vi aldrig ville glemme igen. Alligevel synes det at blive borte. Vi skrev det måske ned, men hvor er den bog henne nu?

Når vi skriver intuitivt og arbejder med ord og fortællinger på den indre rejse, kommer det næsten helt af sig selv. Det, vi har brug for at se og huske. Og måske sker det ved hjælp af en frø og et landskab, som vi kender fra før, fordi vi skrev os ind og vandrede lige dér. På kanten af det magiske vandhul. Det er vel blot en forestilling, en fantasi, siger du måske og forkaster ideen, men tro mig, det er meget mere end det. Det er en kraftfuld måde at give styrke til sit indre liv og det, der ellers kan være svært både at huske og forklare.

Og som det kan være nærmest umuligt at ære og nære i en travl og ofte udadvendt hverdag. Med mindre du da beslutter dig for, at 2021 skal være året, hvor du ligeså stille ændrer rytmen i din livsdans og helt bevidst skaber lidt plads til det, der kalder fra sjæl og hjerte. Det, som kalder på dig og som ikke handler om andre. Det, der er dit hjertes sang.

Mor skriver

Mit sidste inspirationsbrev i 2020 (som du har modtaget, hvis du abonnerer på det) havde overskriften “Mor skriver”. Det handler om, hvor svært det kan være at skabe rum og plads til sit indre liv i en travl hverdag.

Det er ofte svært for kvinder at skabe rum og ro til sit indre liv herunder skrivning. Vores rolle som mødre, ægtefæller og kærester og den del af livet, som er dedikeret til familie og venner, er ofte en dans, hvor vi på forhånd har defineret vores rolle. Som mødre har vi måske en udadvendt og ganske livlig kontakt med børn og mand/partner, vi kaldes på og vi tager os praktiske gøremål og er dem, som får hjulene til at rulle. Vi sørger for de andre og må ofte tilsidesætte os selv i processen. Ikke mindst fordi det subtile, indre magiske univers kan være svært at forklare.

Magic heals and restores.

Er du også introvert?

Hvis du som jeg og mange andre af de kvinder, som deltager på mine online intuitive skrivekurser, er introvert og har brug for at skabe balance mellem det indre og det ydre, så ved du, at det kan være svært. Du mærker det sikkert som ganske smertefuldt, fordi du konstant må tilsidesætte dine egne behov og dermed også din adgang til det indre univers, som ikke alene gør dig godt, men som også er en forudsætning for, at du fungerer velafbalanceret og glad i livet.

Du oplever et split mellem to verdener og der er aldrig tvivl om, hvad du vælger. Det daglige liv, det udadvendte og familien får al din opmærksomhed. Livet kommer i vejen. Når den sidste tallerken er sat i opvaskemaskinen og børnene er lagt til køjs, hvad sker dér så. Du er for træt til overhovedet at forestille dig, at du skulle gå i eget rum og skrive dig ind. Skrivelængslen forbliver intakt, et inderligt kald, som du ikke kan besvare.

Det er et helt normalt fænomen, at vi kvinder har svært ved at tage vores plads, især når det kræver, at vi gør noget alene, mens vi er i huset hos familien. Vi skal ligesom altid være til rådighed. Eller skal vi? Nej vel. En mand ville sikkert tage sin hobby ud i skuret og alle ville sige: Far hygger sig med sit værktøj, han er ved at bygge båd eller hvad det nu lige er, han laver derude i skuret.

Men hvad så med mor? Hun har brug for et rum alene, hvor hun kontinuerligt kan skabe kontakt og forbindelse til en del af sig selv, som betyder alverden for hende og som gør, at hun kan være kreativ og skrive, kalde på sin eventyrlige hjælpere og så videre. Det kan måske være sværere at forklare og så alligevel ikke. For du vil jo blive en gladere og mere afbalanceret kvinde, hvis du tager den del til dig. Står ved det. Og tager din plads. Her bor mor, adgang forbudt i den næste time eller to … mor skriver. 

Et rigt indre liv

At have og opretholde et rigt indre liv er en forudsætning for, at vi trives som introverte. Men som kvinder har vi ofte fået eller taget roller i livet, som gør det svært at ære det behov.

Svaret er simpelt. Du er nødt til at skabe rum og ro til lidt alenetid. Det er en plads, du må tage og stå ved, at dit indre magiske liv og det, som faktisk gør dig hel, kræver alenetid. 

Når du skaber rum og tager din plads i rummet, når du kræver din plads fra et kærligt sted i dig selv, så vil du opleve, at verdenen omkring dig ændrer sig.

Måske bliver mand og børn lidt overrumplede første gang, du med skrivebog og pen går i enerum, men de vil mærke, at du mener det og over tid acceptere. For mor skriver! Protester forstummer og efterhånden ser de det jo med egne øjne. Mor er gladere, når hun følger længslen i sit bryst og det, der kalder på hende. Hun er sjovere at være sammen med. Hun har større overskud. Når hun med værdighed og uden kompromis kan sige: Mor skriver!

Og måske bliver mor også lidt mere magisk med tiden? Fordi hun nu har skabt rum og fået kontakt til magi og fortællingens kraft? Fordi hun nu lader kreativiteten igennem sig og høster godgørende historiemedicin. Fordi dér er ord i hendes jord og hun plukker dem som blomster.

Fordi hun nu skriver.

Fortællersken II - Eventyret

Fortællersken II – Eventyret

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Starter den 28. januar 2021 – varighed 4 måneder

En eventyrrejse i 4. dele

  1. Heltindens Rejse
  2. Heksens Univers
  3. Eventyrets arketyper
  4. Hverdagsmagi

Fortællersken II er en selvstændig fortsættelse af Fortællersken.
Her inviterer vi eventyrets kraft ind i skriveprocessen.

Fortællersken I og II 

Måske har du deltaget i Fortællersken I, hvor du fandt din skrivevej og måde. Du fik en grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning og lærte at have tillid til fortællingens kraft. Nu vil du gerne bevæge dig videre gennem ord og skriverier og gøre det med eventyret som fokus.

Kan jeg være med, selvom jeg ikke har deltaget i Fortællersken I?

Selvfølgelig kan du det!

Selvom det kan være en fordel, at du har deltaget i Fortællersken I og lært den kreative cyklus at kende og fået den grundlæggende introduktion til intuitiv skrivning, som du gør her, kan du sagtens springe direkte ind i Fortællersken II, hvis det er eventyret, dit hjerte banker for.

Der er ikke faste dage, man skal kunne deltage. Forløbet er glidende og du skaber selv dit rum og din tid, hvor du skriver og deler, så det passer ind i dit liv.

Pris 
DKK 2850,-

Beløbet er inklusive moms

Beløbet kan opdeles i 2-3 rater, hvis det ønskes. Det koster ikke ekstra.
Hvis du ønsker at betale i rater, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding.

TILMELDING Fortællersken II Eventyret

Fortællersken I, Intuitiv Skrivning

Hvis det er Fortællersken I, Intuitiv Skrivning, som kalder, så er det ved at være sidste udkald. Næste hold starter den 12. januar og jeg har få pladser tilbage. Se mere herunder.

Fortællersken I – Intuitiv skrivning

Online skrivecirkelforløb for kvinder
Nyt hold starter den 12. januar 2021

Hun er dér. Mellem linjerne og dybt i dig selv. Den vise kvinde. Hun er din fortællerske, din drivkraft og intuition og hende, som ved. Du behøver ikke længere at spørge andre. Spørg hende. Giv hende plads og rum og hav en intention om, at du nu vil lytte til hende og følge hendes visdom og råd. Hun kalder via din skrivelængsel og hun har gaver med til dig.

Vi kan vække hende til live og give hende plads, når vi møder op og tager vores skrivelængsel alvorligt. Vi kan formulere en intention om, at vi skaber rum og skriver for at lytte til hendes stemme. Vi kan tage på skriverejse, en indre pilgrimsfærd gennem ord og stemninger, en rejse, hvor vi hengiver os og lytter til det, vores sjæl synger om. 

Fortællersken er et online skrivecirkelforløb for kvinder med skrivelængsel.

Et solidt skrivefundament

Fortællersken vil skænke dig et solidt fundament at skrive og fortælle historier fra. Du lærer om både intentionens og fortællingens kraft, disciplin, magi og hvordan vi kan skrive os gennem det, der står i vejen.

Her opløser vi skriveblokering, fordi vi ikke længere lader os bremse af frygt, modstand og indre censor. Jeg viser dig hvordan.

Du øver dig på at skrive fra sjæl og hjerte og lærer, at leg, lytning og øvelse skaber helt særlige åbninger.

Du får en indre forståelse af forskellen på tale- og lytteskrivning og du oplever, hvordan du efterhånden bliver en erfaren fortællerske, som bevidst kan påkalde sig fortællingens kraft og fange fortællingen bag processen.

Du lærer om tillid, du øver dig og får i det hele taget fin erfaring med den kreative proces og alle stationerne på skriverejsen. Og om glæden og vigtigheden af gode ritualer i forbindelse med dit skrivearbejde.

Du får en grundlæggende og givende introduktion til intuitiv skrivning.

Du får ideer og øvelser til, hvordan du også kan forankre dig spirituelt i din skrivning.

FORTÆLLERSKEN I, Intuitiv Skrivning

Forløbet foregår udelukkende ONLINE – vi mødes ikke fysisk

FORTÆLLERSKEN
Nyt hold starter den 12. januar 2021

Pris DKK
DKK 2300,-
Beløbet er inklusive moms

TILMELDING FORTÆLLERSKEN – START 12. januar 2021

Forløbet er glidende og der er ikke bestemte dage eller tidspunkter, du skal deltage. Du skaber selv dit rum og den tid, hvor du skriver, så det passer ind i din livsrytme.

Betaling sker enten via Mobilepay til 29476483 eller bankoverførsel. Så snart du har tilmeldt dig, modtager du i løbet af kort tid bekræftelse og betalingsinformation fra mig.

Du er hjertelig velkommen i Fortællersken.

Ofte stillede spørgsmål – Fortællersken Q & A

Har du spørgsmål til Fortællersken, så klik her for hyppigt stillede spørgsmål og mine svar. Og ellers skriver du selvfølgelig bare til mig på skrivehuset@gmail.com

Et helt igennem sublimt forløb, som jeg har deltaget i to gange
og som har lært mig at skrive
– Forfatter Karoline Hedegaard Brander –

Din plads på holdet er først endelig booket, når betaling er modtaget.

Husk at du ikke skriver til nogen udenfor dig selv, men at din intention er at tappe fra din indre kilde af visdom.
Det, der bor i kroppen.
Det, der synger i hjertet.
Det potentiale, der er indkodet i din sjæl. 

Lene Frandsen (c) 2020
Skriveskolen for Fortællersker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Blog på WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: